smoru1 08.08.11, 09:55 Jestem Ania i jestem po 2 poronieniach. Co prawda w staraniu się mam przerwę, bo jestem w trakcie badań ale mam nadzieję, że niedługo do was dołączę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotkowa Re: Cześć 11.08.11, 15:04 Hej, tez mam nadzieje tu dolaczyc, jeszcze sie nie staram, ale od wrzesnia / pazdziernika, slowem - po wakacjach, zamierzam stac sie mama poraz drugi Jakie badania robisz? Odpowiedz Link
smoru1 Re: Cześć 15.08.11, 09:41 O jak fajnie Nozen cię tu spotkać. Robiłam całą masę wyników - niektóre po 2, 3 razy bo coś się lekarzom nie podobały i kazali powtórzyć. Wszystkie wyszły dobrze - więc przyczyn poronień nie znam. Robiłamrolaktyna, Krzywa insulina + glukoza w 0, 60, 120 min po doustnym obciążeniu 75g, p/ciała ANA, APTT, Aspat, Alat, Bilirubina, Kortyzol rano, Kortyzol wieczór, 17-hydroksyprogesteron, Testosteron, Ca 125, Morf, OB, CRP, p/ciała p/ boreliozie IgG, IgM, Beta-HCG, Mycoplasma hominis, Chlamydia trachomatis antygen met immunofluorescencji, Ureaplasma urealiticum, Wymaz z kanału szyjki macicy , USG piersi i do tego jeszcze badanie nasienia męża. Nie mam jeszcze wyniku z: testosteronu, boleriozy, 17-hudroksyprogesteronu, kortyzolu i z nasienia Odpowiedz Link
19b3atka90 smoru1-pytanie 16.08.11, 10:13 Witam mam pytanie. ty robilas te wszystki badania na zalecenie lekarza? i powiedz mi w jakim kierunku robi sie badania na p/ciała ANA, APTT, Aspat, Alat, Bilirubina? Z tego co kojarz po nickach to nie tylko ja jestem tutaj niedoszla styczniowa mama 2012. Pozdrawiam Odpowiedz Link
smoru1 Re: smoru1-pytanie 16.08.11, 11:54 Faktycznie, witam Cię, też jestem niedoszłą styczniówką 2012 i listopadówką 2011 ANA - robi się w chorobach autoimmunologicznych a ja mam hashimoto. To przeciwciała jądra komórkowego a w moim przypadku ciąże mi poleciały bo to były "puste ciąże" tzw puste jaja płodowe. APTT - robi się przy krzepliwości krwi. W moim przypadku d-dimery wyszły podwyższone a ATPP w normie więc coś się nie zgadza stąd musiałam powtórzyć wyniki. Aspat i Alat - to wskaźniki wątrobowe i sercowe - biorę dużo leków nie jestem pewna ale to chyba hormony. Bilirubinę - to też próba wątrobowa. Ostatnio przytyłam 30kg w 3 lata. Lekarz twierdzi że to musi być jakaś przyczyna medyczna bo to jest niemożliwe że sama tak utyłam. A co ma wątroba z tyciem to nie wiem. Odpowiedz Link
smoru1 Re: smoru1-pytanie 16.08.11, 11:58 Tak badania robiłam te wszystkie na zlecenie lekarza ale za większość zapłaciłam Dzisiaj będą wyniki męża. Szczerze mówiąc chciałabym żeby wyszły bakterie w nasieniu. Bo to dosyć proste leczenie i nie musiałbym szukać dalej. Odpowiedz Link
19b3atka90 Re: smoru1-pytanie 16.08.11, 12:02 Dziekuje ci bardzo za informacje.z tego co przeczytalam to juz troche tych badan porobilas i co faktycznie ci w nich nic nie wyszlo? Ja tez zrobilam troche i jak narazie jestsm okazem zdrowia. Odpowiedz Link
smoru1 Re: smoru1-pytanie 16.08.11, 12:14 Nie mam jeszcze wszystkich badań - głównie hormonów. Ale te co mam to faktycznie - ja też jestem okazem zdrowia. Książkowy przykład baby zdolnej do rodzenia... Bo tarczyca pod kontrolą. Jeśli wyniki nic nie wykażą to jedyną przyczynę można będzie się tylko dopatrzeć w wysokim aTPO - u mnie ponad 600 przy normie do 34. Ale babki mające ponad kilka tysięcy rodzą więc nie ma udowodnione że aTPO działa na ciążę i jej utrzymanie jeśli jest dobrze prowadzona tarczyca bo niby to tarczyca powoduje poronienia a nie aTPO. Tak więc jeśli wyniki nic nie wykażą to będę brała sterydy bo tylko tak można zbić to dziadostwo. A wiadomo sterydy - nic dobrego... problemy potem mogą być z zajściem... Pozdrawiam 19b3atka90 Odpowiedz Link
nozen888 Re: Cześć 16.08.11, 16:45 Łoooo strasznie dużo A mnie linczują za badania ja mam właśnie owu więc zobaczymy boję się jak cholera Odpowiedz Link
mi-a6 Re: Cześć 16.08.11, 13:25 Cześć, też jestem nowa na tym forum. Także po kilku poronieniach (ostatnie 2.07). Na razie robię serię badań, czekam na powrót P, bo wziął i wyjechał w świat Chcemy zacząć się starać we wrześniu, zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Odpowiedz Link
smoru1 Re: Cześć 16.08.11, 17:33 Cześć Mi-a. Jesteś z Wrocławia, prawda. Kojarzę się z forum: poronienie. Ja jestem z okolic Wrocławia, tam się badam i leczę Mediconcepcie. Powodzenia w staraniach. Odpowiedz Link
mi-a6 Re: Cześć 16.08.11, 17:39 smoru1, tak jestem z Wrocławia. Już mi przeszła wściekłość i się pozbierałam. Teraz działam zadaniowo. Co ma być, to będzie, ale nie mam zamiaru się poddawać Powiedz mi, jesteś zadowolona z Mediconceptu? Mam zamiar zmienić lekarza i wciąż się rozglądam. A tylu już nietrafionych byłam, że mi się odechciewa czasem szukać. Tobie też życzę powodzenia Odpowiedz Link
smoru1 Re: Cześć 16.08.11, 17:53 Chodzę do Halamy. Ja jestem zadowolona - te wszystkie badania to on mi zlecił. Żeby się tam leczyć to trzeba mieć sporo kasy - doją na każdym kroku, zlecają niezliczoną liczbę badań - ale dlatego tam pojechałam, chciałam w końcu się przebadać "wszerz i wzdłóż". Dzisiaj mąż ma tam odebrać badanie nasienia. Podoba mi się to, że robią dokładny wywiad. Niektóre pytania były tak intymne, że płonęłam, ale potem wytłumaczył mi dlaczego o to pyta. Na pierwszej wizycie zbadał mnie ginekologicznie, zrobił USG, zbadał piersi. Następną ciążę przejdę na zestawie encorton, acard, clexan. Wcześniej chodziłam do Banaszaka na Bielanach. Super facet, ale zdenerwował mnie gadaniem "Tak się zdarza" - no dobra raz ale nie dwa razy to samo. Ale ogólnie byłam przez 6 lat jego pacjentką i byłam zadowolona. Odpowiedz Link
mi-a6 Re: Cześć 16.08.11, 18:09 Ja chcę się przeprosić z Fuschem. Już nawet się umówiłam. Dawno u niego nie byłam, bo mnie wykańczały kolejki i wizyty nawet o 23.00 Ale jakoś mu wcześniej ufałam. Fakt, że wtedy nie miałam ciśnienia na ciążę (było to kilka lat temu), ale w między czasie poleciłam go kilku osobom, w tym z ogromnymi problemami z niepłodnością i wszyscy go sobie chwalili. Nawet koleżanka, która miała ponad 10 poronień na koncie, u niego urodziła synka. A ja się sama głupia tułałam po innych "felczerach", do których miałam bliżej i mniejsze kolejki były. Zobaczymy jak będzie. Badania robię i tak prywatnie, bo szczerze mówiąc nie mam czasu biegać po przychodniach NFZ. Tym bardziej, że mam prywatne laboratorium niemal pod nosem Leniwa jestem, a co Co do zestawu Twoich leków, to masz problem z immunologią? Odpowiedz Link
smoru1 Re: Cześć 16.08.11, 18:25 Nie znam go ale jak jest dobry to pewnie że się go trzymaj!!! hashimoto jest chorobą autoimmunologiczną no i przez podwyższone d-dimery. No i trochę zapobiegawczo. Też mam lenia ale zawsze zwalam na hasimoto Odpowiedz Link
mi-a6 Re: Cześć 16.08.11, 18:36 Dobrze, że masz na co zwalić Zawsze to jakiś pożytek z hashimoto jest Ja tam wszystko zwalam na lenistwo wrodzone (bo przez cc przyszłam na świat) i na mojego chłopa, który mnie wykańcza. Nie ma to jak mieć dorosłego dzieciaka w domu Odpowiedz Link