Dodaj do ulubionych

Staramy się

06.04.12, 21:59
WItam. Mam 19 lat i od roku z chłopakiem staramy się o dziecko.Co chwile testy i przykry widok(okres) a już tak się ciesze jak okresu niema ;] a tu nagle ... bardzo pragniemy dziecka i cały czas obliczmay dni płodne. Niemam pojęcia co jest nie tak.Żadnych tabletek nie biore,odżywianie okej.. Jak myślicie udać sie do lekarza?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Staramy się 07.04.12, 18:52
      Rok staran to juz pora na badania, tylko nie wiem czy w wieku 19 mozna juz wiedziec, ze chce sie dziecka i z czym sie ono wiaze. W tym wieku jeszcze pewnie nie skonczylas szkoly, nie zebym Cie pouczala,ale ja w Twoim wieku chcialam sie jeszcze uczyc, zeby cos osiagnac, zanim zostane mama. Pisze tak bo lekarz tez pewni bedzie Ci odradzal ciaze w tym wieku. Grunt to znalezc dobrego lekarza, ktory zleci badania.
      • malutkamonia19 Re: Staramy się 07.04.12, 20:49
        powiem ci ze chcemy abrdzo..ostatni rok nauki i stwierdzilsimy ze damy arde,mieszkanie jest,praca jest wiec godzimy sie na to .
        • mamaanieli Re: Staramy się 08.04.12, 15:41
          studia są? ze sie zapytam? z dzieckiem bedzie trudno...
        • lidek0 Re: Staramy się 11.04.12, 20:04
          Kończąc edukację w wieku 19 lat możecie nie dać rady, mając wyższe wykształcenie mielibyście i Wy i dziecko lepszy start w bycie rodziną /mam na myśli lepszą pracę oczywiście/
          • marta-1807 Re: Staramy się 12.04.12, 19:22
            Ja sie z lidek0 nie zgodze. tez mialam 18 lat jak zaczelam starac sie z mezem o dziecko. od tamtej pory minely 4 lata, a ja nadal w ciazy nie jestem. i dziecko nie jest zadna przeszkoda w nauce. na pewno dacie sobie rade. ich kochana do lekarza, powiedz o swoim problemie i na pewno skieruje cie na badania.
            • mamaanieli Re: Staramy się 13.04.12, 13:18
              Dziecko nie jest przeszkoda w nauce?smile)) nie obraz się ale mocno teoretyzujeszsmile)
              • marta-1807 Re: Staramy się 13.04.12, 18:35
                ja napisalam jak jest w praktyce. znam mnostwo kobiet ktore mlodo urodzily a skonczyly studia.
                • turmalinka Re: Staramy się 14.04.12, 00:04
                  marta-1807 napisała:

> ja napisalam jak jest w praktyce. znam mnostwo kobiet ktore mlodo urodzily a sk
                  > onczyly studia.

to ze skonczyly studia nie znaczy, ze bylo im latwo, jestem jedna z nich i powiem ci, ze latwo nie bylo, z karmieniem piersia, kiedy trzeba bylo jechac na zajecia, kiedy trzeba bylo uczyc sie/pisac prace na zaliczenie a dziecko nie milo ochoty spac w nocy, latwo nie bylo itp itd...
                  • kozica111 Re: Staramy się 15.04.12, 10:49
                    Zycie po urodzeniu dziecka zawsze sie zmienia, czy osoba bardzo młoda czy starsza.Jak nie studia to praca.Ważne jest na pewno wsparcie rodziny, to czy jest pomoc rodziców, teściów itp;
                  • marta-1807 Re: Staramy się 17.04.12, 18:30
                    ja nie twierdze ze jest latwo ale jak ktos chce to potrafi. i uwazam ze autorka watku na pewno sobie poradzi.
            • agata88100 Re: Staramy się 17.04.12, 15:26
              Razem z mężem staramy się od około 4 lat..... mieszkamy w uk i tu jest troszkę inaczej.... żeby w ogóle zakwalifikować się do " programu'' walki z niepłodnością trzeba starać się 2 lata..... jeśli po tym okresie czasu nie zaskoczy się to wtedy lekarz gp kieruje do specjalisty.... mąż miał skierowanie na badanie nasienia..... mnie lekarz skierował na badania krwi..... pózniej mąż miał ponownie badanie nasienia, a moje wyniki badań gdzieś wsiąkły wiec ponownie mnie kuli.... po około roku... mój specjalista( super facet ) skierował mnie na badanie drożności jajowodów----przyznam że bolące.... okazało się że mój poziom hormonów jest na poziomie 11 czyli nie jajeczkuje..... przynajmniej cosik wiadomo.... dostałam hormony plus sterydy, które mają wywołać woulację....terapia ma trwać 4 miesiące..... a potem.... nie wiem uncertain
              • lidek0 Re: Staramy się 22.04.12, 15:50
                Nie słyszałam, żeby sterydy miały wywoływać owulację, poza tym jak po badaniu drożności lekarz stwierdził, że nie jajeczkujesz? A poziom jakich hormonów /progesteron, prolaktyna, tarczyca?/ - jest 11 /jakie są normy?/ No kopletnie bez sensu to wszystko napisane.
    • kozica111 Re: Staramy się 08.04.12, 19:59
      Dni sie nie oblicza, wejdź tu....

forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka