Dodaj do ulubionych

Monitoring cylku

16.03.17, 13:47
Mniej więcej wiem na czym polega.
Ale kiedy zgłosić się do lekarza? W którym dniu cyklu?
I przy okazji, może ktoś może polecić jakiegoś sprawdzonego lekarza przyjmującego w LuxMed?
Obserwuj wątek
    • magdi_na81 Re: Monitoring cylku 16.03.17, 17:02
      Nie robilam monitoringu tylko dla samego monitoringu, ale przed iui i przed crio transferem. Jak bylo to bez lekow to okolo 10 dnia zaczynalam.
      Nie wiem jak to w Polsce dziala (ja sie lecze za granica), ale zdzwon do przychodni czy maja jakies pakiety na monitoringi. Bo jak masz placic za kazde usg i badania krwii to moze wyjsc duzo. Tez Ci w przychodni napewno powidza w jaki dzien przyjsc.
      • symallka Re: Monitoring cylku 16.03.17, 20:22
        Ja z tych, które mają owulacje około 11-12 dc. , dlatego też na monitoring zaczynałam chodzić około 7 - 8 dc.
    • lidek0 Re: Monitoring cylku 17.03.17, 06:38
      To lekarz decyduje, w których dniach cyklu chodzisz na usg, ja u swojej lekarki /prywatnie/ miałam za darmo.
      • madamadaa Re: Monitoring cylku 17.03.17, 06:45
        Za darmo .. ? Wow.. ja płaciłam 80 zł za każde usg monitorujące uncertain i dalej się nie udało ..
        przy regularnych cyklach 28 dni od 10 dnia chodziłam..
        • agatkach Re: Monitoring cylku 18.03.17, 11:19
          Zależy jak długie masz cykle
          U mnie okazało sie ze owulacje przed trzecia ciąża miałam w ostatnich dniach miesiączki 7-9 dc
          A w poprzednich ciążach w 11 dc

W poniedziałek jadę na monitoring i sama jestem ciekawa bo to będzie 11 dc

Generalnie ja robiłam poprzednio od 5 dc do czasu miesiączki żeby sprawdzać tez grubość endometrium
    • kitek_maly Re: Monitoring cylku 20.03.17, 13:33
      Dzięki wielkie za odpowiedzi.
      A jeszcze dopytam - czy w takim razie wizyty odbywają się codziennie od pewnego dnia cyklu?
      Może możecie polecić kogoś (jakąś klinikę) w Warszawie?
      • agatkach Re: Monitoring cylku 20.03.17, 16:34
        Ja w Warszawie robiłam w dwoch miejscach
        Cenatrum medyczne damiana dr Kucharski
        I moja ulubiona dr Szymusik premium medical
        Tak robi sie co dziennie lub co dwa dni zależy jak pęcherzyk przyrasta
        • agatkach Re: Monitoring cylku 21.03.17, 10:31
          Jestem po monitoringu ,w tym cyklu miałam owulacje w 9 dc
          Endometrium mam grube jak ma ten dzień zadziwiająco grube
          Zobaczymy co będzie smile
          • kitek_maly Re: Monitoring cylku 21.03.17, 13:53
            Dziękuję za podpowiedzi. smile
            Rozumiem, że pomogło to w staraniach o dziecko? smile
            • agatkach Re: Monitoring cylku 21.03.17, 17:13
              A o tym to sie już przekonam na początku kwietnia smile
              • fialekk1981 Re: Monitoring cylku 21.03.17, 18:08
                Agatkach trzymam kciuki! Ja dwa razy zaszłam w ciążę i to w pierwszych monitorowanych cyklach. Raz miałam zlecony zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. I bardzo żałuję, że tak późno ( ponad rok starań) zdecydowałam się na monitoring.
                • kitek_maly Re: Monitoring cylku 22.03.17, 09:38
                  Fialek, dobre info. smile
                  A może robiłaś monitoring w Warszawie?
                  • fialekk1981 Re: Monitoring cylku 24.03.17, 11:44
                    Nie. Jestem z małego miasteczka
              • kitek_maly Re: Monitoring cylku 22.03.17, 09:30
                Acha, myślałam, że przy poprzednich ciążach się tym już wspomagałaś. smile
                • agatkach Re: Monitoring cylku 22.03.17, 12:05
                  Przy poprzedniej tak
                  3 lata sie starałam i dopiero po 2 monitoringaxh zaszłam w ciążewtedy okaZalo sie ze mam owulacje w ostatnich dniach okresu uncertain
                  • kitek_maly Re: Monitoring cylku 22.03.17, 12:18
                    O_O szok.
                    A w 'standardowym' czasie, na który przypada owulacja miałaś jakieś objawy owu?
                    Robiłam w tym m-cu testy owulacyjne i tak się zastanawiam czy to możliwe, żeby wychodziła 'prawie-owulacja' (pasek blady, a przed i po brak paska) i tylko tyle...
                    Hmm teraz będę rozmyślać w jakim terminie się udać do lekarza na pierwszą wizytę.
                    Czy teraz lekarz byłby w stanie stwierdzić kiedy przypadała owulacja w tym cyklu?
                    • agatkach Re: Monitoring cylku 22.03.17, 23:40
                      W 14 dniu cyklu miałam bóle jajników na przemian
                      A po dwoch monitoringach okazało sie ze jajeczkowalam tylko z lewego smile
                      Testy nigdy mi nie wychodzily zgodnie ze śluzem
                      Temperatura tez marnie uncertain
                      Jak sie okazało trudno było sprawdzić śluz który był jeszcze z krwią i jego lepkość
                      Dla mnie monitoring poprzez usg był najbardziej wiarygodny .
                      Nie wiem w którym jestes dniu cyklu ?
                      Jak na początku to warto podejrzeć
                      Moja ginekolog zawsze podgląda w trakcie wizyty endometrium i pęcherzyk
                      Obecnie w 11 dc miałam już ciałko żółte i wodę w zatoce wiec było kilka dni po owy tak jak wcześniej już sprawdzalysmy.
                      • kitek_maly Re: Monitoring cylku 23.03.17, 08:59
                        Z moich szacunków wynika, że teraz byłby 22 dc.
                        Zapisałam się do dr Szymusik na poniedziałek, to będzie 26 dc, ale kolejny wolny termin to dopiero koniec kwietnia, więc stwierdziłam, że pójdę teraz i ustalimy kiedy mam przyjść kolejny raz, żeby to miało sens. smile
                        • agatkach Re: Monitoring cylku 23.03.17, 15:30
                          do niej są długie terminu ale jest naprawdę i nie bardzo dobra
                          Ja jak potrzebuje sie dostać na cito to dzwonię w poniedziałek wtedy kiedy ona przyjmuje i nie było jeszcze takiej sytuacji żeby odmówiła przyjęcia
                          Najwyżej zapisuje na koniec kolejki a zdążą jej sie siedzieć do 23 smile
                          Zwróć uwagę bo tam jest możliwość płatności pakietami medycznymi ,ja mam inter i oni z nimi współpracują
                          Powodzenia !
                          • agatkach Re: Monitoring cylku 23.03.17, 15:31
                            Miao być zejest bardzo dobra smile
                        • agatkach Re: Monitoring cylku 28.03.17, 00:43
                          Daj znać jak po wizycie ?
                          • kitek_maly Re: Monitoring cylku 28.03.17, 09:26
                            Byłam wczoraj.
                            Pani doktor super. smile
                            Generalnie stwierdziła, że wszystko wskazuje, że owulacja była książkowa i, że jak mi zależy to mam przyjść w przyszłym m-cu, ale to i tak pewnie tylko byłoby potwierdzenie, więc niewielki tym sens. Więc jeszcze się zastanowię.
                            • agatkach Re: Monitoring cylku 28.03.17, 10:44
                              Super smile cieszę sie ze jestes zadowolona smile
                              I powodzenia
                              • kitek_maly Re: Monitoring cylku 03.07.17, 16:02
                                Agatkach, a masz może jakiś kontakt do dr Szymusik?
                                Jeśli tak to czy mogłabyś mi go podesłać na priv?
    • en_flicka Re: Monitoring cylku 04.08.17, 08:51
      Hej. Chce sobie zrobic monitoring. Nie mam skierowania i nie mam szans dobic sie do gina (zero terminow). Ale chyba jak umowie sie (lux med) na usg transwaginalne to mi powiedza czy jest jakis pecherzyk? Bo rozumiem ze monitoring to wlasnie usg transwagin.? No i trudno, zaplace w wlasnej kieszeni...
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Monitoring cylku 04.08.17, 09:42
        Myślę, że tak. Albo poszukaj jakiegoś ginekologa prywatnie, skoro i tak jesteś skłonna zapłacić.
        • en_flicka Re: Monitoring cylku 04.08.17, 14:25
          Moglabym ale wole sie trzymac lux medu, bo wtedy przynajmniej wszystko w jednym miejscu jest (cala dokumentacja). Zadzwonie na infolinie i sie spytam chybasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka