Dodaj do ulubionych

Usg prośba o pomoc

13.04.15, 18:06
Hej dziewczyny. Miałam dziś usg. To mój 8dc, endometrium ma 5mm. To chyba za mało jak myślicie? Boję się że przez to te porażki co miesiąc sad((
Obserwuj wątek
    • rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 19:40
      Z tego co wiem endometrium przyrasta, więc istotne jest kiedy będziesz miała owulację - jak za tydzień to powinno jeszcze się powiększyć. Czy masz na usg info jak duży jest pęcherzyk?
      • ap.so Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 19:45
        Nie mam sad nie wiem czy wogole jest. Trafiam na strasznych lekarzy.
        • rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 20:37
          ap.so wynik na pewno dobrze skonsultować z lekarzem. Moim zdaniem (laika) niekoniecznie jest to powód do niepokoju. Przy zbyt niskim endometrium jajeczko się nie zagnieździ, ale może w tym dniu cyklu taka grubość jest ok? Pamiętam z innego wątku, że szukałaś lekarza - masz już kogoś kto Cię prowadzi?
          • ap.so Re: Usg prośba o pomoc 13.04.15, 22:22
            Czekam na wizytę u dra Szymańskiego. Kilka miesięcy temu robił mi usg i odniosłam wtedy wrażenie, że naprawdę potraktował mnie poważnie. Nawet nakazał mi ściemniać przy wszelkich badaniach, że staram się już grubo ponad rok, bo w Luxmedzie niechętnie podchodzą do leczenia niepłodności. Ze wzgl finansowych. Stąd olewka innych lekarzy pewnie. A czytałam o nim też pozytywne komentarze na necie. Czekam do niego już miesiąc a wizytę mam dopiero za 2 tyg. Trudno poczekam, ale nie chcę już wychodzić rozgoryczona od kolejnego lekarza.
            Zrobiłam test lh. Pozytywny. Popsuta jestem totalnie
            • rb_111222333 Re: Usg prośba o pomoc 14.04.15, 17:51
              Termin wizyty jest już bliski, więc szybko się wyjaśni co i jak. Do tego czasu możesz się wspomagać dietą i suplementacją - w necie jest pełno porad czym można poprawić grubość. Swoją drogą jestem ciekawa czy ginekolog zgodzi się Ciebie leczyć - ostatnio luxmed podpisał umowę z kliniką leczenia niepłodności, na drzwiach lekarza, u którego byłam wisiała informacja o zniżkach w tejże klinice. Mnie kilku ginekologów z luxmedu zbyło.
              • ap.so Re: Usg prośba o pomoc 14.04.15, 19:05
                Umówiłam się właśnie dodatkowo do dr Leszka Jastrzębia. To chyba jedyny lekarz któremu ufam. Prowadził moją pierwszą ciążę. Jestem już tak zniechęcona tym luxmedem, że idę prywatnie. Poczytałam dziś o Luxmedzie i niepłodności. Faktycznie sytuacja beznadziejna
    • lidek0 Re: Usg prośba o pomoc 15.04.15, 06:42
      Bez sensu jest chodzić na monitoring do różnych lekarzy pracujących na różnym sprzęcie. Wyniki nie są porównywalne.
      • ap.so Re: Usg prośba o pomoc 15.04.15, 13:34
        ja nie mam jeszcze żadnego monitoringu sad Szukam póki co lekarza który się mną zajmie i od początku poprowadzi. Póki co jestem po jednym usg bo tak zlecił jeden z lekarzy "na odwal się".
        Jak już znajdę dobrego to będę się badać u jednego. Nadziejż jest ten do którego teraz czekam. Niestety prywatnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka