Dodaj do ulubionych

Histeroskopia-pytanie

26.06.14, 14:51
Witam serdecznie.
Wczoraj byłam u mojej lekarki z wynikami USG TV, na których lekarz napisał, że jest polip w macicy. Pani dała mi skierowanie Histeroskopię w celu usunięcia polipa. Czy któraś z Was miała taki zabieg? Chodzi mi głównie o długość zwolnienia lekarskiego jakie się dostaje po zabiegu? I czy w ogóle się dostaje zwolnienie? O samym przebiegu badania poczytałam sobie ale nie wiem na co mam się szykować jeśli chodzi o moją niedyspozycję. Nie wiem jak planować zajęcia w pracy i urlop?
Dzięki z góry za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • kama1312 Re: Histeroskopia-pytanie 28.06.14, 14:16
      Miałam robione to badanie i zwolnienie dostałam chyba na tydzien od dnia zabiegu. Ale mialam wrażenie, ze o ile dni zwolnienia bym bie poprosiła, tyle bym dostała wink
      Sam zabieg to chwila, przyjęcie do szpitala na kilka godzin. Lekarz mnie "otumanil" jakaś kroplowka i usnęłam i w tym czasie on wszystko obejrzyj i zrobił co trzeba. U mnie nie było poligonów do wycinania, był to zabieg diagnostycznych, "zwiadowczy" zeby obejrzeć macice o przy okazji lekarz musiał mnie wylyzeczkowac, bo za grube endometrium mialam...
      Samopoczucie po wszystkim jak najbardziej ok, nawet za bardzo krwawienia bie było.
      Tak wiec bez strachu smile
      Powodzenia!
      • anna.kolodziejek Re: Histeroskopia-pytanie 28.06.14, 15:02
        Witaj! Dzięki za info. A miałaś może robiony ten zabieg w Warszawie? Bo ja mam zamiar iść na pl. Starynkiewicza.
        • kama1312 Re: Histeroskopia-pytanie 28.06.14, 16:21
          Niestety jestem z Wrocławia, wiec nie pomogę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka