tomasz32_0 02.08.09, 10:07 Witajcie wybieram się do Jastrzębiej Góry i chciałbym się dowiedzieć czy są tam jakieś ścieżki rowerowe bo mam zamiar zabrać ze sobą rowery i nie wiem czy to ma jakiś sens nigdy tam nie bylem. Dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasz32_0 Re: Jastrzębia Góra 02.08.09, 15:50 Niech ktoś coś napisze bo nie wiem czy jest sens brać te rowery Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka22.1987 Re: Jastrzębia Góra 02.08.09, 17:34 własnie wróciliśmy z tamtąd i powiem szczerze ze jako takich ścieżek nie widzielismy ale ludzie jeździli na rowerach z resztą było pare wypożyczalni rowerów i bardzo tanio!5zł za godzine jazdy.to w moich oczach bardziej sie opłaca zostawic rowery w domu ale decyzja należy do ciebie.nam sie baaardzo podobało w Jastrzebiej Górze i bardzo polecam to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
montegeo Re: Jastrzębia Góra 03.08.09, 17:10 Ścieżek rowerowych specjalnie wytyczonych nie ma. Ale są warunki by pojeździć. Ładna trasa wiedzie do Karwi, w suchym sosnowym lesie, z wyłaniająca się spośród drzew panoramą na morze. Teren jest wysypany ubitym igliwiem więc jeździ się przyjemnie. W samej Jastrzębiej jazda jest głównie uliczkami. W centrum trudniej, szczególnie gdy tłok. Ale nad samym klifem - ziemia jest utwardzona (np. na wysokości Gwiazdy Morza). Do Władysławowa jedzie się dróżką przy bazaltowej drodze. Przy mijaniu jest kłopot, bo wąska, ale nie ma jakichś specjalnie dużych ilości rowerzystów. Istotnie, wypożyczalni jest sporo. Tak czy inaczej krajobrazy są wspaniałe i przybyło też aktywnych atrakcji w tym roku - patrz TUTAJ Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz32_0 Re: Jastrzębia Góra 04.08.09, 19:35 Dziękuje wam bardzo za opinie teraz już wiem na czyn stoję Odpowiedz Link Zgłoś