vivawawa 07.08.03, 11:05 gdzie lepiej jechać: Puerto Plata czy Punta Cana jaki hotel all. incl. mozecie polecic ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michal Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:35 Byłem niedaleko PC, z tego co mi miejscowi mówili przy PP są ładniejsze plaże, ale potwierdzić nie mogę, bo tam gdzie byłem to i tak były super. Polecam hotele sieci Barcelo np Talanquera, Decameron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.podkowa-lesna.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 18:49 Zdecydowanie Punta Cana, ładniejsze plaże! Jaśniejszy piasek. Polecam Hotel z sieci Iberostar O nazwie"Dominikana"lub "Barlavento" Są naprawde super.Osługa,jedzenie,atrakcje animacyjne do niczego nie można się porzyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.chello.pl 07.08.03, 21:28 Zdecydowanie Punta Cana - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.acn.waw.pl 08.08.03, 01:15 Ja bylam niedaleko Puerto Plata i bylo extra :-) Plaza super a resort rewelacyjny. W ogole to byly najfajniejsze wakacje w moim zyciu ;-) Z jakim biuren sie wybierasz i ile cie to bedzie kosztowac? Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 08.08.03, 08:45 myślę w wyjeździe na początku 2004 roku wyjazd oczywiście z berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.03, 23:35 proponuje rozejzec sie wsrod hoteli na pół. Samana :) - to przepiękny gaj palmowy, między Puerto Plata a Punta Cana. Punta Cana - jest drozsza ale najbardziej Karaibska, biała plaża i palmy chylace sie do morza, na mtorych mozna sie położyc. Puerto Plata - ma rownie piekne plaze ale nieco wezsze, jest bardziej zroznicowana i daje wieksze mozliwosci zwiedzania, stad jest blizej do Haiti, gdzie proponuje sie wybrac na pokaz obzadkow Vudu - to tak jakby sie cofnac 300 lat. Dominkana ma 6 stref klimatycznych, jest krajem, ktory moze nie ma bogactw kulturowych ale przepiekna nature. Jesli chcesz lezec brzuchem do gory - to proponuje Punta Cane, jesli nie potrafisz usiedziec w miejscu to chyba lepsza bedzie Puerta Plata. Tak czy inaczej Dominikana daje gwarancje idealnego wypoczynku. A najlepszych hotelem jest Natura Park****/AI w Punta Cana (jedyny hotel o napieciu 220V) - jest w ofercie TUI i NECKRMANNA (oczywiscie w NEC duzo tanszy) A i jeszcze jedna mysle wazna dla ciebie informacja, jesli wybierasz sie z Berlina Schonefeld - przy wylocie Condorem, masz parking zadarmo. Pozdrawiam i milych wakacji, moze trafisz do mnie kupic wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macdor Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana do sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 22:37 Cześć ! 28 wrzesnia chcemy polecić na Kubę lub Dominikanę jeżeli masz jakieś dobre propozycje chętnie skorzystamy.Nasza ekipa to cztery osoby macdor@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 06.01.04, 10:28 w tym roku wybieramy sie w podróż poślubna a dokładnie początek marca lub kwietnia, chcielibysmy spedzić tam dwa tygodnie i myślałam o Punta Cana bo z tego co sie doczytałam wszędzie to mają tam ładniejsze plaże i przede wszystkim jest ciszej i można sobie odpocząć. Czy masz może jakies fajne oferty bo z tego co piszesz to pracujesz w biurze podróży. Może ktoś ma juz sprawdzone miejsce które mógłby polecić, albo jakieś strony www bo ich jest jak na lekarstwo naprawde niewiele. Pozdrawiam Monika e-mail: monikasud@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.03, 11:25 Byłem z Neckermanem w 2001r w Puerto Plata , hotel Casa Marina Beach & Reef. Allinklusiv. Polecam!!! Bezpośrednio przy plaży ( w części kamienista a w częsci piękny piasek)Okolica ciekawa. Koniecznie weź udział w jeep safari. Odradzam hotel Isla verede Beach ( w centrum miasta 800m od plaży). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_r Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 09:22 Ososbiście polecam Ci gorąco Punta Cana. Wróciłam stamtąd miesiąc temu i nadal jestem pod wrażeniem. Plaże wprost niewiarygodne, czyściutkie, białe, zero kamyczków, kolor wody wpadający w turkus. Istny raj na ziemi. Z tego co słyszałam, PP nie może pochwalić się takimi [plazami i podobno jezeli chcesz zobaczyć najprawdziwsze Karaiby powinnaś wybrać się własnie do Punta Cana). Rozumiem, że wybierasz się z Berlina. Ja wraz z męzem wykupilismy wycieczkę z TUI w Polsce ale wylot był z Berlina. Przyjechalismy do Berlina dzień wcześniej w celu wcześniejszej odprawy bagażu na lotnisku. (bagaże możesz odprawić dzień wczesniej, wieczorem - jeżeli wylot jest rano następnego dnia) do czego zmierzam...okazało się, że ta nasza wycieczka (dwa tygodnie, all inclusive, 4 gwiazdkowy hotel - na lotnisku w ofercie Last Minute kosztuje 1/4 oryginalnej ceny, czyli 489 euro). Przemysl to. (tam wiekszość ofert była aż tak atrakcyjna, nie tylkio Dominikana, ale także Kuba, Jamajka...). Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 09:56 PC ma ladniejsze plaze podobno (?) Ja bylam w PP pare lat temu w Hacienda Andreas - teraz to sie inaczej nazywa, ALL IN jest chyba wszedzie fajne? Resort byl extra tylko moze troche za bardzo hermetyczny. Samana jest tez fajna, ale co tam robic przez 2 tygodnie? PC jest blizej S. Domingo, to jest dosyc istotne jesli ktos lubi zwiedzac, bo Puerto Plata to jednak dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
juan5 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 11:42 Generalnie tak jest, że kupujac wycieczkę w TUI Polska płaci sie niemal dwukrotnie więcej niz to samo, ale z katalogu niemieckiego. Ciagle robią nas w konia a przecież porównując zarobki w Niemczech i Polsce to na logike powinno byc odwrotnie. Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni (jak wejdziemy już do Unii) na naszą korzyść. Też od kilku lat korzystam z Last Minute kupując wycieczki na lotniskach niemieckich (Berlin, Frankfurt, Monachium), ale przyznam Ci się, że tak niskiej ceny jaką podałaś to jeszcze nie widziałem (zwykle płacę za imprezę na Karaiby w granicach 1000 Euro - kiedyś było to ok. 1000 Marek)Na stronach internetowych można znaleźć Dominikane juz za ok. 850 Euro. Musiała to być super oferta a takie są rzadkością. Pisałaś, że wróciłaś miesiąc temu jak wytrzymałaś panującą tam obecnie wysoką wilgotność powietrza? Ja zwykle wybieram pażdziernik, listopad ew. luty, marzec. W którym hotelu byłaś? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Juan Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_r Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 13:54 Wilgotność? Faktycznie cięzko było wytrzymać po opuszczeniu klimatyzowanego pokoju. Momentalnie po wyjsciu z hotelu uderzała w nas fala gorącego, niesamowicie wilgotnego powietrza. Po dwóch dniach pobytu mozna sie było do tego przyzwyczaić. Ale to dopiero po dwóch dniach. Jedynym wyjściem był pobyt na plaży, lub w barach przy plazy, z których oczywiście można było korzystać cały dzień. Pomoc przynosiły także spore ilości drinków. Byłam w hotelu RIU Naiboa (bardzo miła obsługa hotelowa, codziennie zmieniane ręczniki, łóżko i pokój przybierane kwiatami oraz figurkami z wilgotnych reczników, uczynni i pogodni pracownicy recepcji). A co do cen, które zobaczyłam na lotnisku - byłam w lekkim szoku (Kuba i Jamajka były w cenie ok. 600euro/osoba). Lotnisko SFX Berlin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinobrody Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: 168.143.113.* 15.08.03, 17:49 Coś Ci się chyba pomyliło. Na początku lipca na lotnisku Berlin Schoenefeld była Dominikana za 489 EURO i Jamajka za 599 EURO, ale to były ...tylko przeloty czarterowe. Kupiłem 2 tygodnie z all inclusive w hotelu RIU w Maimon na Puerto Plata (trafiłem do RIU Bachata) w polskim biurze za 955 EURO. Uważam, że to najlepszy hotel na całym wybrzeżu. Więcej mogę napisać z priva: sino_brodyWYTNIJ@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok13 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 25.08.03, 14:53 Hej, mam pytanie odnośnie wybierania się na wakacje z lotnisk - czy to jest tak, że jedziesz do Berlina czy Frankfurtu "na pałę" i bierzesz, co jest ? Będę zobowiązana za wskazówki (najchętniej na priv: aganiok13@gazeta.pl), bo jestem tuż przed urlopem i tuż przed dostaniem cholery na polskie oferty ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juan5 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 26.08.03, 12:21 Dokładnie tak - jest więc możliwość, że trzeba będzie np. w Berlinie przenocować najlepszy jest układ mając kogoś tam na miejscu wtedy nie ma problemu można poczekać dwa, trzy dni. Ale niekoniecznie. Wylot moze byc tego samego dnia. Zorientuj sie z katalogu np. FTI, Neckerman w jakie dni i z jakiego miasta są wyloty na Dominikane - no i najlepiej być tam od rana to jest szansa, że sie poleci jeszcze tego samego dnia. W najgorszym przypadku czeka nocleg na miejscu więc dobrze byłoby miec jakiś tani nocleg w rezerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
juan5 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 26.08.03, 12:30 A sprawdzałaś oferty na lotnisku w Warszawie? adres: www.lotniskalastminute.com.pl lub kup on-line np. www.buybye.de lub wiele innych Juan Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 06.01.04, 10:40 w lutym lub na początku marca wybieram się na Dominikane do Punta Cana z tego co piszecie nie chciałabym przepłacić za wycieczke czy możecie mi podac jakieś adresy www stron z lotniska w Niemczech gdzie można wczesniej zerknąc na wycieczki Last Minute. Wielkie dzieki za info. Pzdr. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
jackie.brown lepsza punta Cana 14.08.03, 22:07 a wogole to nie souse, czy jak to sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
d260 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 15.08.03, 19:10 vivawawa napisał: > gdzie lepiej jechać: Puerto Plata czy Punta Cana > jaki hotel all. incl. mozecie polecic ???? Bylem w lutym. Punta Cana ma o niebo lepsze plaze. W PC zatrzymalismy sie w Occidental Grand Flamenco. W wiekszosci Francuzi. Bylo super. Osrodek zdecydowanie lepszy od wszyskiego na okolo w tej klasie. Kumpel ktory byl wczesniej w PC dal nam namiar. Przyjemnego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
hazel01 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 28.08.03, 14:49 Droga vivawawo! Przychylam sie do opinii specjalisty, i szczerzsli chcesz odwiedzic najpiekniejsza Dominikane, ta ktora znasz z bajecznych fotosow prawdziwie rajskiej wyspy polecam Tobie polwysep SAMANA!!!. Wprawdzie 4 godziny jazdy na wschod od lotniska w Puerto Plata, ale juz w minute po przybyciu prEkonass sie ze warto bylo spedzic 4 godzinki w klima bus:)) Punta Cana przeludniona i przereklamowana, Puerto Plata i okolice brudna i sam(a) sie przekonasz ze racja jesli wybierzesz to miejsce. SAMANA to najpiekniejsze wybezeze na Dominikanie, najpiekniejsze plaze z piaskiem bialym i drobnym jak maka. Cudowne lagodne zejscia do wody. Poza tym wspaniale safari, wypady na czterokolowych YAMAHA'ch, oraz co najpiekniejsze Zatoka Samana, gdzie od stycznia do marca mozesz podziwiac cieszace sie nowym potomstwem WIELORYBY!!!!GORACO POLECAM HOTEL CASA MARINA BAY dostepny w Neckermanie!wersja All Incl - jedzenie nie do przejedzenie, ogromny las palm, wpsanialy strzezony kompleks, dbaja o kazdego jak o stalego klienta, itd itd sluze info a nawet zdjeciami.W lutym wybieramy sie tam ponownie. orzech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: 212.191.160.* 28.08.03, 17:21 ponieważ mamy w planie wyjazd na dominikane to szukamy ekipy 9os. do wspólnego wypadu można sporo zaoszczędzic .mój post jest na forum pod tyt.dominikana -jak wyjechać taniej pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
em.erka Dominikana 07.01.04, 21:40 Co wybarac na podróż poślubną Punta Cana czy Puerto Plata ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re:- Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.180.215.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.07.14, 18:02 Tydzień temu wróciłam z wakacji z Punta Cana. Jednym słowem REWELACJA! plaża Bavaro przepiękna. Polecam wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re:- Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.vc.shawcable.net 10.03.15, 21:47 Ogolnie Puerto Plata to BRUDASY !!!!!,a Punta Cana to plaze z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Odpowiedz po latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.15, 08:35 Ogarnij sie Marku. Nie grzeb w umarlych watkach. Odpowiedz Link Zgłoś