moniseba 11.03.09, 00:00 Witam! Czy ktoś z forumowiczów orientuje się jakie są ceny alkoholu na Bali. Wiadomo że człowiek w tropiku musi się odkażać.Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pijak.polityk Re: Alkohol na Bali 11.03.09, 02:08 Ceny sa przystepne. Kiedy lecisz? Nie lubie pic sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Alkohol na Bali IP: *.finemedia.pl 11.03.09, 21:11 To tak samo jak my!Lecicie na własną rękę?Na jak długo? My lecimy 20 kwietnia z Wrocławia do Singapuru,21 na Bali do 29. Odpowiedz Link Zgłoś
moniseba Re: Alkohol na Bali 11.03.09, 21:36 My wylatujemy z Wrocławia 25 kwietnia. Lecimy przez londyn i KL. Podróż organizujemy sobie sami. Wracamy 12 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Alkohol na Bali IP: *.finemedia.pl 11.03.09, 21:48 My w 4 osoby ,sami organizujemy wyjazd,wiecie może gdzie można posnurkować z plazy?? Macie jakiś plan zwiedzania Bali? My jesteśmy na etapie ustalania planu.Ostatnio znajomy powiedział,że Lombok jest wart zobaczenia.Wiecie jak tam się dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
moniseba Re: Alkohol na Bali 11.03.09, 22:19 My też się wybieramy w cztery osoby. Planu nie mamy, prawdopodobnie zdamy się na kierowcę którego wynajmiemy. Podobno mogą zorganizować nawet wejscie na wesela bądż jakieś inne uroczystości. Snurkowanie z tego co wiem to chyba Lovina, i na północnym zachodzie jest taka mała wysepka, nie pamiętam jak się nazywa, prawdopodobnie sa tam ładne rafy. Szwagier nurkuje więc będziemy razem z nim na nurkowania się wybierać, a nurkuje się z plaży, więc dla snurków też chyba coś ciekawgo będzie. Jest Polska stacja nurkowa u nich można sie pewnie wszystkiego dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
moniseba Re: Alkohol na Bali 11.03.09, 22:21 Co do Lombok też o tym myślimy, ale gdzieś wyczytałam że to zabierze jakieś 3-4 dni więc trochę się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zu_mi Re: Alkohol na Bali 14.03.09, 19:42 nie wiem co dla Was oznacza "cena przystępna" ;-)) byliśmy tam w 10/2008 ceny są kosmiczne !! Indonezja to państwo muzułmańskie pomimo , że Bali jest wyspa hinduistyczną Johnnie Walker 0,7 litra(czerwony) w Kucie w domu handlowym Matahari kosztuje 85,00 USD, Bols 0,7 litra też 85,00 USD Jedyny dostępny tamtejszy arak jak dostaniecie (a to duża sztuka, raz był w Tesco)to ok.8 USD. Potem pozostają już tylko meliny. A tam wynalazki głowa boli ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Alkohol na Bali IP: *.finemedia.pl 14.03.09, 21:21 Dzięki za informację ,bardzo cenna ,bo już miałam zamiar nie brać alkoholu...A opowiedz jakie wrażenia z Bali?My lecimy pierwszy raz ... Gdzie są fajne plaże?Chcemy posnurkować. Co zrobiło na Was wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zu_mi Re: Alkohol na Bali 14.03.09, 22:35 dwa razy tylko snurkowłam jak koledzy nurkowali. Nie zrobiło to na mnie dużego wrażenia. Trochę rybek i nic więcej.Nazw nie pamiętam ale gdzieś na wschodnim wybrzeżu. Byliśmy też na kilku wycieczkach.Ogólnie wyspa OK ale nic szczególnego.Mam wrażenie , że bardzo przereklamowana. O wiele bardziej podoba mi się Sri Lanka. Odpowiedz Link Zgłoś
moniseba Re: Alkohol na Bali 15.03.09, 00:53 To trzeba będzie skorzystać z tych przysługujących 2 litrów, które można wwieżć na Bali. Tylko nie wiem jak jest w Malezji, bo mamy przesiadkę w KL, a wszędzie piszą że "przepisy celne nie odbiegają od powszechnie przyjętych", ale co to dokładnie oznacza...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Alkohol na Bali IP: *.finemedia.pl 15.03.09, 11:02 Zmienię trochę temat... A jak jest z malarią?Wyczytałam ,że na Bali nie ma...To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
zu_mi Re: Alkohol na Bali 15.03.09, 16:02 nie zażywaliśmy żadnych tabletek na malarię podobnoż nie ma malarii ale z dostępnych inf.wyczytałam że nie ma ale tylko w części turystycznej (resorty) Odpowiedz Link Zgłoś
kukan Re: Alkohol na Bali 17.04.09, 09:31 - właśnie wrociłem z Indonezji i nie sądzę żeby Bali było przereklamowane, trzeba tylko zjechać ze szlaku, nie bylem w Kucie czy Denpasar, ale np. Ubud jest niezwykłym miastem w ogrodzie z kapliczkami w których kłębi się od darów dla Bogów Balijskich i takich klimatycznych miejsc jest wiele, - w Lovinie plaża kiepska, ale hotel z basenem /bungalowy/ świetnym i tanim żarciem za 85.000 Irp, w sklepie 3/4 l wódki czystej - 90.000, ale już Arak 0.64 l tylko 30.000, przymknięty kapslem jak piwo chyba po to aby wypić za jednym podejściem, - w KUL alkoholu nie znajdziesz, - 10 min łódką od Lomboku są 3 wysepki Air o średnicy 1 km, tanio,smacznie, bez tłumów, naprawde warto, - wulkany na Jawie to naprawde przedsionki piekła np. Ljen - ciężkie podejście do krawędzi krateru, ale za to nagroda była WIELKA, wewnątrz.... ale co będę pisał, trzeba jechać i zobaczyć, - pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
zu_mi Re: Alkohol na Bali 17.04.09, 22:05 Jasne ,że na każdej wyspie są rzeczy warte zobaczenia. Zjechaliśmy też nie raz "ze szlaku" . Ubud - owszem .. ale bez przesady (takie jest oczywiście moje zdanie ;-) Myślę, że warto na pewno zobaczyć nie tylko Bali a więcej Indonezji (może kiedyś i się to uda). Odpowiedz Link Zgłoś