Dodaj do ulubionych

LIPCOWE dwie kreseczki :)

02.07.12, 14:29
Lipieeec, zaczynamy - pozytywnie nakręcone! big_grinbig_grinbig_grin
wpisywać się!!

jessica - 13 c.s...............................27 lipiec
Obserwuj wątek
    • monik-pw Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 14:42
      monik-pw - 2 c.s...............................................15 lipiec
    • kach.a81 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 14:58
      Jessica nie miałam odwagi zakładać wątku lipcowego, bo jestem tu nowa i było mi poprostu głupio.
      kach.a81 termin @ 24.07
      • kach.a81 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 14:59
        kach.a81 - 20 c.s. .........................24 lipiec
        • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 18:14
          Witam,

Tez jestem tu nowa..
          Ale może z Wami będzie łatwiej..bo w końcu jesteśmy w tej samej sytuacji..
          U mnie 13 dc a więc do testowania jeszcze trochę..
          Trzymam kciuki !

Pozdrawiam!
    • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:18
      Kach.a81 to Ty się kobietko, przestań wstydzić, bo według mnie nie ma znaczenia "nowa"; "stara"; "doświadczona" czy też inna jakaś, ważne, by się trzymać razem i wspierać, jedziemy na jednym wózku i jesteśmy tu równe big_grin
      Buźka dla wszystkich staraczek! kiss

monik-pw - 2 c.s................................................15 lipiec
      kach.a81 - 20 c.s. ..............................................24 lipiec
      jessica - 13 c.s...................................................27 lipiec
      aadzinka - … c.s. …………………………………………...??
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:50
        no to ja też się dopisuję, choć testować raczej nie będę-chyba ,że się okres będzie spóźniał.Bo jak pisałam mało było przytulanek w dniach płodnych i raczej za daleko od owulacji!!!

To mój 7 cs a testowanie jakby co 15.07
      • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:52
        c.s. ... ???? kto pyta - nie błądzi smile objaśnijcie mi te skróty smile dzięki!
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:56
          c.s. to znaczy cykl starań.Czyli inaczej który miesiąc się staracie o dzidzię?
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:58
          a te znaki zapytania ??? to nie wiemy kiedy wypada data Twojego testowania lub niechcianej miesiączki wink
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 21:04
            No właśnie... cykl starań, i data testowania (spodziewanej miesiączki) dzięki Kopciuszku smile
            odnośnie tego co pisałaś w "czerwcowym testowaniu", widzisz mieszkam dosłownie 70 km od nadmorskiej miejscowości Ustka, a jeszcze w tym roku nawet nie byłam, praca dom... i normalnie dzień świstaka, ale chcemy z mężem jechać w środę lub czwartek, poopalać się troszeczkę smile
            odnośnie termometru ja też mam taki z jednym miejscem po przecinku i co z tego, skoro tempka ma skok o 0,2 - to jest skok, przecież jedno miejsce po przecinku nie oznacza, że termometr źle mierzy, jak miałaś tempki, 36,6 a teraz masz 37*C to widać skok...
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 17:21
            ... no chyba, że go sobie usuniesz smile hihi
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 19:54
        kopciuszek126 - 7 c.s .........................................15 lipiec
        • kama1312 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 21:18
          Dziś mam 23 dc i jak zawsze doszukuję się wszelkich możliwych oznak ciążywink Tak, wiem, że to głupie, ale nie umiem tego zwalczyć....
          Cykle zazwyczaj mam 26-28 dniowe, wiec testowanie planuje na 6 lub 8 lipca.... Zależy ile wytrzymamwink!
          Trzymam kciuki za nas wszystkie! smile
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 02.07.12, 21:20
          a co do listy to zauważyłam,że ja znowu pierwsza będę...jak w poprzednim cyklu-więc pewnie to zły zwiastuncrying

Choć powiem,że jak przyjdzie @ to też nie będę zła chyba w tym miesiącu bo w domu pojawiła się ospa-córka siostry i bardzo się boję(choć ja przechodziłam ospę w dzieciństwie,ale można półpaśca dostać crying,a mój mały też nie przechodził) A żeby było ciekawiej to ta mała już drugi raz w życiu ma ospę-wczoraj pediatra powiedziała,ze to jest replay ospy-z tych upałów bardzo dużo dzieci to teraz ma!!
          P. S. a mój Mężuś dostał ospy 2,5 roku temu w wieku 26 lat-oj mordowało się biedaczysko!!!
          • blackdahlia35 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 03:49
            Hej! My dopiero zaczelismy starania i nie wiem jak bedzie. Mam juz syna 12 letniego i 35 lat na karku. Czy sa tu jakies mamy w moim wieku?
            • blackdahlia35 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 04:27
              Czyli 1 c.s..............................24 lipca
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 09:26
                Blackdalia, ja jestem prawie w Twoim wieku - w listopadzie kończę 34 lata. Mam 2-letniego synka, o drugie staram się już 10 cykl, biorę masę leków.
                Aktualizacja listy:
                kotkowa - 10 cs ................................................13 lipiec
                kopciuszek126 - 7 c.s ........................................15 lipiec
                blackdahlia35 - 1 cs ...........................................24 lipiec
                • jessica1986 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 11:02
                  kotkowa powiedz, czy Ty masz może podwyższoną prolaktynę, bo nie pamiętam...? mam do Ciebie pytanie, czy próbowałaś, albo może lekarz Tobie przepisywał, Castagnus to jest ziołowy preparat - kuracja 3 miesięczna, regulje poziom prolaktyny właśnie, wczoraj wiele się na jego temat naczytałam, wiele dziewczyn po nim zaciążyło, lekarze przepisują tego Castagnus'a nawet na bóle piersi przedmiesiączkowe, czy ogólnie złe samopoczucie "PMS" oraz na plamienia okołoowulacyjne, ja w tym cyklu zaczęłam brać Wiesiołka, ale poważnie zastanawiam się nad tym ziółkiem Castagnus... czy nie dodać go jako suplement... mam od około 4 miesięcy plaienia w połowie cyklu i przed miesiączką kilka dni plamię zanim dostanę porządną miesiączkę.
                  ehhh
                  Zjadłabym to wszystko na raz, aby w końcu zafasolkować!! big_grin
                  • kopciuszek126 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 12:01
                    jessika1986 ja też łykam castagnusa wink już od połowy kwietnia i 19 lipca kończę kurację!! po 2 tabl. ponad 60 kg ważę. Ja zauważyłam,że nie boli mnie brzuch w trakcie okresu.Ale za to bóle głowy to mi dokuczają straszne podczas @ i przed...Ogólnie głowa mnie boli często crying
                    Ja kupując ten lek miałam nadzieję,że mi się uda zajść szybciej a tu ZONK crying
                    • jessica1986 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 12:18
                      kopciuszek126 przyjmowałaś go z zalecenia lekarza, czy na własną rękę?? Ja go dzisiaj kupiłam i przyjęłam już dwie tableteczki smile to w sumie ziołowy lek więc nawet jak nie pomoże to przecież nie zaszkodzi... kupiłam też siemie lniane, mielony len do picia, będę piła go dwa razy dziennie przed posiłkami, żeby osłonić rzołądeczek przed tymi wszystkimi mniszkami i wiesiołkami big_grin hihi, jestem podeksytowana i dziękuję bardzo osobom, które wynalazły ten cudowny świat internetowy, ilu się człowiek rzeczy dowiaduje...
                      • jessica1986 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 12:30
                        ... a to mój wykresik, który regularnie będę uzupełniać smile
                        jak również prowadzicie, to możemy się dzielić uwagami dziewczyny, to jest mó pierwszy wykres, bo poprzedni prowadziłam od połowy cyklu, więc się nie liczy tongue_out smile
                        ovufriend.pl/graph/fb3479322df5194445c68510246ce4f1
                        • melka1712 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 12:55
                          witam w lipcu drogie staraczki
                          przyszłam po pomoc
                          w czerwcowych starankach opisywałam już moją historię
                          więc nie zanudzając staramy się od 12 m-cy w tym poronienie (XI/2011)
                          gin nie zaleca żadnych badań tylko przutulanko
                          jakie badania mamy zrobić ? od czego zacząć ? proszę pomóżcie
                          • kotkowa Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 13:30
                            Melka, obserwacje cyklu wg npr na początek - to daje niesamowicie dużo informacji o cyklu,m.in. jak długa jest faza lutealna itp. Do tego badania hormonów: prolaktyna, TSH, fT3, fT4 w dowolnym dniu, (prolaktyna rano, na czczo), w 7 dniu po owulacji progesteron i estradiol (do tego trzeba mierzyć temp. albo mieć monitoring). Masz jakieś niepokojące objawy? Plamienia przed okresem? Gin nie robił żadnych badań? USG? Powodów poronień może być dużo, na początek na pewno hormony warto zbadać.
                          • njut Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 13:36
                            melka, poroniłam miesiącc po Tobie. Mój gin też nie zalecał żadnych badań tuż po tylko staranka przez pół roku. Nie udało się. Cykle były coraz bardziej płaskie. Dwa poprzednie na clo też bezowulacyjne. Gin zasugerował klinikę. Trafiłam do gin który współpracuje z kliniką. W tym cyklu dostałam Bromergon i Luteinę 50. Wcześniej w 3dc na własną rękę zrobiłam Estradiol, FSH, LH bo podejrzewałam niedomogę lutealną (wg usg dochodziło do owu ale potem nie było skoku) do tego gin wysłał mnie na:
                            1. wymaz z pochwy ---> ujemny
                            2. chlamydia ---> ujemny
                            3. progesteron -
                  • kotkowa Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 13:24
                    Mam podwyższoną prolaktynę po obciążeniu, a przed I ciążą miałam też tą podstawową za wysoką - mi gin zapisał lek Bromergon, bo przy nim poziom prl szybciej spada i łatwiej o regulować. Castagnus to zioło, kuracja trwa długo i trudno regulować poziom, obniża prl trochę, na pewno nie tak bardzo jak Bromergon. Castagnusa brałam kiedyś po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, jak miałam cykle bezowulacyjne i podwyższoną prl - faktycznie przywrócił mi cykle po 3 m-cach, ale niedomoga lutealna mi została i plamienia przed okresem - tego nie zlikwidował, czyli pomógł, ale nie tak na 100%.
                    Trudno mi powiedzieć, a badałaś prl, jaki masz wynik? Myślę, że lepiej to skonsultować z lekarzem jednak.
                    • jessica1986 Re: kotkowa - castagnus? 03.07.12, 14:24
                      ze mną to jest taka historia, że po kilku miesiącach bezskutecznych starań (ok. pół roku), byłam u mojego ginekologa, poszłam prywatnie, bo nie chciałam czekać, na NFZ czeka się do niego dwa mies., zapytałam o wszystko i wykazywałam ogromną chęć przebadania się pod kątem hormonalnym - otrzymałam odpowiedź, że pół roku to bardzo krótko, że spokojnie... po roku starań mam przyjść i wtedy będziemy "myśleć", więc zrobił mi usg dopochwowe, obejrzał jajniki, wg. niego bardzo ładnie wyglądały, pobrał wymaz skasował mnie za tę przyjemność 150 zł. i niczego nowego się nie dowiedziałam.
                      więc po pół roku byłam umówiona do niego ale na NFZ, 28 czerwca miałam mieć wizytę jednak została ona przełożona z powodu urlopu doktorka, dlatego postanowiłam na własną rękę troszkę ziółkami podregulować, biorę wiesiołaka, od dziś castaginus, folik to już od roku biorę no i ten len parzę.
                      mieliśmy ostatnio sporo wydatków i dopiero w sierpniu będę mogła sobie pozwolić na wyjazd do innego miasta do prywatnego. więc teraz jeszcze muszę sama działać, niech wykresik mnie wspiera... eh
    • njut Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 13:17
      Aktualizacja listy:
      njut - 37 cs ................................................7 lipiec
      kotkowa - 10 cs ................................................13 lipiec
      kopciuszek126 - 7 c.s ........................................15 lipiec
      blackdahlia35 - 1 cs ...........................................24 lipiec

Dopisałam się smile Widzę, że jestem weteranką wśród staraczek wink
      Dopiero teraz zobaczyłam, że ładna data mi się trafiła do testowania: 07.07.2012. Do tego 37 cykl starań... trzy "7" smile Jednak w tym cyklu nie obiecuję sobie za wiele, bo spóźniłam się ze starankami (owu w 11dc).
      Tak naprawdę testować powinnam 05.07.2012 bo jestem na Luteinie 50 ale nigdzie nie mogę dostać testu o czułości 10 uncertain
      • jessica1986 Re: Aktualizacja listy: 05.07.12, 12:27
        kasiapastel - 1 c.s................................................6 lipca
        njut - 37 c.s ........................................................7 lipca
        kotkowa - 10 c.s ................................................13 lipca
        kopciuszek126 - 7 c.s .........................................15 lipca
        monik-pw - 2 c.s.................................................15 lipca
        aadzinka - 4 c.s. ……………………...........................18 lipca
        kach.a81 - 20 c.s. ................................................24 lipca
        blackdahlia35 - 1 c.s ............................................24 lipca
        jessica - 13 c.s.....................................................27 lipca
        ellena - 8 c.s........................................................29 lipca

Jeśli kogoś pominęłam to najmocniej przepraszam, dopisujcie się smile
        • njut Re: Aktualizacja listy: 05.07.12, 19:08
          Jutro pierwsze testowanie. Trzymam kciuki smile
        • jessica1986 Re: Aktualizacja listy: 05.07.12, 20:56
          ja również trzymam kciuki z całych siiił! Njut - a Ty już pojutrzebig_grin zerknęłam sobie na Twój wykresik, jak ja lubię jak jest na nim tyle kropeczek smile tzn, że zbliża się termin testoania - hihi smile
    • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:07
      a to mój wykresik wink taki troszkę niedokładny bo od połowy cyklu,ale najważniejsza jest w nim chyba temperaturka i śluz.
      ovufriend.pl/graph/69a7f73a668bc2
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:15
        przepraszam kobitki,ale nie wiem o co chodzi...wkleiłam linka z moim wykresem i widzę,że jest pusty wykrescrying jak to zrobić żeby było ok?
        jessika1986 pomóż,podpowiedz koleżancewink
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:18
          a co do castagnusa to biorę go na własną rękęwink moze nie zaszkodzi a może pomożewink
        • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:37
          Kopciuszku, OBY pomogło, ja się nie nastawiam, liczę się z tym, że to lek całkowicie ziołowy - no w końcu producentem jest "herbapol" hihi, ale po upłunięciu tych 90 dni może coś ruszysmilesmile
          a z tym linkiem to ja nie klikałam tego guzika "kopiuj" tylko sama zaznaczyłam i skopiowałam, ten link ,który pod wykresem jest podany...
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:47
        Kopciuszku ja myślę, że dobrze tam klikasz, tylko jakiś za krótki masz ten link, zobacz mój i Twój:

ovufriend.pl/graph/fb3479322df5194445c68510246ce4f1
        ovufriend.pl/graph/69a7f73a668bc2
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 08:11
          jeszcze raz spróbuje wkleić mój wykres-może się uda tym razemwink
          /ovufriend.pl/graph/69a7f73a668bc294b9d2958d7f4d13b0
          • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 08:18
            ostatni raz próbuję bo widzę,że coś niepotrzebnie mi się wkradłocrying

ovufriend.pl/graph/69a7f73a668bc294b9d2958d7f4d13b0
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 08:25

• kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 08:31
                jestem zła crying bo naprawdę nie mogę tego wkleić!!!powinien ten link byc niebieski a jest czarny,a wkleiłam go sobie do maila i ładnie mi wyświetla,więc nie rozumiem o co chodzi....
                ale powiem Wam tyle,że dziś mi spadła temp. o 0,20* ,dziś mam 36,9.Tak nigdy nie miałam...żeby praktycznie w środku wyższych temperatur spadła temperatura...zawsze jak była na wysokim poziomie(37-37,3) utrzymywała się przez 14 dni!nigdy poniżej 37 nie spadała w fazie lutealnej,dopiero w dzień okresu spadała do 36,9 i zawsze wiedziałam ,że @ nadchodzi!!!
                Nie wiem o co chodzi?!
                • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 10:42
                  spróbuję wkleić Twój link:
                  może teraz się udasmile
                  ja go sobie skopiowałam i wkleiłam do przeglądarki i widzę go ładniebig_grin że się nie podświetla tutaj to nie szkodzi smile
                  Kopciuszku, a może to ten słynny spadek implantacyjny? zobaczymy jak jutro, czy wzrośnie znowu... wg. mnie najważniejsze, że tempka utrzymuje się wysoko ponad inią podstawową, poza tym 36,9 to wciąż wysoka temp smile

• jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 10:49
                    oooo udało się big_grinbig_grin Podświetla się ! big_grin poprostu wkleiłam go w nowym wierszu i koniecznie po wklejeniu daj "spację" lub "enter"smile
                    zobacz wyczytałam na innym forum - cytuję "Spadek implantacyjny występuje ok 6-8 dnia wyższych temp. i może (choć nie musi wskazywać na ciążę). Spadek (do linii podst. lub niżej) przed @ wskazuje na to, że ciąży nie ma." więc czekaj kopciuzku nadal... może się jutro podniesie smile
                    • jessica1986 wykres 04.07.12, 11:05
                      Powiedzcie, czy patrząc na mój wykres, ktoś może mi powiedzieć dlaczego jedne kółeczka oznaczające temp.: są pełne "zamalowane", a inne puste w środku... bo tego nie rozumiem...
                      https://ovufriend.pl/thumb/fb3479322df5194445c68510246ce4f1.png

• kopciuszek126 Re: wykres 04.07.12, 20:49
                        jessika nie mam bladego pojęcia dlaczego te kółeczka w wykresie niektóre sa puste a niektóre pełne.u mnie są same pełne.
                    • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 16:27
                      dziś byłam u dermatologa zbadać swoje znamiona i pieprzyki bo mam ich baaaaaardzo dużo...i Pani dr powiedziała,że jeden koniecznie muszę usunąć-nie ma jeszcze cech czerniaka ale jakieś tam(nie pamiętam jak je nazwała) i dlatego proponuje udać się do onkologacrying żeby on zobaczył i usunął!Ale nie o tym chciałam napisać-po prostu w Poradni gdzie przyjmuje dermatolog, przyjmuje też prywatnie moja Pani Ginekolog i wiecie co?Bardzo mi się zatęskniło za wizytami u Niej jak byłam w ciąży i fajnie by było znowu do Niej chodzić a jak usłyszałam jej głos to miło mi się zrobiło na "duszy"wink Dziś będąc w aptece zakupiłam Mężusiowi CYNK w tabletkachwinkczytałam,że jest dobry na plemniczki wink i zaczynam Mężulka teraz faszerować tabsami (magnez+B6,wit.C-Rutinoskorbin,Cynk i jeszcze zacznę mu dawać chyba kwas foliowy). w aptece co miesiąc zostawiam mnóstwo pieniędzy-głównie na jakieś witaminy, syropki i inne pierdoły dla naszej Trójki!ale to nie ważne-ważne żeby pomagało wink
                      Pozdrawiam Was Dziewczynkiwink Uwielbiam to forum i zawsze nie mogę się doczekać nowych wypowiedziwink Jesteście superowe Babeczkiwink
                  • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 16:13
                    jessika1986 fajnie by było jakby to był ten spadek smile,ale wątpię...no widzę ,że teraz mój wykresik się wyświetla.ja nie robiłam ani spacji ani enteru to może dlatego.
    • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:20
      dzięki za szybką odpowiedź
      z badań to po poronieniu miałam usg dopochwowo gin mówił że wszystko w porządku i tyle przy okazji wymroził mi nadzerkę nawet dwukrotnie(I i III/2012) ponieważ miałam ją dużą.
      10.07 idę do niego i się zastanawiam czy zrobić już tą prolaktykę,TSH,fT3,fT4 czy zaczekać do wizyty co on zadecyuje jak sądzicie?
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 16:43
        melka1712 ja bym zaczekała, bo 10 lipca już blisko, choć w sumie jeśli idziesz poprosić dopiero o przepisanie badań, to jeśli masz na to pieniążki, to możesz je zrobić sama iść do niego już z wynikami, jeśli nie chcesz tracić czasu.
        • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 18:16
          zaczekam do 10.07 i zobaczę co mi powie jak on to widzi
          zastanawiamy się równiez nad przebadaniem nasienia
          tylko mam dylemat nad kolejnością badanań czy pierwsze ja
          później mąż czy równolegle ? Nie ukrywam że zależy nam na czasie
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 19:17
            melka1712 ja nie jestem znawczynią badań jako takich, bo sama jeszcze żadnych nie robiłam, a zbieram się do tego... na razie brak kasy mnie powstrzymuje, żeby na własną rękę robić i płacić... wolę wydębić na NFZ ile się dasmile
            ... ale powiem Tobie jak moja siostra była u bardzo dobrego lekarza prywatnie w Słupsku (dość drogi) na pomorzu, kilka jej koleżanek zaciążyło po kilku wizytach u niego, bardzo ładnie i dość szybko diagnozuje problem i trafne leczenie podejmuje (zazwyczaj) więc... jak ona była u Niego, to On powiedział, że NAJPIERW Mąż ma zrobić badanie nasienia, bo u mężczyzny to raczej tylko w nasieniu może być problem, a później kobieta, bo u kobiety może być baaaaaardzo wiele przyczyn.
            • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 03.07.12, 21:40
              dzięki za informację tak myślała że na wizycie u gina
              dopytam jakie mąż ma zrobić badania
              szkoda, że ten dobry gin jest ze Słupska
              ja jestem z drugiego końca Polski
              poszukuję takiego
              specjalisty z Katowic lub okolic
              macie jakieś namiary?
              • blackdahlia35 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 02:18
                Ja robilam badania krwi jakies dwa miesiace temu, bo mialam zaburzenia cyklu ( @przez dwa miesiace non stop, musialam brac progesteron na zatrzymanie bo dostalam anemii. Potem mialam 2 cykle bezmiesiaczkowe). Podejrzewalam problemy z tarczyca, bo u mnie w rodzinie wiele kobiet sie z tym zmaga. Na szczescie poziom hormonow i tarczyca w normie. A ww problemy zwiazane ze stresem. I ten stres to moj najgorszy wrog, ciagle zastanawianie sie jak to bedzie i czy w ogole bedzie. Pierwsza ciaza byla problemowa pomimo mlodego wtedy wieku.
                Pozdrawiam.
                • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 13:14
                  a więc:
                  4 c.s .....................18 lipca
                  • kotkowa u mnie poprawa wyników :) 04.07.12, 15:29
                    nareszcie widać, że te nowe leki działają. Dziś badałam progesteron - jest 45 ng/ml, a estradiol 105 pg/ml. Progesteron jest bardzo wysoki, w zeszłym cyklu było tylko 9.90. A estradiol może nie jest jeszcze idealny, ale już dużo lepszy, niż miałam (od 49 do 80). Czekam więc dalej cierpliwie, ale grunt to, że w końcu wyniki się poprawiły, czyli jest sens brać te leki smile
                    • kopciuszek126 Re: u mnie poprawa wyników :) 04.07.12, 16:11
                      no to super kotkowa wink cieszę się razem z Tobąwinktrzymaj tak dalej!!!

• jessica1986 Re: u mnie poprawa wyników :) 04.07.12, 18:06
                      kotkowa super!! Od razu masz pewnie o niebo lepsze samopoczucie, że nie pomogły te leki! Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!! oczywiście za wszystkie dziewczyny i za siebie również! smile
                      ... i popieram w 100% Kopciuszka fajne z Was Babki i również strasznie lubię tu zaglądać!!
                      • jessica1986 Re: u mnie poprawa wyników :) 04.07.12, 18:07
                        zaglądać i Was podglądać - hihih smile
                      • jessica1986 Re: u mnie poprawa wyników :) 04.07.12, 18:08
                        kotkowa tam miało być "...że pomogły te leki"
                        a nie! "że nie pomogły" taka jakaś jestem podekscytowana jak czytam te Wasze posty, że aż piszę głupoty!
                    • njut Re: u mnie poprawa wyników :) 05.07.12, 08:29
                      Ale ładny wynik smile
                      Dobrze pamiętam, że to po serii Pregnylu? Udało się go zdobyć?
                      • kotkowa Re: u mnie poprawa wyników :) 05.07.12, 11:47
                        Dzięki, no cieszę się też, tak, to po Pregnylu, tzn. w trakcie jego brania, bo jeszcze 2 zastrzyki przede mną. Pregnylu nie zdobyłam, tylko jego zamiennik Choragon, dokładnie to samo, ale piszę Pregnyl, bo to bardziej znany lek, więcej dziewczyn wie o co chodzi. Zastanawiam się jedynie nad estradiolem tak po ochłonięciu - czy to jest poziom wystarczający do ewentualnego zajścia w ciążę, bo generalnie nadal jest dość niski. Choć pamiętam, że przed I ciążą miałam np. 117, gin też mówił, że niski, bo powinien być ze 180, a w ciążę zaszłam.
                        • jessica1986 Re: u mnie poprawa wyników :) 05.07.12, 12:06
                          Kotkowa więc jeśli w pierwszą ciążę zaszłaś pomimo (niby) za niskiego estradiolu, to może dla Twojego organizmu nie ma on, aż takiego znaczenia i radzi sobie doskonale z utrzymaniem ciąży mimo takiego poziomu big_grin ale byłoby super, trzymam za Ciebie kciuki!! Oby się teraz już udało po unormowaniu dzięki pregnylowi!
                          Czy mogłabyś zerknąć na mój wykres, już o to pytałam ale zapytam jeszcze raz: Czy orientujesz się dlaczego jedne kółeczka na wykresie mam zamalowane (pełne) a jedne puste?? nie wiem dlaczego tak jest i nie mogę nigdzie znaleźć odp...
                          indifferent
                          • jessica1986 Re: u mnie poprawa wyników :) 05.07.12, 12:07
                            ovufriend.pl/graph/fb3479322df5194445c68510246ce4f1 tu mój wykres choć chyba już w sygnaturce będzie się pokazywał...
                          • kotkowa Re: u mnie poprawa wyników :) 05.07.12, 13:22
                            Jessica, sprawdziłam na moim wykresie: puste kółka są wtedy, gdy pomiar jest o innej porze.
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 21:17
      No więc jestem tu nowa, także będę korzystać z waszej nagromadzonej wiedzy i radsmile
      jest to mój 1miesiac starań. podejście pierwszewink 17dc owu i z moich obserwacji śluzu (jeszcze nie prowadzę takich dokładnych obserwacji jak Wy ale jesli teraz się nie uda to zacznęsmile) wstrzeliłam sie w owu idealnie lub 1dz po. zawsze miałam 30-31 dniowe cykle ale ostatnie 2mies były 28 więc testowanie 6-8lipca. Nie wytrzymałam i już wczoraj zrobiłam test niestety tylko1 gruba krechasad ale moe to za wcześnie?? a test zrobiłam z racji tego, że po pierwsze po owu miałam już śluz niepłodny tzn gęsty biały a tu nagle znów lejący się ciagliwy i leciał ze mnie strasznie (jak płodny) a teraz zrobiło się go mniej i jest biały grudkowaty (nigty mi sie nie nawracało, że tak powiem;p jak był niepłodny to był do @ albo wcale sucho) a drugi powód to to, że od zawsze juz od owu albo przynajmniej tydz przed @ strasznie bolały mnie piersi, były nabrzmiałe wielkie itp a tu za 2-4 dni @ i nic zero bólu powiekszenia nic. jeszcze tak nie miałam. dlatego sioę nakręciłam i zrobiłam szybciej test a tu nic niby anvil (wykrywa 6dniową ciążę) więc raczej nastawiam się na @;/ ale to już się niedługo dowiem.
      Pozdrawiam i trzymam za Was wszystkie kciuki!!
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 05.07.12, 12:16
        Kasiapastel witamy również na forum i ściskamy Cię mocno i oczywiście trzymamy kciuki!!! smile
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 05.07.12, 13:19
          jessica, może te puste kółka to inna godzina pomiaru, niż podałaś w ustawieniach? Bo wszystkie kółka pełne to pomiar o 6.00, a te puste to inne godziny, tak zaobserwowałam.
          • jessica1986 Re: Kotkowa jesteś Super;-) 05.07.12, 13:28
            No - masz rację Kobietko! Dziękiii!! Chyba sobie zacznę budzik na 6 nastawiać, bo przez ten urlop się rozleniuchowałam smile
            • jessica1986 Re: Kotkowa jesteś Super;-) 05.07.12, 13:29
              też sobie sprawdzłam i faktycznie!
    • ellena Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 04.07.12, 21:42
      ellena - 8 cs...............29 lipiec
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 05.07.12, 11:31
        no u mnie temp. o godz.7 rano była 37* a obudziłam się o 5 i pomyślałam a co tam zmierzę sobie teraz i po 5 rano miałam 36,8*. ciekawe jak dalej będzie się kształtował wykres moich temperatur?
        • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 05.07.12, 11:57
          hmmm, kopciuszku no właśnie z tą temp. to tak jest, że chyba im później się mierzy tym tempka troszku wyższa, ja jak mierzyłam o 6:00-6:30 w pierwszej fazie cyklu to zawsze 36,4*C a dzisiaj obudziłam się o 6:00 i zamiast od razu wyciągnąć rękę i zmierzyć, to pomyślałam:"ehh zamknę oczy dosłownie na 10 min. i za chwilę zmierzę..." i jak zamknęłam oczy tak obudziłam się o 8:00 uncertain zmierzyłam i już kreseczka wyżej 36,5... następnym razem jak się obudzę o 6:00 to zmierzę i będę spać dalej i jak obudzę się znowu około 8:00 to też zmierzę tak tylko z ciekawości dla sprawdzenia, jednak mi się wydaje, że najbardziej prawidłowa, jest po pierwszym przebudzeniu...
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 09:36
          Kopciuszku, to prawda, powinno sie mierzyc o stalej porze i termometrem z 2 miejscami po przecinku, tylko wtedy wyjda prawidlowe wykresy. Temp. rosnie srednio o 0,1* co godzine.
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 09:40
            Lasencje kochane, zrobilam dzis test i ujrzalam piekne 2 kreski, ale oczywiscie zafalszowane z powodu Pregnylu. Tak sobie zaszalalam, chcialam sobie przypomniec jak wygladaja 2 kreski na tescie wink chcialam tez sprawdzic, czy na pewno Pregnyl falszuje test i czy zastrzyki dzialaja i sa robione prawidlowo. I trzecie intencja - chcialam zobaczyc jaka bedzie ta druga kreska - ledwo widoczna, czy wyrazna, wtedy moglabym ja porownac ewentualnie w terminie @. Gdyby teraz wyszla ledwo widoczna, a w terminie @ wyrazna, to bym sie troche nakrecila, ze jest ciaza. Choc i tak decydujaca bedzie beta (jej poziom i ew. przyrost) no i brak @. W kazdy razie mowie Wam, ze ladny jest taki test z dwiema kreskami smile
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 14:14
              kotkowa ale szoku doznałam jak przeczytałam o tych dwóch kreseczkach wink ale za chwilkę otrzeźwiałam i doczytałam dalej wink Ale by było fajnie ujrzeć te piękne krechy no nie?
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 14:32
                no byłoby super, ale to nie będzie u mnie proste po tym Pregnylu. W srode musze zbadac bete i dac znac ginowi, pewnie bede musiala ja powtorzyc po 2 dniach jesli @ nie przyjdzie i dopiero bedzie widac, czy przyrasta ciazowo.
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 05.07.12, 23:21
      Już juto 6lipca, boję się testować... i tak sobie pomyślałam, że skoro zawsze mam 30dniowe cykle tylko ostatnie 2 byly 28 to może poczekam te 2 dni dla pewności i zatestuje w poniedziałek wtedy nawet chocbym miała31 dniowy cykl to już bedzie odpowiednia porasmile i o ile @ nie przyjdzie;/ oby niesmile to wynik powinien być jak najbardziej wiarygodnybig_grin jak myslicie??
      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 13:10
        Masz rację, im później tym pewniejszy wynik smile
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 14:06
          masz rację kotkowa z tą temperatura!!!dziś zrobiłam eksperyment i po 5 miałam 36,9* po 6 miałam 37* a po 8- 37,3*-za to o 7 przysnęłam i nie zmierzyłam i w wykres wpiszę tą z godziny 6. Dobrze by było nabyć termometr z 2 miejscami po przecinku.
          ja się nie nakręcam-wątpię żeby mi się udało w tym miesiącucrying jakoś takie mam negatywne myślicrying
          jessika1986 co dziś nic nie piszesz?
        • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 06.07.12, 15:39
          Nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test i negatywsad co prawda nie zrobiłam z rana tylko po południu ale myślę, że już powinien być wiarygodny, więc pozostaje czekać na @;/
          • njut Testujemy! 08.07.12, 11:25
            Ja dziś testowałam... u mnie też minus sad
            Nie obiecywałam sobie zbyt wiele po tym cyklu bo zaskoczyła mnie wcześniejsza owulacja i gdyby nie zmiana gin to nawet bym tego nie wyczuła, ech... czeka mnie 38 cykl starań sad
            Ten miesiąc jest szczególnie smutny, bo gdyby nie poronienie 16 lipca miałabym już swoje maleństwo crying
            Do zobaczenia w sierpniu.
            • kopciuszek126 Re: Testujemy! 08.07.12, 14:38
              współczuje njut crying a kreseczkami się nie przejmuj na pewno się kiedyś uda wink ja też czuje, że nic z tych czerwcowych staranek w lipcu nie wynikniecrying co będzie to będzie !!!
            • kotkowa Re: Testujemy! 09.07.12, 09:51
              njut, jeszcze nie mow, że ciazy nie ma, skoro @ nie ma, a temp. znowu w gore poszla. Przykro mi z powodu trudnego dla Ciebie miesiaca sad glowa muru nie przebijesz, takie zycie, trzeba sie z tym pogodzic, bo nic innego nam nie pozostaje w takich chwilach. Przytulam i trzymam kciuki.
    • mellona Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 07.07.12, 18:10
      witam wszystkich, ja jestem w trakcie drugiego cyklu staran na duphastonie.
      testowanie - 18 lipca
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 08.07.12, 19:51
        Hej Ho! kiss
        Kopciuszku nie pisałam, bo zrobiliśmy sobie z mężem weekend bez komputera i komórki smile Pojechaliśmy do mojej rodzinki - byliśmy nad morzem, smażyć dupki na plaży smile wieczorami grillowaliśmy, i cieszyliśmy się towarzystwem mojej rodzinki i własnymsmile
        Także notatki robiłam w notesiku i dopiero pouzupełniałam wykresiksmile

Kotkowa no to czekamy do środy i trzymamy kciuki za to, by beta ładnie przyrosła za drugim badaniem - koniecznie nas informuj.
        P.s. mi też serce mocniej zabiło jak przeczytałam, że zrobiłaś test i były dwie krechy! big_grin

Njut tulę Ciebie mocno i głowa do góry, no w końcu musi się kiedyś udać i miejmy nadzieję, że to już niedługo nastąpi - no ciągle sobie powtarzam, (... i wiem, że się powtarzam tongue_out) że co miesiąc jednej się udaję, więc już niedługo i my!
        Pozdrawiam wszystkie staraczki - Buźkaaasmile
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 15:48
          hej jessika1986 smile
          no to zazdroszczę tak miłego weekendu wink ja taki raczej pracowity miałam -oprócz niedzieli...
          pozdrawiam buźki
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 16:19
            Kopciuszku po prawej stronie masz taką zakładkę,, ustawienia" tam sobie robisz ,,sygnaturka,, klikasz ,,zapisz" i już bedzie na stałe podpisbig_grin
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 19:03
              dzięki jessika1986wink
              • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 26.07.12, 23:10
                oooj wiem coś o tym wgapianiu się w test, człowiek myśli chyba, że jak dłużej popatrzy to wyczaruje wzrokiem tę drugą kreseczkę big_grinbig_grin hihi
                Cieszę się, że mam Was dziewczyny, że chociaż tu możemy sobie ulżyć wink wink żeby mężów nie zamęczać domysłami smile
                powiem Wam, że ja tracę nadzieję, że mogło nam wyjść w tym miesiącu, ponieważ dzisiaj znowu było lekkie plamienie po toalecie - brązowawo - brunatny śluz bardziej niż krewka, ale zapewne po prostu tak mi się miesiączka rozkręca...
                Kolorowych snów Kobietki!
    • monik-pw Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 08.07.12, 17:55
      monik-pw - 2 c.s.................................................15 lipca

ja odpadam niestety w tym miesiącu się nie udało, pomimo że mialam testować dopiero 15 lipca to juz teraz mam plamienia przed miesiączkowe tzn że @ nadchodzi i tylko tyle to oznacza albo że miesiączka mi sie chyba reguluje bo do tej pory miałam cykle 30-34 a zawsze były 28, a druga sprawa złapało mnie przeziębienie a córcie Ospa więc może i lepiej. No cóż może sierpień będzie tym szczęśliwym miesiącem smile Życzę powodzenia dla pozostałych
    • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 08.07.12, 19:41
      Cześć Dziewczyny
      To mój pierwszy wpis, ale czytam forum od dawna smile
      Niedługo chciałam rozpocząć starania, ale po odstawieniu tabletek anty mam bardzo nieregularne cykle i niestety USG wykazało brak owulacji i "jajniki z licznymi pęcherzykami do śr ok 8mm zlokalizowanymi obwodowo; podejrzenie hyperandrogenemii i/lub hyperprolaktynemi" sad
      Teraz będę robić badania hormonalne...
      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 09:47
        cibeles, najważniejsze to znaleźć przyczynę, bo leki są i wiele rzeczy można uregulować, także uszy do góry, przebadaj się na początek, a gin już będzie wiedział co Ci zalecić.
        • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 23:42
          naczytałam się tyle o PCOS, że teraz się boję co wyjdzie w hormonach... Dziękuję kotkowa za słowa otuchy smile
      • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 10:59
        cześć mogę się do Was przyłączyć?
        jestem w trakcie brania tabletek anty zostało mi się jeszcze 5 szt i zaczynamy starania, jestem mamą 13 miesięcznej Majki smile dwa razy straciłam ciąże, mam pcos i niedoczynność tarczycy wieć podejrzewam że bedzie mi ciężko zaciążyć, żeby zajść w ciaże brałam acard, metformax, clo a jak zaszłam to duphaston, clexane.
        teraz chciałam bym obyć się bez leków, bo po ciąży i porodzie czasem mam owulacje smile
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 12:08
          Hej, hej witamy smile może najpierw poobserwuj sobie cykl, zbadaj podstawowe hormony po odstawieniu tabletek - bo to, że jest owulacja to niekoniecznie znaczy, że wszystko jest ok. Jak masz takie problemy i straciłaś 2 ciąże, to lepiej się przyjrzeć organizmowi, czy da radę bez leków.
          • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 14:29
            już rozmawiałam na ten temat z ginem, i powiedział że mogę się starać smile a jak zobaczę dwie kreseczki to muszę brać duphaston i odwiedzić endokrynologa smile
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 13:54
      Hej dziewczyny?? któraś już zobaczyła wymarzone 2 kreseczki?? u mnie 31dc i nadal brak @ .... myślicie, że zrobić kolejny test (4dni temu - 28dc negatyw), tylko pytanie dzis po południu czy jutro z rana (ci ężko czekać zwłaszcza, że miewałam dłuższe cykle;p)??
      Całuje i ściskam wszystkie staraczkikiss
      • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 14:32
        myśle że możesz zrobić test nawet dziśsmile
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 14:59
          mozesz zrobic po 4 dniach od poprzedniego, choc najwazniejsza sprawa to kiedy byla owulacja, a nie ktory to dzien cyklu.
          • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 15:13
            kotkowa a mogę wiedzieć ile cykli się staracie?
            • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 15:24
              już doczytałam smile
          • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 20:35
            Przepraszam, że dopiero odp ale dopiero do kompa się dostałam. No więc zrobiłam test dziś rano i negatyw;/ 32dc ale myśle, że owu przesunęła mi się o tydzień (czy to możliwe??) i się nie wstrzeliliśmy. Objawów na @ brak no może lekkie pobolewanie lewej piersi;p (a zawsze mam nabrzmiałe obolałe, że maskra) zdarzały się 5-dniowe spóżnienia więc teraz tylko czekam na tę okropną @ żeby jak najszybciej zacząć nowe strankasmile teraz będę się lepiej obserwować.
            Piszcie co u Was, którejś się udało?? Ściskam buziakikiss
            • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 09:44
              Dziś odebrałam wyniki
              mam prośbę czy ktoś zna się na ich interpretacji?
              Oto one:
              Estradiol 118,33
              TSH 1,392
              FT4 16,45
              FSH 2,28
              LH 1,96
              Progesteron 18,93
              Prolaktyna 11,89
          • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 14:25
            No więc zrobiłam wczoraj po południu i nic negatyw;/ tzn jakis cień połowy chudej kreski w miejscu drugiej kreski ale to pewnie jakiś feler w teście był. Robiłam pre-test jest chyba bardzo dokładny więc by już wyszedł napewno;/ co do owu miałam (z moich obserwacji śluzu zawsze mam go dużo więc nie jest mi trudno stwierdzic co i jak) powinnam mieć 24 czerwca w dniu współżycia, niestety kilka dni później znów zauważyłam śluz płodny może poprostu mi się owu przesunęła i się pomyliłam i a co za tym idzie nie wstrzeliliśmy się więc nici z bejbuszka. Tylko co z @?? Nadal jej nie mam;/ Trzymam kciuki za resztękiss
            • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 14:53
              kasiapastel dopuki nie ma okresy doputy nadzieja się tlismile
              który to Twój d.c.? i jak długie masz miesiączki?
              Ja Wam powiem, że mój organizm zwariował, (zdaje mi się, że po castagnusie i wiesiołku) bo kurka, wydaje mi się, że 18 d.c. to już owulka napewno była, a np.: dzsiaj mam mega płodny, przejżysty i rozciągliwy śluz... i tak dzień po dniu na przemian płodny z niepłodnym, zaskakuje mnie to.
              • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 14:58
                Kasia mi chodziło, jak długie masz cykle, a nie jak długie masz miesiączki smile
                i piszę, że "owulka już była" a przecież był tylko jeden skok i nadal mam niską tempkę, więc owulki wcale mogło nie być sad luuuuub będzie dopiero tongue_out hyhy już zakręciłam się totalnie, więc myślę, że do samego końca cyklu będziemy się z Mężusiem starać i już big_grin
              • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 18:31
                No właśnie u mnie też w tym cyklu akurat kiedy się staraliśmy takie zawirowania dziś już mam 35dc normalnie mam 30-31 a dwa ostatnie miesiące 28 dlatego nie wiem co tym razem się dzieje. Póki co @dalej nie mam mimo, że już 3 testy negatywne ;/
                • jessica1986 Re: kasiapastel 13.07.12, 19:04
                  Kasieńko daj sobie jeszcze dwa dni i raniutko zrób test, wiele się słyszało i czytało, że dziewczynom się długo spóźniał okres i jednego dnia negatywny test a już następnego MEGA pozytywnybig_grin Więc choć to ooookropnie trudne uzbrój się w cierpliwość i zaczekaj dzień, dwa i oczywiście Szybciutko dawaj nam tu znaki - trzymam Kciuki mocnoo!
                  • kasiapastel Re: kasiapastel 13.07.12, 19:46
                    Dziękuję za wsparciekiss Zaczekam więc te 2 dni i może, może...smile jakąś małą nadzieję mambig_grin I za Was też trzymam kciuki! Ściskam mocnokiss
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 15:42
          dziewczynki oświećcie mnie mam pytanie- czemu służy łykanie w czasie staranek acardu?spotkałam się już z kilkoma wypowiedziami,że ktoś bierze acard i jakieś inne leki. Moja mama bierze acard na serce.
          i drugie pytanko-jak to zrobić żeby pod wypowiedzią pojawiło się imię mojego dziecka i data urodzenia?czy to się jakoś z automatu wstawia czy może za każdym razem wpisujecie sobie pod wypowiedzią?Jak to jest kotkowa?bo Ty masz odkąd zaczęłam forum czytać wink
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 09:24
            Nie wiem dokladnie na co jest acard, z tego co znalazlam to zmniejsza krzepliwosc krwi i zapewnia lepsze krazenie w lozysku, przepisuje sie go na podtrzymanie ciazy, moze ma jeszcze inne wlasciwosci.
            Z ta sygnaturka to trzeba wejsc w swoje ustawienia i tam jest rubryka "sygnaturka", mozna sobie cos tam wpisac, zapisac i automatycznie sie pojawia.
            A co to objawow to ja tez nie mam zadnych obecnie. Jest 13 dfl, jutro badam bete, nic sie nie dzieje, echo, ani na okres, ani na ciaze nic nie czuje. Nie wiem czy jutrzejsza beta da jasna odpowiedz co do ciazy, dlatego jako date testowania wpisalam 13.07, bo wtedy powtorze bete i bede wiedziala, czy przyrasta tak jaj w ciazy. No chyba ze jutro gin mi odpisze jednoznacznie, ze ten poziom na pewno jest po Pregnylu, albo, ze na pewno to ciaza, bo jest wysoki. Ale sie niecierpliwie.
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 13:11
              kotkowa ja też mam dzisiaj 13 dfl. Idziemy "łeb w łeb" wink Zero jakichkolwiek objawów!!!Nie wiem czym to jest spowodowane,ale przed pierwszą ciążą na okres zawsze nabrzmiewały mi piersi i bolały a teraz po odstawieniu dziecka od piersi(karmiłam 2 lata) mam istne flaki i zmalały mi o 1 rozmiar.normalnie miseczka B jest za duża, a przed pierwszą ciążą miałam B a w ciąży C. I ten mały ssak wyssał wszystkie soki ze mnie czy co na świecie?i jak tylko go odstawiłam to czuję tylko delikatne pobolewanie,ale nie nabrzmiewają mi. I dziś delikatnie boli mnie prawa pierś.

Ale człowiek był głupi-myślę tak sobie z perspektywy czasu-po co było się zabezpieczać? Zaszłabym w ciążę jak synuś był mniejszy to i wychowałabym dwójkę, a teraz jak się chce to nie ma tej ciąż!!!Ale los jest przewrotny!!!
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 08:52
                kopciuszek, ja po odatawieniu malego od piersi tez mam inne piersi, inna struktura, sa bardziej miekkie i mniejsze niz byly, a byly i tak male smile Moze dlatego teraz inaczej czujemy te piersi, moze to sie zmienia po karmieniu. W ciazy byly takie duze, jedrne, twarde, wrazliwe na dotyk, ale czytalam, ze u niektorych dziewczyn w jednej ciazy byly takie bolesne, a w innej zupelnie nic nie czuly odnosnie piersi.
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 15:33
        kasiapastel nie ważne, który to dzień cyklu,ważne który to dzień po owulacji...Ale możesz zrobić test najlepiej jutro z porannego moczu wtedy będzie już 32 dc.Może się udałowink?
    • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 09.07.12, 19:56
      Wg wykresu z ovufriend owulacje miałam w 13dc to dodając 14 dni fl to wychodzi,że ten cykl będzie trwał 27 dni,więc....doszłam dziś do takiego wniosku,że termin niechcianej @ przypada nie na 15 lipca a na 12 lipca czyli już za 3 dniwink
      Więc razem z kotkową wyczekuję tego dnia!!!Choć powtórzę się może,ale powiem Wam,że nie wierzę w to,że mogło mi się udać!!!Zero jakichś objawów!!!piersi flaki-w ogóle nie bolą mnie ani nie są nabrzmiałe-tak teraz mam -nie wiem dlaczego?
      • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 14:02
        kotkowa czyli Ty miałaś inseminacje tak? przepraszam że pytam uncertain
        ja strasznie boję się starań tego oczekiwania na@ i testowania sad nie chce żeby było tak jak z córcią sad
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 08:54
          xmonika, nie, ja sie staram naturalnie, nie mialam inseminacji, ale rzeczywiscie leki, ktore teraz dostaje sa czesto przepisywane przy inseminacji a nawet in vitro. Chodzi o to, ze ja mam wlasna owulacje, ale uposledzona prace cialka zoltego - dlatego zastrzyki z Pregnylu po owulacji. Sama Luteina nie dzialala jak trzeba.
    • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 16:22
      Dziewczynyyyyy, o matko! Pomóżcie zrozumieć, czy możliwy jest, aż taki skok tempki???
      nastawiam sobie budzik, na 6:00, żeby mierzyć o tej samej porze, i tak:
      wczoraj było 36,1*C
      dzisiaj 37,0*C - SZOK! taki skok?
      teraz moje pytanie (może głupie jest ale...): wczoraj się opalałam i spiekłam okropnie dekolt i buzię, czy to możliwe, aby ta moja opalenizna tak bardzo wpływała na podst. temp. ciała????

pozdrawiam i trzymam kciuki!!
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 16:30
        ... co jest najśmieszniejsze big_grin to mierzyłam rano tą temperaturę z zamkniętymi oczami " na śpiocha"smile z tą myślą, że mam bardzo niską temperaturę od kilku dni i zaspanymi oczami (zamazany obraz) zobaczyłam 36,0*C, niedawno usiadłam to uzupełnienia wykresu i poszłam po termometr, żeby się upewnić klikam pamięć ostatniej temp.: a tam 37,0*C, mówię Wam szok przeżyłam... wink
        • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 19:25
          Witam wsystkie staraczki
          Dziś byłam u gina wysłał mnie na badania:
          PRL,FSH,LH,E2,progesteron,TSH,fT4
          a męża na spermatogram jutro idziemy na badania.
          Jak sądzicie czy ten zestwa badań na początek jest ok ?
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 08:56
            Tak, zestaw badan prawidlowy jak najbardziej, tylko ogromne znaczenie ma to, zebys je zrobila w odpowiednich dniach cyklu, ale pewnie gin Ci powiedzial co kiedy.
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 08:56
          Rzeczywiscie skok bardzo duzy, ale mozliwy smile Czekaj na dalsze temperaturki.
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 09:04
            Hej dziewczyny wczoraj skok, dzisiaj mega spadek... sad boje się, że owulacji wcale nie było, testy jakieś takie marne i słabe wychodziły, wczoraj taki dosyć ładny był... ale dziś 16d.c. śluzu mam bardzo mało, czy to możliwe, że owulka dopiero będzie? Ehhh, nic tylko naskrobię trochę kasy i po miesiączce lecę chyba prywatnie, bo samemu ciężko cokolwiek stwierdzić, ale nie wszystko stracone, będę mierzyć dalej, pożyjemy - zobaczymy.

Kotkowa, przez ostatni rok cykle miałam zazwyczaj 30,31 dniowe. Dziś mam ostatni dzień urlopu i jutro z powrotem do pracy sadsad Buuuuu sad
            • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 09:08
              oj, to o długość cykli pytał się kopciuszek, więc to do kopciuszka smile
              Wiecie co mnie jeszcze martwi najbardziej w tym całym galimatiasie, że wczoraj po przytulankach po raz drugi w tym cyklu dość mocno plamiłam/krwawiłam, zdarza mi się to regularnie od kilku cykli - dokładnie w połowie cyklu...
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 09:13
                Ja tez mam plamienia w polowie cyklu, zazwyczaj tak od 1 do 3 wyzszej temp, choc sa cykle jak ten, ze minimalne wewnetrzne plamienie bylo prawie codziennie w fl. Pytalam gina o te plamienia w srodku cyklu, mowil, ze to normalne, fizjologia, plamienie okoloowulacyjne - moze byc zarowno przed owu, w trakcie jak i po. U mnie to nie moze byc jakas nadzerka ani nic innego, bo pojawia sie regularnie tylko po owulacji, ewentualnie przedluza sie w fazie lutealnej. Sama nie wiem skad sie dokladnie bierze - pisza, ze moze byc zmiana hormonow, albo ucisk pecherzyka na otrzewna, nie do konca wiadomo.
            • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 09:16
              jessica, odnosnie spadku, poczekaj dalej, bo jednodniowy spadek jest dopuszczalny wg NPR. Wtedy czekasz na nastepne tempki, jesli beda wyzsze od linii podstawowej, to liczysz skok juz od pierwszej - 37.
              • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 10:27
                Dziękuję kotkowa, nie wiem dlaczego ale Twoje posty zawsze poprawiają mi humor, kochana jesteś Laska! mi też ginek kiedyś mówił, że plamienia równo w połowie cyklu są normalne, że są to plamienia okołoowulacyjne, że w środku wszystko nabrzmiewa, bo organizm przygotowuje się na ewentualną zapłodnioną komórkę, tylko nie wiem dlaczego jak po stosunku mam takie lekkie krwawienie, to sobie wkręcam, że napewno nic z tego nie będzie, że środowisko nie takie jak trzeba dla plemniczków i się dołuję wtedy...
                ale jutro nowy dzień zobaczymy jaka tempka będzie.
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 10.07.12, 22:38
        jessika a może to skok po owulce? w końcu dziś już 15 dc!!!a ile dni zazwyczaj trwają Twoje cykle?ciężko cokolwiek stwierdzić tak ,ale jutro się okaże jak dalej będzie na wysokim poziomie tzn. że owulacja już była!
        • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 08:59
          Dziewczyny, strasznie sie niecierpliwie, badalam dzisiaj bete - wynik ok 12 bedzie. Wczoraj zrobilam sobie jeszcze raz test i to z moczu popoludniowego i wyszla podobna druga kreska jak za pierwszym razem, ani slabsza, ani grubsza, pewnie Pregnyl i tyle.
          Raczej mysle, ze sie nie udalo, bo czuje juz bole krzyza, robi mi sie zimno, standard przed @, choc plamienia na razie nie mam, temp. jest w gorze, ale byla juz wyzsza w tym cyklu. Pozostaje mi czekac na wynik, wiem, ze wyjdzie zawyzony, ale pytanie jak wysoki.
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 11:26
            Mam juz wynik bety - jest 50,52. Moim zdaniem to jest tylko po Pregnylu, ale napisalam do gina i czekam na odpowiedz. Policzylam sobie, ze w ciazy z synkiem w 18 dfl mialam bete 840, podwaja sie co ok 2 dni, czyli w 14 dfl powinna wynosic jakies 210. Wiec ta moja obecna z 14 dc jest za niska na ciaze liczac, ze Pregnyl na pewno ja podnosi. No niestety. Ale jakos nie trace nadziei, wyniki sie poprawily, wiec moze jak nie teraz to lada cykl sie uda.
            • kotki_trzy Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 12:43
              Kotkowa, ja w cyklu, w którym miałam iui i brałam pregnyl, ok 13, 14 dni później robiłam betę i wynik już był poniżej 1, także to absolutnie nie musi być pregnyl i wierzę że nie jest smile, pozdrawiam smile
              • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 12:51
                kotki trzy wydaje mi się że masz rację i po tylu dniach nie powinno być już pregnylu w organiznie czego kotkowe życzę z całego serduszka smile
                • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 13:40
                  Tylko, że ja ostatni zastrzyk wzięłam 3 dni temu, a nie 10 sad Czytałam, że dawka 5000 utrzymuje się ok 14 dni, a dawka 2500 (moja) ok. 7 dni, także na pewno są pozostałości po co najmniej 2 zastrzykach (brałam co 2 dni). Znalazłam gdzieś wyniki innej dziewczyny, która miała podobną kurację i u niej beta po 3 dniach od ostatniego zastrzyku wyszła ponad 37... także pewnie tego rzędu wielkości wychodzą po prostu po Pregnylu. Ale spoko, myślę, że powtórzę ją i tak w piątek, żeby mieć 100% pewności - czekam jeszcze co gin mi odpisze.
                  • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 13:57
                    oj nie wiedziałam..ja pamiętam że miałam jeden zaszczyk...
                    jak tylko gin odpisze to daj znać !
                    • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 13:59
                      dziewczyny wiecie może czy jest już wątek sierpniowe starania albo sierpniowe dwie kreseczki? bo ja będe testować w sierpniu i chciałam już taki założyć smile ale z Wami chętnie będe pisać smile
                      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 14:05
                        Nie, chyba jeszcze nie ma z tego co widać. Zakładaj, pewnie ja też na nim wyląduję.
            • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 12:44
              kotkowa nie znam się jaki powinien być wynik po pregnylu, ja pamiętam że 10 dni po podaniu pregnylu wynik miałam 0.0 ale pregnym miałam podany tylko raz i nie zaszłam po nim i potem jechałam tylko z tymi lekami co wczesniej wspominałam
              a co do plamienia w połowie cyklu to prawdopodobnie owulacja, ja 3 cykle brałam tabletki anty to znaczy jeszcze biorę zostały mi się 3 tabletki, miałam jeszcze 2 opakowania wziaz ale od połowy cyklu przy każdym opakowaniu plamię i ni powiedział ze na 2 miesiace nie ma sensu zmieniać tabletek, i mam odstawić albo się starać albo zaczekać
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 14:02
                Jeszcze jako ciekawostkę napiszę Wam coś odnośnie testów. Wczoraj robiłam drugi test z ciekawości i to z popołudniowego moczu, czułość 25 (Bobo-Test) i wyszła zupełnie wyraźna druga kreska, z resztą przy poprzednim teście kilka dni temu tak samo. Jak widać dzisiejsza beta to ok 50, więc taki poziom test oczułości 25 wykrył bez problemu i kreska była naprawdę wyraźna (nie bordowa, ale zauważalna bez problemu).
                Dla porównania w ciąży z Krzysiem robiłam test o czułości 25 w 13 dfl i kreska wyszła tak blada, że ledwo ją pod światło dojrzałam, dosłownie cień cienia, a beta musiała być na poziomie ok 100 (bo w 18 dfl badałam i była 840, z wiemy jak przyrasta). Potem w 15 dfl powtórzyłam test, tym razem o czułości 10 (Bobo Test strumieniowy) i druga kreska znów wyszła blada, już bardziej widoczna, ale nadal cień kreski, a beta musiała wynosić już ok 200! Widzicie więc jak test testowi nierówny, przy 200 jdn test o czułości 10 potrafi pokazać cień cienia, a przy 50 jdn inny test o czułości 25 pokazuje już porządną kreskę i to z popołudniowego moczu.
                • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 14:12
                  kochana ja używam tylko bobo testów! zawsze mi mówią prawdę jak nie jestem to jedna kreska a jak jestem to bardzo szybko pokazują ciąże z Majką już 26 dc a trwaja ok 30 dni pokazały mi dwie kreseczki jedna blada druga czerwona smile
                  kotkowa ja mam nadzieje że przeniesiesz się na wątek ale dla marcowych mam smile mam nadzieje że nie pomyliłam się z miesiacem smile
                  to ja zakładam watek i lecę córci dać obiadek smile
                  • xmonikax27 jaka kategoria do nowego forum? 11.07.12, 14:22
                    a ja kategorie mam wybrać jak zakładam sierpniowe?
                    • kotkowa Re: jaka kategoria do nowego forum? 11.07.12, 14:25
                      Dzięki za te kciuki i życzenia, ech, nie chcę się nakręcać, rozum mi podpowiada, że to nie ciąża, ale emocje są, wiadomo.
                      Co do sierpniowego testowania to nie zakłada się nowego forum, tylko wątek na tym forum. Mogę go założyć raz dwa, a Ty się wpisz od razu.
                      • kotkowa Re: jaka kategoria do nowego forum? 11.07.12, 14:26
                        Już jest założony.
                        • xmonikax27 Re: jaka kategoria do nowego forum? 11.07.12, 14:32
                          to super dziękuje za założenie smile
                          a gdzie jest ten wątek bo nie mogę go znalez sad
                        • ciasteczko_cynamonowe Re: jaka kategoria do nowego forum? 11.07.12, 14:34
                          Kotkowa, życze Ci żebyś jednak byla w ciąży smile

Nie dopisałam sie do Waszej listy testowania w tym miesiącu, bo jakos mam przeczucie, że nic z tego nie bedzie. Powinnam testować 16.07. Ale sobie odpuszczę i poczekam.

Powodzenia dziewczyny! smile
                          • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 14:44
                            już znalazłam i się wpisałamsmile
                            oj widzę ze tylko ja szaleje mając 13 miesięczne dziecko staram się o następne...
                            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 16:50
                              hej! xmonikax27 przecież Ci wolno się staraćwink po co masz czekać tak jak ja ,a teraz problem z zajściem....jak masz grzeczniutka córunie to do dzieła kobietko!!!
                              Powiedz mi czemu bierzesz anty jak myślałaś o staraniach?czy może dlatego,że po nich łatwiej podobno zajść w ciążę?jakie te tabletki łykasz?
                              • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) do kopciuszka 11.07.12, 20:32
                                kochana ja mam pcos i poprostu nie mam owulacji ani okresu i żeby był chociaż okres to biorę anty ale jeszcze 3 tabletki smile a biore asubtella smile
                • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 20:26
                  kotkowa trzymam kciuki! smile
                  • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 23:11
                    Dziewczyny mam takie przeczucie,że @ przyjdzie wkrótce crying Po kąpieli zbadałam sobie szyjkę macicy i się obniżyła więc to chyba zły znak crying Tylko ciekawe czy jutro czy innego dnia?Do dzis wieczór miałam dobry humorek wink a jak się @ pojawi to zaraz jestem zła,bardzo nerwowa i wyżywam się na moim Mężu i dziecku cryingcryingcrying
                    • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 10:18
                      kochana pamiętaj że okres to nie koniec cyklu tylko początek smile wiec nie możesz się smutać kiss
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 17:00
              a tak w ogóle to wchodząc teraz na forum doznałam szoku,że tyle mam postów do przeczytania!!!Zawsze czekam z niecierpliwością,że któraś coś napisze a dziś wzięłam się za generalne porządki w domu-ostatnio nie do poznania jestem bardzo pracowita-mąż to tak dziś skwitował "czyżby w internecie napisali, że praca pomoże mi zajść w ciąże?"on się śmieje bo ostatnio to ja ciągle siedzę w komputerze,a wczoraj wzięłam się za pielenie truskawek,dziś cały salon posprzątałam,okna,firanki,kwiaty -dosłownie wszystko ruszyłam)Zaraz ide gotować obiad dla mężusia a potem znów w truskawki!Jakiś zapał naprawdę mnie złapał do pracy-a ja raczej z tych leniwychwinkbo w niedzielę urodzona!haha
              od tego dzisiejszego wysiłku czułam taki dziwny brzuch-jakby prawy jajnik czy w prawej pachwinie mnie ciągnęło.
              Wczoraj wieczorem zmierzyłam sobie temp. tak dodatkowo i spadła do 36,8* wystraszyłam się,ze już dziś dostanę @.Rano obudziłam się o po 5 i zmierzłam a tu znowu 36,8* ale o 7 już miałam 37* .Nie wiem co o tym myśleć,jutro wg obliczeń ovufriend powinnam dostać okres a jak nie to dopiero 15 dostanę.
              • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 20:45
                kopciuszku czyli jutro testujesz?
                muszę się przyznać ża ja 4 bobo testy na lipiec już kupiłam smile boję się że narobie sobie nadzieji a staranka potrwają długo jak ostatnio uncertain
                • xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 11.07.12, 20:45
                  na sierpień znaczy się smile
                  • xmonikax27 pytanie do mam 11.07.12, 20:49
                    mamusie długo karmiłyście swoje dzieci piersia? ja Majeczke tylko 2 miesiace ale teraz chce się lepiej przygotować i karmić pół roku smile
                    • kopciuszek126 Re: pytanie do mam 11.07.12, 21:05
                      xmonikax27 ja karmiłam swojego synusia dokładnie 2 lata i 3 dni wink Tak się przez tego cyca do mnie przywiązał, że nie mogłam nigdzie pójśćcrying a oduczył się bardzo szybko winkna szczęście!!!
                      xmonikax27 ja testować nie będę bo szkoda mi pieniędzy na testy...już zrobiłam ich kilka przez te 6 cykli i odpuściłam.Czekam na okres, a raczej na to,że się nie pojawi!Ja po temperaturze będę wiedziała jak spada to znaczy, że się nie udało!!!A jak nie przyjdzie do 15 lipca to dopiero kupię test i zatestuję. Z synciem test robiłam w 34 dc bo wtedy poprzedni cykl tyle trwał i sobie tak ustaliłam,że test zrobię jak nie przyjdzie @ do 34 dc. Wyszły mi wtedy 2 bardzo mocne krechy i test robiłam wieczorem po 20!!! To były piękne chwile jak sobie wspominam wink Meżowi nic nie mówiłam był w pracy a jak wrócił wieczorem usiadłam obok niego i wyjęłam test-a on na to:"co to jest?" I jak się kapnął o co chodzi przytulił mnie mocniarno i pocałował-nie spalismy do 3 w nocy-takie były emocje!!!No łezka kręci się w oku jak to wspominam i pragnę aby się to wszystko powtórzyło znowu wink
                      • kotkowa Re: pytanie do mam 12.07.12, 09:40
                        Ja karmilam malego pol roku. Chcialam dluzej, ale maly mial silna alergie i ostatecznie musielismy przejsc na hydrolizat.
                        A masz racje kopciuszku, ze widok 2 kresek to bezcenna sprawa, niezwykle uczucie i tesknie za nim smile
                        • xmonikax27 Re: do kotkowej 12.07.12, 10:21
                          kotkowa a gin coś Ci odpisał z tą betą?
                          • kotkowa Re: do kotkowej 12.07.12, 11:24
                            Właśnie mi odpisał - mam powtórzyć badanie po 3 dniach i nadal brać Luteinę, więc widocznie jakiś cień szansy jest. Nawet dobrze to wykombinował, że nie po 2 dniach, a po 3 mam powtórzyć, bo to będzie 6 dni po zastrzyku, poziom hcg z Pregnylu będzie już na tyle niski, że będzie widać, czy jest przyrost z ciąży, czy nie.
                            Bo właśnie się zastanawiałam, że jakbym jutro badanie robiła, to jednocześnie przecież hcg z ciąży wzrośnie, ale hcg z leku spadnie i wcale może nie być taki widoczny przyrost, zwłaszcza, że wartości są niskie. Zobaczymy, uzbrajam się w cierpliwość.
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 11:00
      Hej dziewczynkismile
      mam pytanko, jako, że nadal nie mam @ piersi zaczęły pobolewać ale nie są twarde to czy powinnam zrobić jeszcze jeden test mimo ze 32dc z porannego moczu był negatyw? zrobiłabym bete ale mieszkam w małej miejscowosci i bete mogłabym w większym mieście zrobić ale tylko w pon do 9 robia;/ wiec pozostaje mi tylko test ale nie wiem czy znow robic czy czekac cierpliwie na @ skoro 2dni temu wyyszedł negatyw;/
      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 11:28
        Hcg się podwaja średnio co 2 dni, więc jest szansa, że po 2 dniach od negatywnego testu zobaczysz 2 kreski, jeśli jest ciąża. Ale wiadomo, że im później, tym pewniej - zależy jak bardzo jesteś zdeterminowana smile I kiedy była owulacja?
        • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 13:21
          Dziś odebrałam wyniki
          mam prośbę czy ktoś zna się na ich interpretacji?
          Oto one:
          Estradiol 118,33
          TSH 1,392
          FT4 16,45
          FSH 2,28
          LH 1,96
          Progesteron 18,93
          Prolaktyna 11,89
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 14:46
            A w ktorym dniu cyklu robilas badania? Wszystko w tym samym? Po progesteronie widze, ze w fazie lutealnej.
            Progesteron jest b ladny, prolaktyna tez, LH i FSH sie robi w 3 dc (nie wiem kiedy robilas, chyba sa ok, ale nie pamietam norm dokladnie)
            TSH b ladne, estradiol - jesli to faza lutealna tez niezly, jedynie fT4 zupelnie nie pamietam norm, powinno byc gdzies w srodku normy, zeby bylo idealnie jak na starania.
            • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 14:59
              Badania robiłam w 22 dniu cyklu
              normy fT4 to 10,6-19,40 więc też ok
              teraz bardziej martwię się badaniami męża
              wpisze je możecie na nie zreknąć
              ph 7,50 lepkość prawidłowa
              całkowita il. plemników 386,3 mln norma >39mln (czyli za dużo)
              koncentracja plemników w 1 ml 175,6 mnl > 15mnl j.w
              aglutynacja brak
              ruch postępowy 54% >32%
              ruch całkowity 80% >40%
              nieruuchome 20% żywotność 69% >58%
              plemniki o prawidłowej budowie 10% >4% ( mało)
              leukocyty 1-4 wpw
              erytrocyty poj. świeże wpw
              koncentracja kom. okrągłych <5mnl i taka też jest norma
              w innych wpisałi : obecne zjawisko agregacji plemników
              Proszę zerknijcie jak możecie dzięki

• xmonikax27 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 16:16
                nie pomogę bo się nie znam sad
                • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 17:22
                  No niestety odpadam z lipcowych dwóch kreseczek crying dziś przyszła @ crying Dopiero teraz po południu zaczęła lekko pobolewać mnie głowa i pojawiło się delikatne plamienie-taki brązowawy śluz - tak u mnie teraz zaczyna się okres! Dawniej zanim zaczęliśmy starania o drugie dziecko było inaczej - od stycznia mi się tak przestawiło cryingWcześniej to od razu pojawiała się "żywa krew" a teraz to takie plamienia dopiero drugiego dnia trochę więcej poleci i trzeciego już słabnie a czwartego dna już się kończy.
                  kotowa traktuję Cię jak eksperta w kobiecych sprawach i nie tylko ja i kieruje do Ciebie to pytanie- nie orientujesz się może dobra Kobieto co może być przyczyną tej mojej skąpej i krótkiej miesiączki?A może któraś inna dziewczyna coś wie?
                  Chyba muszę iść prywatnie do mojej Pani ginekolog bo ten na NFZ to "pańszczyznę" odwali i ma ludzi w "d....".Przepisał mi Clo a ja nie wykupiłam bo po co brać jak nie skierował mnie na żadne badania a może mam jakieś hormony nie w normie?!
                  Dziewczynki powiedzcie mi czy wy chodzicie wszystkie prywatnie do Gina?Ile płacicie z komplet badań jeśli robicie prywatnie bez skierowania?
                  pozdrawiam i czekam na odpowiedź od Was.
                  No i oczywiście przepisuję się do sierpniowych dwóch kreseczek.crying
                  Cyprian Maciej ur.09.08.2009r.
                  • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 17:24
                    chciałam napisać kotkowa a nie kotowa -gdzież zeżarło mi literkę cryingSorki wink
                    • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 17:33
                      ja do gina chodzę prywatnie 120 zl wizyta
                      badania też prywatnie (Estradiol,TSH,FT4 ,FSH ,LH ,Progesteron ,Prolaktyna)
                      za te zapłaciłam 190zł
                      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 18:00
                        dzięki melka winkjuż wiem na czym stoję wink to sporo trzeba wybulić na te badania crying
                  • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 09:53
                    Kopciuszku, na pewno nie znam sie na wszystkim i pewnie powodow skapych @ moze byc duzo - ale na pewno az sie prosi o profil hormonalny i monitoring. Mialas cos z tego? Plamienia przed @ lub skape @ to moze byc podwyzszona prolaktyna, moze byc brak owulacji (wtedy zazwyczaj @ sa bardziej skape, cykle czasem przedluzaja sie), ale pewnie i rozne inne powody. Faktycznie przebadaj sie raz a dobrze, na taki profil hormonalny najlepiej polaczony z monitoringiem wystarczy przeznaczyc jeden cykl. Oprocz tego warto zainwestowac w termometr z 2 miejscami po przecinku (ok 20 zł kosztuje microlife) i mierzyc tempki codziennie o tej samej porze.
                    Ja chodze prywatnie do gina i wiem, ze na nfz w zyciu bym sie nie doczekala takiego podejscia, jakie ma moj lekarz. Fakt, ze trzeba placic i za wizyty i za badania laboratoryjne, ale czasem warto, bo to tylko tymczasowo, w koncu chcemy zajsc w ciaze.
                    Za wizyte place ok 100 zl (z USG), 50 zl za sama konsultacje, ale moj gin to jest lekarz z powolania i czesto w ogole nie bierze kasy, z wynikami czy po recepte przychodzi sie za darmo poza kolejka, odpowiada na maila i smsy, jest super pod tym wzgledem. Za caly monitoring zaplacilam 100 zl.
                    Za badania hormonow liczy sie ok 30 zl za hormon, troche zalezy od laboratorium i od miasta, bo ja np. za bete placilam prawie 40 zl, a sa miejscowosci, gdzie biora 20 zl.
        • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 22:36
          No więc zrobiłam po południu test udało mi się wreszcie dorwać inny test (w naszej aptece tylko 1 chyba maja różowy anvil;/) pre-test taki biały i zrobiłam po południu i 1 krecha i jakiś ślad w miejscu drugiej tzn. tak jakby połowa cienkiej kreski ale to pewnie jakiś taki feler w teście;p co do owu byłam pewna (obserwując śluz), że była 24 czerwca ale kilka dni później znów zaobserwowałam jakby śluz płodny więc może owu mi się przesunęła i się zgapiłam i nici z bejbuszkasad póki co @ brak ale raz na jakieś pół roku zdarza, że spóżnia mi się5-6 dni i akurat musiało to się stać w cyklu pierwszych starań;/ no nic czekam dale na @. a Wam życzę wymarzonych 2 kresekkiss
    • kama1312 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 12.07.12, 22:49
      witajcie!
      oby lipiec okazał sie dla nas szczęśliwym miesiącemsmile
      to będzie mój 4 cs a testować będę 1 lipca.
    • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 10:23
      Ja teraz czekam na @ zeby zrobic profil hormonalny. Gin mi powiedziala, ze najlepiej miedzy 3-5 dniem cyklu. Wy tez tak robilyscie?
      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 10:32
        W 3 dc robi sie LH, FSH, estradiol, testosteron, mozna TSH w dowolnym dniu i prolaktyne tez (na czczo, rano - najlepiej nie w czasie @ i lepiej w I fazie, niz w II).
        Z kolei w 7 dniu po owulacji bada sie progesteron i estradiol zeby ocenic prace cialka zoltego.

A ja czekam na jutrzejsze badanie, nie jestem juz teraz taka pewna, ze tej ciazy nie ma. Jest 5 dni po ostatnim zastrzyku z Pregnylu, czyli hcg z zastrzyku juz powinno byc bardzo niewielkie, @ nie ma, temp. idzie wciaz w gore, dzis wysoka, ze hej - 37,31. Jest 16 dfl. Piersi zaczynam czuc, rozne pobolewania krzyza... tylko jednak ta beta byla niska przedwczoraj. No zobaczymy jutro.
        • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 12:45
          Cześć Dziewczynki!
          Kopciuszkuuuuuu okres masz!sad Ale szkodaaa!
          Kotkowa - nie jestem wróżką, ale mam przeczucia, że Ci się udało big_grinbig_grinbig_grin
          u mnie cuda wianki, temperatura cholernie niska, możliwe, że wcale owulki nie było - buuu sadsadsadsad pogubiłam się w tym wszystkim, zbieram już powoli kasę na monitorning i badania, dzisiaj 18 d.c. i tak naprawdę jeszcze nadziei nie tracę, nadal działamy, dzisiaj tak się przyjżałam mojemu wykresowi, że my tak co drugi dzień przytulamy się smile haha, trochę mnie to rozśmieszyło.
          Pozdrowienia i kciukasy za wszystkie,
          • jessica1986 Re: badania NFZ 13.07.12, 13:59
            Powiedzcie kobietki, jak to jest z tymi badaniami, czy będąc prywatnie u lekarza, może on przepisać skierowanie na badania hormonalne na NFZ? Kojarzy mi się coś, że moja koleżanka z pracy właśnie chodziła prywatnie, a badania robiła na NFZ chyba tylko za jakieś jedno badanie płaciła 20 czy 30 zł.
            • kotkowa Re: badania NFZ 13.07.12, 15:36
              Nie wiem na jakiej zasadzie mogło tak być, bo regułą jest to, że jak skierowanie jest od lekarza prywatnego, to badania są płatne.
              • jessica1986 Re: badania NFZ 13.07.12, 16:42
                ale jak to "regułą"? Przecież lekarz nie ma na czole napisane "prywatny" smile dzisiaj się jej zapytałam jeszcze raz dla pewności i faktycznie tak było, część badań które były refundowane to dostała skierowanie i robiła na NFZ a, których nie to płaciła. Lekarz do którego chodziła przyjmował w przychodni-że nie było do niego terminów to wieczorami we własnym gabinecie przyjmował.
                Tak mi powiedziała ta koleżanka... no chyba, że kłamała wink
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 15:10
          kotkowa trzymam za Ciebie kciukiwink coś mi się wydaje,że może Ci się udało skoro odczuwasz jakieś bóle i temp. ładnie rośnie winkZazdroszczę Ci,że masz takiego lekarza,który dobrze się Tobą zajmuje. Ja niestety nie miałam robionych żadnych hormonów ani monitoringu cyklu crying Dziś wpisałam sobie w wyszukiwarce nazwiska lekarzy ginek. z mojego rejonu i żaden nie ma super dobrej opinii nawet ta moja pani doktor - dobre opinie piszą zawsze Ci którzy nie mieli żadnych problemów ani z zajściem w ciążę ani z porodem to i ja taką opinię mogłabym wystawić po pierwszej ciąży i porodzie bo nie miałam odpukać żadnych problemów!Ale Ci co mieli problemy z zajściem w ciążę to już pisali negatywne opinie-że drogo biorą za wizyty jak w dużym mieście, pojęcia zielonego nie mają i wszyscy zaraz wypisują Clostylbegyt bez badań!!!podobno i ta moja Pani dr też. I nie wiem co myśleć? a może zaprzestać starań na kilka miesięcy?Ja tylko tak mówię ale nie potrafię zrobić.!
          nie potrafię nie mysleć. ciągle zaglądam do internetu i to też ma swoje odbicie pewnie w naszych staraniach - ale nie umiem już życ bez tego forum i bez Was dziewczynki wink
          pozdrawiam wink
          • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 15:40
            Dzięki za kciuki, im bliżej jutra tym bardziej się denerwuję, początkowo byłam pewna, że to nie ciąża, a gin dał mi jakąś nadzieję, ech.
            Wiesz co Kopciuszku, poza monitoringiem możesz wszystkie badania hormonów porobić sama, jak dodasz do tego porządne obserwacje cyklu, prawidłowe temperatury, to będziesz miała już bardzo dużą wiedzę, czy coś się dzieje. Ja przed I wizytą u gina, jak starania nie przynosiły rezultatu, też poszłam od razu z wynikami i wykresami, żeby sobie i jemu ułatwić sprawę i nie tracić czasu. Dzięki temu wiedzieliśmy od razu w czym problem - po hormonach już było widać, że ciałko żółte jest za słabe. Gin zrobił mi monitoring tylko, żeby sprawdzić czy pęcherzyk na pewno pęka i dostałam od razu leki, w tym lekką stymulację. Chyba na Twoim miejscu bym się pokusiła, żeby od następnego cyklu spróbować pobadać się sama, standardowe hormony i porządne wykresy.
            • jessica1986 Re: kotkowa 13.07.12, 19:05
              Kotkowa, jestem strasznie ciekawa Twoich jutrzejszych wyników! Napisz od razu jak będziesz wiedziała, czekam ze zniecierpliwieniem, bo jak wcześniej pisałam to mam normalnie przeczucia, że się Tobie poszczęści!!
              Pozdrawiam
              • kopciuszek126 Re: kotkowa 13.07.12, 19:42
                ja też mam takie przeczucie wink
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 13.07.12, 19:39
              masz racje Kochana - po niedzieli zakupię sobie nowy termometr,a badania porobię dopiero w następnym cyklu bo teraz chyba za późno? dziś 2 dc a jakoś coś mi sie kojarzy ,ze jakieś badania robi się w 3 dc - czy się mylę? najpierw porobię dokładne pomiary i obserwacje a później badania i do lekarza. chciałabym żeby już się udało,ale z drugiej strony to myślę,że jeszcze taka stara nie jestem.A za rok będę mieć dużo roboty bo się budujemy i na drugi rok na Boże Narodzenie musimy sie wprowadzić a nawet wcześnniej-więc całe sprzątanie mnie czeka...No,ale może jakoś damy radę winkżeby tylko zdrowie było!! no to powodzenia jutro na beciewink
              • ciasteczko_cynamonowe Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 09:41
                Dziewczyny mailam w tym miesiacu nie testowac. Ale dzis zrobilam test rano, to 29 dc. I zobaczylam dwie kreski...Jestem w szoku i strasznie sie boje....Mysle co mam teraz robic, leciec do lekraki od razu, czekac? Boje sie bo biore leki na alergie, moga zaszkodzic? Strasznie sie boje... Tym bardziej ze w lutym tego roku poronilam.. sad
                • gosiablada Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 12:00
                  grAtuluje! Spokojnie, musisz być dobrej mysli i wierzyć, ze sytuacja się nie powtorzysmile będę trzymać kciuki.

Podczytuje Was bo pewnie we wrześniu zaczniemy starania. Mam na imię Gosia, 29 lat, synka z kwietnia 2010, poronienie w 2009 r, i pod koniec maja br lyzeczkowanie obumarlej ciąży. Jeden cykl po zabiegu juz za mną, jeszcze jeden no i gin kazał działać.

Korkowa jak beta dzisiejsza? Nie trzymaj nas tak w napięciu bo nie potrafię pracowaćsmile non stop wertuje forum w telefonie tongue_out
                  • gosiablada Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 12:02
                    Przepraszam Kotkowa miało być. Ach ten słownik...
                    • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 13:02
                      hej..
                      dawno tu nie zaglądałam-otoczenie kazało mi wrzucić na luz, ale nie potrafię..
                      zwłaszcza że od wczoraj pojawiło się minimalne plamienie (23 dc) a @ powinna dotrzeć 18.07..(mam nadżerkę więc to tez może być przyczyną tego plamienia)
                      i oczywiście już mam doła..i stresy-nerwy spowodowane pracą..pomimo L4..
                      brzuch pobolewa..ale piersi zero a zawsze przed miesiączką nie mogę się do nich dotknąć..
                      chyba muszę wręcz zmusić mojego gina żeby wysłał mnie na dodatkowe badania..

widzę że dużo się tu dzieje, długo zajęło mi przeczytanie wszystkiego..

pozdrawiam i trzymam kciuki!

Cisteczko-cynamonowe - gratulacje!!!
                      Kotkowa-????????? smile
                      • kotkowa Ciąży brak :( 14.07.12, 15:41
                        Niestety beta spadła z 50,52 na 10,66 po 3 dniach, także to był tylko efekt Pregnylu. Ech, trochę się nastawiłam, nieźle te zastrzyki oszukują, normalnie zaczęły mi się już objawy wczesnej ciąży, ale to tylko efekt hcg i podwyższonego progesteronu. Odstawiam luteinę i czekam na @, ciekawe kiedy przyjdzie, bo mam już 17 dzień fl.

Ciasteczko - super!! Trzymam kciuki, jak masz się niepokoić to idź do lekarza pogadać co teraz, życzę spokojnej, zdrowej ciąży!!
                        • kotki_trzy Re: Ciąży brak :( 14.07.12, 16:07
                          Przykro mi, sama wiem, jak to jest mieć nadzieję co miesiąc, a potem przeżywać rozczarowanie. Zastanawiałam się tylko, dlaczego Ty aż 3 razy zastrzyki z pregnylu brałaś, ja zawsze jeden raz, a teraz nie było szans na pregnyl, więc musieliśmy ten cholernie drogi ovitrelle zakupić. Także, jeśli wiesz, gdzie można kupić, lepiej kup na zapas, bo brakować go ogólnie zaczyna.
                          My po 3 nieudanych iui zdecydowaliśmy się na inv, ja już miałam dość tej niepewności, a i nic nie zapowiadało, że wyniki męża się poprawią, więc stwierdziliśmy, że spróbujemy tego sposobu, w piątek miałam punkcję i zobaczymy co dalej będzie smile
                          Życzę dalszej wytrwałości w staraniach, wierzę, że w końcu się uda i pozdrawiam
                          • kotkowa Re: Ciąży brak :( 14.07.12, 23:04
                            kotki trzy, ale Ty pewnie bralas Pregnyl na pekniecie pecherzyka, nie? U mnie peka sam, ja biore 5 zastrzykow w mniejszej dawce na podtrzymanie pracy cialka zoltego, to inne zastosowanie Pregnylu, z reszta po wynikach hormonow widac u mnie, ze bardzo skuteczne, estradiol i progesteron pieknie poszly w gore. Sama Luteina nie pomagala. Licze, ze jednak ta kuracja przyniesie skutek, mozna powiedziec, ze dopiero ten cykl byl pierwszym, w ktorym mialam dobre wyniki hormonow w fazie lutealnej - dlatego wciaz nadzieja u mnie nie gasnie, fakt, ze ciazy nie ma, ale sa wreszcie warunki, ze moze byc. Tylko upierdliwa sprawa te zastrzyki i co miesiac bede musiala badac przyrost bety zeby wiedziec na czym stoje. Po objawach i temp. nie da sie nic powiedziec, bo one sa jak we wczesnej ciazy.
                            • kotki_trzy Re: Ciąży brak :( 15.07.12, 07:53
                              No tak, to zupełnie inna sprawa i inne zastosowanie, nawet nie przypuszczałam, że pregnyl może mieć więcej zastosowań smile, u mnie pęcherzyki tak naprawdę też pękają same, ale wiadomo, przy iui chcieliśmy mieć większą pewność, że pękną w terminie, a teraz tym bardziej kazali wziąć.
                              Ale jeśli u Ciebie na co innego ma działać, to kto wie, czy zastąpić go można innym lekiem, to tym bardziej zrób sobie zapas. U nas mąż obdzwonił nawet hurtownie i nigdzie nie było, nasz doktorek chciał nam dał ovitrelle, a on zawziął się, że znajdzie pregnyl,ale niestety nie znalazł smile
                              Życzę powodzenia, jak już znasz przyczynę, to teraz będzie z górki, miejmy nadzieję, że jak najszybciej smile
                              • kotkowa Re: Ciąży brak :( 15.07.12, 20:25
                                Mi w aptekach mowili, ze Pregnyl ma sie pojawic w sierpniu, faktycznie nigdzie go nie ma, a Ovitrelle to nie jest typowy zamiennik, inna dawka zupelnie, musialby mi gin to poprzeliczac i osobna recepte wystawic, nie mowiac o cenie, za 5 ampulek to ja bym zbanczyla. W tamtym cyklu tez nie znalazlam Pregnylu, tylko jego zamiennik Choragon (ale pisze Pregnyl, bo bardziej znany jest). Choragon to idealny zamiennik, tylko nie jest refundowany, za 5 ampulek placilam prawie 200 zl, jeszcze raz tyle co za Pregnyl sad
                                • gosiablada Re: Ciąży brak :( 17.07.12, 15:03
                                  Przykro mi. szczerze mówiąc to byłam pewna, że powiadomisz nas o II kreseczkach. Obstawiam, że w sierpniu, najpóźniej we wrześniu się udasmile akurat będzie 3 lata różnicy,

mi też się marzy by tak było. nie staram się bo muszę odczekać jeszcze jeden cykl ale jestem tak nakręcona, że szoksmile oby te nakręcenie nie zadziałoło źle sad
                • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 23:04
                  gratuluje ciasteczko cynamonowe wink!nie pękaj na razie bo to dopiero początek-ja też jestem alergikiem-co ja w ciąży przeszłam to najgorszemu wrogowi tego nie życze!!!ja dusiłam się własnym katarem crying i to nie był normalny katar-ja nie mogłam spać ,jeść, pić,połykać śliny bo miałam w nosie zassane po prostu - i jak chciałam coś przełknąć to zasysało mi to do nosa cryingokropne uczucie.
                  teraz sa leki bezpieczne w ciąży dla alergików-bo co by to było gdyby ich nie było?z kropli bezp. są wszystkie z budesonidem z tabletek też są jakieś bezpieczne ale ja nie brałam bo mi krople pomagają głównie.Poczytaj sa różne artykuły o tym.
                  jak sie leczysz u alergologa to napewno zapisze bezpieczne leki-leć jak najszybciej do niego!
                  A to Twoje pierwsze dziecko?
                  na co masz alergię i jak się objawia u Ciebie?pozdrawiam i życzę spokojnej i radosnej ciążywink!bez alergii!!!
                  • ciasteczko_cynamonowe Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 10:26
                    Nie, to moja trzecia ciąża. pierwsza zdrowa, syn 3 lata, druga poroniona. Ale w pierwsza zaszlam pod koniec wrzesnia, wiec alergia mnie juz nie meczyla.. A teraz lipiec jest dla mnie najgorszy...Wczoraj nie mogłam oddychac, mam na dodatek astme..Jakie te krople bralas na alergie w ciazy? Bo mam straszny katar, oddychac nie moge, w nocy wciaz wstaje...Ide dzis do lekarki moze mi cos powie co brac, a do alergologa dopiero 22 paździenika termin wolny, fajnie nie...Wtedy to juz bedzie po alergii...Ale dzieki za odzew!
                    Sprobuj sobie przypomniec co bralas jak bylas w ciaży...Dzieki!
                    • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 13:48
                      na początku kupiłam sobie Tonimer żel-całkowicie bezpieczny,troszkę przecierało mi w nosie,ale ja zaszłam w ciazę w zimę i do alergii doszedł chyba zwykły katar,albo obrzęk śluzówki bo podobno kobiety w ciąży niektóre tak mają!Ja wiem co brałam i skrupulatnie zapisywałam sobie wszystko w kalendarzu co i kiedy i w jakich dawkach brałam żebym wiedziała w nastepnej ciąży jak postępować. Ja mam głównie na roztocza alergię więc mam na okrągło!!!piłam 2 razy dziennie wapno i piję do dziś.Ja w ciaży brałam 4 razy antybiotyk-bezpieczny w ciaży i dzieciątko zdrowe!!!
                      pierwszy antybiotyk brałam od 8 dnia ciąży-jeszcze nie wiedziałam,a moja Pani dr po wyglądzie piersi stwierdziła,ze jestem i dała mi Duomox,potem brałam znów Duomox w 7 tyg. później augumentin w 16 tyg. i jeszcze jakoś później augumentin.A z kropli do nosa po Tonimerze brałam ACATAR- moja znajoma aptekarka powiedziała,że w tak małej dawce nie zaszkodzi!!!zaufałam jej,potem byłam u mojej Pani Ginekolog i powiedziała,że raczej nie powinien zaszkodzić w takiej dawce. Ale ja pierwszy raz użyłam je dopiero w 10 tyg. tak długo się męczyłam i dusiłam...Później w 13 tyg. użyłam pierwszy raz BUDERHIN bo miałam w domu-te są bezpieczne w ciaży -ja używam ich do tych pór-kiedy mam potrzebę. Także głowa do góry napewno coś możesz braćwink!!!A astmatycy tym bardziej muszą bo nieleczona astma jest groźniejsza niż jakiekolwiek kropelki!!!Poczytaj sobie fora o astmie i alergii w ciąży-ja tylko to czytałam jak w ciaży byłam!Musisz coś brać bo jak Ty będziesz się dusić to Twoje dziecko też będzie niedotlenione i wtedy problem,a tak to tak małe dawki jak jeden psik do każdej dziurki czy do buzi napewno nie zaszkodzi-ja wiem ,ze się boisz bo i ja się bałamcrying A taki lekarz ogólny to zależy ile ma lat-jak będzie stary to powie zeby nic nie brać bo zaszkodzisz!!!a jak młody to coś Ci poleci brać.
                      Napisz jak już będziesz po wizycie co Ci powiedział?a później co u alergologa bo jestem bardzo ciekawa...Zdrówka Kochana!!Wierzę ,ze będzie ok wink
                      • ciasteczko_cynamonowe Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 21:40
                        Dzieki za wyczerpujące informacje!

Bylam u ginekologa, nie u rodzinnego. Moge brac otrivin na katar, bo dziala miejscowo. Podaruje sobie leki typu zyrtec, jakos wytrzymam. Ma padac teraz deszcz, wiec alergia powinna byc mniejsza. Na dusznosci mam ventolin, moge go brac. Po za tym narazie ciaża wyglada ok, choc to dopiero 5 tydzien, wiec wczesnie. Biore leki na podtrzymanie.
                        Mam nadzieje ze za jakies kolejne 5 tygodni napisze Wam,ze wszystko jest ok smile
                • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 12:30
                  ciasteczko_cynamonowe gratulacje! Trzymam kciuki smile
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 14.07.12, 18:05
      No i przechodzę na sierpień;p właśnie miałam lekkie plamienie i pobolewa mnie brzuch więc @ tuż tuż. Jednak testy sie nie myliły. Ale nie martwię się to był 1cs więc teraz będę się bardziej obserwować i zaczniemy nowe staranka. Do zobaczenia w sierpniuwink Oczywiście będę śledzić forum, żebym mogła wam pogratulować buziaki i trzymam kciukikiss
      • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 15.07.12, 08:53
        zobaczcie mój nowy wykres jakimi wysokimi temperaturami się zaczyna... odkąd zaczęłam starania i mierzyć temperature to tak mam w pierwszych dniach cyklu-ciekawe dlaczego?

ovufriend.pl/graph/d32dba38418d9d67055a35ca48dd5207
        proszę o opinie doświadczone osóbki wink
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 08:53
        no i poprzepisywały się te moje kobietki na sierpień i smutno mi, bo wypada mi miesiączka na końcu lipca, gdzie większość z Was będzie już w połowie kolejnego cyklu ehhh...

Kotkowa szkoda, że ta beda tak spadła, w duchu myślałam, że się Tobie uda.
        Cynamonowe ciasteczko serdecznie Tobie gratuluję!!! Chociaż Tobie się udało!

U mnie 21 d.c. temperatura cały czas niska - obawiam się, że owulacji wcale w tym mies. nie było... sad choć jeszcze 10 dni do miesiączki może tempa wzrośnie... wciąż się łudzę.
        • silvanana Co sądzicie o takim wykresie? 16.07.12, 13:58
          Wiem, jestem nieregularna, ale dużo ostatnio jeździłam tu i siam i zapominałam termomentru!!

www.fertilityfriend.com/home/deee007
          36,8 to już u mnie są wyższe temperatury. Ale 18 dc spadek był.. Więc nie jestem pewna, kiedy owulacja była.
          A test zrobiłam w sobotę wieczorem i w niedzielę rano - to były tanie testy, takie za 1 zł, wyszły negatywne. Myślicie, że są szanse?
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 16.07.12, 18:52
          rzeczywiście jessika nie ciekawie u Ciebie!!!a może cykl tak Ci s ,się wydłuży i owulacji jeszcze nie było?!wiesz ze śluzem to jest różnie i można go pomylić ze spermą jeśli kochaliście się regularnie winkbynajmniej u mnie tak jest,że jak współżyjemy wieczorem to na drugi dzień wydostaje się ze mnie przy sikaniu...może jeszcze nie stracony cyklwinkpowodzenia !!!ja już na sierpniowe się zapisałam wink
          --
          • kasiapastel A jednak wciąż brak okresu;/ 16.07.12, 20:35
            Dziewczyny już pisałam, że okres tuż tuż a to tylko ból małpowaty brzucha trwający 5min i 2krople krwi przedwczoraj i do tejpory nic @ dalej brak!! 38dc 8dni spóżnienia to mój rekord wczoraj robiłam test i negatyw. Jestem taka zła zawsze wszystko było ok a tu jak zaczelismy się starać takie rzeczy @ mi się wstrzymała skoro testy negatywne w 37dc to mogłaby przyjść żebym mogła znów się starać;/ nie wiem co się dzieje ze mną w tym miesiącu grrr;/
            • jessica1986 Re: A jednak wciąż brak okresu;/ 17.07.12, 09:19
              kasiapastel faktycznie Tydzień spóźniająca się miesiączka to długo... testy powinny już raczej wychodzić pozytywne..., no chyba, że może miałaś Bardzo późną owulaję i jeszcze nie wykrywają, hmmm... nic tylko musisz jeszcze kilka dni poczekać. albo jak masz możliwość to może pójdź na badanie bety i wtedy będzie wiadomo smile
              Myślę, że do lekarza nie ma co iść jeszcze, bo jeśli testy nie wykrywają, to lekarz też penie nic jeszcze nie zobaczy. powiedz, czy Ty Kasiu prowadzisz wykres i z niego, mniej więcej wiesz kiedy mogła owulka wystąpić??
              • kasiapastel Re: A jednak wciąż brak okresu;/ 17.07.12, 11:20
                No właśnie nie prowadzę;/ to mój 1cs postanowiłam, że jak się nie uda to wtedy zacznę mierzyć temp i robić wykres od 2cs, a tu taki psikus. jeśli przytulanko było 24czerwca i wg moich obserwacji śluzu to był to dzień owu (+/- 1dzień) od tamtego czasu nie było przytulanek to jeżeli owu mi się przesunła to możliwe jest żeby się udało skoro już jest dziś 40dc ? Nigdy mi się to nie zdarzało raz na pół roku zdarzał mi się 35-36dniowy cykl ale teraz to już przegięcie;/
            • ceyranaa 2// 18.07.12, 05:56
              witajcie
              trochę Was podglądałam smile mam bladziocha ale mocniejszego niż wczoraj smile termin @ na piątek , udało mi się w pierwszym cyklu po poronieniu które miałam 5 miesięcy temu ..

cieszę sie ale od pn boli mnie ósemka, najchętniej bym ją wyrwała ale nie wiem czy teraz jak wiem o ciązy to mogę to zrobić
              poradźcie coś

kurcze znów jakiś problem sad
              • kopciuszek126 Re: 2// 18.07.12, 11:40
                Witaj Ceyranaa!!1 no i oczywiście moje gratki wink!!!
                powiem Ci,ze bardzo współczuję bo nie wiadomo co Ci poradzi dentystacryinguciekaj prędziutko...ja w maju podczas starań miałam ból górnej piątki i dostałam antybiotyk i jeszcze robiłam rtg w 13 dc a owulkę miałam w 14 dc.ale wiem -dużo czytałam,że teraz prześwietlenia nie są takie szkodliwe i odważyłam się zrobić rtg-nie miałam wyjścia bo na zewnątrz nie było nic widać-psuł się ząb od środkacrying musiałam robić go kanałowo. Wracając do Ciebie -jeśli ząb jeszcze z zewnątrz się trzyma to moze zrobi Ci go jakoś i ten pierwszy trymestr wytrzymasz, a potem może jakoś usuną?!choć nie wiem czy będą chcieli to zrobić-w ostateczności podobno usuwają takie zęby w ciąży. Trzymaj się a z przeciwbólowych tylko apap w razie czego możesz-tylko nie za częstowinkzdrówka życzę Trzymaj się!!Też bym chciała ujrzeć choć bladą kreseczkęwink
              • kotkowa Re: 2// 18.07.12, 13:50
                Ceyranna, super, gratuluję! Co do zęba to nie wiem, chyba najlepiej gina zapytać - w ciąży można podać specjalne znieczulenie, ale nie wiem czy usunąć można bezpiecznie na tym etapie - na pewno coś zaradzić trzeba, chociaż jakiś lek tymczasowo.
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 17.07.12, 09:07
            dzięki kopciuszku, że chociaż Ty zerknęłaś na ten mój tragiczny wykres uncertain
            Z tym śluzem, to jest tak, że umiem odróżnić ten "wymieszany" z nasieniem, jest on zazwyczaj taki "mleczny" i mętny, a ten MEGA rozciągliwy bym całkowicie przejżysty, przezroczyty wręcz jak woda ale konsytencji wartej i rozciągliwej jak rzadki kisiel, zazwyczaj zaobserwowałam go około godz 17:00-19:00, powiem Tobie, że ja nigdy nie zaobserwowałam, AŻ tak płodnego śluzu i to tyle dni... więc sama jestem w szoku i myślę, że to zasługa wiesiołka na początku cyklu zażywanego i castagnusa.
            Jednak nie zmienia to faktu, że sam wykres jest dupowaty!! dziś 22 d.c. za około 9 dni miesiączka więc czekam... i nie liczę na nic w tym cyklu widząc ten wykres indifferent
            Niedługo dołączę do Ciebie i innych dziewczyn w sierpniu.
            • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 20.07.12, 11:32
              Boziuu!
              Co ja tu czytam! Ale się psypały kreseczki dodatnie w lipcu! Kobietki kochane Gratuluję Wam z całego Serducha!!!
              u mnie 25 d.c. Wykres nic mi nie mówi i już raczej nie powie :\ na nic nie liczę, choć staraliśmy się z Mężulkiem intensywnie w tym cyklu, tylko ta moja tempka dupowata jakaś, za ok 5 - 6 dni miesiączka, z resztą kłuje mnie w jajnikach jak na okres.
              Dołączę do Większości z Was w sierpniu zapewne i będę się obserwować dalej, skorzystam jednak z rad kotkowej i kupię termometr z dwoma miejscami po przecinku.
              ---
              Jeśli ktoś miły zechce spojrzeć na mój wykres i pocieszyć to będę wdzięczna sad
          • kopciuszek126 Re:do jessiki 1986 27.07.12, 07:46
            Kochana a ja myślę,że Wam się udało wink Spojrzałam na wykres - temp. ok wink , widzę ból piersi i ciężkie piersi- jeden z głównych objawów no i te plamienia- i uwagaaaaaaaaaaaaaa - JA TEŻ MIAŁAM DWUDNIOWE PLAMIENIA TAKIE BRUNATNE BĘDĄC Z SYNKIEM W CIĄŻY!!!więc głowa do góry i czekaj cierpliwie wink A te plamienia to występują przy zagnieżdżaniu się zarodka wink Trzymam kciuki!
            Ja już straciłam nadzieję na ten nowy cykl...nawet założyłam nowy wątek może mi ktoś coś powie sensownego?! Raczej owulacji u mnie nie było bo detektor nic nie pokazał i objawów nie mam żadnych - no chyba,że jestem w ciąży od tamtego cyklu chociaż miałam krwawienie (ale raczej to nie możliwe bo nie mam żadnych objawów-ale z drugiej strony może być bezobjawowa , kto wie?Ale tak naprawdę to na nic już nie liczę i obserwuję się jeszcze jeden cykl i jak nie wypali to rzucam te mierzenia temperatur,obserwacje śluzu itp.)!!!
            • jessica1986 Re:do jessiki 27.07.12, 17:23
              Dzisiaj temperatura spadła o dwa oczka, blisko linii podstawowej rano jak zobaczyłam 36,4, to byłam przekonana, że na 100% dostanę okres i nic... jedynie brązowe lekkie plamienie takie ciemno brązowe i to nawet nie takie plamienie, że mam je na podpasce- nie! Tylko po toalecie na papierze a w ciągu dnia czysto, tylko to uczucie mokrości, że zaraz okres nadejdzie, a jednak ani brzuch nie boli - ani nie kłuje...
              Natomiast tymi objawami typu: nabrzmiałe i bolące piersi to ja się wcale nie sugeruję, bo w poprzednim cyklu też miałam takie podobne i jednak okres przyszedł, co mnie jednak martwi to straszne zawroty głowy jakbym na karuzeli siedziała!!! wczoraj wieczorem i dzisiaj w pracy, (mam pracę siedzącą - nie wykonuję gwałtownych ruchów) Miała tak może któraś z was (która jest już mamą) w baaardzo wczesnej ciąży??
              • jessica1986 Re:do jessiki 29.07.12, 11:44
                cześć dziewczyny!
                Przepisuję się na sierpień, lipiec nie był dla mnie szczęśliwy! uncertain
                Miesiączka przyszła wczoraj po południu z wieeeelim impetem! Ten upalny dzień zrobił swoje. zawroty głowy nie były niestety objawem ciąży. piersi totalnie zmiękły i zmalały, więc... do następnej owulki smile
                Pozdrowienia!
                • rogalita81 Re:do jessiki 29.07.12, 15:46
                  Miałam nadzieję, że się Tobie udało. U mnie też wczoraj @ się pojawiła. Może to te upały, ale też z impetem - od kilku dni było mi niedobrze i wsumie nadal jest. Powodzenia w sierpniu smile
                  • jessica1986 Re:do jessiki 29.07.12, 16:56
                    przepisuj się kobietko razem ze mną na sierpień, będziemy się nadal wspierać!!
                    Tobie również życzę powodzenia! może się uda w sierpniu i będziemy miały majowe dzidziolki smile
                    Spokojnej niedzieli.
                    • kopciuszek126 Re:do jessiki 29.07.12, 18:39
                      przykro mi dziewczynki,ale z drugiej strony cieszę się,że będziemy razem w sierpniowych starankach wink u mnie ovufriend wyznaczyło niby prawdopodobną owulację...!!! Trzeci dzień mam wysokie temperatury pod rząd, ale na nic nie liczę bo śluzu płodnego w sumie w ogóle nie miałam crying!!!więc musiałby stać się CUD żebym zaszła...czyli termin następnej @ 10.08.2012.już się mogę zapisać na listę sierpniową.Głowa do góry!!!
                      • jessica1986 Re:kopciuszku! 30.07.12, 08:26
                        Kopciuszku! Przecież zdarzają się Cuda, więc trzeba wierzyć, że się uda!! Bądź dobrej myśli kochana i trzymam mocno za Ciebie kciuki!!!!
    • kasiapastel Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 17.07.12, 23:04
      No i wszystko jasne @ przyszłą dziś wieczorem. to był mój najdłuższy cykl w życiu;p mam nadzieję, że w tym cyklu wszystko bedzie ok i że tym razem się udasmile przechodzę na sierpieńsmile buziaki i trzymam kciukikiss
      • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 10:57
        u mnie dziś termin @ a jej nie ma...i nie czuję się jakby miała nadejść..
        najgorsze że aż boję się zrobić test..sama nie wiem na co czekam smile
        do niedawna miałam cykle 30 dniowe, ostatnio przez 4 miesiące były 28 dniowe..
        może wytrzymam z tym testem do jutra..
        • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 11:43
          aadzinka to poczekaj do jutra-może ujrzysz II kreseczki wink Skoro nie masz objawów na okres.A wiesz kiedy miałaś owulację?prowadzisz wykresy temperatur?
          • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 12:26
            nie prowadzę żadnych pomiarów temp. więc nie wiem kiedy dokładnie miałam owu..kierowałam się tylko wynikiem testu owulacyjnego..
            jeśli teraz się nie udało to zaczynam takie dokładniejsze obserwacje smile
            jestem pół roku po zabiegu usunięcia torbieli jajnikowej, po 3 cyklach na duphastonie..teraz dostałam ogrametril ale postanowiłam go nie brać..
            niestety mam pecha do lekarzy i jeszcze nie trafiłam na takiego który potraktowałby mnie poważanie..
            test odkładam na jutro rano.. smile
            trzymajcie kciuki!
            pozdrawiam!
            • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 13:05
              nie wytrzymałam...
              zrobiłam test...
              i są!!!!!!!!! dwie kreseczki jak nic big_grin big_grin big_grin
              • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 13:52
                Rany jaki szczęśliwy środek lipca! Super, bardzo się cieszę!! Zdrowej, spokojnej ciąży smile
                • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 13:59
                  gratuluję II kresek
                  ja wczoraj byłam u gin z badaniami moimi i męża
                  powiedział że są ok mamy się zrelaksować i działać
                  jak tak dobrze idzie w tym lipcu i jest tyle ciąż to i ja
                  idę kupić test @ miał być 16.07 jak sądzicie robić czy czekać?
                  • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 16:13
                    melka rób test!!!
                    ja tez zwlekałam i nie potrzebnie!
                    • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 17:16
                      zrobiłam test są dwie kreski ale ta ważniejsza taka blada
                      czy dlatego że nie z porannego moczu ?
                      żałuję że nie kupiłam dwóch testów jutro rano bym sobie zrobiła
                      • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 21:19
                        suuper big_grin big_grin big_grin

to możliwe..
                        ja też robiłam po południu..
                        pewnie z rannego krecha wyszłaby ciemniejsza..
                      • kotkowa Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 20.07.12, 14:54
                        wstepnie gratuluje, moja II kreska byla tak blada, ze m. powiedzialam, ze test negatywny, dopiero bardzo pod swiatlo zobaczylam druga kreske. Powtorz tescik i wszystko bedzie jasne, ale mysle, ze jestes w ciazy i tyle smile
                        • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 22.07.12, 20:46
                          taak smile
                          powtórzyłam i znów wyszły dwie krechy smile)
                          teraz czekam na USG, bo podobno jeszcze za wcześnie..
                          brzuch mnie pobolewa ciągle..ale jestem dobrej myśli ..
          • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 15:29
            no nie mogę!!!wink ale się sypią kreseczki!!! ale fajnie-super dziewczyny i moje wielkie gratulacje!!!zdrowej i spokojnej ciąży!!!
            • kopciuszek126 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 15:35
              ale Wam fajnie winkteż bym tak chciaławink u mnie jutro 4 rocznica ślubu, za 5 dni urodziny i na żadną z tych okoliczności prezentu nie dostałam (w postaci II kresek).Jedyny prezent na jaki mogę liczyć to owulacja w dniu urodzin (tak wyliczył mi ovufriend), ale czy tak będzie? A może wtedy dostanę trochę spóźniony prezent i uda mi się zajść wink ale by było superowo wink a termin testowania wypadłby w dniu urodzin mojego kochanego małego Skarbeczka czyli 9 sierpnia!!!Oby Bozia obsypała mnie takimi prezentami!!!
              • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 16:12
                jestem tak szczęśliwa że normalnie co chwila płaczę ze szczęścia..
                trzymam kciuki za Was!!!
                a sama lecę do lekarza po skierowanie na badania i jutro dam relację smile
                • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 20.07.12, 19:35
                  suuuper aadzinka! gratulacje smile
    • mellona Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 16:04
      u mnie dzis powinna pojawic sie @..na razie nie mam zadnych objawow. test negatywny z dzisiaj rana.
      mam zdiagnozowany pcos. drugi cykl na duphastonie.
      gratuluje dwukreseczkowcomsmile
      • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 18.07.12, 16:14
        mellona ja też mam torbielowatość jajników..jestem po jednym zbiegu chirurgicznym..
        a jednak się udało..
        brałam duphaston ale mi nie służył..
        trzymam kciuki!
        • silvanana u mnie lipa :( 20.07.12, 12:34
          Po 32 dniach cyklu, 2ch negatywnych testach, dużej nadziei - przyszedł dziś okres smile
          w sumie się cieszę - jedziemy na wakacje, więc będzie produktywnie, a mnie nie będą dokuczać dolegliwości pierwszego trymestru smile
          Mam nadzieję, że za miesiąc wrócę do was już w ciąży smile
          • aadzinka Re: u mnie lipa :( 22.07.12, 20:47
            trzymam kciuki!
            wakacyjny relaks powinien Was wspomóc smile
    • rrena Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 20.07.12, 12:36
      jak zobaczyłam, że wasze starania się powiodły to postanowiłam pogratulować - u mnie 24dc, pierwszy cykl na duphastonie - 3cykl na monitorowaniu owu, ale chyba pierwszy utrafiony tak porządnie. 7 dni po owu miałam zawroty głowy, mdłości ale przeszło, od tego czasu czuje bóle w podbrzuszu więc chyba nie z powodu @. Test czeka w szafie ale się boję go zrobić - w głowie mi siedzi poza nadzieją, że pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie....czekam do niedzieli 26dc - ostatni cykl 26 poprzednie 28
      • dorciaszek aadzinka 20.07.12, 19:52
        Po pierwsze gratuluje
        a po 2 co mialas na mysli piszac ze duphaston ci nie sluzyl??
        ja juz 2 cykle mialam potem 1 bez i teraz tez bralam
        ale ja mam wrazenie ze po jest gorzej niz lepiej
        strasznie skrocily mi sie cykle, ostatni 24 dni
        plamie juz tydzien przed @
        ogolnie jakas senna jestem
        nie wiem czy zrezygnowac czy nie poddawac sie i brac
        myslisz ze Tobie pomogl?
        • aadzinka Re: aadzinka 22.07.12, 20:51
          cykle miałam 30 dniowe, więc zaczynałam brać duphaston od 16 dc...regularnie w 23 dc dopadał mnie silny ból brzucha i pojawiała się krew - ale taka "żywa" nie zwykłe plamienie..i tak 2-3 dni..potem przerwa i @..
          poszłam do drugiego lekarza i kazał mi odstawić Duphaston a brać orgametril..
          ale za namową męża na miesiąc odstawiłam cokolwiek i się udało!!!

teraz jak sie udało to znów jestem na DUphastonie, ale już bez przerywania będę go brała..znów się boję że pojawi się krwawienie..ale muszę być dobrej myśli!
    • mellona Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 21.07.12, 21:28
      Mi niestety sie nie udało, dopisuje sie do sierpniowych staran.
      lekarz nakazal mi brac duphaston nadal, przez nastepne trzy cykle, potem badania hormonalne i monitoring owulacji.

maz postanowil ze w sierpniu przez caly cykl staramy sie conajmniej raz dziennie...wg niego to lepszy sposob niz leki i monitorowaniesmile
      • blackdahlia35 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 22.07.12, 02:44
        Witam i gratuluje Tym z Was, ktorym sie udalo. U mnie @ powinien wystapic jutro albo pojutrze. Objawow @ nie mam, a dzis rano zaczelo mnie mdlic. Zobaczymy co bedzie.
        • melka1712 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 22.07.12, 14:09
          no i dostałam @
          zrobiłam dwa testy ciążowe pierwszy w dzień spodziewanej @ wyszedł pozytywny
          ale ta druga kreska blada, 3 dni późnie powtórzyłam test i była 1 kreska po czym dostałam @ spóźniony o 5 dni
          Już nie wiem o co chodzi zrobiliśmy badania moje i męża są ok gin nie miał zastrzeżeń powiedział że każdemu by takich życzył.
          Jak myślicie iść z tymi badaniami do innego gina ?
      • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 22.07.12, 20:52
        też tak robiliśmy - dwa razy dziennie do roboty!
        • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 22.07.12, 21:55
          adzinka jeszcze raz serdecznie gratuluję! Powiedz czy prowadziłaś może wykres?? zadałam pytanie w sierpniowych testowaniach, ale może tu też zadam to samo i uzyskam odpowiedź smile
          "przedwczoraj System ovufriend zaznaczył mi owulację na 21 d.c. Szczerze mówiąc nie liczyłam na nic w tym miesiącu, bo wciąż nie mogłam znaleźć 6 niższych temp. od trzech wyższych...???
          teraz moje pytanie na jakiej "zasadzie" system ovufriend zaznaczył mi linię podstawową??
          To mój pierwszy cykl w którym robię wykres i zgłupiałamuncertain proszę o pomoc w interpretacji...
          wykres w miniaturce
          "
          • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 23.07.12, 09:04
            smile
            przykro mi, ale ja nie potrafię Ci pomóc..
            nigdy ani nie mierzyłam temperatur ani nie robiłam żadnych wykresów..
            dopiero miałam takie postanowienie - że jak się teraz nie uda to od następnego cyklu zacznę to robić..
            ale może odpowie Ci ktoś doświadczony..
            powodzenia!!!!
          • kopciuszek126 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 11:51
            hej jessika! powiem Ci,że nie mam bladego pojęcia odnośnie Twojego wykresu bo u mnie jest podobna sytuacja!!!! tyle tylko,że u mnie jak narazie są same wyższe temperatury i wczoraj miałam nawet 37,ale może to od tego,że całą sobotę byłam z Mężem na budowie i pracowałam z nim-robiliśmy zbrojenie na drugi strop,ale mniejsza o to co robiła, ważne jest to,że ja nie jestem przyzwyczajona do czegoś takiego a w sobotę i w piątek pracowałam jak mrówka!!!i myślę,że od tego.no i w sobotę poszłam spać dopiero po 2 w nocy.Na dodatek dziś mam 12 dc i śluz wczoraj jakby się robił lekko rozciągliwy a dziś znów kremowy,a moja szyjka też zachowuje się dziwnie-na początku zaraz po okresie miałam ją bardzo wysoko,że nie mogłam sięgnąc do niej żeby zbadać, a teraz już mam ją dosyć nisko i sięgam bez problemu-wydaje mi się taka miękka-rozpulchniona, jakby już okres się miał zbliżać ...a śluzu mam jak na lekarstwo nie wydostaje się ze mnie dużo-sprawdzam go przy szyjce bo tam trochę jest! trądzik mam już od dwóch cykli-cały miesiąc!!! a wcześniej pojawiająca się krosta czy dwie świadczyły,że zbliża się miesiaczka-a teraz jestem jak muchomorek i non stop mam je na twarzy!!!o czym to może świadczyć?
            Dziewczyny wypowiedzcie się- ładnie proszęwink
            biorę już tyle wiesiołka i mało tego śluzu, a wcześniej jak żeśmy się nie starali i nie brałam wiesiołka to miałam śluzu szklistego masę!!!po kąpieli jak się podcierałam to normalnie wydostawał się ze mnie i na ręczniczku było go pełno a teraz jest problem i tak myślę,chyba trzeba przestać się starać tak nagminnie i przestać myśleć o tych staraniach bo człowiek zwariujecryingjutro moje urodziny -ovufriend zaznaczył mi wg tamtego cyklu na jutro owulację,ale narazie nic się nie dzieje w tej kwestii bo temperatury wysokie i śluzu płodnego brak!!!
            Wklejam mój wykres -wypowiedzcie się proszę kobietki wink może Ty [b]kotkowa coś wiesz na temat wyższych temperatur w pierwszej fazie cyklu?

ovufriend.pl/graph/d32dba38418d9d67055a35ca48dd5207
            • jessica1986 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 12:35
              kopciuszku wczoraj to trn mój wykres bardzo ładnie wyglądał - a dzisiaj jak wpisałam poranną temp. 36,5 to cały się pozmieniał, pokazuje teraz, że owulka była 23 d.c. a nie 21 jak pokazywał wczoraj... ale wszystkie znaki na ziemii i niebie wskazują, że owulkę mogłam mieć raczej 21 d.c. śluz i test owu... ehhh, teraz jak mi tak przesunął ten wykres to jak dostanę w 31 d.c. miesiączkę, to faza lutealna nie osiągnie nawet 10 dni, więc już w ogóle lipa jak nie wiem.
              Niestety nie mogę zerknąć na Twój wykres, bo mamy w pracy ograniczone strony, które możemy odtwarzać i ovufriend, mio nie wchodzi.
              Jeśli chodzi o śluz, to powiem Tobie, że ja naprawdę w tm cyklu miałam elegancki, wydaje mi się, że to castangnus, olej z wiesiołka i len, razem tak zadziałały, próbowałaś pić len mielony?? Jest dość niesmaczny ale ja sobie go słodzę, łyżeczką miodu i idzie wypić smile może też pij go i polepszy się Tobie śluz.
              • kopciuszek126 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 14:10
                olej z wiesiołka łykam już 7 cykl starań, castagnusową kurację trzymiesięczną zakończyłam w sobotę,tylko siemienia lnianego nie piję, ale mam w domu bo mój małżonek lubi sobie popijać wink
                choć teraz ma dłuższą przerwę. on ma refluks i coś z żołądkiem bo siemię działa osłonowo na żołądek. już wstawiłam wodę i sobie zaparzam wink hehe.jak wrócisz do domu to zerknij na mój wykresik.A co do Twojej owulacji-to nie wiem kiedy mogłabyć,ale jak była 21 dc a fazę lutealną masz 14 dniową to cykl będzie trwał 35 dni i w 36 powinnaś dostać lub nie dostać @ czego Ci życzęwinkRaczej to pierwsza faza uległa wydłużeniu a wszystko to mógł zrobić castagnus! tak wszędzie piszą,ze po castagnusie cykl się wydłuża a mi to się nawet skrócił. w tamtym mies. 27 dc.nie miałam tak dawnooooooooooooo.mój najkrótszy zawsze mial 28 dni i to rzadko bywało zazwyczaj mam 30-31 dni.czasem 29.no i bywają cykle dłuższe do 35-36 dni ale też już dawno nie miałam.
                P.S. ile łyżeczek lnu bierzesz na szklankę wody?bo ja wzięłam 1. i ile razy dziennie pijesz ten len?
                • jessica1986 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 14:35
                  Kopciuszku dziękuję Tobie za odpowiedź.
                  Z tym lnem to robi się jedną łyżeczkę i zalewa się kubek do połowy, i nie pij od razu, poczekaj tak z 30-40 minut, i wtym czasie postaraj się go ze dwa razy przemieszać łyżeczką, wtedy się zrobi z niego taka kisielowata - glutowata konsytencja smile
                  Ja go piję jak już przestygnie, wtedy nie czuć zapachu i "wchodzi" lepiej smile
                  Nie powinno się go pich częściej niż dwa razy dziennie, ja piję raz przed obiadkiem, czaaaasem dwa razy dziennie, przed obiadkiem i na przykład przed snem smile
                  Trzymam kciuki za zbawienny wpływ lnu na śluz big_grin
                  • kopciuszek126 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 15:30
                    jessika zrobiłam tak jak napisałaś i wypiłam już prawie chłodny.posłodziłam łyżeczką cukru-myślałam,że zwymiotuję jak piłam te "gluty" crying a mój mąż bardzo to lubi crying
            • jessica1986 Re: lipcowe dwie kreseczki ;) 23.07.12, 19:19
              o cholinder kopciuszku faktycznie wystartowałaś w tym cyklu z wysokimi temperaturami? a jaką miałaś np.: dzień przed miesiączką?? niestety nie wiem jak Ci doradzić, oby przed owulką zdążyła się Tobie obniżyć, żebyś mogła dostrzec skok po owulacji... ale myślę, że spokojnie to dopiero 12 d.c. myślę, że nawet gdybyś przy 30 dniowych cyklach miała dokładnie w połowie owulkę, to jeszcze masz te kilka dni mże spadni a później ponownie skoczy... cierpliwości i wytrwałości - mierz tempki - poczekamy zobaczymy.
              wiem, że siemie ma obrzydliwą konsystencję, ale wiesz, czego się nie robi... smile
      • cibeles Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 23.07.12, 22:32
        szacunsmile
        ale weź proszę pod uwagę, że wg lekarzy najlepiej starać się co 2-3 dni. Zbyt częsty seks pogarsza jakość nasienia - spermatogeneza trwa ok 70 dni i jeśli do zbliżeń dochodzi zbyt często to wszystkie plemniki nie zdążą przejść przez cały proces i wtedy paradoksalnie może być trudniej zajść w ciążę.

ech... za rzadko niedobrze, za często nie dobrze... i bądź tu mądra smile
        • aadzinka Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 23.07.12, 23:03
          ooo
          a to nawet nie wiedziałam smile)
          człowiek całe życie się uczy wink
    • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 11:43
      Nikt już tu widzę nie zagląda... ja nadal czekam. 11.07 zastrzyk z pregnylu, @ brak. Ale na teście 1 kreska - wczoraj robiłam, może za wcześnie. nadzieja nie umarłasmile
      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 12:16
        ja zaglądam big_grinbig_grin
        Jesteśmy na tym samym wózku smile u mnie jest dzisiaj 30 d.c. cykle mam 30-31 dniowe, okresu jeszcze nie dostałam - wczoraj robiłam test: NEGATYWNY wyszedł, jak dzisiaj nie dostanę miesiączki to jutro zrobię test ciążowy ponownie.
        Który jest u Ciebie dzień cyklu??
        • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 12:39
          33 d.c, ale ja mam bardzo rózne cykle, od 30 do nawet 40 dni... kupiłam właśnie test, i mam zamiar w przeciągu 2h zrobić...
          • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 12:51
            Poczekaj Niecierpliwa!! Jak Ci się uda-uzbrój się w cierpliwość i zatestuj z porannego moczu tuż po przebudzeniu, szybiej wyjdzie z porannego niż z popołudniowego, Nooo i będziemy razem testować big_grin
            • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 13:05
              Kupiłam 2 testysmile także jak coś jutro rano też zrobięsmile a kiedy miałaś zastrzyk z pregnylu?
              • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 13:16
                ja nie miałam zastrzyku smile
                • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 14:09
                  bardzo bardzo bardzo jasna ta druga kreska...smile
                  • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 14:15
                    w takim razie bardzo, bardzo, bardzo cichutko Ci gratuluję i trzymam kciuki smilesmile
                    • rogalita81 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 14:24
                      Hej, śledzę to forum już od dwóch miesięcy. Od trzech się staramy. Normalnie nic nie piszę- tylko zbieram informacje i trzymam kciuki za Was, ale dziś nie wytrzymałam...bo też jutro testuję. Dziś powinnam dostać okres - przed chwilą robiłam test i nic więc muszę poczekać do porannego testowania. Trzymam kciuki za Was! I siebie też wink
                      • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 14:58
                        no ja też za nas trzymam kciuki... o 7 już dam Wam znać co i jakwink
                      • jessica1986 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 15:00
                        ... i my również Trzymamy za Ciebie kciukasy z całych siiił!! i Witamy w gronie staraczek oczywiście smile
                        • rogalita81 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 25.07.12, 15:07
                          Od razu mi raźniej! Dzięki smile
                        • rogalita81 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 26.07.12, 08:24
                          U mnie dzisiaj jedna kreska, a już dwa dni po terminie...sad Pewnie będzie okres sad
                          • 4kasia1983 Re: LIPCOWE dwie kreseczki :) 26.07.12, 08:32
                            jak jedna kreska i 2 dni po terminie to jeszcze nic nie jest przesadzone...smile także głowa do góry.
                            u mnie tak samo jak wczoraj. Druga kreska lekko widoczna.. także dzisiaj po pracy ide na badanie krwi - lekarz wyznaczył właśnie ten termin. Więc znowu muszę czekać 24h...smile
                            • jessica1986 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 09:21
                              u mnie Jedna wstrętna kreska, nawet nie ma co się drugiej doszukiwać, nic, białosad dziś 31 d.c. a okresu brak, wczoraj wieczorem po toalecie, krewka na papierze więc spodziewam się dziś okresu indifferent
                              4kasia1983 jeśli druga kreseczka jest (nawet słaba) to na pewno się udało - serdecznie Tobie gratulję i zazdroszczę smile mam nadzieję, że i ja się kiedyś doczekam tego widoku sad
                              • 4kasia1983 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 09:32
                                hmm, ja w pon i wtorek tez tak miałam, ze po toalecie krewkana papierze, a robilam test i w pon i wtorek i tez była jedna. na jak czytalam na stronie ciazowy.pl w 4tyg ciąży tak się może zdarzyć... więc może jak powtórzysz test np w sobotę to będą dwie kreski...smile
                                • jessica1986 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 10:37
                                  och Kobietko! Jakie Ty mi robisz nadziejeeee... oby faktycznie tak było... nawet mnie brzuch nie boli jak na okres, tylko ciągle mam takie uczucie mokrości jakbym faktycznie za chwilę miała dostać ten okres i nic, czysto. nie chcę nikogo obrzydzać... ale wczoraj po kąpieli tak mocno się "nasilałam, napinałam", że może będzie krew miesiączkowa na papierze i nie było, więc "zbadałam" w środku i był tylko biały - kremowy śluz...
                                  Więc wyczekuję dalej może pojawi się ten okres okropny.
                                  ... albo nie wink
                                  • kopciuszek126 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 13:06
                                    cześć dziewczynki!!
                                    ja tu też zaglądam-tylko miałam 2 dni przerwy bo pracuje z mężem na budowie wink. Ja już odpadłam z lipcowych kreseczek,ale lubię z Wami być wink. Na sierpniowe testowanie jeszcze się nie zapisałam, bo ten cykl jakiś mam dziwny dziś 15 dc a śluzu płodnego brak-temperatury skaczą raz wysoka raz niska- o czym świadczą takie góry i doły? gdzieś już ktoś pisał,ale nie mogę znaleźć crying wg mnie owulacji jeszcze nie miałam-cykl będzie przedłużony-tylko ile?jak brałam castagnus były fajne i krótkie a ten będzie dłuuuuuuuuuuuuuuugi crying więc nie wiem ile dni będzie trwał ten cykl i kiedy termin następnej @?.
                                    Jessika ja myślę,że jeszcze za wcześnie na test to dopiero 10 dzień fl więc za krótko!!!musisz poczekać do 14 dfl.
                                    Może Ci się uda wink? chyba z tych starych staraczek zostanę tylko ja i kotkowa,ale myślę,że kotkowej uda się już w nowym cyklu zaciążyć bo bierze leki i wie na czym stoi!!
                                    pozdrawiam wink
                                    • rrena Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 17:08
                                      ja jestem nowa ale na forum ale nie nowa w staraniach - lipiec znowu niestety sad chociaż miałam 3 dni nadziei - @ 3 dni spóźnienia. no więc dołączę do staraczek sierpniowych. gratuluję lipcowym szczęściarom...ja już powoli nie wierzę, że te testy mają 2 kreski... smile
                                    • kotkowa Re: u mnie też jedna :( 27.07.12, 09:04
                                      Kopciuszek, takie zębate cykle mogą świadczyć o wysokiej prolaktynie, ale to pewnie tylko jedna z możliwości. Generalnie faktycznie wygląda, że owu nie było jeszcze, coś się przedłuża. Nie wiem też jak wpływa to, że niektóre temp. są mierzone o innej godzinie. Trzeba poczekać co dalej. Dzięki za myśli, że mi się uda, oj chciałabym, już mnie to męczy.
                                  • rogalita81 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 19:29
                                    U mnie tak sam. Biało, okresu brak, ale nawet cienia kreski. Byłam dziś na badaniu krwi. Ciekawe co będzie pierwsze - wyniki czy okres. Gratuluję cieniutkiej kreski wink
                                    • 4kasia1983 Re: u mnie też jedna :( 27.07.12, 08:59
                                      No i jak wyniki badań krwi? U mnie betaHCG 62,2 - wskazuje na 4ty tydzien. Mam nadzieje ze Wam się też uda i to jeszcze wlipcu!
                              • rogalita81 Re: u mnie też jedna :( 26.07.12, 21:15
                                Też się rano wgapiałam i wgapiałam - prawie ją wzrokiem wypaliłam - ale nic - biało sad
                                • rogalita81 Re: u mnie też jedna :( 27.07.12, 15:10
                                  Test z krwi nie pozostawia złudzeń...czekam już tylko na @ sad
                                  • ellena Re: u mnie też jedna :( 31.07.12, 21:21
                                    Ja nie musiałam testować, @ przyszła w 26 zamiast w 28 dc, plamienie jeszcze dawało nadzieję, później przyszła normalna @ sad
                                    Teraz zastanawiam się skąd plamienie przed terminem @ pewnie coś z progesteronem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka