Dodaj do ulubionych

Weekendowy wypad z psem nad morze

13.05.07, 15:09
Witam :-) Może macie Państwo propozycje sprawdzonych ośrodków
agroturystycznych bądź domków do wynajęcia blisko plaży? Chcielibyśmy tym
razem zabrać małego psa ze sobą.W przypadku propozycji agroturystycznej mile
widziane smaczne jedzonko.Z góry dziękuje za wszelkie pomocne sugestie :-)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zapraszam.do.helu Re: Weekendowy wypad z psem nad morze 14.05.07, 09:58
      Nie domek, nie agroturystyka, ale za to z psem -byłe w miarę cywilizowanym -
      proponuję kwaterę prywatną w Helu. Ceny 25-35zł osoba/dobę - psiak bez opłat
      (maluchy i ich pieluchy też). Wydzielone osiedle domów sześciorodzinnych, a w
      nim pokój 16m2 (TV kab., radio, DVD na deszczowe dni:)z pełnym dostępem do
      łazienki (wanna narożna, pralka itp.) oraz kuchni (jak to w kuchni: lodówka,
      kuchenka, sztućce, garnki , naczynia. Plaże dookoła (prawie:-), tramwaje wodne
      do Gdyni, Gdańska i Sopotu dzięki czemu spokój i jednocześnie ... wszędzie
      blisko.
      pozdrawiam i zapraszam
      zapraszam.do.helu(małpa)gazeta.pl www.tnij.org/zapraszam.do.helu
    • Gość: enzov Re: Weekendowy wypad z psem nad morze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:50
      Polecam pensjonat RUFA a Jastarni. Połozenie tuż nad wyludniną plaża nad zatoką
      a do centrum tylko 200 metrów.Psa można puścic wolno chile po wyjściu z
      pensjonatu i nikt jemu ani on kinomu nie będzie przeszkadzał.Do tego to nowy
      dom ,bardzo mili właściciele. Można obejrzeć na wielu portalach
      turystycznych.Ja wybieram sie tam drugi raz w tym roku.
      p.s.
      radze też omijać takie propozycje jak powyżej,z doswiadczenia wiem że jak ktoś
      okreśła psa mianem "cywilizowany" to jest to zagorzały przeciwnik psów
      jakichkolwiek.
      • casii Re: Weekendowy wypad z psem nad morze 14.05.07, 20:23
        Enzov -> dzięki serdeczne za odzew i uwagi :-))) Może znajdą się sympatycy
        podróżowania ze swoim czworonogiem którzy mają miłe wspomnienia i podpowiedzą
        gdzie sie udać...? Może jakieś linki konkretne bądź fotka? Z góry dziękuje :-)
        • Gość: enzov Re: Weekendowy wypad z psem nad morze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 09:28

www.turystyka.org.pl/rufa
      • zapraszam.do.helu Re: Weekendowy wypad z psem "enzov" nieładnie!!! 15.05.07, 12:07
        Uuuuuuuu "enzov" bardzo nieładnie, BARDZO. Oczywiście doświadczenia możesz mieć
        okropne, ba nawet paskudne, ale ja nie przypominam sobie bym miał z Tobą
        przyjemność, ani tym bardziej nieprzyjemność się spotkać, więc troszkę, ale
        ciut jedynie ubodła mnie Twoja opinia.
        Jestem wielbicielem psów, a zwłaszcza jednej ślicznej czarnej wyżełki
        (skundlonej nieco, ale to nic:), która mieszka ze mną od roku. Nie zmienia to
        jednak faktu, że uważam, że psa nie wystarczy przygarnąć, trzeba także o niego
        dbać, a w tym o jego stosunki z otoczeniem. Gdzieś już na forum pisałem o tym,
        zresztą nieposłuszeństwo psa nie jest jego winą, tylko właściciela. Z drugiej
        strony nie można dać się zwariować, pies to pies czyli zwierz i nie można
        wymagać by jadł sztućcami przy stole i opuszczał klapę w toalecie. Sam
        poniosłem kilka wychowawczych porażek, ale ... kto jest idealny?
        Małe, naprawdę malutkie "przepraszam" byłoby mile widziane
        Psiaki te cywilizowane i ... dobra te w trakcie cywilizowania zapraszam
        www.tnij.org/zapraszam.do.helu oczywiscie za darmo
        • casii Re: Weekendowy wypad z psem 15.05.07, 13:41
          Wow... Może jednak skupimy się na propozycjach sprawdzonych kierunków wypadów
          z psem.Z pewnością znajdzie się parę osób które mają miłe wspomnienia :-)
          Pozdrawiam
        • Gość: psiara Re: Weekendowy wypad z psem "enzov" nieładnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:11
          ludzie tez maja byc cywilizowani? Może zapytasz przed przyjazdem ile pija,jakie
          maja poglady polityczne,może trzeba sprawdzić jak sa wychowani? Skąd wiesz że
          grzeczna rodzinka 2+2 nie okaże sie bandą dewastatorów-alkoholików? życze
          troche zaufania do ludzi-bo tych kulturalnych zniechęcisz a chamow i tak nie
          wychowasz.
          • zapraszam.do.helu Re: Weekendowy wypad z psem "Casii, przepraszam 17.05.07, 16:41
            Casii, ja przepraszam, ale ciągną mnie tu do tablicy, a ja lubię i psy i ludzi,
            choć w domu na stałe mam tylko psa :))
            Do Psiary
            Hej Psiaro, a gdzież to w mojej wypowiedzi znalazłaś oznaki braku zaufania do
            ludzi ??? :-) Chyba nie w tym, że jak napisałem: za nieposłuszeństwo psa winę
            ponoszą właściciele" - bo o ludziach więcej nie pisałem. Zresztą to normalne,
            jeżeli mój pies narozrabia (a zdarza się :-) to wściekam się, ale też wiem że
            błąd popełniłem ja – to chyba uczciwe podejście.
            Skoro już jednak zadałaś pytanie, cytuję: "ludzie tez mają być cywilizowani?",
            to odpowiadam TAK, uważasz inaczej- ok. szanuję Twoje zdanie.
            Nie bardzo też rozumiem, jak można zniechęcić kulturalnych ludzi nazywając ich
            cywilizowanymi???????- ja bym się nie obraził. Co do chamów, cóż w ramach
            potrzebnej w przyrodzie różnorodności :-)są i tacy, nie identyfikuje ich jednak
            ani status materialny, ani też społeczny. Chamem okazać się może każdy, nigdy
            nie wiesz kogo spotkasz lub zaprosisz do domu. Gdyby jednak to ryzyko mnie
            zniechęcało to nikomu bym nie proponował spędzenia u mnie urlopu, ale nie
            zniechęca .... i nie zawiodłem się na żadnych z moich gości ani ich dzieciach i
            psach. Nie żyję z wynajmu, więc miłą atmosferę stawiam nad kasę.
            Ok. wystarczy i tak zaraz pewnie dostanie się nam od Casii, że nie na temat, bo
            ona chciała zwyczajnie z psem na weekend wyjechać a my tu zapychamy jej
            wątek. :-)
            Pozdrawiam
            PS Zupełnie na koniec: poglądy polityczne, skłonność (lub jej brak) do alkoholu
            nie stanowią o poziomie cywilizacji (czy raczej kultury), ale świadomość i
            sposób postępowania pod ich wpływem już TAK – ale to tylko takie moje skromne
            zdanie i też niespecjalnie odkrywcze-prawda?
    • Gość: ja Re: Weekendowy wypad z psem nad morze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 14:32
      w dlugi weekend byłam w Miedzyzdrojach w osrodku " Gromada" mozna jechac tam ze
      zwierzatkiem ... sa to domki niestyty bez jedzeinia... ale jest bardzo blisko
      do plazy (ok 5 min) , własnie tej gdzie mozna wejsc z psem i pełno punktów z
      jedzeniem ;)
      • Gość: ja1 wszyscy musza byc wychowani ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:11
        Jak chca wspolzyc z innymi i nocowac w osrodkach zarowno ludzie jaki zwierzeta,
        sa przyjete ogolne normy, nie drzec mordy po 22 ani nie szczekac..
        no..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka