mola16 Środa 24.11.04, 08:31 Hej a co tu taka cisza od wczoraj po południu? Ja mam dziś wizytę u ginki i będę chciała wziąć skierowanko na badania wszystkie jaki powinnam zrobic. No i obawiam się, że @ przyjdzie jeszcze przed wizytą (tak jak to miała gagat). Odpowiedz Link
luna333 Re: Środa 24.11.04, 08:35 Mola testowałaś dzisiaj rano? ale skoro brałaś duphaston to może faktycznie stąd te kreseczki...powodzenia jak nie w tym to w przyszłym- zobaczysz będzie ok Odpowiedz Link
mola16 przyszła @ 24.11.04, 09:20 Rano oczywiscie testowałam i nic nie wyszło a przed chwilą dostaąłm @. Ale ide do gina po skierowanie na badania hormonków. Odpowiedz Link
luna333 Re: przyszła @ 24.11.04, 09:41 bu...już się łudziłam...Będzie dobrze a u mnie 34dc i tempka (ale pod pachą 37,2) mam dreszcze lekkie i koszmarne nastroje - co chwilę płaczę - wystarczy że mój mąż coś powie a ja dostaje jakiegoś szału - dosłownie furii i zaczynam płakać...wczoraj mu powiedziałam że jak będzie mnie tak denerwował to na pewno stracę dzidzię i że on pewnie jej nie chce i dlatego mnie doprowadza do szału... innymi słowy odwala mi równo Odpowiedz Link
pamietka Re: przyszła @ 24.11.04, 10:09 Molcia Kochana! a tak mocno trzymałam kciuki - cholerny duphaston Trzymaj sie cieplutko i jak wrócisz od gin to daj koniecznie znac jakie skierowania dostałaś. PS czekam na Twoje zdjęcie Odpowiedz Link
mola16 Re: przyszła @ 24.11.04, 10:14 Oj czuje się dziś fatalnie, zawsze jak mam @ okropnie boli mnie brzuch. Cholerna @. A miałam takie typowe objawy ciąży i nic. Jeszcze łudziłam się troszeczke. Teraz odpuszczam sobie totalnie. Zadnego planowania, liczenia, badania śluzu. Nic, mam tego dosyć. Teraz będę robic badania w tym cyklu i zobaczymy co za cholera siedzi w środku. Odpowiedz Link
kingakw Re: przyszła @ 24.11.04, 11:56 Kochana molciu, trzymaj się cieplutko, może poprostu grudzień czeka na wszystkie Buziaki Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 11:59 Mola ,ale duphaston nie ma wpływu na wynik testu ciążowego.To tylko progesteron a on nie fałszuje wyniku.Co innego pregnyl ,on moze zfałszować i pokazać II kiedy ciązy nie ma.Głowa do góry,wszystko przed nami. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 12:12 Dzieki dziewczynki. To pewnie tak miało byc. Teraz dołaczom do was. Tylko, jestem strasznie spóźniona do waszych cykli. Ostatnio miałysmy wszystkie prawie jednakowo. A z Tobą Magdulko dzielił nas tylko jeden dzień. teraz to już się pogubiłam. Wiem, że Duphaston nie wpływa na wynik bo to gdzieś tu na forum wyczytała, dlatego miałam taka wielką nadzieje po tym pierwszym tescie, ale następne już utwierdziły mnie w przekonaniu, że ten cykl jest już stracony. zaczynam nowy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 12:34 Mola rózni nas tylko parę dni ,Ty masz 1 dc a ja 8 dc mała różnica.Obawiam się że u mnie ten cykl może być bezowulacyjny ((Nie zauważam śluzu płodnego i chyba nici z tego cyklu.Trudno jakoś to przezyję.Jutro idę do dentysty rwać ząbka ,boję sie jak diabli.Muszę sobie zrobic porządek z ząbkami.Mam jednego do usnięcia i kamień trzeba tez zdjąć ,dzidzia musi mieć duzo wapnia )Lepiej teraz wyleczyć niz w czasie ciąży. Odpowiedz Link
luna333 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 12:43 to ja rozsiałam plotkę o duphastonie ale niechcący - bo przeczytałam post gagat100 ze dostała okres na fotelu u gina - i chyba coś źle zrozumiałam bo cytuję ją "zadalam mu pytanie dlaczego w tym i poprzednim cyklu widze na testach slabe II krechy i co ?? a wiec wina duphastonu !!!! " więc nic nie rozumiem Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 12:49 Świeta racja. Ząbki trzeba miec zdrowe bo później jak już bedziesz miałą bobo pod serduszkiem to nie wolno rwać na znieczulenie, a może trochę bolec i po co sie stresowac później jak można załatwić to teraz. Ale w tej dziurce to u mnie wszystko zdrowe. Gorzej może byc w tej drugiej. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromysza i inne 24.11.04, 13:48 Cześć dziewczyny!!! Mola... buuuuuu (((((((((((( A ja wczoraj miałam wypalana nadżerkę. Zakaz współżycia przez 4 tygodnie. chachacha. dobre sobie. tak więc starania zaczynam od Świąt. Zreszta pani doktoro obejrzała badania, uspokoiła (chyba mogę wierzyć pani ordynator???) i kazała zbadać estradiol w 14 dc. A potem prolaktyne. I tyle. Zastanawiam się czy jej nie zmienić. Wczoraj za USG i wypalenie nadżerki zapłaciłam 500 zł. Jak tak dalej pójdzie: zbankrutuje. Wczoraj mało na zawał nie zeszłam jak rzuciła tę kwotę.Poza tym kazała przestać myśleć o dziecku (łatwo jej mówić) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromysza i inne 24.11.04, 13:53 Ale dobrze że pozbyłaś się tej nadżerki.Coś czuje że ten cykl nie będzie pomyslny ((.Tromysza czeka ,u mnie chyba będzie bezowulacyjny buuu.Mam nadzieję że Ewkaczo nas zaskoczy )teraz są jej dni .Kasiula moze też wykombinuje fasolkę .Nie weim co u pamietki słychować.Muszę sobie kupić wiesia od przyszłego cyklu bo w tym olałam sprawę i brak śluzu .Jestem zła sama na siebie. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromysza i inne 24.11.04, 13:57 Ten wiesiołek pomaga???? Moja gina kazała mi powtórzyć badania FSH i LH w następnym cyklu, bo powiedziała, że wygląda jej to b. podejrzanie. (bo zawsze mam książkową owu) I powiedziała, że czasem to wszystko przez stres. i dokładnie mi wytłumaczyła o co chodzi z tym FSH i LH. W moim laboratorium normy są jakies inne. W ogóle wynoszę się stamtąd. Odpowiedz Link
tromysza magdulka 24.11.04, 13:57 a dlaczego nie masz śluzu? Z powodu wiesiołka??? Dzisiaj byłam w Invimedzie. Jejku, ile ciężarówek Odpowiedz Link
mola16 wizyta u gina 24.11.04, 15:44 Właśnie wróciłam z wizyty u ginki. Byłam po raz pierwszy na NFZ. Taka starsza Pani ale bardzo spokojna. Chciałąm, żeby mi dała skierowanie na badanie hormonków a ona stwierdziła, że spokojnie, najpierw musimy sprawdzić czy jest owlacja. Idę z 10 dni sprawdzić pęcherzyki. Niestety dziś dostałam @ i nie mogła mi zrobić USG dopochwowe tylko zrbiła takie normalne na brzuszku. Dziwiła się troche dlaczego dostałam Duphaston skoro nie miałam badanych jeszcze hormonów. Najpierw powinno się zbadac hormonki a potem ewentualnie coś zapisywać. I miała świetą racje. Więc teraz czekam do 3-go grudnia. Po sprawdzeniu czy jest owu mam sprawdzić ilość śluzu, bo moze jest go za mało. A i kazała rzucić palenie. Hmmm, tylko jak. No i tak jak Tromyszce powiedziała, że mam za bardzo o zaciążeniu nie myśleć, wówczas lepiej przychodzi. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: wizyta u gina 24.11.04, 15:49 Mi wiesiołek duuzo pomógł.Ja wcześniej u siebie nie zauważałam płodnego a teraz jest .W tym cyklu nie brałam i moze skończył się zapas śluzu )Brałam po raz pierwszy w maju i w czerwcu ,potem przerwa .Zaczęłam ponownie brać we wrzesniu .Nie wiem może jutro sie pojawi.... jak nie to lipa cykl stracony.Jak plemniczki przezyją ,i jak będę mogły się dostać do jajeczka jak nie ma śluzu.Ech i jak ja mam być zdrowa. Odpowiedz Link
tromysza Re: wizyta u gina 24.11.04, 16:05 No właśnie. Dziś byłam na wywiadzie. Pani-specjalistka od leczenie niepłodności- powiedziała, że lekarze są nieobliczalni. Ze do niej przychodzą pacjentki, które są przez miesiące zle leczone, dostaja nieodpowiednie leki itd. Strach chodzić do takich ginów. )))))))))))))) mola, będzie dobrze. Zdecydowana większość par zachodzi. malutki procencik nie, a to i tak się będzie zmieniać.!!!! grunt to dobry gin!!!!!!!1111 Odpowiedz Link
mola16 Tromysza 24.11.04, 16:15 Właśnie rozmawiałam z kolegą z pracy i mówił, że starali sie 1,5 roku i w maju tego roku byli u jakiegoś znachora czy wróżki-chłopa i im powiedział, że we wrześniu jego żona zajdzie w ciążę. I tak się stało teraz jest w 9-10tc. Więc może ta twoja wróżka nie taka głupia cio? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromysza 24.11.04, 16:25 mam nadzieje. powiedziala mi ta wróżka, że pomoże mi młoda ginekolog (moja młoda nie jest), dziś byłam na wywiadzie z młodą ginką. i zapisałam się do niej. mówi jasno, konkretnie i będzie mnie prowadzić o połowę taniej. nie stać mnie na moją. Odpowiedz Link
tromysza acha 24.11.04, 16:27 ona powiedziała, że będę miałą szybko jedno dziecko po drugim (no nie wiem...), a dziś ta moja młoda zasugerowała, że jeśli wysoki wynik FSH się utrzyma, to szybko dzieci, szybko, żeby potem nie stymulować. Ech. Mola, ja już jestem spokojna. Nie mam siły się stresować. A co u Ciebie? jesteś smutna???? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromysza i inne 24.11.04, 17:03 czesc dziewczynki, w koncu udalo mi sie dotrzrec dzisiaj ale tez nie na dlugo moze na czacie sie spotkamy na chwilke??? Odpowiedz Link
ewkaczo NO NIE!!!!!!!!! 24.11.04, 17:05 NIESTETY NA CZAT JEDNAK NIE MOGE WEJSC. moj komp jest w rozbiorce, nie mam javy Odpowiedz Link