Dodaj do ulubionych

DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana

07.08.03, 11:05
gdzie lepiej jechać: Puerto Plata czy Punta Cana
jaki hotel all. incl. mozecie polecic ????
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 16:35
      Byłem niedaleko PC, z tego co mi miejscowi mówili przy PP są ładniejsze plaże,
      ale potwierdzić nie mogę, bo tam gdzie byłem to i tak były super. Polecam
      hotele sieci Barcelo np Talanquera, Decameron.
    • Gość: jola Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.podkowa-lesna.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 18:49
      Zdecydowanie Punta Cana, ładniejsze plaże!
      Jaśniejszy piasek.
      Polecam Hotel z sieci Iberostar O nazwie"Dominikana"lub "Barlavento"
      Są naprawde super.Osługa,jedzenie,atrakcje animacyjne do niczego nie można się
      porzyczepić.
      • Gość: pol Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.chello.pl 07.08.03, 21:28
        Zdecydowanie Punta Cana - pozdrawiam
    • Gość: kicia Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.acn.waw.pl 08.08.03, 01:15
      Ja bylam niedaleko Puerto Plata i bylo extra :-) Plaza super a resort
      rewelacyjny. W ogole to byly najfajniejsze wakacje w moim zyciu ;-) Z jakim
      biuren sie wybierasz i ile cie to bedzie kosztowac?
      • vivawawa Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 08.08.03, 08:45
        myślę w wyjeździe na początku 2004 roku
        wyjazd oczywiście z berlina
        • Gość: specjalista Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.03, 23:35
          proponuje rozejzec sie wsrod hoteli na pół. Samana :) - to przepiękny gaj
          palmowy, między Puerto Plata a Punta Cana.
          Punta Cana - jest drozsza ale najbardziej Karaibska, biała plaża i palmy
          chylace sie do morza, na mtorych mozna sie położyc.
          Puerto Plata - ma rownie piekne plaze ale nieco wezsze, jest bardziej
          zroznicowana i daje wieksze mozliwosci zwiedzania, stad jest blizej do Haiti,
          gdzie proponuje sie wybrac na pokaz obzadkow Vudu - to tak jakby sie cofnac 300
          lat.
          Dominkana ma 6 stref klimatycznych, jest krajem, ktory moze nie ma bogactw
          kulturowych ale przepiekna nature.
          Jesli chcesz lezec brzuchem do gory - to proponuje Punta Cane, jesli nie
          potrafisz usiedziec w miejscu to chyba lepsza bedzie Puerta Plata.
          Tak czy inaczej Dominikana daje gwarancje idealnego wypoczynku.
          A najlepszych hotelem jest Natura Park****/AI w Punta Cana (jedyny hotel o
          napieciu 220V) - jest w ofercie TUI i NECKRMANNA (oczywiscie w NEC duzo tanszy)
          A i jeszcze jedna mysle wazna dla ciebie informacja, jesli wybierasz sie z
          Berlina Schonefeld - przy wylocie Condorem, masz parking zadarmo.
          Pozdrawiam i milych wakacji, moze trafisz do mnie kupic wakacje :)
          • Gość: macdor Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana do sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.03, 22:37
            Cześć ! 28 wrzesnia chcemy polecić na Kubę lub Dominikanę jeżeli masz jakieś
            dobre propozycje chętnie skorzystamy.Nasza ekipa to cztery osoby

macdor@poczta.onet.pl
          • em.erka Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 06.01.04, 10:28
            w tym roku wybieramy sie w podróż poślubna a dokładnie początek marca lub
            kwietnia, chcielibysmy spedzić tam dwa tygodnie i myślałam o Punta Cana bo z
            tego co sie doczytałam wszędzie to mają tam ładniejsze plaże i przede
            wszystkim jest ciszej i można sobie odpocząć. Czy masz może jakies fajne
            oferty bo z tego co piszesz to pracujesz w biurze podróży. Może ktoś ma juz
            sprawdzone miejsce które mógłby polecić, albo jakieś strony www bo ich jest
            jak na lekarstwo naprawde niewiele.

Pozdrawiam
            Monika
            e-mail: monikasud@wp.pl
    • Gość: Jarek Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.03, 11:25
      Byłem z Neckermanem w 2001r w Puerto Plata , hotel Casa Marina Beach & Reef.
      Allinklusiv. Polecam!!! Bezpośrednio przy plaży ( w części kamienista a w
      częsci piękny piasek)Okolica ciekawa. Koniecznie weź udział w jeep safari.
      Odradzam hotel Isla verede Beach ( w centrum miasta 800m od plaży).
    • madzia_r Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 09:22
      Ososbiście polecam Ci gorąco Punta Cana. Wróciłam stamtąd miesiąc temu i nadal
      jestem pod wrażeniem. Plaże wprost niewiarygodne, czyściutkie, białe, zero
      kamyczków, kolor wody wpadający w turkus. Istny raj na ziemi. Z tego co
      słyszałam, PP nie może pochwalić się takimi [plazami i podobno jezeli chcesz
      zobaczyć najprawdziwsze Karaiby powinnaś wybrać się własnie do Punta Cana).
      Rozumiem, że wybierasz się z Berlina. Ja wraz z męzem wykupilismy wycieczkę z
      TUI w Polsce ale wylot był z Berlina. Przyjechalismy do Berlina dzień wcześniej
      w celu wcześniejszej odprawy bagażu na lotnisku. (bagaże możesz odprawić dzień
      wczesniej, wieczorem - jeżeli wylot jest rano następnego dnia) do czego
      zmierzam...okazało się, że ta nasza wycieczka (dwa tygodnie, all inclusive, 4
      gwiazdkowy hotel - na lotnisku w ofercie Last Minute kosztuje 1/4 oryginalnej
      ceny, czyli 489 euro). Przemysl to. (tam wiekszość ofert była aż tak
      atrakcyjna, nie tylkio Dominikana, ale także Kuba, Jamajka...).
      • liloom Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 09:56
        PC ma ladniejsze plaze podobno (?)
        Ja bylam w PP pare lat temu w Hacienda Andreas - teraz to sie inaczej nazywa,
        ALL IN jest chyba wszedzie fajne? Resort byl extra tylko moze troche za bardzo
        hermetyczny.
        Samana jest tez fajna, ale co tam robic przez 2 tygodnie? PC jest blizej S.
        Domingo, to jest dosyc istotne jesli ktos lubi zwiedzac, bo Puerto Plata to
        jednak dziura.
      • juan5 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 11:42
        Generalnie tak jest, że kupujac wycieczkę w TUI Polska płaci sie niemal
        dwukrotnie więcej niz to samo, ale z katalogu niemieckiego. Ciagle robią nas w
        konia a przecież porównując zarobki w Niemczech i Polsce to na logike powinno
        byc odwrotnie. Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni (jak wejdziemy już do
        Unii) na naszą korzyść. Też od kilku lat korzystam z Last Minute kupując
        wycieczki na lotniskach niemieckich (Berlin, Frankfurt, Monachium), ale
        przyznam Ci się, że tak niskiej ceny jaką podałaś to jeszcze nie widziałem
        (zwykle płacę za imprezę na Karaiby w granicach 1000 Euro - kiedyś było to ok.
        1000 Marek)Na stronach internetowych można znaleźć Dominikane juz za ok. 850
        Euro. Musiała to być super oferta a takie są rzadkością.
        Pisałaś, że wróciłaś miesiąc temu jak wytrzymałaś panującą tam obecnie wysoką
        wilgotność powietrza? Ja zwykle wybieram pażdziernik, listopad ew. luty,
        marzec. W którym hotelu byłaś?
        Z góry dziękuję za info.
        Pozdrawiam
        Juan
        • madzia_r Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 14.08.03, 13:54
          Wilgotność? Faktycznie cięzko było wytrzymać po opuszczeniu klimatyzowanego
          pokoju. Momentalnie po wyjsciu z hotelu uderzała w nas fala gorącego,
          niesamowicie wilgotnego powietrza. Po dwóch dniach pobytu mozna sie było do
          tego przyzwyczaić. Ale to dopiero po dwóch dniach. Jedynym wyjściem był pobyt
          na plaży, lub w barach przy plazy, z których oczywiście można było korzystać
          cały dzień. Pomoc przynosiły także spore ilości drinków.
          Byłam w hotelu RIU Naiboa (bardzo miła obsługa hotelowa, codziennie zmieniane
          ręczniki, łóżko i pokój przybierane kwiatami oraz figurkami z wilgotnych
          reczników, uczynni i pogodni pracownicy recepcji).
          A co do cen, które zobaczyłam na lotnisku - byłam w lekkim szoku (Kuba i
          Jamajka były w cenie ok. 600euro/osoba). Lotnisko SFX Berlin.
          • Gość: sinobrody Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: 168.143.113.* 15.08.03, 17:49
            Coś Ci się chyba pomyliło. Na początku lipca na lotnisku
            Berlin Schoenefeld była Dominikana za 489 EURO i Jamajka
            za 599 EURO, ale to były ...tylko przeloty czarterowe.
            Kupiłem 2 tygodnie z all inclusive w hotelu RIU w Maimon
            na Puerto Plata (trafiłem do RIU Bachata) w polskim
            biurze za 955 EURO. Uważam, że to najlepszy hotel na
            całym wybrzeżu.
            Więcej mogę napisać z priva: sino_brodyWYTNIJ@gazeta.pl
        • aganiok13 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 25.08.03, 14:53
          Hej,
          mam pytanie odnośnie wybierania się na wakacje z lotnisk - czy to jest tak, że
          jedziesz do Berlina czy Frankfurtu "na pałę" i bierzesz, co jest ?

Będę zobowiązana za wskazówki (najchętniej na priv: aganiok13@gazeta.pl), bo
          jestem tuż przed urlopem i tuż przed dostaniem cholery na polskie oferty ...

pozdrawiam
          • juan5 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 26.08.03, 12:21
            Dokładnie tak - jest więc możliwość, że trzeba będzie np. w Berlinie
            przenocować najlepszy jest układ mając kogoś tam na miejscu wtedy nie ma
            problemu można poczekać dwa, trzy dni. Ale niekoniecznie. Wylot moze byc tego
            samego dnia. Zorientuj sie z katalogu np. FTI, Neckerman w jakie dni i z
            jakiego miasta są wyloty na Dominikane - no i najlepiej być tam od rana to jest
            szansa, że sie poleci jeszcze tego samego dnia. W najgorszym przypadku czeka
            nocleg na miejscu więc dobrze byłoby miec jakiś tani nocleg w rezerwie.
          • juan5 Re: DOMINIKANA - do JUAN 5 26.08.03, 12:30
            A sprawdzałaś oferty na lotnisku w Warszawie? adres:
            www.lotniskalastminute.com.pl

lub kup on-line np. www.buybye.de lub wiele innych

Juan
        • em.erka Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 06.01.04, 10:40
          w lutym lub na początku marca wybieram się na Dominikane do Punta Cana z tego
          co piszecie nie chciałabym przepłacić za wycieczke czy możecie mi podac jakieś
          adresy www stron z lotniska w Niemczech gdzie można wczesniej zerknąc na
          wycieczki Last Minute.

Wielkie dzieki za info.
          Pzdr.
          Monika.

• jackie.brown lepsza punta Cana 14.08.03, 22:07
        a wogole to nie souse, czy jak to sie nazywa.
    • d260 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 15.08.03, 19:10
      vivawawa napisał:

> gdzie lepiej jechać: Puerto Plata czy Punta Cana
      > jaki hotel all. incl. mozecie polecic ????

Bylem w lutym. Punta Cana ma o niebo lepsze plaze. W PC zatrzymalismy sie w
      Occidental Grand Flamenco. W wiekszosci Francuzi. Bylo super. Osrodek
      zdecydowanie lepszy od wszyskiego na okolo w tej klasie. Kumpel ktory byl
      wczesniej w PC dal nam namiar. Przyjemnego pobytu!
    • hazel01 Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana 28.08.03, 14:49
      Droga vivawawo!
      Przychylam sie do opinii specjalisty, i szczerzsli chcesz odwiedzic
      najpiekniejsza Dominikane, ta ktora znasz z bajecznych fotosow prawdziwie
      rajskiej wyspy polecam Tobie polwysep SAMANA!!!. Wprawdzie 4 godziny jazdy na
      wschod od lotniska w Puerto Plata, ale juz w minute po przybyciu prEkonass sie
      ze warto bylo spedzic 4 godzinki w klima bus:)) Punta Cana przeludniona i
      przereklamowana, Puerto Plata i okolice brudna i sam(a) sie przekonasz ze racja
      jesli wybierzesz to miejsce. SAMANA to najpiekniejsze wybezeze na Dominikanie,
      najpiekniejsze plaze z piaskiem bialym i drobnym jak maka. Cudowne lagodne
      zejscia do wody. Poza tym wspaniale safari, wypady na czterokolowych YAMAHA'ch,
      oraz co najpiekniejsze Zatoka Samana, gdzie od stycznia do marca mozesz
      podziwiac cieszace sie nowym potomstwem WIELORYBY!!!!GORACO POLECAM HOTEL CASA
      MARINA BAY dostepny w Neckermanie!wersja All Incl - jedzenie nie do
      przejedzenie, ogromny las palm, wpsanialy strzezony kompleks, dbaja o kazdego
      jak o stalego klienta, itd itd sluze info a nawet zdjeciami.W lutym wybieramy
      sie tam ponownie.
      orzech
      • Gość: raf Re: DOMINIKANA - Puerto Plata czy Punta Cana IP: 212.191.160.* 28.08.03, 17:21
        ponieważ mamy w planie wyjazd na dominikane to szukamy ekipy 9os. do wspólnego
        wypadu można sporo zaoszczędzic .mój post jest na forum pod tyt.dominikana -jak
        wyjechać taniej pozdr.
    • em.erka Dominikana 07.01.04, 21:40
      Co wybarac na podróż poślubną Punta Cana czy Puerto Plata ?

Pozdrawiam
    • Gość: Karola Re:- Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.180.215.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.07.14, 18:02
      Tydzień temu wróciłam z wakacji z Punta Cana. Jednym słowem REWELACJA! plaża Bavaro przepiękna. Polecam wszystkim :)
      • Gość: marek Re:- Puerto Plata czy Punta Cana IP: *.vc.shawcable.net 10.03.15, 21:47
        Ogolnie Puerto Plata to BRUDASY !!!!!,a Punta Cana to plaze z bajki
        • Gość: dupek Odpowiedz po latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.15, 08:35
          Ogarnij sie Marku. Nie grzeb w umarlych watkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka