Dodaj do ulubionych

czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp.

19.02.13, 11:12
Okres 20 stycznia, mierzyłam od 6 dnia cyklu do 12 dc temp 36,6, potem 13 dc 36,5, potem 14 dc 36,7, od 15 do 18 36,8, 19 dc 37, od 20 dc do 26temp 37, nieraz 37,1, od 27 dnia do 30 czyli do dziś 36,8, test w 29 dc negatywny, czy istnieje jeszcze szansa czy zbliża się okres?
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 12:14
      A ile przeciętnie trwa u ciebie cykl? Dopóki temperatura utrzymuje się ponad linią podstawową to zawsze jest szansa na ciążę.
    • gkoz Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 12:22
      28-31 dni
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 12:32
        Ogólnie zasada jest taka, że 16 dni wyższych temperatur po skoku oznacza ciążę, więc tak jak pisałam, jeżeli temperatura nie spada poniżej linii podstawowej to jest nadzieja, że się udało. Zrób test jutro, powinno się wszystko wyjaśnić smile
        • prosumentka nie do końca 19.02.13, 20:40
          Ciąże się podejrzewa, jak jest min. 18 wyższych, jak jest 21 to jest na 99,9%.
          Poza tym autorka nie napisała nic na temat czym, jak i kiedy mierzy temp., a to jest kluczowe dla prawidłowych wniosków z wykresu.
    • 1klara79 Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 16:21
      Dopóki nie ma okresu to szansa jest zawsza. Możesz wrzucić sobie te temperatury do ovufriend i wtedy system wyznaczy Ci kiedy miałaś owulację, na podstawie twoich wpisów on Ci tez powie kiedy bedziesz miec okres, no i jak bedzie juz po terminie to znaczy że jesli test wciąż jest negatywny to mala szansa ze jestes w ciazy. Przed spodziewaną @ zawsze jeszcze sa spore szanse. Ja tak zawsze patrzę. No i jak temka spada to niestety znaczy ze estrogen rosnie i faktycznie okres się pewnie zbliża...
      • prosumentka Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 20:50
        O szansach na ciążę można mówić zawsze, jeśli w dniach płodnych było pełne współżycie. W okolicach okresu, to już jest po ptakach - jak doszło do ciąży, to ona jest, jak nie doszło, to nie ma.

1klara79 - wiedz, że ten serwis wróży owulację z fusów, bo z porządnie prowadzonych zgodnie z podręcznikiem do NPR obserwacji i ich wykresu dnia owulacji za Chiny nie wyczytasz, bo może być od 3 dni przed dniem szczytu śluzu do 3 dni po dniu szczytu.

Jeśli temp. spada, to nie dlatego, że estrogeny rosną, tylko dlatego, że ciałko żółte obumiera i spada progesteron!

Lepiej uczyć się metod rozpoznawania płodności od specjalisty, a nie z Internetu! Pomoc w interpretacji wykresów cyklu
    • gkoz Re: czy mogę być w ciąży? gubię się w tych temp. 19.02.13, 19:44
      Jednak okres się rozkręca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka