Dodaj do ulubionych

SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:17
Szukam poleconej kwatery w Chałpowie. Blisko morza, w spokojnej okolicy.
Obserwuj wątek
    • gogi30 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 18.04.05, 20:22
      Wejdź na stronę p.Matysik(lub Matysiak).Znajdziesz ją na stronie Chłapowa.Fajne
      kwatery, mili ludzie.Byliśmy rok temu w sześć osób -każda para z dzieckiem
      (nasze 2 latka)cena 35 zł /dobe.dziecko 20 zl. Polecam.Do morza ok 300 m.
      • Gość: Mania Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 07:19
        Nie uwieycie ale ja też chciałam polecić kwaterę państwa Matysików (trochę boję
        się polecić bo pewnie tłumy zjadą) Polecam ją już od kilku lat kiedy to tam
        zlądowałam i byłam bardzo zadowolona. Morze bliziutko widoki piękne a zejście na
        plażę płaskie i do Władysławowa blisko.
        • Gość: mania Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.04.05, 07:20
          Zapomniałam dodać że to na ul. Bocznej
      • Gość: ata Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.05, 12:36
        Kiedy czytam wszystkie posty opisujące nadmorskie kwatery i okolice, które mało
        sprzyjają wypoczynkowi, mam coraz większą ochotę zostać we własnym domu
        położonym prawie w centrum Krakowa, a jednak za oknem mam ciszę, spokój,
        pachnące już o tej porze roku lipy, słychać ptaki. I w dodatku mam to za darmo...
    • Gość: Gość Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 20:53
      A ja polecam Dom Wypoczynkowy Maks Mar
      Wpisz w wyszukiwarkę - na forum już troszkę pisałam na ten temat
      a dodatkowo www.polwysep.pl/maksmar i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=595&w=23167458&a=23467706
      naprawdę godne polecenia miejsce, super warunki, nowiutki dom, wszystko nowe i
      na wysokim poziomie. Do morza tylko przejść przez ulicę i zejść po schodkach z
      klifu
      Jakby co to pytaj - odpowiem
      Pozdrawiam
      • jszafranski Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 05.05.05, 12:23
        tylko nie zapomnij wspomniec ze caly czas slycha auta jadace po bruku (kostka
        "kocie lby")
        a to akurat w wypoczynku nie pomaga.
        • joasia78 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 05.05.05, 13:29
          Latem pewnie słychać, ale teraz gdy byłam tam w majowy weekend i nie
          otwieralismy okien to NIC nie było słychać, a muszę przyznać że też się tego
          obawiałam
          • kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 05.05.05, 16:44
            Tak tylko trudno cały czas nie otwierać okien :)
          • kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 05.05.05, 23:09
            A tak poza tym - pierwszy majowy weekend był w Chłapowie baaaaaardzo zimny - a
            w związku z tym:
            1. nie bardzo chętnie otwierało sie okna
            2. zupełnie szczerze- nie było słychać samochodów z tej głównej trasy- bo w
            związku z brakiem pogody nie było zbyt wielu weekendowiczów. Myślę, że
            diametralnie zmieniłabyś zdanie po pobycie w Maks Marze w lipcu / sierpniu -
            kiedy to ruch na drodze praktycznie nie słabnie - wiem bo mieszkam w tych
            rejonach od blisko 34 lat - i z roku na rok jest coraz gorzej....
            • Gość: Do kruka Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:09
              Wcale nie zaprzeczam, ale nie musisz tak atakować. Napisałam jak było. Ale to
              nie zmienia faktu że z warunków w ośrodku byłam baaardzo zadowolona.
              Pozdrawiam
              PS Ruch wcale nie był mały (domyślał się że latem jest większy), bo jak
              wyszliśmy na spacer to nie dało się iść wzdłuż głównej ulicy
              • kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 07.05.05, 11:05
                Moją intencją nie był atak - po prostu próbuję wszystkim, a szczególnie
                RODZINOM Z MAŁYMI DZIEĆMI (bo młodzieży wracającej nad ranem jest obojętnie co
                dzieje sie za oknem- i tak śpią cały dzień ) uświadomić, że mieszkanie przy
                głównej drodze jest bardzo, ale to bardzo uciążliwe.
                A co do ruchu - sorki, ale mieszkam tu przez cały rok - i wiem, że ten "ruch"
                który odbywał się w czasie minionego długiego weekendu - to nie był żaden ruch.
                To była zaledwie namiastka - może 2 - krotnie większe natężenie niż zwykle, w
                ciągu roku.
                Wyobraźcie sobie, że w każdym domu w Karwi, w każdym w Ostrowie, w każdym w
                Jastrzebiej Górze i w każdym w Rozewiu - jest wynajmowanych od 1-20 pokoi. I
                prawie do każdego pokoju jest przypisany 1 samochód i prawie wszyscy
                przemieszczają się tą trasą (mało kto zna drugą drogę dojazdową do J. Góry) -
                najpierw żeby dotrzec do celu, a potem w celu zaliczenia wszystkich
                standardowych wycieczek - czyli raz na Hel, raz do Trójmiasta, raz do
                Władysławowa, raz na jarmark.... itd.
                I wyobraźcie sobie te tysiące samochodów które sznurami się ciągną... A do
                tego w nocy taksiarze, którzy usiłują nadrobić za cały rok i gnaja do
                Jastrzebiej Góry z imprezowiczami na pokładzie, byle szybciej bo na postoju tez
                konkurencja....

W miejscowościach położonych u kresu tej trasy jest jakieś 3.500 - 4.000
                mieszkańców- a więc średnio 1.000 rodzin. Każdego dnia, na każdą mieszkającą na
                stałe rodzinę, przypada jakieś 10 rodzin, co daje 10.000 rodzin dodatkowo.
                Czyli jakies 7-8 tysięcy samochodów przejeżdżających tą trasa - każdy
                przynajmniej raz w tygodniu, a więc trasą przejeżdża około 7.000 sezonowych
                samochodów dziennie + samochody mieszkańców- do pracy - z pracy- na zakupy +
                wszelkiego rodzaju dostawcy- i lokalni i z całego województwa + autobusy PKS +
                taksiarze.... myślę, że może to dać jakies 10.000 samochodów na dobę :
                10.000 : 24 godziny = 416 samochodów na godzinę : 60 minut = 7 samochodów na 1
                minutę = czyli 1 samochód przejeżdża koło Twojego okna częściej niż co 10
                sekund! I to nie z szybkością 50 km na godzinę, a 2 x szybciej po bazaltowej
                kostce....
                A to są tylko wyliczenia dla 1 pasa ruchu !

Ja to bym raczej wolał zamienić wypasiony standard ( który właściciele
                wszystkich obiektów położonych przy tej trasie posiadają - w końcu coś za coś -
                klient będzie mniej marudził na hałas, jeśli w zamian będzie w komfortowych
                warunkach) na święty spokój za dnia i w nocy i przynajmniej możliwość swobodnej
                rozmowy przy otwartym oknie - i to z pewnoscia za mniejsze pieniądze....
                Ja to bym na pewno tyle nie zapłacił za "wypoczynek" jak w centum miasta.
                No, ale - każdy sam zdecyduje :)
                Pozdrawiam, z nadal zimnego nadmorza :)
                • kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 07.05.05, 11:09
                  P.S. Powyższe dane wyliczyłem zakładając, że w każdym domu średnio wynajmuje
                  się 10 pokoi, ale teraz myślę sobie że liczba ta jest o wiele większa, ze nie
                  średnio 10, a 15 pokoi - każdy kto był nad morzem, wie jakiej wielkosci domu
                  tutaj stoją.... a więc moje wyliczenia można powiększyć o 50%.
                • Gość: helman Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.intermedia.net.pl / *.intermedia.net.pl 09.05.05, 12:19
                  Widzę jakąś sczególną nadgorliwośc w doradzaniu potencjalnym gościom.Najlepiej
                  będzie jak podasz swój adres internetowy. Naprowadzasz gości na swój obiekt
                  robiąc antyreklamę innym. Tak się nie robi. Ja reklamując swój obiekt staram
                  się znależć u siebie plusy, a nie minusy u innych.
                  • jszafranski Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 09.05.05, 13:13
                    ja jestem z warszawy i nie mam tu obiektu niestety :(
                    za to wypoczywalem w Chapowie i zgadzam sie ze ruch , nawet w nocy bywa spory, a
                    do tego ta KOSTKA.
                    Moge smialo polecic pensjonat Korsarz. Moze bez hurra wypasu w srodku ale
                    1. czysto
                    2. cicho
                    3. nie przy samej glownej drodze
                    4. smaczne jedzenie na miejscu
                    5. w przystepnej cenie

Wiadomo ze sa lepsze kwatery nawet i dalej od drogi ale nie bylo zbyt wyboru a
                    to co nam jeden gosc zaproponowal - smierdzacy drewniany "domek letniskowy" to
                    wogole szczyt bezczelnosci :)

• Gość: helman Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.intermedia.net.pl / *.intermedia.net.pl 09.05.05, 15:07
                      Moje uwagi odnoszą sie do szczegółowych opisów kruka 77. Najlepszym kryterium
                      oceny poszczególnej oferty jest ilość powracająch w to samo miejsce i tzw
                      poleceń od znajomych. Opisywanie stron ujemnych konkurencji pod pseudonimem
                      jest według mnie nieuczciwe. Osoba wynajmująca pokoje nigdy nie będzie
                      obiektywna w ocenie konkurencji, nie licząc złej woli. Przejeżdzając prawie
                      codziennie "tą" kostką widzę , że właśnie tam zatrzymują się najczęściej
                      turyści tzw. "ulicy". Dodam jeszcze , że w tej częsci Chłapowa to akurat
                      Maksmar przyciąga najwięj przejezdnych.Pozdrawiam wszystkich
                      • Gość: do Helmana Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:43
                        Rzeczywiście Kruk musi coś wynajmować w Chłapowie , do tego nie przy samej
                        drodze, tylko w głębi wsi .
                        Opisując miejscowe uroki i ich braki u konkurencji zapomniał dodać o zejściu do
                        plaży, na forum wakacje pewna pani je opisała

Od plaży dzieli pensjonat główna ulica (ta co jeździ się nią do
                        Jastrzębiej Góry i innych miejscowości)zejście na plażę jest niemożliwe z
                        małymi dziećmi i wózkiem (jest to strome zejście z drewnianych desek tylko że w
                        pewnym momencie się kończy i jest przepaść ok 3 metrów albo i więcej więc
                        trzeba skakać) Pani Alicja mówiła, że jest inne dojście przez wąwóz ale dojście
                        tamtędy z dzieckiem zajmuje ok godziny i większość rodzin dojeżdża do plaży

z postów Kruka można się domyślić co mu leży na sercu.
                        samochodem
                        • jszafranski Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 11.05.05, 10:54
                          bylem w zeszlym roku w Chlapowie i nie potwierdzam jakiegos skakania 3 m ze schodow.
                          Moze to nie te schody ?
                          Ja pamietam schody bardzo ladnie zrooine, po pare stopni , do tego miedzy nimi
                          takie male platforemki z miejscami do siedzenia skad rozciagaja sie piekne
                          widoki na morze i klif.
                          ja polecam chlapowo. Poprostu , dla mnie po miejskim warszawskim ruchu, jest super.
                          W tym roku tez sie tam chetnie wybiore.
                          • Gość: do jszafrańskiego Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:26
                            tak wygląda zejście w tej chwili- po weekendzie majowym wróciła stamtąd Weerona-
                            opis dość dok ładny na forum wakacje

• kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 11.05.05, 00:29
                      Już kiedyś pytałem- a gdzie ten Korsarz, który to obiekt?
                      • jszafranski Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 11.05.05, 11:00
                        kruk77 napisał:

> Już kiedyś pytałem- a gdzie ten Korsarz, który to obiekt?

jasminowa 21 - bywaja tam obozy judo i karate
                        • kruk77 Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 11.05.05, 11:07
                          A to nie znam, nie kojarze wogóle ulicy Jaśminowej. Hmmm. muszę zerknąć na
                          mapę. No a wydawało mi się, ze znam te rejony. Z racji zawodu znam prawie
                          wszystkie ulice w Karwii, Jastrzębiej Górze, Chłapowie, czy Władku, trochę
                          gorzej Ostrowo. No ale jaśminowej nie kojarze. To jakas nowa ulica?

• jszafranski Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE 11.05.05, 11:53
                            a tego to juz nie wiem :) zreszta trudno nazwac ulica :) skoro jest to polna
                            droga :) jest rownolegla do tej uliczki ( nie wiem jak sie ona nazywa) ktora
                            jest prostopadla do glownej, zaraz pierwsza jadac od wladka, wychodzaca prawie
                            na wawoz.
                            Trzeba skrecic w lewy z glownej , i prawie odrazu znowu w lewo, a jak sie
                            zjedzie na dol to w prawo i do gory. Stoi tam kilka nowych domow, m.in korsarz.
                            • Gość: arek Re: SZUKAM KWATERY W CHŁAPOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:25
                              Czy Państwo mozecie cos powiedziec o ulicy Koralowej we Chłopowie jka daleko do
                              morza od tej ulicy, czy tam jest spokojnie oraz z tego miejsca jakie jest
                              zejscie do plazy
                  • kruk77 Do Helmana 11.05.05, 00:28
                    Tak to już jest, że nie można nikomu czegos tu doradzic lub odradzić w dobrej
                    wierze- ani tym osobom, które chcą wynająć kwatere w Chłapowie, ani w
                    Jastrzębiej Górze, ani we Władysławowie, ani na Półwyspie Helskim.... Zaraz
                    będzie, ze cos komuś reklamujesz w antyreklamie...
                    A przecież ja nigdzie nie napisałem (zajrzyj do wyszukiwarki) że polecam
                    miejsce takie a takie- odpowiadam zgodnie z moim odcuciem na posty, gdy ktoś
                    prosi o radę.
                    Z tonu Twojego listu wnioskuję, ze jesteś jednym z właścicieli domów przy ul.
                    Żeromskiego w Chłapowie i stąd Twoje rozdrażnienie. Trudno- po to jest forum,
                    żeby wyrazić swoją opinię- moja jest taka, że mieszkanie w wakacje przy głównej
                    trasie łączacej kilka kurortów jest wysokim nieporozumieniem.
                    A co mam napisać- że mieszka się tam super, jest blisko morza to fakt, tylko
                    strach żeby dzieciak sam a podwórze wyszedł i przypadkiem na ulice nie poszedł
                    sobie, i że wogóle wakacyjny wypoczynek w atmosferze jak w centrum miasta jest
                    super ??? Ludzie ciężko pracują przez cały rok, z reguły zarabiając marnie i
                    gdy wybierają się na wakacje wydać swoje pieniądze i proszą o pomoc i radę, a
                    ja chcę im doradzić, to co mam im napisać?

"Ja reklamując swój obiekt staram się znależć u siebie plusy, a nie minusy u
                    innych." - czy to znaczy , że jeśli dom znajduje się przy ul. Żeromskiego, to
                    nie informujesz wszystkich o położeniu domu- przy tej właśnie głównej trasie ?
                    Czy opisujesz tylko plusy?
                    Ja po przyjeździe do takiej kwatery, nie będąc o tym uprzedzony- byłbym bardzo,
                    ale to bardzo rozczarowany. Dlatego byłbym wdzięczny, gdyby mnie ktoś uprzedził
                    o tym fakcie.
                    I to wszystko.
                    Pozdrawiam
                    P.S. - Nie mam żadnej działalności w zakresie wynajmu kwater- pracuję na etacie
                    w firmie handlowo- usługowej, a wolnych chwilach, zwykle gdy nie mogę zasnąć,
                    tak jak dziś- doradzam innym- jako, że znam te rejony :)

• Gość: Helman do kruka Re: Do Helmana IP: *.intermedia.net.pl / *.intermedia.net.pl 13.05.05, 14:40
                      Nie mam zamiaru nikogo atakować, nie to jest moim zamiarem. Robienie za doradcę
                      na forum turystyki przez kruka 77 jest dla mnie przynajmniej nie bezstronne.
                      Kruk 77 zna okolice Chłapowa, poświęca czas na oglądanie i opisywanie ofert, a
                      przy każdej okazji zaprasza na www.spanie.pl. Wchodząc na spanie.pl i szukając
                      ofert nadmorskich ,a jest ich tam kilkadziesiąt, pierwsza wyskakuje oferta z
                      Chłapowa Pana iksińskiego. Nie chcę nikogo prowokować do negatywnej dyskusji,
                      ale czy " to " Pana oferta Panie kruk 77. Pozdrawiam serdecznie. Reklamujmy się
                      wszyscy wzajemnie. Władysławowo i Chłapowo według mnie to przepiękne tereny,
                      jest miejsce gdzie tłoczno ( co wybiera więszość, ludzie ciągną do stada),isą
                      miejsca mniej oblegane ( przez sporą częśc nazywanymi nudnymi). Nasze
                      nadmorskie miejscowości od Karwii po Hel, są piękne, plaże wyjątkowe. Nigdzie
                      za granicą nie widziałem tak pięknych plaż jak u nas. Ludzi przyjeżdża do nas
                      każdego roku coraz więcej, co roku przybywają na naszym terenie nowe domy
                      wczasowe na coraz wyższym poziomie, i z tego należy się cieszyć.Jestem
                      przekonany w brew malkontentom, że tereny naszej kaszubskiej ojczyzny
                      przyciągną coraz więcej turystów. Upalnych dni nad morzem........
    • maszop1 Wolny pokój 2-17 lipiec- Chłapowo 21.06.05, 11:34
      Witam,
      Ponieważ niespodziewanie zwolnił się nam pokój, chętnych zapraszam do
      Chłapowa k. Władyslawowa.
      Termin: 2-17 lipiec.
      Pokój jest idealny dla:
      - 2 osób: cena 60 zł / doba/ pokój
      lub
      - dla 2 osób + dziecka: cena 70 zł/ doba/ pokój.
      W pokoju jest wersalka + jednoosobowe łóżko oraz łazienka z prysznicem, tv,
      lodówka, czajnik bezprzewodowy, naczynia, sztućce, sprzet plażowy.
      Dodatkowo bezpłatnie umożliwiamy korzystanie z: wspólnej dla wszystkich gości
      kuchni, rowerów górskich, miejsca na samochód na osobnej, zamykanej posesji,
      placu zabaw dla małych dzieci oraz miejsca do "posiedzenia" przy grillu.
      Szczegóły naszej oferty, informacje o okolicy oraz ponad 100 zdjęć,
      znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej: www.maszop.prv.pl

Zainteresowanych prosze o pilny kontakt telefoniczny pod numer 058/ 674-11-98.
      • maszop1 Re: Wolny pokój 2-17 lipiec- Chłapowo 21.06.05, 16:39
        maszop1 napisała:

> Termin: 2-17 lipiec.
        > W pokoju jest wersalka + jednoosobowe łóżko oraz łazienka z prysznicem, tv,
        > lodówka, czajnik bezprzewodowy, naczynia, sztućce, sprzet plażowy.
        > Dodatkowo bezpłatnie umożliwiamy korzystanie z: wspólnej dla wszystkich gości
        > kuchni, rowerów górskich, miejsca na samochód na osobnej, zamykanej posesji,
        > placu zabaw dla małych dzieci oraz miejsca do "posiedzenia" przy grillu.
        > Szczegóły naszej oferty, informacje o okolicy oraz ponad 100 zdjęć,
        > znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej: www.maszop.prv.pl

Witam ponownie - nastąpiła zmiana terminu!!! Powyższy termin: 2-17 lipiec już
        jest nie aktualny!
        Teraz mamy jednak wolny termin 27 czerwiec do 9 lipiec. Pokój 2 osobowy z łożem
        małżeńskim. Wyposażenie pokoju jak w poprzednim poście.
        Tel. 058/ 674-11-98

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka