Dodaj do ulubionych

Poddąbie a Rowy - co wybrac??

23.02.05, 10:53
Byłam w zeszłym roku w Rowach i nawet było przyjemnie. Wazna dla mnie była
ładna plaża, nizbyt tłoczna (jade z psem) i kilka fajnych knajpek. Chce
pojechac pod koniec maja na dłuzszy weekend z przyjaciólmi i z psem do domku.
Czy Poddąbie bardzo się rózni od Rowów?
Nie wiem co wybrac.
Obserwuj wątek
    • milenium5 Re: Poddąbie a Rowy - co wybrac?? 23.02.05, 11:36
      Jak Ci się spodobały knajpki to raczej Rowy. W Poddąbiu jest zdecydowanie mniej
      atrakcji poza morzem i plażą, ale też mniej ludzi. Dla szukających zupełnej
      głuszy w tych okolicach polecam pobliskie Orzechowo.
      • huann Poddąbie, Rowy, a może Czołpino :) ? 23.02.05, 12:07
        milenium5 napisał:
        Dla szukających zupełnej
        > głuszy w tych okolicach polecam pobliskie Orzechowo.

albo, patrząc w drugą stronę od Rowów - Czołpino.
        no i plaża ładniejsza (szersza), choć z drugiej strony po tegorocznych zimowych
        sztormach klify między Rowami, a Ustką (czyli m.in. w Poddąbiu, Dębinie i
        Orzechowie) - palce lizać :)

ps. w Czołpinie - bar na parkingu - 20 minut od plaży i przy samej plaży
        malowniczy stary ceglany 'hangar' na łodzie rybackie zaadaptowany ostatnio na
        bar. tylko, czy to czynne w długomajowy weekend - tego niestety nie wiem.
        w Czołpinie dosłownie kilka domków z możliwością wynajęcia pokoju - ale nad
        morze dobre pół godziny (mało uczęszczaną poza sezonem drogą, potem od wyżej
        wspomnianego parkingu - ścieżką przez urokliwy las Słowińskiego Parku
        Narodowego). ponadto na leśnej wydmie - latarnia morska (możliwość zwiedzania,
        piękne widoki).
        w pobliskim Smołdzinie - muzeum przyrodnicze Słowińskiego PN (na ewentualną
        niepogodę jak znalazł), a dla lubiących wycieczki górskie ;-) - Rowokół - góra
        pełna prehistorycznych tajemnic, kształtem przypominająca wygasły wulkan, na
        szczycie wieża z widokami na cały praktycznie Słowiński PN. ponadto w Klukach
        (4 km od Czołpina) znany skansen słowiński (ostatnio znacznie rozbudowany),
        stary cmentarzyk z grobami autochtonów (Słowińców), a także kolejna wieża
        widokowa - tym razem nad Jeziorem Łebsko z widokiem na wędrujące łebkie wydmy
        na drugim brzegu.
        tak więc opcję "CZOŁPINO" polecam serdecznie dla osób lubiących aktywny sposób
        spędzania czasu nad morzem pod warunkiem posiadania środka lokomocji
        (najlepszy - rower - wszystkie powyższe atrakcje w promieniu 10 km), minusy
        ewentualne to mały wybór knajpek, a takze zapewne konieczność wcześniejszego
        zarezerwowania noclegów (ze względu na ograniczoną ilość miejsc noclegowych).
    • hawranek10 Re: Poddąbie a Rowy - co wybrac?? 15.03.05, 21:06
      JA Hawranek zdecydowanie Poddąbie ale do Rowów z przyjemnością zajrzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka