kasik2501 09.10.07, 21:37 Witam-czytam o tych miejscowosciach na forum i zastanawiam sie w której z nich znajde cisze spokój ,szeroka plaze ,a moze cos łaczy je cos ze soba.Kto tam był ....pomożecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogorze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:46 teraz? to chyba wszędzie, latem..na pewno nie w Jastarni(cisze i spokój),wszystkie mają swój urok...najb. polecam Pustkowo, albo ciut dalej na zachód Łukęcin Odpowiedz Link Zgłoś
zwiazkowiec Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogorz 10.10.07, 00:49 ja się gdzieś tam wybieram, ale nie wiem jak dojade...nie mam auta, a koleją albo pks to jest mordęga, ponad 10 godzin z centralnej czesci Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 09:06 O tej porze roku to gdziekolwiek pojedziesz nad morze bedzie tak samo, cisza spokój. Wybierz miejsce jeśli jedziesz pociągiem najlepiej takie aby łatwo było dojechac. Spójrz na mape i zobacz jakie duże miasto znajduje sie blisko morza a stamtąd już łątwo dojedziesz na morze do jakiejś mniejszsej miejscowości. Oczywiście też rozważ meijscowość nie całkiem malutką, bo nie zjesz tam nic :- ((. A nawet nie naijesz się niczego. Warto przeciez czasami usiąść w jakiejś knajpce na kawke itp. Sama mieszkam nad morzem więc wiem coś o tym. Mieszkam w okolicach Koszalina, ale sama byłam np w Świnoujściu i (porą zimową) i było super, plaża szeroka, spokój. Nie wiem jak teraz jest w takim mieście. Rozejrzyj się :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogo 10.10.07, 12:04 Zastanawiam sie cały czas nad Pustkowem ale zeczywiscie trudno bedzie tam dotrzec,no własnie pociagie to jedynie chyba do Kołobrzegu a potem autobusem,z godzine moze półtorej . Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pogo 10.10.07, 12:14 anik-masz racje oczywiscie ze przyjemnie jest wszedzie o tej porze roku i warto wybrac wieksza miejscowosc.Nawet ze wzgledu na gastronomie i przyjemna kawiarenke.Wiem bo byłam w Sopocie poczatkiem listopada było tak pieknie,ale zeczywiscie z posiłkami był problem,ale własnie do Sopotu to tylko jesienia.Natomiast rozpatruje Pustkowo lub mniejsza miejscowosc w czerwcu-licze na to iz ktos lubi te miejsca,i zacheci mnie do odwiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Jastarnia,Kużnica,Białogóra,Pustk owo,Pog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:41 To jak planujesz pobyt w czerwcu to ja nie widze problemu :-) i powinnaś być zadowolona, po maju juz zaczyna powoli budzić się życie w nadmorekich miejscowościach i powoli wszystko otwierają, czerwiec to juz blisko sezonu więc i lokali pootwieranych też powinno byc sporo. Okres fajny bo zazwyczaj jest pogoda ale nie ma jeszcze tłumów i można wypocząc. Wiec jakąkolwiek miejscowość wybeirzesz bedziesz zadowolona. Z transportem o tej porze też nie powinno być najgorzej, bo i ruszają dodatkowe połączenia i busy, więc aby tylko dojechać do wiekszej miejscowości a stamtąd nie powinno byc problemu. Wiem np, że cały rok jezdzi autobus PKS relacji Gdańsk - Świnoujście, więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie przejeżdza, więc nawet jak wysiądziesz w Kołobrzegu to przesiadasz sie na PKS i wiezie Cie do wybranej miejscowości nadmorskiej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 17:43 > cały rok jezdzi autobus PKS relacji Gdańsk - Świnoujście > więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie przejeżdza No, niezupełnie. Zobacz: rozklady.com.pl Natomiast z własnego doświadczenia wiem, że dojazd do większości nadmorskich miejscowości, także po sezonie nie stanowi żadnego większego problemu. Część PKS'ów kursuje przez cały rok. Pozdrawiam serdecznie! Kuba :) Bałtyccy Długodystansowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:51 Z tego co sie orientuje to jeździ przez cały rok :) a mijam go prawie codziennie. A co do dojazdu do miejscowości to uwierz są kłopoty. Nie mówie, ze sie nie dojedzie ale np jeździ coś raz dziennie, więc to juz jest kłopot (wiem cos o tym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:01 Hej! Nie kwestionowałem tego, że autobus ten kursuje cały rok, bo istotnie tak jest, co łatwo można sprawdzić między innymi na stronie, której adres podałem. Mój sprzeciw dotyczył zdania: > więc przez wyszstkie miejscowości nadmorskie przejeżdza Podczas gdy w rzeczywistości, spośrod miejscowości nadmorskich autobus ten przejeżdża tylko przez: Kołobrzeg, Dziwnówek, Dziwnów, Międzywodzie, Wisełkę oraz Międzyzdroje (co też łatwo można sprawdzić między innymi na stronie, której adres podałem). Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski :) Bałtyccy Długodystansowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 09:22 Masz oczywiście racje :-) ale wiekszości tych miejscowości masz "pare kroków" ;-) do pobliskich więc, akurat ten autobus jest dobrym rozwiązaniem. A po drodze w wiekszości trasa biegnie prawie przy samym morzu, więc i większość nadmorskich miejscowości zalicza :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: 62.233.163.* 11.10.07, 14:22 Hej! Obawiam się, że zaczynamy przelewać z pustego w próżne... :) Wiele razy dojeżdżałem po sezonie do nadmorskich miejscowości, lecz nigdy tego kursu nie uznałem za najwygodniejsze rozwiązanie. Natomiast przed miesiącem jechałem akurat tym PKS'em i nie mogę zgodzić się ze stwierdzeniem że: > po drodze w wiekszości trasa biegnie prawie przy samym morzu > więc i większość nadmorskich miejscowości zalicza Bo trasa tego kursu w większości prowadzi przynajmniej kilkanaście kilometrów od wybrzeża, a spośród miejscowości nadmorskich "zalicza" tylko tych sześć, które wymieniłem poprzednio. Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski :) Bałtyccy Długodystansowcy Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... 11.10.07, 16:57 Kubo-czytałam i ogladałam twoje wedrówki-uwazam ze takie osoby z pasja jak ty,naprawde musza kochac nasze morze wiec gratuluje masz wspaniałe hobby.Zycze kolejnych udanych wypraw z checia je obejrze.Powiesz mi moze od siebie cos o miejscowosciach które wymieniłam nigdy tam nie byłam.Wtym roku odwiedziłam Grzybowo bardzo udane wakacje tam spedziłam z rodzina,cisza spokój czysta szeroka plaza.Teraz szukam miejscowosci z pieknym klifem najlepiej w lesie bo okolice Mielna Kołobrzegu znam i szukam teraz czegos troszke innego.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:38 Hej! Spośród miejscowości, które wymieniłaś najbliższa jest mi Białogóra. Odcinek w stronę Stilo, to według mnie jeden z najpiękniejszych fragmentów naszej plaży. Nie ma tam jednak klifów, o które pytasz. Te z kolei - szczególnie ładne - znajdziesz w rejonie Wisełki, Orzechowa (niestety, poważnie zniszczone po letnich sztormach!), Poddąbia i Dębiny. Pozdrawiam serdecznie! Kuba Terakowski :) Bałtyccy Długodystansowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik Re: Jastarnia, Kuźnica, Białogóra, Pustkowo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:20 No nie będę się kłóciła z Tobą Kubo ;-) bo faktycznie nie jechałam tym autobusem, jezdze samochodem więc stąd moja teoria :-) więc przepraszam:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigerness Re: Do kasik2501 IP: *.2a.pl 12.10.07, 11:29 "Teraz szukam miejscowosci z pieknym klifem najlepiej w lesie" Miejscowością z pięknym i jednym z najwyższych na polskim wybrzeżu klifem jest niewątpliwie Niechorze, chociaż plaża niestety do najszerszych nie zalicza się. Rzecz jasna ciszę i spokój znajdziesz tam od teraz aż do końca kwietnia, a w tzw.sezonie bladym świtem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Do kasik2501 12.10.07, 18:44 Zeczywiscie kilka osób mówiło mi o Niechorzu ze jest tam bardzo ładnie -ale ilosc osób w sezonie zawsze mnie odstraszała.Niema to jak cisza spokój.Człowiek na codzien ma tyle hałasu,ze wybierajac miejsce na lato nalezałoby sie kilka miesiecy wczesniej zastanowic czy na tym wypoczynku bardziej sie zmeczymy czy wrócimy odpręzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
dargoa Re: Do kasik2501 18.10.07, 23:10 Jeżeli mogę coś od siebie- Jak morze to oczywiście Pustkowo.Jeżdżę tam od dawna,zaczynam sezon wyjazdem na majowy wekend.Wtedy jest najfajniej-pusto(prawdziwe pustkowo)i tak do ko 10 lipca.Potem jak wszędzie ale napewno jest lepiej niż w Pobierowie,Niechorzu czy Rewalu.Tam można odpocząć od gwaru,bębniącej głośnej muzyki.A jadąc z dziećmi niewiele wydać-nie ma gdzie.Ale uważam,że najważniejsze gdzie mieszkasz ,tzn w jakim pensjonacie.Ja mam szczęście jeżdzić do miłych ludzi,którzy nie zajmują się mną.Zawsze jest niewielu wczasowiczów(mały dom)i każdy będąc na terenie posesji ma wiele prywatności.To naprawdę dużo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2501 Re: Do kasik2501 20.10.07, 16:14 Witam!!!! Dziekuje za pare słów o Pustkowiu czytałam duzo o tej miejscowosci ale mało zdiec jest o tym miejscu.Polec mi jakas niedroga kwatere do 40zł.Albo daj mi namiary na twoje wypróbowane miejsce.Wazne jest w kwaterze której sie przebywa, aby było czysto i czuło sie jak w domu,a prywatnosc o której wspominasz to niesamowicie istotna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
dargoa Re: Do kasik2501 31.10.07, 18:13 Cześć,musisz wejść na stronę Pustkowa.Ja polecam www.perla.afr.pl Odpowiedz Link Zgłoś