Dodaj do ulubionych

podróż pociągiem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 12:36
wybieramy się z naszą 11-miesięczną dzidzią nad morze do Grzybowa-niestety
pociągiem.Droga będzie długa bo ok.11 godzin.Macie moze jakieś cenne wskazówki
co do takiej podróży?Z góry dziękuje..
Obserwuj wątek
    • kociczek22 Re: podróż pociągiem 14.06.06, 18:57
      a z jakiej miejscowości jedziesz?
      jeśli chodzi o wakcje to pociągi przepełnione ale tylko 2 klasa. Jeśli już
      jedziesz pociągiem to proponuje 1 klasę albo chociaż wykup miejscówki.
      Kiedys jechałam pociągiem z Katowic do Kołobrzegu i 23 sierpnia i w 2 nie było
      miejsc w ogóle i zrobiłam dopłatę i jechałam w pierwszej. a może jednak autobus?
      • more.words Re: podróż pociągiem 14.06.06, 19:05
        ja tam jade .. pociągiem Łódź- Kołobrzeg... i mam nadzieje ze o tej 6 rano <u
        mnie> to będzie dużo miejsc ;)
        heh.. wiec..

ja polecam albo wybrac odpowiednią godzinę, albo pojechać autobusem..zawsze to
        szybciej ;) chociaz nie wiem jak tam kwestia małych dzieci ;)
    • ula27wawa Re: podróż pociągiem 15.06.06, 17:04
      zanim wsiadziecie, znajdzcie konduktora niech wam otworzy przedzial dla matki z
      dzieckiem ;-) i nie dajcie sie dosiadac innym podroznym jesli beda bez dzieci ;-
      )
    • Gość: ROMEK Re: podróż pociągiem IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.06, 19:00
      po 1 skąd chcecie jechac a po 2 kiedy??
      • Gość: edek181 Re: podróż pociągiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:56
        po pierwsze z Częstochowy po drugie 31.07
    • Gość: greeczka Re: podróż pociągiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:05
      ja tez jade 3 lipca z katowic do kołobrzegu z 3 letnim dzieckiem i boję się jak
      diabli....
      • Gość: ania Re: podróż pociągiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 07:42
        jezdze nad morze co roku -yulko w zeszlym autem, wczesniej zawsze pociagiem i
        cztery ostatnie sezony to w pociagach byly puchy -bylismy sami(2 osoby) w
        przwedziale w 2 klasie..tlok to byl w latch 890-tych i na przelomie wiekow
        p.s.
        jestem z czewy
        • pasik Re: podróż pociągiem 22.06.06, 09:28
          Jeżdżę co roku z Poznania..i nie narzekam..wyjazd ok 7 rano..ale mam do wyboru
          pośpieszny bądź osobowy.
          Na razie w Grzbowie cisza:-)
          Jutro moi wczasowicze wracaja do domu..ponad tydzień słonecznej pogody.
          Nie jechałabym w tak długa podróż autobusem..pociąg daje możliwość rozruszania
          kości, więcej miejsca...
          Jakoś nie jestem przekonania do podróżowania autobusami z małymi dziećmi.
    • Gość: częstochowianin Re: podróż pociągiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:29
      fajna oferta jest na www.intercity.pl
      • Gość: edek181 Re: podróż pociągiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:52
        właśnie jedziemy pociągiem TLK i mamy wykupione kuszetki ale mimo to troszkę się
        boimy tak długiej wyprawy.
    • Gość: wiosna Re: podróż pociągiem IP: *.unreal.pl 23.06.06, 19:59
      Jadę drugi raz pociągiem TLK, Z doświadczeń z zeszłego roku:
      1. Postarajcie sie o miejsca dolne, w kuszetkach są trzy poziomy, nie wyobrażam
      siebie wsadzić dziecka na górną "pryczę";
      2. Nie ma sensu wykupywania wspolnej kuszetki z dzieckiem będziecie sie
      niemiłosiernie męczyć, jest bardzo wąsko i jeśli sie nie śpi nie można nawet
      usiąść, chyba, że zgięci w pół;
      3. Radzę na wierzch walizki zapakować koc lub duży ręcznik plażowy, przyda się
      do przykrycia sie, mimo, że w dzień upał nocą zmarzliśmy;
      4. Módlcie się o "normane" towarzystwo, docelowo w jednym przedziale jedzie 6
      osób, więc życzę szczęścia.
      • Gość: ona Re: podróż pociągiem IP: *.21.pl / *.21.pl 23.06.06, 21:16
        Też prawdopodobnie jade pociągiem do Swinoujścia na początku sierpnia z
        Częstochowy i trochę się obawiam po tym co usłyszałam że złodziejstwo, ciasnota
        i ogolnie nie ciekawa podróż.Ale moze jeszcze znajdzie sie inny sposób aby tam
        dotrzeć.Miłych wakacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka