Gość: Joanna IP: *.acn.waw.pl 20.01.08, 23:54 Czy ktoś leciał z Limy do Iquitos? chcę na 3-4 dni zostać w Iquitos i zobaczyć kawałek dzungli , czy ma ktoś jakies doświadczenia?Czy korzysta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blt Re: peru Iquitos IP: *.zus.pl 23.01.08, 08:55 warto, warto, warto!!! Na lotnisku przy odbiorze bagaży są rózne stoiska agencji turystycznych, które mają lodge w dzungli. Do wyboru do koloru. Może trochę drogo. Nie jest to "wyprawa w głąb dżungli w poszukiwaniu dzikich plemion", ale na początek warto tak zacząć, żeby posmakowac amazonii. Udanego połowu piranii;-). Samo Iquitos średnio ciekawe, ale warto zobaczyć miasto, do którego nie da się dojechać drogą (można dopłynąć - polecam w tym celu "blondynkę na Ukajali" B.Pawlikowskiej) lub dolecieć. Zazdroszę wyprawy, byłam tam 2 lata temu i z sentymentem oglądam zdjęcia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: peru Iquitos IP: *.eranet.pl 23.01.08, 16:41 mam 4 dni , zastanawiam sie nad odwiedzeniem Pucalpy lecąc przez nia tam lub z powrotem. nie wiem tylko czy warto tak się rozdrabniać. A co z przewodnikiem ? Czy agencja daje przewodnika z łódką i lodge czy są to dwie oddzielne usługi?. Jakie okoloce wybrać bo czytałąm trochę w inetrnecie na stronie explorama że jest wiele tras . nie wiem tylko która jest naprawdę ciekawa i można zobaczyć jak najwięcej ciekawych rzeczy. A tak dodatkowe pytanie jak tam jest w tej deszczowej porze , lecę w 16 lutego,Sa różne zdania czy wrażenia. tzn jak jest w dzungli a jak w górach , będę też w Cusco, la paz, Titicaca i Colca i jescze trochę . Liczę na cudne widoki i wogóle juz przebieram nogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blt Re: peru Iquitos IP: *.centertel.pl 23.01.08, 19:10 przewodnik, lódka i lodga jest w zestawie. Nia ma co liczyć na jakieświelkie trasy, bo to dzungla. Raczej krótkie spacery i lódką po rzece. Warto to zobaczyc, choć ja z perspektywy czasu wiem, ze np.: dzungla na Borneo zrobila na mnie wieksze wrażenie. Więcej zwierzaków, a to mój "konik". W Pucalpie nie bylam wiec nie wiem. Na Amazonie więcej niż 4 dni nie warto, bo drogo i widoczki powtarzają sie. aha - pora deszczowa tam jest prawie zawsze, bo to...las deszczowy. Nie wiem co lubisz, ale ja bym polecilabym Ci raczej wedrówke po Ausangacie, zejściedo rzeki Colka z Cabanaconde, cruz del cordor możesz sobie darować;-(. La paz nie wiem, bo dotarlam tylko na Isla del Sol - warto, piekna. POza tym Arequipa koniecznie, jesli masz cxas i sily możesz wspiąć się na El Misti - piekna wycieczka. Odpowiedz Link Zgłoś