Gość: Iwona IP: *.centertel.pl 16.07.09, 18:35 Witam, jedziemy do RPA, lądujemy w Johannesburgu i zastanawiamy sie co dalej? Co warto zobaczyć wokoło? Tak zeby nie spędzać duzo czasu w aucie:) Dzięki za wszelkie wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NEMO Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.telkom-ipnet.co.za 18.07.09, 16:52 To zalezy co kto lubi. Z cala pewnoscia nie ma zabytkow na miare Europy. Johannesburg ma raptem ponad 100 lat. Poza tym kraj 4 razy wiekszy od Polski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r7777r Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? 23.07.09, 00:45 No i co z tym Johanesburgiem.Co wypatrzyliscie i jakie plany.Interesuje mnie to w styczniu -lutym chcę wynająć tam samochód i przejechać ten piekny kraj.Pozdro Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:09 Góra STołowa- pięne widoki. Polecam wykupienie bus city tour 2 dniowy karnet. Możesz zwiedzić całe miasto wśadając i wyciadając w wielu punktach. Przewodnicy cały czas mówią co jest w okolicy. Wycieczka na Przylądek Dobrej Nadziei i odwiedzenie wszystkich atrakcyjnych miejsc po drodze ( a jest ich sporo). To tylko przykłady. Nam zajęło to 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Pytanko do travelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:43 Możemy pogadac na priv? Podasz mi adres email? Chcialabym wiecej info o waszej podrózy na przylądek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.ist.pl 10.08.09, 16:35 Góra Stołowa to kawałeczek jest od JHB:) Troszkę jednak w tym samochodzie trzeba będzie spędzić... Pretoria jest b. fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 19:13 Fakt,że się zagalopowałam: zytam Johanesburg myśłę Kapsztad. Pretoria rzeczywiście ładna. Zwiedzaliśy jaskinie gdzie znaleziono szczątki pra ludzi. Odradzam kopalne diamentów. Do Kapsztadu poleciliśmy lokalnymi liniami, loty co godzinę i b.tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.aster.pl 12.08.09, 22:09 A dalej trzeba ......dalej. Park Krugera (lepiej kilka dni) i Wodospady Wiktorii (to juz Zimbabwe, ale loty z Johannesburga - bez problemów)- obowiązkowo. Miasta (Johannesburg, Pretoria, Cape Town, Durban) nie wzbudziły we mnie ciepłych uczuc, ale przyroda TAK. Choć bylam ichnią zimą (sierpień). WODOSPADY KONIECZNIE. Zwierzaki w Krugerze i Hluhluwe i pewnie w kilku innych miejscach też (ale w tych innych nie byłam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acerola Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.aster.pl 11.09.09, 09:15 W jaki sposob zwiedzaliscie Park Krugera? Szukam godnej polecenia firmy, ktora organizuje 3-dniowe safari z wyjazdem z Johannesburga, standard jak najbardziej 'budget':) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: travelka Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 08:47 My na wycieczki z Johanesburga jeździliśmy z lokalną firmą Ulises. Byłam zadowolona z usług, kulturalnie, na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
ciech Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? 24.09.09, 00:52 Moze te linki cos pomoga naszymsladem.pl/? type=expedition&id=32#chapter26. www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=28271&postdays=0&postorder=asc&start=150 Odpowiedz Link Zgłoś
ciech Re: Lądujemy w Johannesburgu i co dalej? 24.09.09, 01:01 naszymsladem.pl/?type=expedition&id=32#chapter26 Odpowiedz Link Zgłoś