dwa_domki
05.07.16, 14:54
Wiem, że w wielu domach pojawiają się dyskusje jak spędzić urlop, co wybrać morze czy jezioro. Jestem ciekawa Waszych opinii.
Moje pytanie jest trochę przewrotne, bo znam takie miejsce w którym nie trzeba wybierać, jest urocze jezioro z możliwością łowienia ryb, miejscami do wypoczynku na łonie natury, a jednocześnie w kilkanaście minut można dojechać do miejscowości nadmorskiej z pięknymi czystymi i nie przepełnionymi plażami. Miejsce o którym piszę to mała miejscowość na północnych Kaszubach o nazwie Salinko nad jeziorem Salińskim. Tutaj są do wynajęcia na jednej działce dwa całkiem nowe domki, z nowiutkim wyposażeniem. Warunki są sprzyjające szczególnie rodzinom z dziećmi. Dla nich jest plac zabaw, piaskownica, trampolina, domek "na drzewie" i zabawki. Jest też duży stelażowy basen z którego mogą korzystać dorośli i dzieci, oraz brodzik dla maluchów. Prawdziwemu wypoczynkowi sprzyja ładnie urządzony ogród ze strumieniem i kaskadą. Można odpoczywać na hamaku rozwieszonym między drzewami, lub na leżakach czy na huśtawce. Można bez przeszkód grillować z przyjaciółmi. Domki są przeznaczone dla komfortowego wypoczynku dwóch zaprzyjaźnionych rodzin. Można jednak również wynająć tylko jeden z nich.