21.08.09, 15:26
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6951568,Osunela_sie_ziemia_na_plazy_w_Portugalii__Jedna_osoba.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 10:28
      Algarve rzeczywiście jest piękne. Warto wiedzieć, że jego zachodnia część to raczej stosunkowo małe plaże otoczone klifami (choć i tu są wyjątki, jak Meia Praia przy Lagos), a wschodnia - długie i szerokie, ale za to bez malowniczych skał. Tutaj trochę moich zdjęć z różnych plaż tego regionu: www.dalekoniedaleko.pl/plaze-i-plazyczki-algarve/

Wspaniałe formacje skalne znajdują się niedaleko miasteczka Lagos, to Ponta da Piedade: www.dalekoniedaleko.pl/ponta-da-piedade/

Ale Algarve to nie tylko plaże i klify. Są też (niskie, ale jednak są) góry Serra de Monchique, tętniące życiem klimatyczne Lagos, dawna mauretańska stolica regionu Silves z ciekawym zamkiem, wietrzny południowo-zachodni koniuszek Europy Cabo de Sao Vicente (www.dalekoniedaleko.pl/cabo-de-sao-vicente/)...
      • Gość: życzliwy Re: Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.biz 03.03.11, 15:05
        Z Algarve owszem, chce się wracać jak najszybciej - gdy tylko okaże się, że zostało kompletnie skolonizowane przez aroganckich ignorantów z Wielkiej Brytanii i gdzie betonowanie pasa nadmorskiego idzie w tempie iście hiszpańskim.

Jeśli zaś ktoś chce w Portugalii zobaczyć autentyczny kawałek Atlantyku, to zdecydowanie łatwiej o to w Alentejo.
    • Gość: Serce i Rozum Re: Algarve IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:35
      Albufeira - fajne miejsce na wakacje -

www.bezmapy.pl/przewodniki/swiat/portugalia/albufeira-slonce-ocean-skaly-miejscowosc405.html
      • Gość: x Re: Algarve IP: 217.33.154.* 03.03.11, 14:03
        już spamerzy się zlecieli...
    • Gość: cheezie Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 03.03.11, 12:40
      Polecam rejon Algarve, jest rzeczywiście uroczy!
      • Gość: tomek Re: Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 15:07
        Nic nie przebije Chorwacji
        • Gość: lola właśnie przebija... IP: *.lodz.mm.pl 01.05.11, 09:45
          w Chorwacji chłopie na kamieniach siedzisz na plażach...hmm zależy kto co woli ;-)
    • podroznik321 Najpiękniejsze plaże w Europie - głosowanie 03.03.11, 14:15
      Jedną z plaż jest portugalska plaża z regionu Algarve - Praia da Marinha.
    • Gość: tur Portugalia. Malownicze Algarve IP: 62.116.232.* 27.04.11, 20:34
      tu sa fajne fotki www.youtube.com/watch?v=c3x9E6_xwiI
      i tu tez www.youtube.com/watch?v=xmvsXBiIsJo
    • Gość: dana Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.cela.pl 02.06.11, 20:33
      ja jadę do Albufeira. podobno jest tam bardzo ładnie. sądząc po zdjęciach w katalogu to hotel do którego się wybieram wygląda obiecująco . tuż przy plaży Praia Da Falesia. czytałam w necie że Albufeira słynie z ładnych, okolicznych plaż i klifów. jadę z alfą w sierpniu to się przekonam na własne oczy. cena jak za dwa tygodnie przystępna ok 2600 od osoby.
      • Gość: micha Re: Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.cela.pl 07.06.11, 10:33
        cena faktycznie bardzo przystępna, szczególnie jak na Portugalię. Zazwyczaj wycieczki do tego kraju są bardzo drogie. A i biuro chyba jest ok. Jeszcze z nimi nigdy nie byłam ale widziałam ich ofertę i jest bardzo kusząca.
      • Gość: ula Re: Portugalia. Malownicze Algarve IP: *.cela.pl 23.08.11, 11:40
        Ja niedawno właśnie wróciłam z Albuferii, tez byłam z alfą. Musze CI powiedzieć, że to miasteczko jest przepiękne. Plaże czyściutkie, tak samo jak i morze. Cudownie tam wypoczęłam, całymi dniami leżeliśmy na plaży i czytaliśmy książki. Pożyczyliśmy sobie tez skutery i pojeździliśmy po okolicy. Wspaniałe widoki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka