czarnytusia281 15.02.10, 09:49 Witam dziewczyny! Proszę napiszcie mi jaki test ciążowy jest najlepszy, chodzi mi o to, który jest najbardziej czuły, by mógł np. wykazac ciąże 3-4 dni przed @. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusia_magda Re: testy ciążowe 15.02.10, 10:43 Mi akurat bobo-test płytkowy pokazął dwie kreski (jedna słaba) na 3 dni przed @, ale nie wiem czy jest najczulszy..podobno strumieniowy lepszy tej samej firmy. Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: testy ciążowe 15.02.10, 14:18 tak, bobo test strumieniowy jest czulszy, wykrywa już przy stężeniu 10, a płytkowy standardowo przy 25. Odpowiedz Link
kozica111 Re: testy ciążowe 15.02.10, 19:22 Mi Bobo test płytkowy /25/ pokazał słaba ale dająca nadzieje kreskę przed okresem, na 2 dzień zrobiłam Bobo strumieniowy /10/ i dopiero po godzinie był na nim ledwo ledwo widoczny ślad, "dorobiłam" na innych tego samego dnia i pokazywały niezła 2 krechę, wiec Bobo /10/ strumieniowego nie polecam. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: testy ciążowe 15.02.10, 19:42 kozica, nawet nie wiesz ile mi dałaś nadziei. mam na jutro ten bobo test 10, ale chyba go zrobie tylko pro forma. kupilam 2 i jeden zrobilam dzis po południu - mialam nadzieje , ze wyjdzie, bo jest juz 12 dpo. niestety ani cienia. dzien wczesniej testowałam aconem i miałam taką kreskę: dzisiaj po poludniu zrobilam bobo test 10 i ani cienia nie bylo. tak mi bylo przykro. teraz zyje nadzieją do jutra, że ten test byl do dupy. Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: testy ciążowe 15.02.10, 19:46 może i macie rację, że ten bobo 10 jest kiepski, w poprzedniej ciąży (niestety zakończonej poronieniem)pokazał mi słabą drugą kreskę dopiero ze 4 dni po terminie @, a teoretycznie, skoro jest taki czuły powinien wcześniej pokazać. Także chiyo testuj jutro i napisz koniecznie co wyszło. Trzymam kciuki Odpowiedz Link
kozica111 Re: testy ciążowe 15.02.10, 21:11 Na tej fotce widać, acon wiem że jest polecany. Nie wiem czemu Bobo 10 jest taki felerny, niby najczulszy u nas na rynku a jakoś tak słabo pokazuje.Rób koniecznie jutro tylko płytkowy jakiś. Odpowiedz Link
chiyo28 Re: testy ciążowe 16.02.10, 06:50 dziekuje kochane, idę dzisiaj na bete, ale bez wiekszych madziei. rano jeszcze raz zrobiłam bobo test 10 i nic nie wyszło. Tempk utrzymuje sie tez na niespecjalnym poziomie ( standard 36.8 czasem 36.9) Odpowiedz Link
agus7 Re: testy ciążowe 16.02.10, 12:18 alez chiyo28, to jest ewidentnie dwukreskowy test! ja mysle ze mozna Ci juz gratulowac daj znac jak z beta. trzymam kciuki! Odpowiedz Link
chiyo28 Re: testy ciążowe 16.02.10, 13:44 ale ten test jest z niedzieli. wczoraj i dzisiaj na boboteście juz ani cienia nie było w dodatku moja tempka zawsze w ciąży była powyżej 37.0, a teraz jest 36.8 nie marudze już. Jeszcze kilka godzin i bedzie wynik beta hcg. Odpowiedz Link
bogna_78 Re: testy ciążowe 16.02.10, 16:17 kurczę, ja też zawsze robiłam bobo strumieniowy, no i ostatnio był cień cienia, to może tym aconem lepiej by wyszło? A jeszcze powiedzcie mi, jak się używa tego płytkowego, muszę mieć jakiś dodatkowy sterylny pojemniczek? wybaczcie durne pytanie, ale ja tylko strumieniowych uzywałam chiyo, czekamy na wynik ... z kciukami oczywiście Odpowiedz Link
kahakasurdo Re: testy ciążowe 16.02.10, 16:40 z tymi strumieniowymi to jest różnie - raz dodają do nich pojemniczek, raz nie...jak nie, to musisz jakiś wykombinować ja mam jeden odłożony specjalnie do tych celów Odpowiedz Link
bogna_78 Re: testy ciążowe 16.02.10, 17:02 dzięki, tak tez podejrzewłam a więc następny zakup - acon + pojemniczek może i mi się poszczęści Odpowiedz Link
chiyo28 Re: testy ciążowe 16.02.10, 17:58 Nie tak miało być. Przecież warunki były idealne, tylko zrobić IUI i czekać jak ładnie rośnie beta. Niestety nie urosła. Upłakałam się strasznie, bo do końca gdzieś po cichu liczyłam, że testy kłamią. Odstawiam wszystkie leki, czekam na @ i nie robie nic. Do lekarza tez więcej nie pojadę. Na razie mam dość. Nie wiem, kiedy mi przejdzie. Dziękuję za wszystkie kciuki, dzielnie trzymałyście, ale niestety to za mało, żeby zajść w ciąże… Odpowiedz Link
czarnytusia281 Re: testy ciążowe 16.02.10, 19:08 dziękuję dziewczyny za informację o testach, chiyo28 bardzo mi przykro, ale nie poddawaj się, ja też staram się nie tracic nadziei\ji, to juz będzie mój 8 miesiąc starań o maleństwo Odpowiedz Link