Dodaj do ulubionych

beta-HCG i progesteron

04.11.11, 16:11
Dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki krwi z przedwczoraj (35dc), przełom 4 i 5 tygodnia ciąży.
To wyniki, powiedzcie co o nich myślicie?? Trochę martwi mnie progesteron, chociaż przeczytałam gdzieś, że do 12tc norma jest 9-47ng/ml, czyli się w niej mieszczę...

beta-HCG 5273,0 mlU/ml
progesteron 13,35 ng/ml
Obserwuj wątek
    • emilka80.us Re: beta-HCG i progesteron 04.11.11, 17:31

Moim zdaniem powinnas sie skonsultowac z lekarzem. Jesli ta norma jest wlasciwa, to jestes w jej dolnej granicy.

"Musisz sam być zmianą, którą chcesz dostrzec w świecie"
      • mi-a6 Re: beta-HCG i progesteron 04.11.11, 19:35
        Betę masz bardzo ładną, jednak z progesteronem idź do lekarza. Uważam, że jest niski. O ile pamiętam bierzesz Dophaston bądź luteinę, to Ci w sumie powinno pomóc, a te leki nie wpływają na wynik progesteronu w krwi, bo w tabletkach są hormony syntetyczne. Lekarz może Ci zmienić dawkę leków, ale na własną rękę tego dziś nie rób. Lepiej zadzwoń i dowiedz się wszystkiego.
        • annika23 Re: beta-HCG i progesteron 05.11.11, 09:14
          Beta piękna- normalnie na dziewczynkęsmile Ale progesteron niziutki- moim zdaniem konieczna suplementacja luteina 3X2, lub duphastonem, ale w wyższej dawce ni bierzesz.
    • kotkowa Re: beta-HCG i progesteron 07.11.11, 12:27
      Beta ladna, mam nadzieje, ze niedlugo zobaczysz juz zarodek w pecherzyku i nie bedzie zadnych watpliwosci, a jak sie niecierpliwisz, to mozesz po 2 dniach bete powtorzyc, powinna przyrosnac o min. 66%.
      A progesteron niski, choc tez czytalam, ze sa kobiety, ktore maja po prostu niski, a ciaza rozwija sie prawidlowo, zwlaszcza, ze Ty zadnych skurczow ani plamien nie masz. Ja jednak panikuje z progesteronem i dzwonilabym albo szla do gina pokazac wynik. Wiem, ze bierzesz Duphaston, ale tylko 1 tabletke, nie wiem czy to wystarczajaco. Duphaston nie jest wykrywany we krwi.
    • lidek0 Re: beta-HCG i progesteron 08.11.11, 20:05
      Trudno cenić betę bo wazniejszy jest jej przyrost poza tym wyniki odnosi się do normy danego labolatorium.
      • kotkowa Re: beta-HCG i progesteron 09.11.11, 09:22
        Puwen, no i co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Kontaktowalas sie z lekarzem po wynikach? Zagladaj tu koniecznie!
        • ambrozja08 ja tak miałam 17.11.11, 17:17
          mój progesteron po zajściu w ciaże wynosił bodajże 3,8. Sądziłąm ze nic z tego, dziewczyny na forum też grzmiały ze nie było owulacji i dlatego taki niski a wcale nie;p;p lekarz też powiedział ze troche niski ale ok. Jak pojawią się jakies plamienia czy lekarz stwierdzi ze dla Ciebie ta norma jest za niska to pewnie da luteinę albo duphastonwink pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka