ap.so 13.04.15, 18:06 Hej dziewczyny. Miałam dziś usg. To mój 8dc, endometrium ma 5mm. To chyba za mało jak myślicie? Boję się że przez to te porażki co miesiąc (( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 19:40 Z tego co wiem endometrium przyrasta, więc istotne jest kiedy będziesz miała owulację - jak za tydzień to powinno jeszcze się powiększyć. Czy masz na usg info jak duży jest pęcherzyk? Odpowiedz Link
ap.so Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 19:45 Nie mam nie wiem czy wogole jest. Trafiam na strasznych lekarzy. Odpowiedz Link
rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 20:37 ap.so wynik na pewno dobrze skonsultować z lekarzem. Moim zdaniem (laika) niekoniecznie jest to powód do niepokoju. Przy zbyt niskim endometrium jajeczko się nie zagnieździ, ale może w tym dniu cyklu taka grubość jest ok? Pamiętam z innego wątku, że szukałaś lekarza - masz już kogoś kto Cię prowadzi? Odpowiedz Link
ap.so Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 22:22 Czekam na wizytę u dra Szymańskiego. Kilka miesięcy temu robił mi usg i odniosłam wtedy wrażenie, że naprawdę potraktował mnie poważnie. Nawet nakazał mi ściemniać przy wszelkich badaniach, że staram się już grubo ponad rok, bo w Luxmedzie niechętnie podchodzą do leczenia niepłodności. Ze wzgl finansowych. Stąd olewka innych lekarzy pewnie. A czytałam o nim też pozytywne komentarze na necie. Czekam do niego już miesiąc a wizytę mam dopiero za 2 tyg. Trudno poczekam, ale nie chcę już wychodzić rozgoryczona od kolejnego lekarza. Zrobiłam test lh. Pozytywny. Popsuta jestem totalnie Odpowiedz Link
rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 14.04.15, 17:51 Termin wizyty jest już bliski, więc szybko się wyjaśni co i jak. Do tego czasu możesz się wspomagać dietą i suplementacją - w necie jest pełno porad czym można poprawić grubość. Swoją drogą jestem ciekawa czy ginekolog zgodzi się Ciebie leczyć - ostatnio luxmed podpisał umowę z kliniką leczenia niepłodności, na drzwiach lekarza, u którego byłam wisiała informacja o zniżkach w tejże klinice. Mnie kilku ginekologów z luxmedu zbyło. Odpowiedz Link
ap.so Re: Usg prośba o pomoc 14.04.15, 19:05 Umówiłam się właśnie dodatkowo do dr Leszka Jastrzębia. To chyba jedyny lekarz któremu ufam. Prowadził moją pierwszą ciążę. Jestem już tak zniechęcona tym luxmedem, że idę prywatnie. Poczytałam dziś o Luxmedzie i niepłodności. Faktycznie sytuacja beznadziejna Odpowiedz Link
lidek0 Re: Usg prośba o pomoc 15.04.15, 06:42 Bez sensu jest chodzić na monitoring do różnych lekarzy pracujących na różnym sprzęcie. Wyniki nie są porównywalne. Odpowiedz Link
ap.so Re: Usg prośba o pomoc 15.04.15, 13:34 ja nie mam jeszcze żadnego monitoringu Szukam póki co lekarza który się mną zajmie i od początku poprowadzi. Póki co jestem po jednym usg bo tak zlecił jeden z lekarzy "na odwal się". Jak już znajdę dobrego to będę się badać u jednego. Nadziejż jest ten do którego teraz czekam. Niestety prywatnie Odpowiedz Link