Dodaj do ulubionych

gdzie nad morze SOPOT ??

12.05.11, 14:05
czy podoba wam sie w sopocie , interesuje mnie polnocno wschodnie wybrzerze co morzecie polecic jakie pensjonaty lub pokoje ogolnie zeby bylo tanie nie oczekuje luksusu , dla mnie i dla meza oraz dziecka 2 lata
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: gdzie nad morze SOPOT ?? 13.05.11, 09:38
      Taka mała uwaga: Sopot nie leży nad morzem tylko nad Zatoką Gdańską.
      A co do samego miasta to dość ładne ale wypoczynek to chyba po sezonie bo w trakcie wakacji to tłumy ludzi, gigantyczne kolejki po bilety na molo, a popularny monciak wyglada jak Krupówki podczas majowego weekendu.
      Ale oczywiście zależy co lubicie.
      Jeśli chodzi o północno-wschodnie wybrzeże to już prędzej wybrałabym Jastarnię lub Władysławowo albo Hel. Z mniejszych polecam moja ulubioną Karwię.
    • zawia Sopoty 13.05.11, 11:06
      jak mawiano niegdyś warto odwiedzić -ale raz. Jako ciekawostkę - turystyczną. Tylko w niepogodę - luz. W pogodę - tłok. Z wodą różnie -jest szansa na sinicę lub glony czy inne zielsko wszak to zatoka. Tubylcyweekendowo, zwłaszcza z dziećmi jeżdżą nad morze - prawdziwe. Kawałek drogi na północ, do Władka i na lewo/prawo. Bądź nad kaszubskie jeziora. Się znają. Luźniej, ciaśniej, piasek czy kamienie na plaży - rzecz gustu. A Sopooty zostawiają stonce z głębi lądu. Tyle rekomendacji perły Bałtyku. P.S. Z ciekawostek warto zobaczyć kąpielisko przed G. hotelem [ ilość gwiazdek zależna od ilości gwiazd wewnątrz] czynne, gdy inne, sąsiednie nieczynne, podczas plagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka