Dodaj do ulubionych

prośba w interpretacji cyklu

23.01.12, 18:34
Cześć, jestem nowa na forum, obecnie trwa mój piąty cykl po ciąży (okres wrócił po 10 miesiącach od porodu), nie karmię już od 4 cykli. Moje doświadczenie z NPR nie jest zbyt duże, a obecny wykres jest pierwszym tak skomplikowanym jak do tej pory (jest to pierwszy obserwowany cykl po porodzie, wcześniejsze obserwacje prowadziłam przed poprzednią ciążą). Staramy się o kolejne Maleństwo, stąd moja prośba o Wasze sugestie, na kiedy można zakładać, że doszło do owulacji, chodzi mi szczególnie o pomoc przy tych śmiesznie rosnących temperaturach:
1dc-36,40 (plamienie)
2dc-36,40 (Krwawienie)
3 dc-36,20(krwawienie)
4dc-36,00(krwawienie)
5dc-36,05(krwawienie)
6dc-36,15(krwawienie)
7dc-35,85(krwawienie)
8dc-36,00(plamienie)
9dc-36,00(plamienie)
10dc-36,10
11dc-36,10
12dc-36,20(plamienie, późniejszy pomiar)
13dc-35,80(śluz biały, klejący się) - ból podbrzusza
14dc-35,80(śluz biały, klejący się/rozciągliwy) - ból podbrzusza
15dc-36,00(śluz biały, klejący się)
16dc-36,00(śluz przejrzysty rozciągliwy, podbarwiony)
17dc-36,00(śluz przejrzysty rozciągliwy, lekkie krwawienie)
18dc-35,95(śluz przejrzysty rozciągliwy, lekkie krwawienie)
19dc-35,75(śluz biały, klejący się)
20dc-35,80(śluz biały, klejący się)
21dc-35,85(śluz biały/przejrzysty, kleisty/rozciągliwy)
22dc-36,00(śluz biały/przejrzysty, kleisty/rozciągliwy)
23dc-36,10(śluz biały, kleisty/rozciągliwy)
24dc-36,10(śluz biały, kleisty/rozciągliwy)
25dc-36,10(śluz biały, kleisty)
26dc-36,20(śluz biały, kleisty)
27dc-36,70 (brak śluzu,ból gardła)

dziwi mnie też śluz występujący tak długo i bardzo obficie (we wcześniejszych dwóch ciążach był to pierwszy objaw ciąży, ale w poprzednim cyklu śluz też się utrzymywał, a w ciąży nie byłam)

dziękuję za pomoc!

Obserwuj wątek
    • wicherka81 Re: prośba w interpretacji cyklu 24.01.12, 11:22
      Makoszula, może spróbujesz nanieść te temperatury na wykres, polecam bezpłatną stronę www.enpr.pl, będzie lepiej widać. Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że nie było owulacji, ale naprawdę lepiej będzie widać na wykresie; ciążę bym wykluczyła. Zawsze masz takie niskie temperatury?
    • makoszula Re: prośba w interpretacji cyklu 24.01.12, 13:20
      www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user=makoszula&cid=5320
      udało się, zaznaczyłam temperaturę i najważniejsze informacje, temperatury zawsze mam takie niziutkie, tylko skok był zazwyczaj bardziej wyraźny
      • wicherka81 Re: prośba w interpretacji cyklu 24.01.12, 15:34
        Dziwny ten portal z wykresikami, wolę enpr wink
        Ale do rzeczy - to wygląda na cykl bezowulacyjny - brak dwóch faz, brak wyraźnego skoku (ale głowy nie daję, bo sam wykres temperatury nie daje na to 100% pewności, owulację lub jej brak może potwierdzić tylko monitoring). Te ostatnie tempki mogą być związane z infekcją, ale obserwuj dalej, może jednak okażą się skokiem. Jak długie masz normalnie cykle? Masz zapisany jakiś inny, wcześniejszy cykl, na którym widać skok? Jeżeli możesz to wpisz, będzie z czym porównywać.
        Miałaś robione badania hormonalne na początku cyklu i około 21-22 dnia cyklu? Jak z Twoim progesteronem i prolaktyną w drugiej połowie cyklu? Czy miałaś może robiony monitoring kiedykolwiek?
        Wiem, że dużo pytań, ale ciężko tak wyrokować, jak się nie ma wszystkich informacji.

Może ktoś się jeszcze wypowie bardziej doświadczony? wink
        • mewa000 Re: prośba w interpretacji cyklu 25.01.12, 14:36
          Wczoraj i dziś masz wyższe tempki, jak nadal będą się utrzymywały to znaczy ze na 99% miałaś owulację
          • asiulka1976 Re: prośba w interpretacji cyklu 25.01.12, 21:44
            moim zdaniem brak owu, skok tem moze swiadczyc o podwyzszeniu progesteronu ktory jest przed @
    • makoszula Re: prośba w interpretacji cyklu 27.01.12, 12:08
      uaktualniam wykres, @ nadal brak, coraz ciekawiej zaczyna się robić:
      www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user=makoszula&cid=5320
      • wicherka81 Re: prośba w interpretacji cyklu 27.01.12, 15:02
        No teraz to już zaczyna wyglądać na skok smile Czasem się przecież zdarza, że owulacja się później zbierze. Ale byłby numer jakby jeszcze z tego jakieś dwie kreseczki powstały smile czego Ci oczywiście bardzo mocno życzę smile
        • makoszula Re: prośba w interpretacji cyklu 27.01.12, 21:27
          wicherko, uśmiejesz się, ale dziś rano zrobiłam test i....... wydaje mi się, że jest cień, cienia drugiej kreski. Ale nie jestem pewna, tylko jak pod kątem i pod światło patrzę to coś widzę, więc jutro powtórka testu tongue_out no ale numer będzie niesamowity jeśłi się w tym zwariowanym cyklu uda tongue_out
          • mewa000 Re: prośba w interpretacji cyklu 27.01.12, 21:38
            W 5 dniu wyższych zaden test nie wyjdzie pozytywnie. Albo to cień cienia wyobraźni albo wadliwy test (ja juz 4 razy miałam bladą kreskę, nie tylko przeze mnie widzialną a ciąży nie było).

aczkolwiek nie oznacza to że ciąży w tym cyklu nie będzie wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka