monia-0 03.09.08, 20:32 Witam choruje na RZS od roku czekam na kuracie lekiem biologicznym o nazwie Enbrel szukam kontaktu z osobami które są w trakcie lub po leczeniu tym lekiem . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_dowgiallo Re: Leki biologiczne RZS 04.09.08, 14:32 Myśle że pani ma na imię Monika brałam ten lek do grudnia tam tego roku.w cześniej brałam REMIKEJD I ARAWE.Ja już choruje na tą paskudną chorobę 21 lat ,zachorowałam za raz po porodzie.Co do embrelu jestem za.Żyje się bez bólu i zapomina się czym jest ta choroba.Ale są skutki uboczne wywołał umnie początek grużlicy.ALE po przeleczeniu znów wejdę w te programy.Słyczałam o nowym leku najnowszym którego nie brałam nazywa się HUMERA i w mojej klinice będę się o niego dopytywać niech pani to samo zrobi.Ponoć rewelacja. ŻYCZĘ zdrówka i cierpliwości Jolka Odpowiedz Link
monia-0 Re: Leki biologiczne RZS 04.09.08, 19:12 pani Jolu bardzo dziekuje za odpowiedż ja tesz życze pani zdrówka i pozdrawiam.a lek o kturym pani wspomniała to HUMIRA ale jest jeszcze lepszy w opini wielu reumatologów i nazywa się MABTHERA niech pani wpisze tylko nazwe leku w Google a dowie się pani o jego skuteczności.Jeszcze raz pozdrawiam i licze na kolejne posty. Odpowiedz Link
beatzet Re: Leki biologiczne RZS 05.09.08, 19:34 witaj,bralam enbrel z kiepskim wynikiem-zreszta,jak po innych lekach biolog.[Arava,Remicade,teraz czekam na Mabtere].po 3m-cach bylo jeszcze gorzej, i to samo obserwuja niektorzy lekarze,ktorzy nie zawsze chca sie do tego przed pacjentem przyznac,ale-takiego jednego poznalam [profesor zwyczajny z Lodzi],ktory powiedzial mi wprost,ze ma takie same obserwacje,jak ja-2,3m-ce poprawy,a potem stan pogarsza sie bardziej,niz przed. takie mam oto spostrzezenia. pozdrawiam,Beata Odpowiedz Link
monia-0 Re: Leki biologiczne RZS 09.09.08, 20:17 Bardzo dziękuje za post mam nadzieje że w mojm pszypatku bęndzie troche lepiej pozdrawiam iżycze wytrwałośći w chorobie ja trzymam mocno kciuki . Odpowiedz Link
agnieszka0319 Re: Leki biologiczne RZS 08.09.08, 15:29 witam!nazywam się Agnieszka mam 28 lat na rzs choruję od drugiego roku życia!leczyłam się już wieloma lekami biologicznymi między innymi enbrelem!jeśli mogę to podzielę się moją opinią o tym leku.brałam go wprawdzie tylko przez pół roku ,ale już od początku kuracji czułam poprawę.mniej bolały mnie stawy i zmniejszyły się obrzęki ,a po 3 miesiącach poprawiły się nawet wyniki!niestety musiałam przerwać stosowanie enbrelu i tak szybko jak było dobrze z moimi stawami tak niestety stan zaczął się pogarszać!tak więc wiem że aby enbrel naprawdę pomógł trzeba go stosować systematycznie przynajmniej przez dwa lata !!jeśli nie masz pewności czy będziesz ]go stosować tak długo to nie wiem czy jest sens wogóle zaczynać!ja po przerwaniu terapię czuję się jeszcze gorzej niż jak zaczęłam go stosować!wyniki mi się znacznie pogorszyły a stawy dają dwa razy bardziej popalić!najgorsze jest to że teraz nawet standardowe leczenie za bardzo mi nie pomaga!oczywiście to jest moja opinia i moje odczucia związane z enbrelem!wiem jednak na pewno że warto podejmować ryzyko a może akurat ty będziesz czuła się po nim dobrze!pozdrawiam serdecznie !jeśli miałabyś jakiej jeszcze pytania to podaje moje gg 944785 Odpowiedz Link
irena1950 Re: Leki biologiczne RZS 14.10.08, 19:14 Cześć.Jestem po leczeniu Enbrelem, pomaga ale na krótko i ma duzo skutków ubocznych.Czesto leżę na reumatologii i inni pacjenci są podobnego zdania. Uświadamiam sobie coraz wyrazniej, że na to nie ma lekarstwa. Ponoć bardzo ważna jest dieta, mam nawet książkę, ale już nawet nie mam siły zeby cokolwiek zaczynać pozdrawiam Irena Odpowiedz Link