Dodaj do ulubionych

Wybieram sie do Meksyku

IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 04.10.03, 19:35
Obserwuj wątek
    • Gość: huanito Re: Wybieram sie do Meksyku IP: *.smrw.lodz.pl 04.10.03, 20:27
      no i co z tego ja do sromowiczek koło piśdziawki i sie nie chwale
      • Gość: ewa Re: Wybieram sie do Meksyku IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 04.10.03, 23:05
        huanito, z nieba mi spadasz.
        potrzebuje porad co zobaczyc, za ile nocleg, gdzie najladniej i malo turystow
        itepe.muchas gracias za twoja dobra wole
    • Gość: Tomek Re: Wybieram sie do Meksyku IP: 169.207.178.* 07.10.03, 20:51
      Meksyk jest bardzo duzym i ciekawym krajem. Napisz cos wiecej: ile masz czasu na
      pobyt w tym kraju, jakie srodki finansowe i co Cie interesuje. Wowczas sprobuje
      Ci cos doradzic w miare swoich mozliwosci.
      • Gość: Ewa Re: Wybieram sie do Meksyku IP: *.w80-13.abo.wanadoo.fr 08.10.03, 20:33
        Tomku,
        przeznaczam na te podroz ok. 3 tyg. Budzet zalezy od potrzeb.Interesuje mnie
        zycie codzienne,folklor, przyroda i zabytki.Nie cierpie wielkich zbiorowisk
        turystycznych jak Cancun ani wielkich drogich hoteli. Nie lubie marznac i
        dlatego przeznacze czas glownie na poruszanie sie wzdloz wybrzezy, choc
        odwiedzenie Oaxaca i San Cristobal wydaje sie konieczne. Czy jest tam bardzo
        zimno( bo wysoko)? Czy bilety lotnicze wewnatrz kraju sa drogie ? Prosze o
        maksymum porad. Z gory dziekuje
        • Gość: Tomek Re: Wybieram sie do Meksyku IP: *.proxy.aol.com 09.10.03, 06:30
          Wyglada, ze jedziesz do Meksyku po wlasciwe rzeczy i na pewno sie nie
          rozczarujesz.
          Jezeli chodzi o temperature, to w Meksyku nigdy nie jest zimno. Oaxaca ma
          wspanialy klimat: gorace ale nie upalne dni i przyjemne noce tak jak w Polsce
          latem. Miasto lezy na wysokosci okolo 1700 m npm, podobnie jak San Cristobal. W
          lecie natomiast caly Yucatan jest upalny (40*C w dzien w sloncu i 28 w nocy), w
          zimie jest chlodniej.

Dokladnie nie umiem Ci podac cen biletow lotniczych po Meksyku bo nigdy nie
          latalem wewnatrz tego kraju samolotem ale sadze, ze sa bardzo przystepne.
          Sprobuj znalezc wiecej informacji na ten temat moze na stronach linii Aero
          Mexico i Mexicana.

Zabytki. Jest ich w Meksyku mnostwo i rzad nie szczedzi pieniedzy na ich odnowe
          i utrzymanie. Dobre zwiedzenie Yukatanu to jest okolo 8-11 dni majac do
          dyspozycji samochod. Problem w tym, ze wiele starozytnych miast Mayow jest
          zdala od szlakow autobusowych i wiekszych miast. Nawet jezeli wysiadziesz w
          poblizu jakiegos miejsca to niekoniecznie latwo sie z tamtad wydostaniesz.
          Dzieki wlasnemu pojazdowi moglismy zobaczyc takie unikalne miejsca jak Mayapan,
          Edzna, Xpujil, Becan, Kohunlich, Chicanna, Coba, Dzibilchaltun. We wszystkich
          tych miejscach zwykle bylismy zupelnie sami, co robilo dosc niesamowite
          wrazenie. Wypozyczenie samochodu kosztuje okolo 220-270 USD na tydzien
          i powiedzialbym, ze sa to dobrze wydane pieniadze. Najbardziej znane zabytki
          Mayow w Meksyku to Chichen Iza, Uxmal (uchodzi za najwspanialsze zdobnictwo
          kamieniarskie w calym swiecie Mayow), Tulum ( przepieknie polozone nad morzem
          lecz architektura rozczarowala zarowno mnie jak i moja zone, inne wspomniane
          miejsca nas po prostu zepsuly) i Palenque (polozone juz poza Yakatanem na
          wzgorzach wsrod deszczowej dzungli) Do tych 4 miejsc mozesz sie dostac bez
          problemu autobusem.
          Poza Yukatanem najwspanialsze sa Teotihuacan (spedzilismy tam 3 dni zatrzymujac
          sie w pobliskim hotelu Villas Arqueologicas
          • Gość: ewa Re: Wybieram sie do Meksyku IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 09.10.03, 22:44
            wielkie dzieki Tomku, twoje wskazowki bardzo sie mnie przydadza.
            Pozdrawiem i bede ew. dalej pytala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka