Dodaj do ulubionych

KARWIA *****************************

IP: *.torun.mm.pl 29.06.03, 14:58
JAde w sierpniu do Karwii z rodzinka i pieskiem.Zatrzymamy sie Pod ZLOTYM
ZAGLEM.Byl tam ktos?Warunki ok.?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 03.07.03, 20:30
      ????????????????????????????????????///
    • kasjana Re: KARWIA ***************************** 04.07.03, 22:17
      Byłam w Karwii, ale nie tam gdzie ty się wybierasz. Wogóle nie przypominam
      sobie takiego miejsca, ale z drugiej strony ważne były wtedy inne rzeczy. Samą
      Karwię wspominam bardzo miło i chętnie bym tam wróciła :))
      • Gość: golaaaa Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 06.07.03, 10:39
        NIkkt nie byl tam???A moze tego pensjonatu nie ma?Napiszcie,prosze.
    • Gość: Oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.03, 12:20
      Tez sie tam wybieram we wrzesniu .
      Prosze o informacje
      • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 17.07.03, 18:39
        PODCIAgam prosze
    • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 12:49
      do gogaaaa : jedziesz na dlugo w sierpniu , jak wrocisz to napisz cos o tym
      pensjonacie , ja wybieram sie tam koncem sierpnia i chcialabym cos o nim
      wiedziec
      • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 18.07.03, 19:33
        Jade 10 .08 na tydzien. Napisze jak bylo.A ty na dlugo?TEz masz namiary z
        internetu?
        • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 12:19
          Tak namiary ma z internetu i wyglada to calkiem przyzwoicie.
          Jak wrocisz to napisz szybcikutko jak tam jest .
          Z gory dzieki .
          Jade na 10 lub 12 dni od 31.08.
    • Gość: mag Re: KARWIA ***************************** IP: 155.57.160.* 23.07.03, 10:07
      Hej, byłam POD ZŁOTYM ŻAGLEM w zeszłym roku.A raczej usiłowałam być bo akurat
      nie mieli miejsc ale obejrzałam ośrodek. Położyny trochę na uboczu ale
      bliskWygląda to trochę gorzej niż w internecie ale jest OK. Do pokojów nie
      zaglądałam bo wszystkie były akurat zajęte. Mam wrażenie że lepiej mieszkać na
      pięterku niż na parterze - dość zarośnięty i bałabym się wilgoci. Nas
      przeraziła odległość od morza (nasz synek nie jest specjalnym piechurem) ale
      organizowali "podwózkę" bryczką - moje dziecko się zapaliło strasznie.No
      niestety wolne pokoje mieli w terminie który nam nie pasował i znaleźliśmy coś
      w Jastrzębiej.
      • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 10:22
        do mag

To jaka jest odleglosc z tego pensjonatu do morza , oni mowia , ze 200m ,
        wydaje sie to niedaleko.
        A Ty gdzie nocowalas , mozesz cos polecic.
    • Gość: lato Re: KARWIA ***************************** IP: 212.160.117.* 23.07.03, 13:59
      Ja też wybieram się do Karwi na 10 dni od 01.08. do kwatery prywatnej Pani
      Marii Radke, też nie wiem co tam mnie czeka...
      • Gość: ARB Re: KARWIA ***************************** IP: *.acn.waw.pl 19.07.04, 17:48
        I ja od soboty tj. 24.07.04. będę gościła u p. M. Radtke. Może ktoś coś wie na
        temat kwaterki u niej???
    • Gość: apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.pke.pl 25.07.03, 07:01
      Byłem tam w tym roku. Do morza jest rzeczywiście 200-300 m. Obiekt może być,
      choć bywałem w lepszych. Znakomicie czują się tam dzieci, fajny plac zabaw
      • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 09:57
        do apa

200-300 m to niedaleko.
        Wybieram sie tam z 1,5 dzieckiem .
        Na fotografiach wyglada ten pensjonat niezle.
        Jak znasz cos fajniejszego w Karwi , podaj jakas nazwe lub namiar.
    • Gość: apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.pke.pl 25.07.03, 14:52
      Z dziećmi tam spokojnie można jechac. Plac zabaw, restauracja z niskimi cenami
      i przyzwoitym jedzeniam. Obiekt prowadzi rodzina. Nie jest to jednak hotel,
      gdzie kelner ubrany we frak poda ci obiad. Ale nie o to chodzi. Nie znam innych
      adresów, bo właśnie tam byłem. Wydaje mi się jednak, że na miejscu coś
      znajdziesz chodząc od budynku do budynku.
      • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 15:21
        dzieki .
        Jakby co zawsze mozna zmienic miejsce pobytu.
        A tak ogolnie w Karwi jak jest ?
        Kraza rozne opinie.
      • Gość: do apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 25.07.03, 17:16
        Gość portalu: apa napisał(a):

> Z dziećmi tam spokojnie można jechac. Plac zabaw, restauracja z niskimi
        cenami
        > i przyzwoitym jedzeniam. Obiekt prowadzi rodzina. Nie jest to jednak hotel,
        > gdzie kelner ubrany we frak poda ci obiad. Ale nie o to chodzi. Nie znam
        innych
        >
        > adresów, bo właśnie tam byłem. Wydaje mi się jednak, że na miejscu coś
        > znajdziesz chodząc od budynku do budynku.
        a jak w pokojach? schludnie???????napisz prosze
    • Gość: apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.pke.pl 28.07.03, 10:27
      Pokoje są raczej prosto umeblowane - łózka, stół, stołki, łazienka z
      prysznicem, widoki za oknem nieciekawe - torfowiska, nieuzytki, jakieś budujące
      się pensjonaty, ale da się wytrzymać. Na poczatku lipca właściciele pensjonatu
      posprzataki trochę wokół...
      Karwia - kram na kramie, znam lepsze miejscowości, ale plaża - rewelacja.
      Ponadto blisko do Trójmiasta, na Hel, do Władysławowa, JAstrzębiej
      • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 13:35
        Ale zbytnio glosno nie jest ?
        Mam male dziecko , wiec chcialabym , aby bylo w miare cicho
      • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 28.07.03, 19:52
        A telewizir byl???
      • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 28.07.03, 19:54
        Telewizor i czajnik bezprzewodowy???dzieki....
    • Gość: apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.pke.pl 29.07.03, 07:13
      Telewizor tak, czajnik - nie, ale jest ogólnodostepna kuchnia. Cicho to owszem
      jest około 24.00, gdy dzieci przestaną wrzeszczeć na placu zabaw. Twoje też
      bedą wrzeszczeć...
    • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 31.07.03, 09:19
      A jakies szklaneczki?dzieki. Auto jest gdzie postawic??pozdrawiam
    • Gość: apa Re: KARWIA ***************************** IP: *.pke.pl 31.07.03, 14:02
      Szklanki są, parking też. Generalnie nie jest źle
      • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 31.07.03, 20:36
        BARDZO CI DZIEKUJE ZA INF>JADE TAM 10.08.
        • pippin Re: KARWIA ***************************** 05.08.03, 16:42
          ten pensjonat ma akurat tę zaletę że jest na zupełnym uboczu, poza kramowiskiem Karwii, w ciszy i kawałek od drogi
          jak już jechać to do tej części karwii
          może tylko przeszkadzać generator z piekarni, który jakieś 200 metrów od pensjonatu włącza się gdy o 21.30 wyłączają akurat tę fazę do której pierarnia jest podpięta
          poza tym żagiel wygląda sympatycznie, choć byłem w sąsiedztwie...
          • Gość: oka Re: KARWIA ***************************** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 08:36
            A gdzie byles , mozesz zdradzic nazwe lub podac stone www , no i cos o tym
            miejscu napisac.
            Jak z gastronomia , sa jakies przyzwoite bary lub slołówki ?
            • pippin Re: KARWIA ***************************** 07.08.03, 00:27
              Byłem w Nautiliusie
              www.nautilus-karwia.pl/
              Ale tam dość kosztuje. Nieźle wygląda Batory i Solaris ale nie znam szczegółów.
              W Karwii jest gdzie zjeść (w Nautiliusie 15 zł za obiad, ale ja dużo jem i mi brakowało). Dobra jest pizza i ryba (nawet bardzo dobra ryba) w Złotej Rybce.
    • Gość: goga Re: KARWIA ***************************** IP: *.torun.mm.pl 17.08.03, 16:33
      HEj WAM.Ja wrocilam z ZAGLA.Bylo ok.Pokoje czysciutkie,papu maja dobre.Psiak
      zadowolony, corcia tez. Polecam ten pensjonat ,naprawde.PA PA PA
      • Gość: arek Re: KARWIA ***************************** IP: *.wew / 192.168.1.* 17.08.03, 17:51
        W Karwii jest bezkonkurencyjna smazalnia
        podaja tam rybe ale nie smazona na głebokim oleju ale z grilla elektrycznego
        polecam fladre-najlepsza jaka jadłem podczas 3 tyg pobytu na wybrzezu.
        Ja mieszkałem we Władysławowie ale na te ryby jezdziłem specjalnie te
        kilkanascie kilometrów (znalem lokal z zeszlego roku)
        daja tez niezla pizze ale ryba to cos wyjatkowego
        Smażalnia "złota rybka"
        • szczerbiec1 Re: KARWIA ***************************** 26.01.04, 19:06
          Polecam pensjonat Claudia, 50 metrów od morza. W nocy wyglądając z balkonu
          słyszeliśmy cudowny szum fal.
          • jasmina_tdi pod zlotym zaglem jest OK 02.07.04, 11:02
            Lepiej jednak brac pokoj na pietrze niz na dole. Pokoje sa OK - niektore
            wieksze, niektore mniejsze, nie sa to jednak klitki, do ktorych wchodzi tylko
            łóżko. Łazienka również w normie. Na piętrze jest ogólnodostępna kuchnia.
            Na terenie jest parking i knajpa. Wieczorem właściciele zamykaja bramę; Karwia
            to jedno z bardziej popularnych miejsc jesli chodzi o kradzieze samochodow.
            Do plazy jest doslownie trzy minuty, pensjonat raczej na uboczu, co akurat jest
            duzym plusem.
            Samo miasteczko male, i pomijajac stragan na straganie - przyjemne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka