asiurkaa 10.03.10, 22:14 lipiec z 8miesięczniakiem, nie możemy się zdecydować Chłopy czy Dziwnów. gdzie jest ładniejsza plaza i mniej ludzi?i czy w Dziwnowie jest las? z góry dzięki za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiba.1 Re: Dziwnów czy Chłopy 11.03.10, 09:49 Mniej ludzi jest w czerwcu i we wrzesniu, jesli mozesz skorzystaj z tego, ze Twoje dziecko jest jeszcze w wieku "nieszkolnym":-) Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: Dziwnów czy Chłopy 11.03.10, 14:40 Ja w tym roku też pierwszy raz do Dziwnowa jadę Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 Re: Dziwnów czy Chłopy 12.03.10, 14:37 Plaża zdecydowanie ładniejsza, z ładniejszym piaskiem i szersza w Dziwnowie. Chłopy mają raczej wąską, trochę kamienistą plażę - przy sztormowej pogodzie zalewa ją całą. Dziwnów ma też znacznie bogatszą bazę gastronomiczną. Chłopy to raczej taka spokojna wioska z jedną ulicą. Ale jeśli już Chłopy to polecam apartamenty Stonka - zdecydowanie najładniejsze miejsce do zakwaterowania w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Dziwnów czy Chłopy 13.03.10, 07:58 A czy w rejonie tej Stonki nie ma piwiarni z muzyką łomoczącą od rana do zmierzchu? Na samym końcu Kapitańskiej widziałam ładne ukwiecone wille tuż przy wejściu na plażę. Jakoś nie przypominam sobie wąskiej i kamienistej plaży w Chłopach a byłam parę razy i to całkiem niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
kol32 Re: Dziwnów czy Chłopy 13.03.10, 08:37 Dwa lata temu plaża taka właśnie niestety była. W porównaniu do dziwnowskiej - klapa. Co do łomoczącej piwiarni - jest niedaleko hotel Astoria gdzie są imprezy na świeżym powietrzu. Fakt, ze do późna ale w Stonce nie słychać ich na tyle by pezeszkadzały w wieczrnym wypoczynku lub spaniu. Odpowiedz Link Zgłoś