teofilanka 20.02.10, 09:46 Witam.Czy był ktoś może w tym ośrodku i może mi napisać jak tam jest?czy jest daleko do morza?do sklepów,barów itp.Będę wdzięczna za każdą odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca7 Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 21.02.10, 21:58 A jakie to domki? drewniane? Oczami wyobraźni szukam domków w Sarbinowie i mogę Ci powiedzieć, że tam nie ma chyba żadnych, które by stały przy samej drodze głównej(oprócz 1-2 ale pod koniec wsi gdzie nie ma takiego ruchu). Sarbinowo to "ulicówka" czyli jedna główna ulica(idąca nad samym morzem oddzielona od niego 1 rzędem domów) i od niedawna jeszcze jedna na tyłach, reszta to uliczki łączące te dwie główne. Domki stoją w większości przy tych bocznych uliczkach, na dawnych polach. Coś tam też stoi na początku wsi ale nie na samej ulicy. Wszystkie z tego co widziałam są ogrodzone. Co do barów, morza itd to wszędzie nie jest daleko bo to nieduża miejscowość. Ale latem baaardzo gwarna. Po głównej ulicy przewalają się tłumy, jeżdżą rowery, kolejka! wszędzie budy z jedzeniem, ubraniami,pamiątkami,książkami. Małpie gaje dla dzieci, sklepy spożywcze, dmuchane zamki itd. Także biorąc to pod uwagę lepiej nie mieszkać przy samej ulicy bo żucie tętni tam dłuuugo wieczorem;) Nad morzem jest fajna choć wąska promenada, zejść na plażę dość. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 21.02.10, 22:07 Hmm...weszłam sobie na ich stronę. Jesteście pewni, że chcecie mieszkać w tych domkach z lat 70? Na jednym ze zdjęć w tle widać nowe, drewniane domki z zielonym spadzistym dachem. Poza tym w Sarbinowie jest dużo małych, drewnianych domków z lepszym wyglądem. Są też murowane, przy samym morzu. Poszukajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 21.02.10, 22:16 O chociażby tu.. www.sarbinowo.e-wczasy.com.pl/Domki-Drewniane i tu.. www.afr.pl/city3page2sort0.html Odpowiedz Link Zgłoś
teofilanka Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 22.02.10, 10:31 Powiem tak...generalnie to jak domki wyglądają ma to dla mnie drugorzędne znaczenie,grunt ze jest gdzie się przespać,wymyć i jest niedaleko do morza(ważne przy małym dziecku)Pewnie ze są ładniejsze komfortowe domki ale niestety nie na moja kieszeń,wiec muszę się zadowolić tym na co mnie stać.Chodziło mi głównie o to czy bardzo daleko jest do"centrum"lub jakiegoś sklepu spożywczego czy baru gdzie można zjeść obiad,te domki są położone przy Nadmorskiej 96(bliżej Gąsek) z mapy widziałam ze na szczęście troszkę w polu a nie przy ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 22.02.10, 15:30 No tak ,cena jest kusząca. Stamtąd jest tylko parę minut spacerkiem do centrum. Można tam znaleźć bary z zapiekankami, pizzą, goframi,lodami itd. Ulica Nadmorska w centrum, w środku dnia( choć raczej jak ludzie wrócą z plaży) jest gwarna i ruchliwa jak Marszałkowska w Warszawie:)więc lepiej nie mieszkać w centrum:D Aha, w spożywczych sklepach w Sarbinowie ceny są z kosmosu, owoce na straganach też nie najtańsze. Choć dla dziecka można dostać wszystko od pieluch po mleko. Nam zdarzyło się raz korzystać nawet z przychodni w Sarbinowie z dzieckiem( warto mieć książeczkę zdrowia z peselem dziecka) Odpowiedz Link Zgłoś
teofilanka Re: Sarbinowo,domki ELPIDA..? 22.02.10, 22:13 Dzięki serdeczne za informacje,książeczki zdrowia zawsze zabieram na każdy wyjazd bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda(oby nie).Co do cen w sklepach to chyba w większości nadmorskich miasteczek są kosmiczne,ale na szczęście jedziemy samochodem to zawsze można wyskoczyć choć by do Mielna do Polo hihi. Odpowiedz Link Zgłoś