olcia5 04.06.05, 17:41 Wybieram się w tym roku do Ustronia.Podobno w tej miejscowości nie ma plaży.Jaka jest rzeczywistość.Czy ktoś może mi udzielić informacji na ten temat?Czy warto tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Ustronie Morskie IP: *.acn.waw.pl 04.06.05, 22:05 W samym centrum Ustronia rzeczywiscie nie ma plazy. Ale jest to odcinek 100-200 metrow. Wybierajac kwatere radzilabym nie szukac niczego w centrum miejscowosci. Z lewej i prawej strony plaza jest i to w dodatku dosc ladna. Niestety nie odpowiem na pytanie, czy jest tam tloczno latem, gdyz bylam tam w maju, wiec plaze byly puste. Na szczescie Ustronie nie jest takie duze wiec wszedzie mozna przejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo Re: Ustronie Morskie IP: *.makronet.pl 05.06.05, 13:55 bylam w Ustroniu 2 lata temu, dobrze, ze wzielismy rowery, bo z plazy byłyby nici. główna plaża - wzdłuz deptaku- wąska, miejsca trzeba zajmować wcześnie rano. Na szczęście dalej na wschód były piękne miejsca- w stronę latarni w Gąskach. Do morza wpada tam rzeka Czerwona, niewielka, ale fajne miejsce, dzieciaki sie kąpia- głeboka na ok.metr. Ale na piechotę z Ustronia to daleko, rowerami ok.10 min jazdy. Ale okolice Ustronia są fajne- lotnisko, blisko Kołobrzeg( były poligon,mozna się przejechać czołgiem), małe wioski- Kukinia z Superfishem- smazone rybki i sklep firmowy, Rusowo- najstarszy na pomorzu kościół, park podworski, jedne z najstarszych dębów w okolicznym kompleksie leśnym, latarnia w gąskach i cudna plaża. Wzdłuz wybrzeża ciągnie się piękna trasa rowerowa aż do Mielna- ok 20 km . Dużo informacji dają w Ośrodku ITw centrum Ustronia. Zostaje samochód, albo...Ustka- najpiękniejsza plaża w Polsce- zwłaszcza zachodnia, przestronna i luźna. I przepiękne okolice.Udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ustronie Morskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:42 Też byłem tym zdziwiony.Byłem w Ustroniu przypadkowo i chciałem zobaczyć plażę - faktycznie - nie ma jej. Nie jest to wielki problem, bo jest tuż obok w Sianożętach. Myślę, że warto wybrać się w to miejsce. Ogólnie bardzo urokliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Ustronie Morskie IP: *.pkobp.pl 06.06.05, 09:24 przepraszam bardzo, byłam w Ustroniu 4 razy i dlaczego ludzie piszą takie bzdury, że nie ma plazy to nie wiem! Jest piękna plaża, molo przy którym odbywały się imprezy...Nad samym morzem polecam osrodki wojskowe - Fregata i Barka. Jak w miejscowości turystycznej mogłoby nie być plazy???, ludzie jak nie byliście tam to nie piszcie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś