17.12.04, 13:25
Dziewczynki,
Dziś mój 25 dc. Nie czuję nic nadzwyczajnego, czuję się normalnie. Piersi nie
są większe i nie bolą, brzuch też, w krzyżu też nic nie czuję. Ale czasem tak
jest, że nic przed @ nie czuję, a czasem pobolewa mnie wszystko.
Proszę o opinie tych dziewczyn, których też dziś 25 dc. Jak Wy się czujecie?
Obserwuj wątek
    • mola16 Re: 25 dc 17.12.04, 14:50
      Moniu, u mnie jest 24dc i też nic nie czuję. Zawsze przed @ na tydzień przed
      bolały mnie piersi, były o wiele większe i dotknąć ich nie można było. W
      ostatnim cyklu to i cały czas mnie brzuszek bolał ale tym razem jak do tej pory
      nic, zadnych objawów
      • monia.ms Re: 25 dc 17.12.04, 15:22
        Gdyby tak taki brak objawów był objawem ciąży...
        W ostatnim moim cyklu też miałam bolące piersi, ból w krzyżu i w dole brzucha
        już na tydzień przed @. To co może np. 28 dc znowu wymienimy się opinią na
        temat naszych odczuć?
        • mola16 Re: 25 dc 17.12.04, 16:01
          Pewnie, że tak. Termin @ mam na 21.12 (gdyby była regularnie - 28 dni) ale
          ostatnio coś mi się tam rozregulowało. Tylko, że w tym cyklu miałam robiony
          monitoring i przegapiłam owulację, po prostu w 13dc już było po a my czekaliśmy
          aby żołnierzyki nabrały większej mocy. I pewnie nic z tego nie wyszło. Al;e
          czekam do wtorku. No jak mi coś odbije to zatestuje.
          • blanka22 Re: 25 dc 17.12.04, 16:20
            witam wszystkie dziewczyny, pisze pierwszy raz ale od bardzo dawna śledzę to
            forum i bardzo mi się tu ;podoba. Ja jestem w 24 dc i 5 dni po ow zaczął bardzo
            boleć mnie brzuch i boli nadal nigdy tak nie miałam ciągnie mnie i kłuje na
            zmianę po prawej lub po lewej stronie, przewidywana @ w poniedziałek 27 dc, mam
            nadzieję że jej nie dostanę.
    • ajlii Re: 25 dc 17.12.04, 17:28
      U mnie 29dc, Mąż właśnie pobiegł do apteki po test... Prawie zawsze czuję na
      dzień czy dwa przed ból w dole brzucha (takie skurcze), gorzej się czuję, bolą
      mnie piersi, często plamienie wystepuję. A dziś nic! Mam pełno energii, wręcz
      mnie rozpiera... O! już Mąż wraca, pa smile
      • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 10:23
        Witam niestety znowu się nie udało w 26dc dostałam @ a byłam tak pełna
        nadziei,że w końcu się udało ale niestety kolejny miesiąc starań i nic z tego
        to już 4 powoli zaczynam tracić nadzieję że kiedyś się uda. Mam nadzieję że
        chociaż Wam się powiodło pozdrawiam.
        • mala.mi2 Re: 25 dc 20.12.04, 12:12
          blanka22 napisała:

> Witam niestety znowu się nie udało w 26dc dostałam @ a byłam tak pełna
          > nadziei,że w końcu się udało ale niestety kolejny miesiąc starań i nic z tego
          > to już 4 powoli zaczynam tracić nadzieję że kiedyś się uda. Mam nadzieję że
          > chociaż Wam się powiodło pozdrawiam.
          4 cykle to jeszcze bardzo mało na prawdę!!!! sa tu kobitki które walcza o wiele
          wiele dłużej i nie poddają się...ty też nie mozesz..walcz...a wygrasz, jestem
          pewna!!!!! pozdrawiam,
          • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 12:46
            Bardzo Ci dziękuję staram się być sila ale to staje się coraz bardziej trudne
            kiedyś myślałam, że mieć dzieciątko to takie proste a okazuje się że jednak
            nie, dlaczego jedne kobiety mogą a innym to przychodzi z takim trudem, dziś to
            chce mi się tylko płakać, wierzę że kiedyś i mi się też uda tylko kiedy ?
            • mala.mi2 Re: 25 dc 20.12.04, 12:54
              ja tak samo myslałam ze to nic trudnego a jednak się
              przeliczyłam ...najgorsze to to poczucie bezradności i braku własnej
              wartości...czy ty tez tak czasem masz widzac inne kobiety w ciązy? ja zaraz
              sobie myśle: w czym ja jestem gorsza????
              • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 13:16
                Kochana mam dokladnie tak samo wszystkie moje bliskie koleżanki, siostry
                cioteczne wszystkie albo w ciąży albo właśnie porodziły piękne dzieci, a ja? Na
                dodatek wszędzie gdzie się nie ruszę szczęśliwe mamusie z dzieciaczkami, w
                filmach wszędzie dzieci, w gazecie "pielęgnacja w ciąży" albo "9 pięknych
                miesięcy" można zwarować. Jeżeli mogę zapytać - długo się już staracie bo my
                już 4 miesiąc nie udany.
                • monia.ms Re: 25 dc 20.12.04, 13:22
                  Ja się staram tak już 6 miesięcy, a odczucia mam podobne. MAMY i DZIECI są
                  wszędzie, w mediach, na ulicy, w pracy... I zawsze wydaje mi się, że to jakiś
                  znak w moim kierunku, program o noworodkach w TV - może już niedługo mi się
                  przyda.
                  • mala.mi2 Re: 25 dc 20.12.04, 13:25
                    my sie staramy 7 miesięcy i nic a jesteśmy zdrowi....kochamy sie tez
                    bardzo....a co do tych dzieci wkoło i wszedzie to nawet wczoraj w MAMY CIE było
                    o ciąży i to mnogiej!!!! widziałyście to??????
                    • monia.ms Re: 25 dc 20.12.04, 13:31
                      Widziałam, też od razu wzięłam to do siebie. Nie wiem, ale wydaje mi się, ze
                      faceci tak nie reagują, a my...
                      • mala.mi2 Re: 25 dc 20.12.04, 13:38
                        moj małzonek miał łzy w oczach wczoraj podczas tego programu...nawet kolacji
                        nie skończył bo tak sie wpatrywał w te pęcherzyki ciążowe...on by też chciał
                        pare zobaczyć.....hi hi ale może nie aż 5!!!!!dobry z niego człek...byłby
                        wspaniałym ojcem..no ale cóż...idą święta i wszystkie babcie będą znów
                        ukradkiem wpatrywać sie w moj brzuszek....a tu nic....niech tylko ktos sie
                        odezwie to zamorduję....wrrr
                        • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 13:41
                          No właśnie i świeta i babcie razem zaraz będzie gadanie nawet moja mama
                          ostatnio mi powiedziała że chyba babcią bedę jak będę odprowadzała swoje
                          dziecko do przedszkola, ztrobiło mi się przykro ale nie powiedziałam że się
                          staramy tylko nic z tego, nie rozmawiam z nią na takie tematy moja mama uważa
                          temet ciąży i porodu za temat tabu.
                          • mala.mi2 Re: 25 dc 20.12.04, 13:47
                            moja mama jest w tym temacie ok...jest lekarzem więc troche inaczej do tego
                            podchodzi ...ale widze, ze chciałaby zostać juz babcia....jest od niedawna
                            juz na emeryturze....czasem tylko mnie poucza delikatnie, że za późno zaczełam
                            starania o pierwsze dziecko....coż moja wina, moja wina , moja bardzo wielka
                            wina....sad
                        • monia.ms Re: 25 dc 20.12.04, 15:07
                          Pewnie wszędzie będzie podobnie, święta sprzyjają takiej atmosferze. Ale u mnie
                          jest w miarę ok. Większość osób nie pyta, bo wie, że się staramy i temat jest
                          dla nas drażliwy.
                      • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 13:38
                        Tak ja też to oglądałam tego to już było za dużo jak dla mnie nawet jak
                        popatrzyłam znacząco na mojego męża to powiedział żebym nic nie mówiła,
                        widziałam że było mu też smutno ale faceci to mają chyba jakoś inaczej, wydaje
                        mi się że Oni się tak tym nie przejmują tylko my. Kobiety to zawsze mają gorzej.

Jeżeli chodzi o starania to my 4 cykl i też jesteśmy zdrowi ja napewno bo
                        robiła sobie badania hormonków i Pani Doktor powiedziała że jest ok. nawet
                        bardzo, ale jeszcze muszę zrobić USG na potwierdzenie owu. Jak miałyście takie
                        badanie to jak ono wygląda?. Maż jezcze się nie badał ciekawe czy będzie musiał
                        to zrobić.
                        • monia.ms Re: 25 dc 20.12.04, 15:39
                          Jeśli chodzi o badanie owu. to musisz wykonać USG metodą waginalną w okresie
                          najbardziej prawdopodobnej owulacji. Zalezy to przede wszystkim od tego, jak
                          długi masz cykl. Owulacja wypada ok.14 dc licząc od końca. Najlepiej jest
                          wykonać dwa badania, najpierw sprawdzić czy są pęcherzyki i potem czy już
                          pękły. Ale to Twój lekarz powinien wskazać dokładną datę przeprowadzenia badań.
                          • monia.ms Re: 25 dc 20.12.04, 15:42
                            A jak wygląda badanie. Nic strasznego, wkładają Ci takiego "przyjemniaczka" do
                            pochwy, lustrują w prawo i lewo, no i już... Można przeżyć.Nic nie boli.
                          • blanka22 Re: 25 dc 20.12.04, 16:05
                            Mam cykle 26 dniowe i moja gin. powiedziała żeby zrobić to badanie w 13,14,lub
                            15 dniu cyklu nie dopytałam jej dokładnie i teraz nie wiem zy mam iść w
                            wybrany przez siebie dzień czy we wszystkie 13, 14, 15.Proszę poradźcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka