Dodaj do ulubionych

PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU

29.10.08, 09:45
moze ktos mial podobny problem co ja?!za kilka dni przylatuje(mam nadzieje)do mnie ktos z Brazylii.tyle ze w biurze, w ktorym kupowalam bilet lotniczy elektroniczny zrobili blad w imieniu.jedna litere co prawda.mowia ze to nie jest problem.problem zaczyna sie "dopiero"przy 3 literach pomylonych.tyle ze osoba ktora ma do mnieprzyleciec kiedys podobna sytuacje przeszla na lotnisku i byl to podobno duzy problem z wyjazdem z Brazylii.nie bardzo wiem komu wierzyc a ...czasu coraz mniej i wiadomosci zadnych od nikogo :((biuro nie bardzo chce mi pomoc - w poprawieniu tego bledu :(((
prosze was bardzo o pomoc bo chyba zwariuje...a bilet do tanich jak wiemy nie nalezal:(((z gory dzieki!!!!
Obserwuj wątek
    • praiero Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 30.10.08, 22:22
      jezeli blad popelnilo biuro, to powinno to sprostowac. Z tego co mi wiadomo to
      nie powinno byc dla nich trudne. Wysylaja informacje do przewoznika i drukuja
      nowy bilet. A jezeli blad popelnilas ty to tez nie powinno byc problemu, zeby
      biuro ci pomoglo. tak czy inaczej musisz bardziej stanowczo porozmawiac ze swoim
      agentem albo z menedzerem tego biura. Powodzenia

A co bedzie na lotnisku to trudno powiedziec jak trafi sie sluzbista ktory nie
      zrozumie pomylki to moze byc problem z wylotem ale tak naprawde to nie wiem sam ...
    • joaninha1 Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 10.11.08, 18:45
      ja mam pytanie może nie dokładnie związane z tematem, ale też nie chciałabym
      mieć problemów. Za miesiąc lecę do Brazylii poznać rodzinę mojego brasileiro,
      sprawdzałam co mi jest potrzebne, i gdzieś znalazłam informacje, że mogą się
      mnie na lotnisku zapytać o środki finansowe na czas pobytu (karty kredytowe,
      wyciąg z konta, gotówka). Czy to konieczne?
      • praiero Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 12.11.08, 00:20
        Moga ale nie musza i raczej nie zapytaja. Brazylia jest nadal krajem 3-go swiata
        i raczej jest watpliwe abys przyjechala tam ze wzgladow ekonomiczno-zarobkowych.
        Dla swojego spokoju mozesz wziac aktoalny wyciag z kata. Z tego co mi wiadomo to
        jak wwozisz do kraju zbyt duzo gotowki to powinnas to zadeklarowac chyba powyzej
        $5000.
        • brasilka2 Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 12.11.08, 20:27
          Byłam zaledwie 2x, ale nigdy nie pytali o pieniądze ani karty kredytowe.
          Na "Cartao de entrada" pytają tylko czy nie wwozi się za dużo pieniędzy, ale nie
          pamiętam jaka kwota tam widniała.
          • joaninha1 Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 12.11.08, 22:25
            dzięki wielkie :) chcę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. jakiś wyciąg z
            konta wezmę na wszelki wypadek. A za dużo gotówki NA PEWNO mi nie grozi :D
            • longhini Re: PROBLEM Z BILETEM LOTNICZYM-BŁĄD W IMIENIU 13.11.08, 17:46
              Ja bylam w brazyli z mezm brazylijczykiem,to nic sie nie
              pytali,wypelnilam tylko jakies 2 wnioski i tam mialam wpisac gdzie
              bede mieszkac ulice i takie tam.Co moge ci doradzic jesli masz astme
              to lepiej wejs sobie leki.bo ja normalnie to nic niemam ,a tam to
              niemoglam bez inchalagtora nigdziie wyjsc.M<ilej podruzy(Ja lece w
              przyszly czwartek)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka