Dodaj do ulubionych

no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborach:(

30.06.10, 17:41
I całe szczęście, że jest druga tura, bo w trakcie debaty dziad sie
odkryłsad. Słyszałyście jego debatę Kaczyński - Komorowski? Padło
wyraźne pytanie do obydwóch kandydatów, czy są za in vitro? Czy będą
za "upublicznieniem" tej metody zapłodnienia... Komorowski
stwierdził, że sam ma 5 dzieci (czy 6?) Tylew razy doświadczył cudu,
szczęścia wynikającego z przyjścia na świat swoich dzieci i nie
miałby sumienia komukolwiek odmówić tej radości i PRAWA do
posiadania dzieci.
A tamta "menda" w myśl zasady, ze "jest katolikiem" wyraźnie dał do
zrozumienia, że posiadanie dzieci - owszem, nic nie ma przeciwko
temu, ale nie tą metodą, no bo... "trzeba być w zgodzie z
kosciołem". Kuźwa, ale się zdenerwowałąm. Ciekawe, czy kościól poda
mu szklankę wody na starość, czy obdarzy go pierwszym bezzębnym
uśmiechem, czy powie do ciula - tato, czy da mu ten ogrom
bezinteresownej miłości, jaką tylko dziecko może dać w sobie
właściwy sposób...
Jednym słowem będzie przeciwny. Aż strach pomyśleć, co się w tejd
ziecinie będzie działo, jakby K. doszedł do władzy... A nie wierzę,
nie można być dobrym człowiekiem, jesli nie ma sie tej odrobiny
empatii, wyrozumiałości dla ludzi, którzy wszystkimi siłami walczą o
dziecko...
W tamtych wyborach głosowałam na niego, teraz ZDECYDOWANIE NIE. Ani
ja, ani mój mąż, ani rodzice, ani nawet niania mojej córci. Trochę
głosów straci... Trudno dobrze że sie odkryłsad.

Dla niewtajemniczonych, za mną 10 lat walki o dzieci - mam ich dwoje
synka po inseminacji po 5latach i po kolejnych 5 córeczkę z in vitro
z mrozaczków. To była nasza jedyna szansa!
Obserwuj wątek
    • szklanapulapka2 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 30.06.10, 17:44
      Upsss, przepraszam, ten post miał iść na ogólne forum "Niepłodność".
      Przepraszam, juz go przenoszę we właściwe miejsce smile.
    • Gość: karinka Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.stk.vectranet.pl 30.06.10, 21:44
      Popieram.Ja rowzież mam dwie wspaniale coreczki dzieki in vitro.I sa
      naszym calym swiatem i oczkiem w głowie.Kazdego dnia dziekuje Bogu
      ze sa.Pozdrawiam
    • hanusia26 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 01.07.10, 11:15
      moje poparcie to już dawno stracił....!!!!!już od dawna był przeciwnikiem
      IVF!!!!!!!!!!!!!!!oby nie został Prezydentem, bo chyba z kraju
      emigruje!!!!!!!!!!!!!pozdrawiamsmile
    • Gość: aska Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.chello.pl 01.07.10, 17:46
      nie mam zamiaru dokładać się do jakiegoś in vitro!są ważniejsze cele w tym
      kraju!Kaczyński ma racje!
      • edytka8080 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 01.07.10, 20:56
        masz dziecko to co mozesz wiedzieć co inni przezywaja co nie maja ich
      • Gość: !!! Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.stk.vectranet.pl 01.07.10, 21:35
        No własnie są wazniejsze cele w tym kraju TAKIE JAK IN VITRO!!!
      • Gość: Traszka Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.as.kn.pl 04.07.10, 13:53
        Aska, a ja np. nie mam zamiaru dokładać się do Twojego leczenia
        (jakiegokolwiek), bo są dla mnie ważniejsze sprawy.
        • annajustyna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 15:39
          Moze to okrutne, ale bez IVF sie nie umrze, a bez niektorych zabiegow niestety
          tak...Natomiast jak sie bedzie mialo pecha, to posrednio od IVF mozna umrzec -
          przeciez to tak ogromne dawki hormonow.
          • Gość: mala Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.stk.vectranet.pl 04.07.10, 15:51
            jestem i zawsze bede ZA IN VITRO.....
            • Gość: aa Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 16:12
              Nikt ci nie broni, tylko finansuj je sobie sama!
              • edytka8080 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 16:21
                aa i taszka jestescie zalosne i jad macie
                • Gość: aa Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 16:27
                  Gdy ciężko zachorowała bliska nam osoba sami kupowaliśmy kosmicznie drogie leki, bo te które oferował NFZ prowadziły szybciej na cmentarz.
                  Dalej nie rozumiesz, że są sprawy ważne i ważniejsze?
                  Na niepłodność się nie umiera.
                  Żałosna to ty jesteś, nie widząca nic oprócz końca swego nosa.
                  • edytka8080 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 16:58
                    masz dzieci to zamkij się bo niemasz zielonego pojecia co to jest
                    niepłodność
                    • Gość: aa Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 17:10
                      edytka8080 napisała:

> masz dzieci to zamkij się

Wybacz, ale z takimi tekstami chcesz się zabierać za wychowywanie dzieci?
                      Najpierw naucz się sztuki opanowania. Wyraziłem swoje zdanie jak i kilka innych osób mając do tego pełne prawo, więc skończ obrażać innych a i do ciebie MOŻE los się uśmiechnie- czego życzę.
                      • przyszla_mamuska wszyscy jesteście żałośni 04.07.10, 19:11
                        pytanie w debacie było następujące: "czy jesteś za in vitro?" a nie czy będziesz
                        dofinansowywać jako prezydent in vitro.

chodzi o to że jarek nawet żony nie ma to on nie wie co to jest chcieć mieć
                        dziecko i jedyna droga to zabieg...

pewnie że w polsce na wiele rzeczy nie ma kasy i do dopłat do zabiegu nam
                        daleko, ale przynajmniej niech nam tego nie zabraniają.

ja sobie zapłaciłam, udało się, ale nie mam zamiaru z tego tytułu siedzieć 3
                        lata w więzieniu jak wymyślił pan opierzony uncertain

a ta co napisała że po in vitro można umrzeć to oświadczam że zabieg jest
                        bezpieczny jak się go robi w dobrej klinice, czego jestem dowodem (a już 2 razy
                        przez to przechodziłam).

do tych co nie mają pojęcia na temat niepłodności i in vitro i jeszcze wtykają
                        swoje mądrości- idźcie się leczyć na głowę, bo jak to wszystko czytam to...
                        szkoda gadać.

trzeba przez to przejść żeby mieć prawo głosu!!!!
                        • annajustyna Re: wszyscy jesteście żałośni 04.07.10, 19:18
                          Ten zabieg nigdy nie jest bezpieczny, bo nikt Ci nie zagwarantuje, jak zareaguja
                          chocby Twoje piersi po tej stymulacji za pare lat. Miejmy nadzieje, ze wszystko
                          bedzie ok. Nikt nikogo do wiezienia wsadzac nie bedzie, to jakas propaganda.
                        • Gość: aa Re: wszyscy jesteście żałośni IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 19:22
                          przyszla_mamuska napisała:
                          > chodzi o to że jarek nawet żony nie ma to on nie wie co to jest chcieć mieć
                          > dziecko i jedyna droga to zabieg...

A skąd wiesz jakie są pragnienia ludzi samotnych? Może pragnie tej żony i dziecka bardziej niż ty np- przyszło ci na myśl?
                          Nie oceniaj zbyt pochopnie, żeby i ciebie nie ocenili.

> a ta co napisała że po in vitro można umrzeć to oświadczam że zabieg jest
                          > bezpieczny jak się go robi w dobrej klinice, czego jestem dowodem (a już 2 razy
                          > przez to przechodziłam).

Buha ha
                          No, podlinkuj jego całkowite bezpieczeństwo.
                          Nawet w najlepszych ośrodkach zdarzają się niewypały nie słyszałaś o nich? Pełno ich na Bocianie- doczytaj.

> trzeba przez to przejść żeby mieć prawo głosu!!!!

Nigdy nie wiesz do kogo piszesz, więc nie rzucaj sloganami.

• przyszla_mamuska Re: wszyscy jesteście żałośni 04.07.10, 19:31
                            każdy zabieg może źle się skończyć i trzeba podpisać zgodę...
                    • annajustyna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 19:06
                      A wiesz co to jest choroba onkologiczna?
                      • Gość: aa Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.10, 19:23
                        Musiałaby ruszyć mózgiem, o ile go ma.
                        • annajustyna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 19:29
                          Ma, ma, tylko sie zacietrzewila (ten sam watek jest na Nieplodnosci).
          • Gość: szklanapulapka2 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.tomaszow.mm.pl 07.07.10, 11:18
            > Moze to okrutne, ale bez IVF sie nie umrze,

hola, hola... wiesz, w jaką depresję można popaść nie mając dzieci i
            nie mając prawa do skorzystania z takiego cudu techniki jakim jest
            in vitro? Wiesz jak blisko od depresji leży śmierć, myśli i czyny
            samobójcze? Może niektórzy umieją sie z tym pogodzić. Ja nie
            potrafiłam i Bogu dziękuję, ze miałam możliwość skorzystania z tej
            metody.A o "śmierci psychicznej" słyszałaś? Kobieta bez dziecka a z
            silnie rozwiniętym instynktem macierzyńskim - wegetuje, NIE ŻYJE,
            ALE WEGETUJE.

...Natomiast jak sie bedzie mialo pecha, to posrednio od IVF mozna
            umrzec -
            > przeciez to tak ogromne dawki hormonow.
            tak, i to niestety prawda. Mimo wszystko, wierz mi, ze wcasie
            stymulacji nie myśli się kompletnie o tym jak te hormony mogą
            zaszkodzić, tylko co mogą dać? Śmierć w wyniku stymulacji do in
            vitro jest (przynajmniej dla mnie bła) NICZYM w porównaniu z szansą,
            jaką ona dawała... Smutne, ale prawdziwe.
        • Gość: aska Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.chello.pl 04.07.10, 19:54
          nie musisz,powiedz to też chorym na raka dzieciom i ich rodzicom.Niestety in
          vitro tak samo jak operacje plastyczne nie powinny być refundowane.takie jest
          moje zdanie.
          • przyszla_mamuska Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 19:59
            ja też nie jestem za tym by wszyscy mieli ten zabieg refundowany bo naszego
            kraju na to nie stać, ale ci najbiedniejsi powinni miec przynajmniej refundowane
            zastrzyki...

• annajustyna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 04.07.10, 20:08
              No i przepisy adopcyjne powinny byc zmienione - przeciez to debilizm, ze po
              40-ce nie ma sie praktycznie zadnych szans na przysposobienie!
              • Gość: aska Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.chello.pl 04.07.10, 21:02
                w tym kierunku powinno się coś zmienić,bo i wiek rodzących też się zmienia nawet
                po 40 kobiety rodza 1-sze dziecko.
                • gocha500 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 05.07.10, 06:15
                  zaujwazylam tu wypowiedzi osob kr=tore powiedzialy i poparly kaczora ze sa
                  wazniejse sprawy od invitro!!!powiem tak punkt widzenia zlaezy od punktu
                  siedzenia!!!dla kazdego cos innego jest wazniejsze ale zauwazcie ze w innych
                  krajach sprwa refundacji invitro jest bezdyskusyjna tam p prostu refundacja do
                  pierwszych 3-5 prob jest norma a kosciol nie ma nic do polityki i tak ma
                  byc!!!!!u nas nie tylko invitro nie jest refundowane ale spotkalam si ekiedys z
                  jakims projektem nie pamietam kogo i czy to wogole zostalo wdroone czy tylko
                  taka propagande siali ze osob po bodjaze 75 roku zycia na raka leczyc si enie
                  oplaca surprised szok!!!!!
                  wiadomo kazdy czlowiek zasluguje na to aby byc godnie ;eczony i miec zapewnione
                  srodki finansowe n to leczenie!
                  ale czy nieplodnosc jest jakas gorsza choroba???
                  wierzcie mi ze nieplodnosc to nie tylko sprawa fizyczna ale i pschychiczna a to
                  dlatego ze osobooy bardzo chcace miec dzieci a nie majace ich sa wyniszczane
                  psychicznie!to niszczy wypala od srodka i nikomu nie zycze takowego stanu!!!
                  moze i wiec sa wzniejsze sprawy ale fakt jest faktem-w innych krajach jest
                  refundacja u nas jna wszsytko ma wplyw kosciol!!!
                  pewnie jeszcze jaby ni poparcie papieza to nie byloby transplantacji!!!!shit!!!a
                  to tez duza ingerencja medyczna prawda!!!!
                  podtrzymywaie zycia to tez duza ingerencja a pozije jak przychodzi co do czego
                  zby odlaczyc od aparatury to sa dylematy religijne!!!bo bog tylko moze zabrac
                  zycie!!!tylko ze bog dawno zdecydowal a czowiek jego decyzje odwleka!!!!dlatego
                  jestem za eutanazja invitro i wszelkim osiagnieciom medycyny!!!!!!ta eutanaja
                  niepasuje do tego co napisalam???moze odrobinke ale ratowanie zycia ma swoje
                  granice!!!nikt si epozniej nie zastanawia nad jakoscia tego zycia a szczegolnie
                  jak odbiera to osoba chora jesli jest swiadoma!!!polecam piosenke zespolu lzy
                  anastazja jestem!!!!

a in vitr o dla mnie nawet 200 razy TAK!!!!!!!!!!!!dzieci to cud to nasza
                  przyslosc nasz sens!!!nedycyna daje nam mozliwosci panstwo je odbiera ze wzgl na
                  poglady i no coz place i zapewnienie pracy za godziwe wynagrodzenie
                  tezpozostawia wiele do zyczenia!!!!
                  • Gość: aa Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 09:06
                    gocha500 napisała:

!dla kazdego cos innego jest wazniejsze ale zauwazcie ze w innych
                    > krajach sprwa refundacji invitro jest bezdyskusyjna

Nie uogólniaj. W innych krajach kobieta za samo wypowiedzenie głośno słowa 'IVF' idzie do więzienia.

wierzcie mi ze nieplodnosc to nie tylko sprawa fizyczna ale i pschychiczna a to
                    > dlatego ze osobooy bardzo chcace miec dzieci a nie majace ich sa wyniszczane
                    > psychicznie!to niszczy wypala od srodka i nikomu nie zycze takowego stanu!!!

Czy uważasz, że choroby nowotworowe, ciężkie powikłane zapalenia jelit, guzy mózgu, poważne kłopoty krążeniowe to TYLKO sprawa fizyczna? Wg ciebie ludzie chorzy na coś innego niż niepłodność nie doświadczają gwałtu na psychice? Nic nie "wypala ich od środka"?
                    Co za bzdury wypisujesz...

> moze i wiec sa wzniejsze sprawy ale fakt jest faktem-w innych krajach jest
                    > refundacja u nas jna wszsytko ma wplyw kosciol!!!

Zmień więc kraj zamieszkania, skoro skoro tam tak dobrze

> podtrzymywaie zycia to tez duza ingerencja

Podobnie jak podtrzymywanie ciąży- także po IVF

e ratowanie zycia ma swoje
                    > granice!!!nikt si epozniej nie zastanawia nad jakoscia tego zycia

Powiedz to rodzicom wcześniaków, którzy walczyli o każdy dzień życia swojego przedwcześnie urodzonego dziecka.

> a in vitr o dla mnie nawet 200 razy TAK!!!!!!!!!!!!

Dla mnie leczenie chorób zagrażających ŻYCIU dzieci i dorosłych nie 200 a 2000 razy TAK
                    Dobra rada dla ciebie: ogranicz używanie wykrzykników bo stajesz się w necie osobą rozhisteryzowaną i pieniaczą. A może taka jesteś? W takim razie zapraszam na kozetkę do psychologa.
                    • gocha500 Re: aa...... 05.07.10, 10:21

aa min twoje i innych podobnych ci ludzi agitowanie na takich forach pogladow
                      czysto kaczkowych przypomina mi mocno obrazek z dworca kolejowego gdzie to stalo
                      2 mlodych ludzi rozdajacych ulotki wyborczena ktorych to widnial
                      komorowski!podszedl do nich koles i zaczal sie wyklocac wrecz z nimi czemu
                      komorowski jest beee a kaczor cacy!!!!jego napasliwosc i chec przeforsowania
                      pogladow kaczynskiego byla po prostu niesamowita!mam wrazenie ze ludzie
                      popierajacy kaczynskiego po prostu tacy sa -tacy jak on-kaczynski.juz widze
                      polityke kaczora za ivf do wiezienia,co niedziela przymus latania do kosciola a
                      rydzyk bylby osobistym doradca prezydenta!

uczepilas sie tych nowotworow jak rzep psiego ogona!mniemam ze ktos z twoej
                      rodziny choruje na raka!tego nie mozna porownywac bo sie nie da!rownie dobrze
                      moglabys sie uczepic ludzi chorych psychicznie no bo co w koncu jednych sie da
                      wyleczyc inych nie tak jak i chorych na raka dla jednych jest nadizeja dla
                      innych juz nie!
                      nie wiem skad ci sie wzielo to nalatywani na ivf ze niby co ze to abierze kase
                      na leczenie raka????ze nie bdzie na wszsytko pieniedzy?nikt nie powiedzial ze
                      refundacja ivf odbedzie sie kosztem innego leczenia!

a propos wczesniakow przeczytaj ten artykul-swietny!

www2.tygodnik.com.pl/tp/2820/main01.php
                      ja mialam chrzesnice wczesniaka z zespolem wielu wad wrodzonych tlenozalezna od
                      samegopoczatku,pol zycia byla w szpitalach jeje matka byla umordowana dziecko
                      cierpialo jak przechodzilo kolejna i kolejna zapasc,reanimacje,infekcje pluc
                      itp!umarla w wieku 14 m iesiecy a moja przyjaciolka obiema rekami podopisuje sie
                      pod eutanazja!ciezko jej bylo sie rozstac z mala ale i ciezko bylo patrzec jak
                      sie meczy!

a wykrzykniki to taki moj styl! moim zdaniem one nie okreslaja tak tonu
                      wypoiwiedzi jak po porstu uzyie dobitnych slow.
                      • Gość: aa Re:gocha500 IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 11:38
                        gocha500 napisała:

> aa min twoje i innych podobnych ci ludzi agitowanie na takich forach pogladow
                        > czysto kaczkowyc

To moje osobiste poglądy, które mam prawo wyrażać na forum publicznym.

> uczepilas sie tych nowotworow jak rzep psiego ogona!

Podobnie jak ty niepłodności, z tą małą różnicą, że ze swoją chorobą możesz żyć 98 lat w doskonałej kondycji fizycznej ciesząc się ze świata i swojej rodziny

?nikt nie powiedzial ze
                        > refundacja ivf odbedzie sie kosztem innego leczenia!

Ha ha.. dobre...
                        Twój tok myślenia sugeruje, że IVF to inna branża jak medyczna.
                        Żeby komuś coś zrefundować- trzeba innym obciąć- nie wiedziałaś o tej prostej zależności?

> a propos wczesniakow przeczytaj ten artykul-swietny!

Tak, świetny, ale nigdy cie w takim razie nie zrozumiem jako matki. Naprawdę nie zrobiłabyś wszystkiego, żeby twojemu dziecku dać szansę na zdrowie, na życie? Naprawdę?
                        Zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/f,15302,Wczesniaki.html
                        i przemyśl kilka spraw nim napiszesz głupoty o eutanazji raniąc wielu ludzi po drodze.

• annajustyna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 05.07.10, 11:56
                    Inne kraje sa bogatsze niz PL. PL to niestety bida z nedza, jesli chodzi o
                    sluzbe zdrowia.
                    • gocha500 Re: aa............. 05.07.10, 12:37

>To moje osobiste poglądy, które mam prawo wyrażać na forum publicznym.<

niby tak aczkolwiek troche nietrafione to forum bo to jak policzek wymierzony
                      osobom bardzo proagnacym dziecka!!!

>Podobnie jak ty niepłodności, z tą małą różnicą, że ze swoją chorobą możesz żyć
                      98 lat w doskonałej kondycji fizycznej ciesząc się ze świata i swojej rodziny<

uwazasz ze czlowiek pragnacy miec dziecko wdzacy w tym sens swojego zycia jest w
                      stanie zyc cieszac sie ze swiata i swojej rodziny????
                      taki tekst no coz kolejna duuuuuza gafa z twojej strony!!!!

>Ha ha.. dobre...
                      Twój tok myślenia sugeruje, że IVF to inna branża jak medyczna.
                      Żeby komuś coś zrefundować- trzeba innym obciąć- nie wiedziałaś o tej prostej
                      zależności?<

tak jest taprosta zaleznosc ale mozna wygospodarowac kase z innych dziedzin
                      ktroe nie maja jakiegos sensu!np wojna w afganistanie!a po jasna cholere
                      wysylamy tam zolnierzy!!!a ameryka w rekompensacie zniosla
                      wizy???NIEEEEEEEE!jaki wniosek nie ladowac tam swoich ludzi nie pakowac w smierc
                      ie majac z tego konkretnych korzysci a wtedy kas sie znajdzie na ivf!!!krotka
                      pilka!

>Tak, świetny, ale nigdy cie w takim razie nie zrozumiem jako matki. Naprawdę
                      nie zrobiłabyś wszystkiego, żeby twojemu dziecku dać szansę na zdrowie, na
                      życie? Naprawdę?
                      Zajrzyj tu forum.gazeta.pl/forum/f,15302,Wczesniaki.html
                      i przemyśl kilka spraw nim napiszesz głupoty o eutanazji raniąc wielu ludzi po
                      drodze.<

tak ja bym ratowala swoje malenstwo pewnie bardzo dlugo ale wlasnie mialabym na
                      wzgledzie to ze dzieciatko sie meczy i kiedys tez musi byc kres tych zabiegow i
                      bolu!!!czasem lepiej dac godnie odejsc nie meczyc bo ta mala istotka czuje ale
                      nie rozumie tego i nie powie mamo pozwol umrzec!sere by mi chyba peklo ale tak
                      jak powiedzialam jest pewnien kres zasadnosci ratowania za wszelka cene!
                      • przyszla_mamuska gocha olej tego Anonimowego Alkoholika 05.07.10, 20:39
                        bo chyba wódka jej mózg wypaliła.
                        szkoda nerwów. widzisz że ona nie ma zielonego pojęcia w temacie wink
                        niech sobie tacy gadają, a my i tak będziemy robić swoje smile
                        trzymaj się, większość jest za Tobą!!!!
                        mi się udało, czego i Tobie życzę smile
                        • Gość: aa Re:przyszla_mamuska IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 21:28
                          Widać mało bystra jesteś.
                          Gocha już JEST mamą, a ty dopiero nią się staniesz big_grin
                          • przyszla_mamuska Re:przyszla_mamuska 05.07.10, 22:35
                            nie śledzę każdego przypadku dokładnie. ale tez nie widzę w tym nic złego. tobie
                            widać nic nigdy nie pasuje. typowy pisowczyk smile
                            • gocha500 Re:przyszla_mamuska 06.07.10, 08:55
                              przyszla mamuska le dziwni mnie jedna sprawa z innegoforum na ktorym zostal
                              zalozony ten watek wynika ze aa albo jeszcze chyba asiajusyna nie pamietam maja
                              dzieci po ivf!!!!zadziwiajace jest wiec podejscie dotematu!!!a moze jak sie juz
                              ma dzieci to sie w glowqach przewraca i jak sie to mowi nie pamieta wol jak
                              cieleciem byl!!!
                              ja od 15 iesiecy ciesze sie mojao kohana cora i jakos nie zapomnialam jak to
                              bylo dazyc do tego upragnionego celu!!!
                              • przyszla_mamuska Re:przyszla_mamuska 07.07.10, 13:50
                                a dla mnie ta osoba jest nikim, skoro nie potrafi zrozumieć problemów innych ludzi.
                                myślę że jest po aborcji i teraz gryzie ją sumienie i chce na nas psioczyć że to
                                my grzeszymy.
                                olać ją. szkoda nerwów. na tym forum to my jesteśmy najważniejsze z naszymi
                                bobaskami smile
                                PS. wczoraj byłam na usg prenatalnym, maleństwo rośnie zdrowo!!!
                                a jakaś tam AA to mi wisi totalnie.
    • anna-joanna Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 06.07.10, 14:07
      Ja w kwestii formalnej, trochę obok tej całej dyskusji - w
      poprzednich wyborach, szklanapulapko, poparłaś NIE TEGO
      Kaczynskiego...
      • szklanapulapka2 Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 07.07.10, 11:43
        W poprzednich wyborach w ogóle nie popierałam Kaczyńskiegosmile. a
        teraz, tak, przyznaję, ze MÓZG MI WYPALIŁO, ze na dziada
        zagłosowałam. Na szczęście miaąłm mozliwość poprawki i z niej
        skorzystałam, ufff. Jak sobie pomyślę, ze taki dziad miałaby rządzić
        krajem, w którym mieszkam, miałby zabraniać bezdzietnym małżeństwom
        prawa do korzystania z cudu medycyny jakmi jest ivf, to.... aż
        strach pomyśleć. Nikt nie ma prawa tego robić!

PS. Przeczytałam cały wątek, nie będę odnosiła sie do wypowiedzi
        osób, które z tematem niepłodności nie mają nic wspólnego.
        Wypowiedzi tychże tylko umocniły mnie w przekonaniu, że dobrze
        zrobiłam zmieniając w ostatniej chwili głos na przeciwny kaczorowi!

---------------------------------

Adaś - 18.06.2004
        Kasia - 17.02.2009

Jesteście całym moim światem.
        • przyszla_mamuska Re: no i pan Kaczyński stracił mój głos w wyborac 07.07.10, 13:55
          i dobrze zrobiłaś smile Bornek wygrał i teraz pisowczyki nas moga pocałować smile
          jeden pisowczyk mało by mnie nie zabił wczoraj na targu hahaha powiedział że
          mały kaczorek da jeszcze Bronkowi popalić, to mu powiedziałam, że osobiście
          kupię śmigany, powypadkowy samolot dla drugiego kaczorka <lol> musiałam uciekać haha
          ale miałam frajdę z głupka wink chciałam wrócić i zapytać go czy płaci podatki,
          czy ma zarejestrowaną działaność,czy płaci 800zł zusu co miesiac(czy ile to tam
          teraz jest), no i przede wszystkim jak jest taki prawy i sprawiedliwy to gdzie
          ma kasę fiskalną i dlaczego nie drukuje paragonów za sprzedane majtki.
          To są ci SPRAWIEDLIWI I UCZCIWI!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka