Dodaj do ulubionych

JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:((

27.09.11, 19:00
kolejny miesiąc nic-wczoraj zrobiłam bete i wyszła ujemniesad(
Może trochę o mnie - mam już 4-letnią córeczkę i teraz staramy się o drugiego dzidziusia, ale niestety nie wychodzi i jestem zdołowana!!!Wprawdzie dopiero 3 miesiąc, ale dla mnie to cała wieczność.Od miesiąca biorę duphaston od 16 dnia cyklu po 1 tab. przez 10 dni - zalecenie gina.
Nie wiem dlaczego tak jest, że jak się bardzo chce to nie wychodzi. Za pierwszym razem wyszło od razu tak jak planowaliśmy i myślałam, ze teraz tez tak będzie.
Wspomagam się testami owulacyjnymi już drugi miesiąc i nie pomogło, a może coś nie tak robię-czy ktoś może mi jeszcze raz wytłumaczyć jak się je stosuje??
Próbuję o tym nie myśleć, ale tak się nie da, coraz częściej jestem zdołowana i zaczynam tracić nadzieję, że zostanę drugi raz mamąsad(!!
Obserwuj wątek
    • ca.melia Re: JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:(( 27.09.11, 20:38
      Wiesz co, pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy po przeczytaniu Twojego postu, to nie histeryzuj.

Pewnie jeszcze przez kilka miesięcy się nie uda. Jesteś zdołowana po 3 miesiącach? Tu dziewczyny starają się latami, powtórzę LATAMI o pierwsze dziecko, a ich optymizm, zapał uczy pokory. Że nie ma tak odrazu, bo chcesz. Niestety to nie komputer, który można zaprogramować.

Ja za pierwszym razem też zaszłam ot tak, a teraz mam za sobą dwa poronienia i 7 miesiecy starań, i co? I nic. Wkurzam się ale zaczęłam mierzyć temperaturę. Może i Ty zacznij. Działanie jest lepsze od egzaltacji.

Testy wspomagają ale nie masz pewności , że ta nieszczęsna owulacja to właśnie teraz.

Skoro bierzesz Duphaston, to masz jakiś problem z drugą fazą - daj sobie czas, bądź dobra dla samej siebie.

nie udało się, mi też nie. Ale jest nowy cykl, nowy miesiąc, nowe szanse smile)
      Byle do przodu z termometrem w "zębach" tongue_out
    • ca.melia Re: JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:(( 27.09.11, 20:38
      Wiesz co, pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy po przeczytaniu Twojego postu, to nie histeryzuj.

Pewnie jeszcze przez kilka miesięcy się nie uda. Jesteś zdołowana po 3 miesiącach? Tu dziewczyny starają się latami, powtórzę LATAMI o pierwsze dziecko, a ich optymizm, zapał uczy pokory. Że nie ma tak odrazu, bo chcesz. Niestety to nie komputer, który można zaprogramować.

Ja za pierwszym razem też zaszłam ot tak, a teraz mam za sobą dwa poronienia i 7 miesiecy starań, i co? I nic. Wkurzam się ale zaczęłam mierzyć temperaturę. Może i Ty zacznij. Działanie jest lepsze od egzaltacji.

Testy wspomagają ale nie masz pewności , że ta nieszczęsna owulacja to właśnie teraz.

Skoro bierzesz Duphaston, to masz jakiś problem z drugą fazą - daj sobie czas, bądź dobra dla samej siebie.

nie udało się, mi też nie. Ale jest nowy cykl, nowy miesiąc, nowe szanse smile)
      Byle do przodu z termometrem w "zębach" tongue_out
      • lili76 Camelia 27.09.11, 20:54
        piekne slowa. I tyle na temat.
    • migotka.s Re: JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:(( 27.09.11, 21:37
      musisz wyluzować, tak nie mozna.......
      moze nie zachodzisz, bo "świrujesz" - prolaktyna skacze i zapłodnienia nie ma

ja w 1. ciaze tez zaszłam od kopa
      teraz stram sie juz 5 miesięcy - w międzyczasie okazało sie ze własnie poronienie + stres sprawiły mi problemy z prolaktyną............
      • mikusia_k Re: JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:(( 28.09.11, 09:17
        pochwalam słowa przedmówczyni!

wiadomo,że każdy chce od razu ale życie uczy pokory...

ja 3 lata czekałam na tę ciążę , po drodze 2 x poroniłam, starałam się o każdą ciążę po 8-9 cykli i lekarz wcale nie uważał,że to jakoś całkiem długo...

płakałam z każdą @ ale potem się zbierałam i walczyłam dalej,żegnałam moje dzieci ale wierzyłam,że kiedyś w końcu się uda!
        zmieniałam lekarzy,leki,robiłam miliony badań... cały czas działałam...

no i obecnie mam kilogramowy Cud w brzuszku wink

ale decyzję o tej ciąży podjęłam w listopadzie 2008(!!!) - i też miało być "już"
    • kotkowa Re: JESTEM ZAŁAMANA-ZNOWU SIĘ NIE UDAŁO:(( 28.09.11, 09:58
      Jejku przecież to zupełna norma, czym tu się przejmować, to rzadkość, że zachodzi się od razu. Polecam zamiast brania Duphastonu w ciemno, mierzenie temperatury wg zasad npr i dopiero w 3 dniu wyższych temp. bierze się Dupka lub luteinę. A badałaś hormony? Prolaktynę, progesteron w 7 dniu po owulacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka