Gość: piootr3 IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.07, 11:52 Jaki miesiąc najodpowiedniejszy do wejścia na Kilimandżaro? Dzięki za odpowiedź. Tak, przy okazji, szukam jeszcze 2-4 osób chętnych do wejścia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krafla Re: Kilimandżaro IP: *.chello.pl 26.12.07, 13:44 nieodpowiednie sa miesiace od marca do konca maja plus potem na jesieni masz krotka pore deszczowa wrzesien/pazdziernik do poczatkow listopada i wtedy tez nie jest najlepiej. W grudniu podobno (!) jest malo przejrzyste powietrze ale to raczej loteria niz regula. Ja po dlugim planowaniu wybralam przelom stycznia i lutego wiec jak wroce w drugiej polowie lutego to moge zdac relacje. aczkolwiek wieksze znaczenie ma dla mnei, ze to dobra pora na safari, do na Kili w sumie moglby byc inny miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr3 Re: Kilimandżaro IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.07, 20:17 Zdaj, zdaj!!! Bardzo chetnie poczytam. Jeszcze sobie troszkę pokombinuję, Kilimandżaro ma być dodatkiem do kilku innych rzeczy, ale faktycznie najdroższym najbardziej czasochłonnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizard Re: Kilimandżaro IP: *.gdynia.mm.pl 29.12.07, 18:32 Piootr3 a kiedy chcecie jechać na Kili? Ja myślę o sierpniu/wrześniu 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootr3 Re: Kilimandżaro IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.07, 12:13 Bardziej wrzesień, niż sierpień, bo już jest po sezonie. Zresztą w tej chwili, to tam jest wesoło. Zobaczymy jak będzie dalej. Troszkę poczytałem o Kenii i coraz bardziej mija mi chęć wejścia na Dach Afryki. To strata około 8 dni, które można wykorzystać na włóczęgę po bezdrożach i drożach tego kraju. Może się nad tym zastanowisz? W masywie Mt. Kenia jest gdzie łazić i co zwiedzać. Zresztą sprawa jest otwarta i do zastanowienia. Gdyby jeszcze jakiś czarownik chciał załatwić odpowiednią pogodę, to byłoby wspaniale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: Kilimandżaro 30.12.07, 16:19 Swego czasu byłem i na Kili i na Mount Kenya. Moim zdaniem parę dni w masywie Mount Kenya jest dużo bardziej atrakcyjne niż wejście na Kili, no i sporo tańsze. Przynajmniej takie było jakieś 10 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kilimandżaro IP: *.chello.pl 30.12.07, 20:09 Zgadzam sie Mt Kenia jest duzo ciekawsza niz Kili. Ja bylem na Kili w polowie wrzesnia pogoda super widoki tez ale poza tym to strasznie skomercjalizowana gora :/ Odpowiedz Link Zgłoś
baark Re: Kilimandżaro 31.12.07, 08:50 dokładnie, Mt Kenya jest bardzo ok, Kili jest przereklamowane, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Kilimandżaro IP: *.moab.static.3s.pl 17.07.15, 10:59 Kilimandżaro przereklamowane? To ja nie wiem od której strony wchodziliście i czy mamy na myśli to samo Kilimandżaro :) Przepiękne miejsce, ma swój klimat i pewną magię, a widoków takich jak stamtąd to nie ma nigdzie. Byłam już raz i bardzo chętnie powtórzę! Ktoś chętny jesienią? Impreza na 10 dni, tutaj szczegóły: www.adventure24.pl/kilimandzaro-5895-m-n.p.m.-w-tylko-10-dni-korona-ziemi oraz www.adventure24.pl/kilimandzaro-5895-m-n.p.m.-safari :) Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Kilimandżaro 17.07.15, 14:06 Kolejny spam z adresu .moab.static.3s.pl :( k. Odpowiedz Link Zgłoś