muffin77 24.11.14, 09:42 znalezione na ovufriend: ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/monitoring-cyklu,2677.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamcia07 Re: monitoring / objawy/ informacje 24.11.14, 20:51 fajne, żebym to ja jeszcze miała zaparcie i to ogarniała.... Odpowiedz Link
karolinaa09 Re: monitoring / objawy/ informacje 26.11.14, 22:24 mamcia, a co chcesz ogarnąć? Odpowiedz Link
mamcia07 Re: monitoring / objawy/ informacje 26.11.14, 22:27 mierzenie temperatury....śluz, szyjka, ja się do tego nie nadaję Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 05:24 Mamcia w kolejnym wątku się spotykamy musze coś pocieszyć ja też cholerka nie ogarniam tych metod. Ale może powinnyśmy się skupić ma metodzie przytulanek. tyle ile już przrzeczytalam artykułów na ten temat nie zlicze i dalej nie potrafię tej wiedzy przypisać do siębie. Kupiłam te testy owu a nóż coś mi podpowiedzą. Jakbym zaszła to rodzilabym 22,08,15 piękna data Odpowiedz Link
mamcia07 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 06:20 testy owulacyjne jak wiesz teraz stosowałam, tylko zaczęłam za późno....system przytulania w toku, a jakby u mnie się udało to 12.08.15 Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 07:36 Sierpień piękny miesiąc. Mi tymbardziej zależy żeby urodzić jeszcze przed rozpoczęciem roku szkolnego bo nie będzie to kolidowalo z moja praca, tzn po macierzyńskim bym wróciła do pracy akurat na nowy rok szkolny. (jestem nauczycielem) Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 07:41 A co do testow robie od wczoraj. Ta druga jaśniejsza. Wygląda jak twoja czyli dalej nie wiem czy jestem po czy przed owu. A o której godz je robiłaś? Odpowiedz Link
karolinaa09 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 15:06 ja czytalam ze najlepiej robic testy owulacyjne ok południa.. ja chyba w tym cyklu tez bede robila, tylko musze sie w nie zaopatrzyc ja z mierzeniem tempki nie mam problemow- co chcecie wiedziec?;p obserwacje sluzu tez mam opanowana do perfekcji, ale nie radze sobie z szyjka Odpowiedz Link
karolinaa09 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 15:06 frania a tak apropos który masz dzien cyklu? Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 17:15 Dziś mija 13 dc. Cykle mam 28 dniowe. Ja miałam opanowane dni płodne do perfekcji jak nie byłam gotowa na drugie dziecko, zanim zaszłam w pierwszą ciążę tez planowałam nad sytuacją córeczka była zaplanowana co do dnia w pierwszym cyklu... Aż niemożliwe ze teraz mam problemy. Nigdy z mężem się nie zabespieczalismy ( tzn w dni płodne gumki) ale w pozostałe dni porostu wiedziałam że mogę. Odkąd zaczęliśmy się starać mój organizm zwariował. Dziś test owu trochę ciemniejszy niż wczoraj zobaczymy co dalej tak czy owak pracujemy codziennie Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 17:17 Aaa dziś szyjka jest niżej niż wczoraj ale ja nie mam pojęcia czy jest miękka czy twarda. Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 17:24 Skoro jest niżej to znaczy ze juz po ptakach?? Kurcze może już po owu... Lekarz mówił ze mam próbować od 8 dc bo brałam clo. Sama nie wiem. Ostatnio źle się czuje to chyba ta pogoda Odpowiedz Link
mamcia07 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 21:38 franiu ja też nauczycielka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
lidek0 Re: monitoring / objawy/ informacje 27.11.14, 22:38 A mnie zastanawia jedno: po co robić testy owulacyjne, które owulacji nie pokazują? Przez jeden cykl wolałabym porobić monitoring i mieć przynajmniej pewność kiedy i czy w ogóle owulacja jest. Odpowiedz Link
frania124 Re: monitoring / objawy/ informacje 28.11.14, 06:33 Mamcia widzisz to tymbardziej życzę Ci tego sierpnia. Ja powiem ze troszkę żałuję że kupiłam te testy teraz jestem zdobywania ze przegapilam moment Odpowiedz Link