Dodaj do ulubionych

Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam jest ?

IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.07, 07:55
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś może mi polecić tę miejscowość na
pobyt przed sezonem z dziećmi (lekarz polecił tę okolicę ze względu na
walory klimatyczne) oraz czy znacie jakieś ośordki, pensjonaty wille w
pobliżu plaży, promenady, w kótrej części Ustronia jest korzystniej, ogólnie
czego mozna się tam spodziewać, dziękuję za rady, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wiechna1 Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je 14.04.07, 22:06
      Adlaczego nie Łeba.Proszę spytać lekarza.Unas jest mikroklimat.Leba niedługo
      będzie uzdrowiskiem.502468960
    • Gość: lav Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 13:45
      Kilka kilometrów na wschód od Ustronia jest Mielenko, w którym polecam dom Nemo
      - www.nemo.dot.pl - byłam tam z dziciakami i bardzo się nam podobało, jest
      cicho, czysto i bezpiecznie, do plaży jakieś 10-15 minut spacerkiem. Gospodarze
      są OK.
      pzdr
      lav
      • Gość: gosciowa Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:46
        Niestety obie odpowiedzi wygladaja mi na autoreklame...
        • Gość: Maja Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:01
          Ja byłam w Święta w Ustroniu i ^miasteczko^ bardzo mi sie spodobalo. Zresztą to
          zalezy na co kto zwraca uwagę, mnie urzekła dosc duza ilosc starych domów, taki
          jakis klimacik. Miło było przechadzac sie promenadą i miec widok na morze, nie
          wszedzie tak jest. Ja byłam akurat w osrodku Chalkozyn, było dobrze aczkolwiek
          nie rewelacyjnie, ogólna ocena dobra. Nie wiem jakie maja ceny w lato, jesli
          dosc drogie to lepiej szukac cos tanszego. Pięknie położony i wyposażony jest
          Ośrodek Max, ceny stosowne do standardu, jak dla mnie za wysokie. Kwater
          prywatnych nie polece, bo nie korzystałam. Jeśli chcesz pokoik z widokiem na
          morze szukaj czegos na ul. Kościuszki, przy tej ulicy sa tez kwatery prywatne.
          Pozdrawaim
          • Gość: wczasowiczka pytanie do Maji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:47
            Ja wybieram sie rowniez do Ustronia z dziecmi w wakacje. Jezeli mozesz, powiedz
            jak ocenialabys to miejsce pod katem dzieci. czy sa jakies rozrywki typu np.
            baseny z pilkami, dmuchane zamki itp. czy to troszke za wczesnie. i jak wyglada
            gastronomia gdzie zjesc smacznie i wmiare tanio. moze polecisz jakeis
            sprawdzone miejsce. acha i jeszcze jaka tam jest plaza. czytalam skrajne
            wyowiedzi, albo ze nie ma prawie wcale, albo b.waska. inni twierdze, ze jest
            pieknie poszerzona. sama nie wiem co sadzic ale miejsce mam juz zarezerwowane i
            zaliczka wyslana wiec nie ma odwrotu. mam nadzieje, ze sie nie rozczarujemy.
            pozdrawiam.
        • Gość: lav Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:20
          Hej, gosciowa - na jakiej podstawie tak sądzisz? Z dobrego serca polecam tu
          ludziom miejsce, na którym się nie zawiodłam, bo samam wiem, jak cieżko było mi
          znaleźć odpowiednie miejsce na wyjazd z dziećmi. To chyba właśnie po to istnieje
          to forum - czy może się mylę i mam cicho siedzieć i trzymać w sekrecie swoje
          urlopowe doświadczenia? A może mogę tu jedynie napisać, że w takim to a takim
          ośrodku jest brudno, nudno i nie ma ciepłej wody? Sorry, ale w takim nie byłam
          jeszcze, na szczęscie. Mieszkam daleko od morza i wiem, jak bardzo zależało nam,
          żeby ta wielogodzinna podróż z dziećmi nie zakończyła się jakąś kompletną
          porażką, za którą trzeba zapłacić konkretne pieniądze.
          pzdr
          lav
          • Gość: Gosia Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 12:51
            Myślę, że latem atrakcji dla dzieci nie zabraknie. Na ul. Nadbrzeżnej (promenada
            do morza) były zawsze jak pamiętam zjeżdżalnie z kolorowymi piłkami, wesołe
            miasteczko, automaty do gier, 2 kina, amfiteatr gdzie odbywały się rózne
            występy. Jeżeli chodzi o jedzenie - bar Kabaczek - niedaleko kościoła a tuż obok
            kościoła cukiernia Albatros z super tortem śmietankowo - owocowym. Kolejka
            jeżdżąca co parę minut do Sianożęt, bryczka obwożąca po Ustroniu, trzy- i
            czterokołowe rowery (nie wiem jaka jest fachowa nazwa), trampoliny dziecięce.
            Plaza ładna i szeroka od ul. Nadbrzeżnej w głąb - bliżej Sianożęt - dosyć
            szeroka - najlepiej iść właśnie na nią. A gdzie będziesz mieszkać - pyt. do
            wczasowiczki? No i dla dzieci super mikroklimat - dla problemów z drogami
            oddechowymi. Jeżeli jeszcze coś to pytaj, jeździłam tam wiele lat, więc dość
            dobrze znam Ustronie.
            • Gość: wczasowiczka Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 14:59
              kwatere mam na ul. wojska polskiego, mam nadzieje, ze jest to faktycznie blisko
              morza, tak przynajmniej zapewnaili wlasciciele. poza tym niestety bedziemy
              jechac chyba koleja wiec mam nadzieje, ze jest dobre polaczenie. do tej pory
              jezdzilismy do darlowka, ale w tym roku zdecydowalam, zeczas na zmiany. z tego
              co piszesz to mysle, ze dzieci sie nie zanudza i imy bedziemy mieli co robic. a
              moze znasz jakas sprawdzona smazalnie, gdzie podaja swieze ryby nie koniecznie
              z tona panierki ociekajacej tluszczem byle tylko duuuuzo wazyla? dziekuje Ci
              bardzo za odpowiedz . pozdr.
              • Gość: gosia Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 16:58
                Co do smażalni to trudno mi coś polecić,bo jak w 1998 r. wylądowaliśmy w
                prywatnych kwaterach na Rolnej to tak zaprzyjaźniliśmy sie z właścicielami, że
                jeździliśmy do nich co roku jak do rodziny i tam jedliśmy świeżą rybkę prosto z
                kutra. Te duże smażalnie typu Delfinek w centrum to raczej idą na ilość, spróbuj
                na Rolnej - niewielka smażalnia Baba Jaga, ale chyba najlepiej podpatrzec co
                podaja gościom na talerzu. a z dworca to macie troche daleko do kwater,
                faktycznie sa blisko morza, ale bliżej Sianożęt plaża szersza, zresztą Ustronie
                wielkie nie jest, to sami idąc spacerkiem po plaży wybierzecie miejsce. Wazne
                dla dzieci - najlepsze lody i świeże u Szymanka - kilka metrów przed Nadbrzeżną.
                Fajnie jest w Ustroniu!!!
                • Gość: Maja Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 19:27
                  Ja niestety niewiele pomogę w kwestiach rozrywek i atrakcji i jedzonka też, bo
                  nie byłam latem. W kazdym razie według mnie miejscowosć sympatyczna, miałam
                  lepsze wrazenia z Ustronia o tej porze niż z Jastrzębiej. W internecie
                  znjadziesz interaktywną mapę Ustronia, wpisz w wyszukiwarkę: mapa Ustronie
                  Morskie, zobaczzysz dokładnie gdzie będziesz mieszkała, według mnie do morza
                  bedzie niedaleko, ale popatrz sobie. Życzę miłego pobytu i udanych wakacji.
                  Pozdrawiam. A ja nie wiem jeszcze gdzie się wybrać, szukam bardzo małej
                  miejscowości i jeszcze nic mi sie nie nasunęło.......
              • magdoska1 Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je 30.04.07, 09:36
                Z kołobrzegu zamiast pksem trafiliśmy na busa i dojechaliśmy szybciej i Pan
                zawiózł nas pod sam dom. Busy stały na końcu tej ulicy gdzie stają pks-y
    • Gość: bea Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 20:39
      witam, pierwszy raz jade do ustronia- duzo sie na czytałam i mam nadzieje ze
      bedzie fajnie.jade do Alicji na ul. rolnej
      • Gość: Gosia Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? do bea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:12
        A to jedziesz właśnie do moich znajomych, Alicja to nowy pensjonat, nazwany tak
        na cześć najmłodszej córeczki gospodarzy. Mam nadzieję, że bedziesz zadowolona.
    • Gość: renata Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 10:20
      Zapraszam do mnie www.ustronie-morskie.net.pl
      Klimat faktycznie dobry. termin mam wolny od 14.06-24.06 po 20 zł od osoby.
      Dom jest nowy, pokoje wygodne. Pozdrawiam
    • Gość: Gigra Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 17:59
      Wszyscy, zupełnie niepotrzebnie, martwią sie o szerokość plaży w Ustroniu.
      Zupełnie niepotrzebnie. Byłam tam w ubiegłym roku w lipcu. Plaża szeroka
      również z prawej strony - aż za Ustronie. Stawiając na turystykę, ta część
      małych miast nad morzem, którym morze zabierało plaże,poszerza je regularnie
      piachem wydobywanym z dna morza. Widziałam filmiki obrazujące tę
      niecodzienną "produkcję plaż" na stronach m.in. Ustronia i Mrzeżyna. A sama
      plaża w Ustroniu piękna i czysta. Miasteczko tętni życiem, dużo smażalni,
      lodów, małych restauracyjek na świeżym powietrzu. Ogólne wspomnienie mojego
      pobytu w Ustroniu jest kolorowe, słoneczne, czyste i przyjemne. Będę tu wracać
      przyjemnością bo to miejsce i dla młodych, i dla starszych,i dla mamuś z
      dziećmi. Polecam.
      • magdoska1 Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je 30.04.07, 09:31
        Byłam w Ustroniu - też bałam się o plażę - niepotrzebnie!!!! choć plaża przy
        centrum to nie "złote piaski" ale trochę w bok i już o.k. Dla dzieci ustroni jak
        najbardziej - było dużo atrakcji a wrazie co - podróż do kołobrzegu - latarnia,
        basen, molo. Ja mieszkałam i mogę polecić na ulicy wiejskiej 50 albo 49 już nie
        pamiętam taki duży dom z czerwonej cegły z kolumnami po bokach - jakby pałacyk.
        Przy wejściu piękne kwiaty (rododendrony??) Byłam po sezonie - tanio i z
        luksusem - duże pokoje i łazienki, kuchnia dobrze wyposażona - taras - bardzo
        duży trawnik za domem - Widok z okna piękny na łąki- do morza miałam kawałek ale
        kawałek znaczy ok. 500 metrów. Czyli blisko. Ogólnie wakacje w ustroniu
        wspominam bardzo miło.
      • magdoska1 Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je 30.04.07, 09:33
        Sprawdziłam na stronie www ustronia - ul. wiejska 49!!! Polecam
    • Gość: A pensjonat lazur Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: 82.160.62.* 30.04.07, 21:57
      A znacie Pensjonat lazur na ul. Chrobrego ? warto ? jaka plaza w okolicy ?
    • Gość: Lazur Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: 82.160.62.* 30.04.07, 21:57
      zaznaczam ze jade z dzieckiem (dwa latka i męzem )
      • Gość: cori Re: Ustronie Morskie -co polecacie ? I jak tam je IP: *.lanet.net.pl 01.05.07, 10:49
        A mnie jakoś to Ustronie nie pdoba się w ogóle. Nieładne to miasteczko,
        brakowało mi klimatu miejscowosci nadmorskiej, aż dziwne.
        Plaża też mnie nie przekonuje, za dużo kamienie zdecydowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka