Dodaj do ulubionych

ALFA STAR - afera w Egipcie!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 17:06
Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z usług biura Alfa Star. 9.08
miałem wylot do Hurgady. Miesiąc wczesniej zarezerwowałem pokój w
czterogwiazdkowym hotelu Verdi Steingeberger.Dwa dni przed odlotem otrzymalem
potwierdzenie rezerwacji. Sen skończył sie po przylocie do Hurgady. Rezydent
oznajmił nam - podobnych pechowców, nabitych w butelkę było kilkunastu - że
z uwagi na brak miejsc w zabukowanych przez nas hotelach musimy zostać
zakwaterowani w hotelu "Empire". Kto był w tym obiekcie, klasy "bułgarskich
dwóch gwiazdek, ten wie, o czym mówię.Do tego doszło podłe jedzenie, brak
owoców, itp. Pytanie do Alfa Star - na ile miesięcy (lat?) wcześniej trzeba
zarezerwować u was hotel - aby mieć pewnosć, że dostanie sie to, za co się
płaci? Jednym słowem - granda i złodziejstwo. Uważajcie na to aferalne biuro.
Obserwuj wątek
    • Gość: Liss Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 17:29
      Własnie dzisiaj o mało co nie byłem ofiarą podobnej sytuacji.Przypadkowo
      dzwoniąc do biura dowiedziałem się, że zmieniono ni rezerwację hotelu na niby
      podobny, zle obiektywnie rzecz biorąc gorszy obiekt.Na całe szczęście
      dowiedziałem sie o tym na dzień przed wylotem.Pani z firmy Alfa Star olała
      wszelkie moje propozycje rozwiazania sprawy(np.:w ramach rekompensaty jedna
      wycieczka za darmo).Totalna amatorka,korzystają po prostu ze szczytu
      turystycznego i liczą na brak reakcji ze strony klientów.Po długich
      negocjacjach pan z biura które było pośrednikiem,wykazał się mininalną
      odpowiedzialnością i w tej samej cenie zaoferował nam inną wycieczkę na
      Kretę.Zatem lecimy na Kretę a nie do Egiptu.Skończyło sie mam nadzieję
      szczęsliwie ale -Uwaga na Alfa Star-totalna amatorka rodem z zachodniej Azji.
      • Gość: Anka Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 213.77.48.* 19.08.03, 13:36
        Trochę zastanawia mnie fakt zamiany przez Alfa Star wycieczki do Egiptu na
        Krete. Alfa Star nie organizuje wyjazdów do Grecji. Oni maja teraz tylko oferty
        do Egiptu i na Cypr. W katalogu pokazują też Maroko, Mauritius i coś jeszcze -
        ale tylko na zapytanie.
        Ciekawe z jakiego biura jedziesz na Kretę????!!!!!! Cyba wykupili Ci u
        konkurencji.
        • Gość: jotka Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 213.241.18.* 20.08.03, 14:57
          Jakbyś przeczytała uważniej post, który komentujesz, to pewnie byś zauważyła,
          że wycieczka do Egiptu była wykupiona u pośrednika, a nie w biurze Alfa Star,
          więc zamiana na Kretę mogła nastąpić z oferty jakiegokolwiek touroperatora!
          • Gość: Aa Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 20.08.03, 15:05
            Ale Ty głupio gadasz ! Jak się nie znasz i nie wiesz na jakiej zasadzie odbywa
            się sprzedaż u pośrednika czy agenta to się nie odzywaj. Myślisz że kto
            zapłaci za rezygnację Alfie, pośrednik ze swojej kasy??
            • Gość: NicolA Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 15:16
              a ty sie tak bardzo znasz? alfa jak znmienia hotel to powinna zaproponowac
              zmiane na podobny albo lepszy jak nie ma takiej mozliwosci to ustawa o
              turystyce gwarantuje klientom zwrot kosztow w calosci i wtedy moga zrezygnoiwac
              bez placenia przez agenta z wlasnej kasy.
              • Gość: Aa Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 20.08.03, 17:04
                Jak Alfa się zgodzi na rezygnację Klienta, bo zmienili mu hotel to nie ma
                sprawy, ale jak się nie zgodzi to agent nie może dać Klientowi oferty z innego
                biura bo Alfa nie zwróci Klientowi kasy, trzeba by się sądzić. Wtedy Klient
                musi płacić podwójnie za wczasy, to znaczy zapłacił Alfie i nie poleciał bo
                zmieniono hotel a on do tego akurat nie chce lecieć i musi zapłacić za tą
                Kretę z innego biura, bo inaczej go nie wezmą. Rozumiesz?
              • Gość: Aa Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 20.08.03, 17:09
                Akurat się znam. I pytanie Anki jest całkowicie uzasadnione. Skoro Alfa nie
                organizuje wyjazdów na Kretę to posrednik nie mógł Klientowi dać Krety, chyba
                że Klient zgodził się zapłacić drugi raz, czyli raz Alfie ( i ewentualnie
                będzie domagał się zwrotu wpłaconej kasy)i drugi raz za tą Kretę.
                • Gość: diana Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:28
                  Pośrdenik na pewno Alfie po prostu nie zapłaci i tyle a żeby nie stracic
                  klienta wysyła go na Kretę, a potem jesli Alfa chce to niech sie sądzi,
                  podejrzewam, ze nie bedzie im sie chciało o taka kwotę
                • Gość: sssssss Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 15:35
                  generalnie każdy po trochu ma rację ale zamiana na inny kierunek może nastąpić
                  i alfa tu nie miała nic do gadania gdyż nawet w ich warunkach uczestnictwa jest
                  podane że w momencie gdy zmieniaja zakwaterowanie rezygnacja jest bezkosztowa i
                  każdy pośrednik o ty wie dletego została zaproponowana Kreta a klient płaci
                  tylko raz. A tak na marginesie to wypowiadajcie się na takie tematy o których
                  macie jakiekolwiek pojęcie. Bo turystyka nie jest Waszą mocną stroną.
              • Gość: sart Pośrednik a Alfastar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 21:53
                z tego opstu wynika, że pośrednik nie zapłacił na konto Alfastar - miesiąc
                wcześniej zapłaty, więc Alfastar nie zapłacił na czas hotelu, ale aby z tego
                pośrednik wyszedł cało zmienił kierunek i operatora i tym samym zrzucił winę na
                Alfastar - a jeśli na dzień przed Klient mógł anulować to oznacza, że pośrednik
                nie wysłał rezerwacji zobowiązujęcej lub - Alfastar ma taki bałgan, że wogóle
                nie orietnuje się w płątnościach, a co za tym idzie - sytuacja biura jest poza
                kontrolą.
                Zmiany hotelu - tu proszę o uwagę - są związane z naszym paszportem - Polacy są
                niestety krajem III strefy i nie są traktowani w sposób poważny w szczycie
                sezonu turystycznego, dlatego polecam wyjazd poza sezonem, a nie w momencie dy
                są największe overbookingi i decyduje kto więcej zapłaci za hotel, a ceny w
                Alfastar i u innych operatorów - są symboliczne, jeśli porównacie je z TUi i
                Necekrmannem to łatwo stwierdzić, że nie warta jest gwarancja hotelowa lub
                oferta, bo cena jest dużo wyższa, a wakacje to także przygoda - ważne aby
                kończyła się happy-endem
    • Gość: zołza Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 89.0.1.* 19.08.03, 13:54
      Gość portalu: lulu napisał(a):

Pytanie do Alfa Star - na ile miesięcy (lat?) wcześniej trzeba
      > zarezerwować u was hotel - aby mieć pewnosć, że dostanie sie to, za co się
      > płaci? Jednym słowem - granda i złodziejstwo. Uważajcie na to aferalne biuro.

Nie jestem z ZADNEGO biura ale moge ci odpowiedziec- wycieczke mozesz kupic
      nawet tydzien wczesniej byle nie w sezonie i wtedy masz 100% pewnosci ze
      dostaniesz ten hotel ktory wybralas.
    • Gość: maks Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.lublin.mm.pl 20.08.03, 15:50
      niby rozsadni ludzie a wynajduja biura - widma
    • Gość: ts Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.kom-net.pl 20.08.03, 22:25
      a ja byłem z nimi w zeszłym roku i było ok (szczególne podziękowania dla
      rezydentki)
      • Gość: rybka Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 00:24
        a ja sobie tak mysle ze takie buraki jak tu sie wypowiadaja placa marne grosze
        za wycieczke, wynajduja jakies oferty i za tysiac zlotych udaja paniska i
        wymagaja placac ochlapy luksusow, buraki, siedzcie w domu!!!!!!!!!!!
        • Gość: REA Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 21.08.03, 01:29
          Znam biuro Alfa Star dość dobrze- ich Egipt jest przygotowany super.Znam ludzi,
          którym też biuro zmieniło przed wyjazdem i za ich zgodą hotel, ale była to
          zawsze zmiana na lepsze. Prawda jest taka, że Egipt w tym roku jest najtańszym
          kierunkiem i wszyscy tam jadą. Poza tym wybierając wczasy w sierpniu należy
          liczyć się z takimi wypadkami, w pozostałych miesiącach takie rzeczy się nie
          zdarzają.
          • Gość: NITKA ALFA STAR IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.08.03, 09:55
            Miałam niebywałą przyjemność spędzić zeszłoroczny urlop w Egipcie właśnie w
            hotelu Verdi.
            To były najwspanialsze wakacje mojego życia.
            Z Polski wyleciałam o 6.00 więc był to w pełni zaliczony dzień wypoczynku. Z
            Egiptu 15 dnia pobytu o 11.00. Dla mnie to się nazywa solidność, bo na miejscu
            spędziłam równe 14 dni :)
            Poza rezydentem, który pojawił się dopiero 4 dnia pobytu wszystko było na
            najwyższym poziomie - nowo wyremontowany hotel, posiłki, obsługa...

Ale doskonale rozumiem wzburzenie tych, którym zmieniono miejsce
            zakwaterowania. Osobiście przeżyłam to w tym roku w Tunezji z Exim Tours. Tyle
            tylko, że Alfa Star człowiek może się normalnie dogadać, natomiast Exim Tours
            jest zamknięte na reklamujących wycieczki klientów!

Mieszkam w mieście, gdzie Alfa ma swoją siedzibę. Po moim pobycie w Egipcie i
            entuzjastycznych opowieściach, firma w której pracuje wykupiła 5 tygodniowych
            wycieczek dla pracowników dokładnie w tym samym miejscu, w którym byłam.
            Wszyscy byli zachwyceni! Ba! jednej grupie nawet przedłużono pobyt o 1 dzień -
            oczywiście gratis!

Znaczenie jedynie może mieć to, że ja na wakacjach byłam na początku
            października.

Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji z Alfa Star :)
            Nitka
            nitka80@o2.pl
        • Gość: Wędkarz Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.acn.pl 16.09.03, 21:06
          Rybka kogo ty rżniesz. Jeździsz na wycieczki jako kochanka przezesa to możesz
          sie nie martwić ile to kosztuje
    • znawca3 Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! 21.08.03, 12:12
      no jak się wybiera touroperatora z Radomia... to się później narzeka...

trzeba było wybrać sprawdzone biuro

pozdrawiam,
      • Gość: anty Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 12:54
        Ty to jesteś "znawca" haha
        • Gość: zołza Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 89.0.1.* 21.08.03, 12:59
          najlepszy touroperator MUSI mieć siedzibe w Warszaiwe, zaczynac sie na "t"
          kub "n" i byc z niemiec, to jest dopiero klasa

BTW - ALFA STAR JEST O.K.
      • Gość: NITKA ALFA STAR IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.08.03, 13:19
        znawca3 napisał:

> no jak się wybiera touroperatora z Radomia... to się później narzeka...
        >
        > trzeba było wybrać sprawdzone biuro
        >
        > pozdrawiam,

To w jakim mieście biuro ma siedzibę nie ma chyba aż tak dużego znaczenia.
        Zresztą Radom, nie jest dziurą typu Kozia Wólka.
        Ważne natomiast by było solidne, miało zachowaną płynność finansową i nie
        rolowało klientów jak się da.
        Alfa Star specjalizuje się w organizowaniu wycieczek do Egiptu. Ma bardzo
        szeroką gamę hoteli nie tylko w Hurgadzie i Sharm El Sheikh.
        Przyznacie także, że ceny są konkurencyjne :)
        • Gość: pinkey@tkdami.net Re: ALFA STAR IP: *.tkdami.net 21.08.03, 23:42
          byłem z Alfastar w październiku 2002 na dwutygodniowym wypoczynku w Hurghadzie
          i nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko co obiecali - było!

Polecam to biuro wszystkim - jedyne zastrzeżenie: sprzedali mi niedawno ofertę
          biura EXIMTOURS do Tunezji (Sami nie obsługują Tunezji), która to oferta
          okazała się najbardziej nieudanymi wakacjami mojego życia!

Jednym słowem: AlfaStar - TAK! EXIMTOURS - NIGDY!!!
      • Gość: daro Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 194.204.162.* 11.09.03, 14:42
        Alfa Star , wczasy na 2 polowe sierpnia wykupilem na poczatku lipca. Byl to
        Sheratron Miramar w Egipcie ,w El Gounie. Na 2 dni przed wylotem poinfgormowano
        mnie o zmianie hotelu na Movenpick. I jest to jedynana moje zastrzezenia do tego
        biura. Zamieniono mi hotel ktory jest okreslamny jako chyba najlepszy w El
        Gounie na niby gorszy ale jak sie okazalo na lepszy. Dzis wiem jedno jesli
        wybiore sie po raz kolejny do Egiptu w okolice Hurghady to bedzie to napewno
        Movenpick Resort a nie Sheraton. Poza tym jednym wypadkiem zagralo wszystko
        idealnie az sam sie zdziwilem. Co do samego hotelu polecam w ciemno. On ma 5*
        ale mozna dodac mu smialo 5*+. Naprawde hotel z wlasnym klimatem, dla mnie
        przebywanie w nim bylo przyjemnoscia !
        • Gość: lulu Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 18:23
          Uderz w stół a nożyce sie odezwą, czytaj pracownicy Alfy, udający internautów.
          Nie odpowiadają na zadane przeze mnie pytanie - dlaczego bez jakiegokolwiek
          uprzedzenia zamieniają mi wybrany przeze mnie hotel "Verdi" - na najgorszy w
          Hurgadzie "Empire", ale zapewniają " że rok temu bylo super", a "Alfa jest OK".
          Otóż nie jest super.Jest natomiast amatorszczyzna, arogancja i całkowite
          lekcewaqżenie klientów, którzy - a propos - nie zapłacili za pobyt tysiąc
          złotych jak to raczył ująć obrońca Alfy (na etacie) szermujący epitetami
          typu "burak" - a blisko 2 tysiace zł za 7 dni. jakie biuro - tacy obrońcy.
          Strzeżcie się Alfy!
          • Gość: marek Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 19:24
            ja wrocilem w ta niedziele z sharmu-bylem z alfastarem w hotelu 4* i wszystko
            bylo zapiete na ostatni guzik-nikt z naszego samolotu nie mial zmiany hotelu-
            wiem na pewno bo rozmawilismy o tym w drodze powrotnej. Nie mam powodu zeby nie
            wybrac sie z alfastarem za rok.pozdrawiam
          • Gość: Iza Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.lublin.pl 11.09.03, 20:10
            zgadzam się i podpisuję obydwoma rękoma pod tym co napisałaś. Byłam niemal w
            tym samym czasie co Ty w Hurgadzie (8.08.03) i to jak zostałam potraktowana
            począwszy od przyjazdu po wyjazd to istny skandal. Jeżeli faktycznie ktoś jest
            zadowolony z usług tego biura to gratuluje ale nikt z naszego turnusu (chyba
            mogę tak to określić) nie podpisałaby się pod tym stwierdzeniem. Jeden wielki
            skandal!!!!
      • Gość: doris Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 15:32
        Tak się składa ze pracuje w turystyce i Alfa Star jest jednym z solidniejszych
        operatorów. Dodam że nie pracuję w Alfa Star.
        • Gość: lulu Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.03, 21:55
          Guzik prawda, myślę, że pracujesz w Alfa Star. Zamiast zadawać sobie tyle trudu
          i prostowac "krzywdzące" opinie o swoim biurze, zajmijcie sie lepiej poprawa
          usług i przestańcie po chamsku nabijać swoich klientów w butelkę.
    • Gość: ela Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 81.210.121.* 11.09.03, 19:47
      a ta
    • mcbeal_ally Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! 11.09.03, 21:18
      Oh, ja naiwna! Już myślałam, że znalazłam coś fajnego i niedrogiego w Egipcie:(
      Ale jeszcze nie zarezerwowałam, więc "mądry Polak (Polka) przed szkodą" :)))
      Pozdrawiam Was serdecznie, życzcie mi bardziej udanych "łowów". Bye!
      • Gość: zołza Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 89.0.1.* 12.09.03, 08:49
        Oczywscie, zawsze jak ktos powie ze udal mu sie wyjazd z konkretnym biurem to
        od razu znaczy ze jest pracownikiem tego biura. Powiedzcie mi tylko dlaczego
        skoro Alfa jest takim "beznadziejnym" biurem to maja wyprzedane WSZYSTKIE
        wyjazdy wyjazdy do Egiptu do polowy pazdziernika??? Wiem bo sama usilowalam
        kupic u nich wyjazd. Pozdrawiam wszystkich zwolennikow i przeciwnikow.
        • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 09:58
          to proste: mają tanie wyjazdy. Przykład: Radisson Sas: 2660 - alfa star,
          Radisson San -Selectours 2800 z drobnymi. Niby tylko 200 zł ale x2 to jest 400
          czyli 100 euro- wycieczka.
          Mi tez zmienili rezerwacje. Dowiedzialam sie przed wyjazdem - po tygodniu
          oddali kase.
          Pozdr.
    • Gość: jaki Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 16:30
      jaka afera facet!!!Nie wyolbrzymiaj!!!Chyba nie doswiadczyles prawdziwej afery!
      • mcbeal_ally Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! 12.09.03, 21:02
        ...np. afery Rywina ;)
        • Gość: IQ Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 18:41
          Aferzystów zapraszamy na wczasy agro i forum Turystyka > Polska - na pewno
          będzie taniej!!! Tylko PKP musicie pojechać na gapę bo na bilety już nie
          starczy...
          • Gość: Elvira Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.10.03, 22:38
            Czy jest to oficjalne zaproszenie przedstawiciela ALFA STAR?
          • Gość: banzai Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.crowley.pl 30.10.03, 14:45
            Drogi IQ! Podejrzewam, że jesteś pracownikiem Alfa Star. Zamiast wypisywać
            głupoty na tym forum - poproś swoje kierownictwo aby nie lekceważyli swoich
            klientów i lokowali ich w tych hotelach, ktore sobie wybrali - i za które
            zaplacili. Tylko tyle - i az tyle.Inaczej pójdzieciew ślady Big Blue.Mam swoje
            własne (złe) doświadczenia z Waszyn biurem - i na pewno z jego usług(?) nigdy
            już nie skorzystam.
    • Gość: Ala Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 16:33
      Zgadzam się !!!!
      • Gość: marcin Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 06.11.03, 01:10
        Alfa Star to banda złodziei.

Nawet wpaździerniku niby poza sezonem zmieniaja hotele.

Ja kupiłem Waves, potem zmeinili na Amal Village a skonczylo sie na
        Ambasador

Uwazajcie na te buo złodzie.

Piekny Egipt tak, ale nie z tymi złoziejami
        • Gość: sax24 Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.udn.pl 06.11.03, 20:17
          poza sezonem to jest dopiero po 15,11. W tej chwili jest najwiekszy najazd z
          całego świata, a poza tym Ambassador to tez 3 gwiazdki , lepszy od Amal
          Village, pozdro
    • blondynka72 Re: ALFA STAR Egipt 13.04.04, 13:38
      Ja byłam z Alfa Star w styczniu 2004 w hotelu Magawish. Odradzam szczerze.
      Biuro wystawiło mnie na warunki kiepskiego schroniska młodzieżowego.Rezydentki
      niekompetentne.Widziałam hotel Aida Verdi 4* - jest ok. Egipt tez polecam, ale
      Alfa Star nie.
      • Gość: Marlew Re: ALFA STAR Egipt IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 14.04.04, 08:54
        Witam,
        grudzien 2003 Sharm hotel fortuna **** - trafiłem do Holiday Amphoras i nie mam
        żadnych zastrzeżen (no może poza czarterem Air Polonii - opozniony 3 h i podle
        zarcie ;) ), opieka OK, z wycieczek nie korzystałem to nie wiem, jedzenie OK
        ale my i tak wolelismy zjesc cos na straganie w starym Sharm, hotel
        fantastyczny dla amatorow nurkowania - rafa przy hotelu lepsza niz ta na ktorą
        poplynelismy jachtem. Ogolnie bylo super ale moją opinie i tak zaraz ktos
        podwazy i powie ze pracuje w Alfie ;), poza tym ja jestem malo wiarygodny
        poniewaz jadąc na urlop nastawiam sie na wypoczynek i ZAWSZE jestem zadowolony
        poniewaz dla mnie urlop z samej definicji jest czyms SUPER a nie powodem do
        narzekania ze jedzenie mało urozmaicone albo rezydent raz nie przyszedł itp Ani
        razu nie pojechalem na wycieczke 2x z tego samego biura (tzn 1x wyjątkowo z
        Pegasa) i zawsze z kazdego bylem zadowolony i z Scana i z Neckermana i z Pegasa
        i Alfy i z Big Blue
        I nie wiem jak to mozliwe ale NIGDY nic mi sie nie przydarzyło co zepsuło by mi
        urlop
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: stefan Re: ALFA STAR Egipt IP: .171.* / 80.240.171.* 09.06.04, 12:34
          bylem w Sharm w ,,Club farana,, wszystko ok.Giorgio rowniez
      • Gość: marcin Re: ALFA STAR Egipt IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 14.04.04, 20:13
        też przestrzegam przed tym biurem.
        Byłem z nimi w pażdzierniku.
        Oszukali mnie zhotelm i na nci sie zdały reklamacje.
        Banda złodziei.
        Nie polecam.
        Na rynku jest tyle biur podróży jak np Ecco Holiday czy Triada.

Te biura polecam ale ALFA TO ZLODZIEJE.
    • Gość: gościu Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 212.160.230.* 29.05.04, 18:33
      o jejku a ja też lece z alfa star...

już sie boję...
      bo mam 5 gwiazdkowy hotel...

• Gość: iwka901 Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.wroc.zigzag.pl 05.06.04, 17:28
        No to trzymam gościu kciuki, żebyś się znalazł w wybranym hotelu. Choc z Alfą
        to byłby cud.
        Mnie niestety, jak moim przedmówcom- też się nie udało... Mój hotel
        wybierałam długo i starannie, lecz Alfa mając gdzieś mój wybór wcisnęła mnie
        tam , gdzie było miejsce. Jak się okazało jest to norma.
        Aha , a standardowe usprawiedliwienie to : "wina egipskiego kontrahenta" Chyba
        wszyscy to słyszeliśmy?
        Nigdy więcej Alfa Star.
    • Gość: sfinks Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 212.160.230.* 07.06.04, 11:20
      w egipcie jest tanio więc dużo ludzi lata... sa overbookingi i ponieważ polskie
      biura płacą mało to ich klienci sa kwaterowani w ostaniej kolejności... jak
      zabraknie miejsc to wysyła się ich do nastepnego hotelu...

przykre ... ale prawdziwe
    • Gość: Karol Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 212.160.230.* 18.06.04, 15:06
      ludzie strasznie się czepiacie
    • alibaba1 Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! 22.06.04, 12:35
      ale stare tematy tu poruszacie...
      chyba lepeij wejsc na forum wakacje.pl
    • Gość: mirson Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 195.205.201.* 21.07.04, 20:45
      Przyznaje racje!!!!!!!!!
      Zapłacilem ponad 3 tys. za "Egipt w przekroju" 4* z opcja all inclusive w
      biurze "Alfa Star" -KOSZMAR!!!!!!!!!!!
      Mam dwa porotokoly reklamacji podpisane przez rezydentow
      ktorzy nie chcieli nic zalatwic na miejscu i proponowali tylko pisanie skarg
      lub gorsze warunki!!!!
      Mam w d**** pieniadze jako forme zadoscuczynienia chce tylko przestrzec przed
      biurem "ALFA STAR"!!!!!!!
      "ALFA STAR"=0 (ZERO!!!!!) profesjonalizmu i traktowanie turysty jak
      smiecia!!!!!!!
      Nie jestem jakims pieniaczem i informuje ze cała grupa
      miała w 99% takie same problemy!!!!!
      Z Egiptu wrocilem 16.07.2004 i moim celem na ten rok jest przestrzeganie innych
      przed korzystaniem z usług w/w biura!!!!
      Z uwagi na brak czasu pisze bardzo ogolnikowo ale jeszcze opisze wszystko
      bardziej szczegolowo rowniez do Poskiej Izby Turystycznej.
      • Gość: jeon Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: *.pl / 80.51.250.* 21.07.04, 22:23
        zapłaciłeś a teraz "wal się na ryj" to dewiza nie tylko tego biura podróży
    • Gość: sss Re: ALFA STAR - afera w Egipcie! IP: 195.116.28.* 22.07.04, 11:51
      Jezeli nie chcemy mieć tak nie miłej niespodzianki na miejscu wystarczy wysłać
      mail'a do hotelu z zapytaniem czy jest dokonana rezerwacja na Twoje nazwisko.
      Alfa Star na szczęście rezerwuje w ten sposób, że ja już w Polsce jadąc do
      Verdi - wiedziałem jaki będę mieć numer pokoju bo napisal mi o tym menadżer
      tego kompleksu. Żaden problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka