23.02.13, 21:16
Dziewczyny pomóżcie! Może to bardzo głupie pytanie ale muszę to wiedzieć.
Jestem od niedawna mężatką ( nigdy wcześniej nie uprawiałam seksu ). Od roku staramy się z mężem o dziecko, zrobiliśmy na własną rękę badanie nasienia i nie jest w miarę dobre tzn.objętość:2,5ml, liczba plemników:4,2mln, liczba plemników w ejakulacie:10,5mln, ruchliwość szybka:poj., ruchliwość wolna:35%, ruch niepostępowy:17%, nieruchome 48.
Zaraz po wytrysku część nasienia wylatuje ze mnie, nawet jak trzymam nogi do góry,czy to normalne? Czy przy tak kiepskich wynikach nasienia jest ryzyko, że te w miarę dobre plemniki wylecą ze mnie. Dodam jeszcze, że mój mąż nie ma też za pokaźnego przyrodzenia. pomóżcie i proszę nie śmiejcie się ze mnie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: nasienie 23.02.13, 23:03
      Tak się zastanawiałam czy to trolling. I z ciekawości wrzuciłam do wyszukiwarki wynika badania nasiena twojego męża. I znalazłam to: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,141005144,142406076,Re_Badanie_nasienia_wyniki.html Dziwna zbieżność...
      • poczatkujaca1979 Re: nasienie 23.02.13, 23:14
        zbieżność! jest nas w Polsce pełno starających się i wyniki nasienia mogą się powtarzać. Przykro mi, ze na tym forum nikt nie chce pomóc i szuka podstępu czy nie wiem jak to nazwać. Widzę, że szacunek okazywany jest osobom które bardzo długo tu są zalogowane. pozdrawiam mimo nieuprzejmości.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: nasienie 23.02.13, 23:24
          Owszem, a jednak raczej dość niespotykana jest 100% zbieżność u partnerów dwóch różnych osób, które tak się niesamowicie złożyło, korzystają z tego samego forum.
          • poczatkujaca1979 Re: nasienie 23.02.13, 23:31
            widzę, że nie warto tu gościć. Ja naprawdę potrzebuję pomocy a tu taki cios w głowę. Nie interesuję mnie czy mój mąż ma takie same wyniki jak inny mąż kogoś tam. chciałam uzyskać odpowiedz na nurtujące mnie pytanie a dostałam strzała. Dziękuję bardzo.
      • panirogalik Re: nasienie 23.02.13, 23:57
        i o czym to twoim zdaniem świadczy oprócz tego, że ktoś się dwa razy zalogował?
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: nasienie 24.02.13, 09:15
          Szczerze mówiąc nie wiem, bo nie wiem po co ktoś miałby się dwa razy logować i wymyślać niestworzone historie, o ile to ta sama osoba.
          • panirogalik Re: nasienie 24.02.13, 12:02
            ktoś na przykład mógł zapomnieć jak się zalogował, ja tak miałam za pierwszym razem big_grin.
            A dlaczego twierdzisz, że to są niestworzone historie? Jeśli się znasz się na wynikach, potrafisz je zinterpretować i wiesz, że wynik jest tak bardzo mało prawdopodobny, ze można nazwać go niestworzoną historią to po prostu to napisz.
    • malpkap Re: nasienie 24.02.13, 21:08
      Te wyniki są kiepskie - ilość prawie 4 razy poniżej normy, ruchliwość bardzo słaba. Jak z morfologią? Warto powtórzyć badanie za ok 3 miesiące, ale jak nic się nie zmieni to przy takich wynikach mało prawdopodobne, że zajdziesz naturalnie w ciążę (choć nie niemożliwe). Badanie powtórzcie z posiewem, może to bakterie tak osłabiają nasienie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka