asiak78 29.12.04, 06:46 Mam pytanko, do bardziej wtajemniczonych. Czy badania FH i FSH wykonyje się na czczo, czy nie ma to znaczenia? Oraz w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badanie tych hormonków? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiak78 Re: LH i FSH 29.12.04, 09:47 Małe sprostowanie oczywiście chodzi mi o LH, a nie jak napisałam w poprzednim liście FH(???) Bardzo proszę o odpowiedzi! dzisiaj mam 4dc i nie wiem czy już iść, czy poczekać. No i czy nie muszę być na czczo! Pa Odpowiedz Link
invicta1 Re: LH i FSH 29.12.04, 10:44 zawsze piszą, żeby robić w 3 dc, ale mnie lekarka wysłała między 5 a 7dc (???) nie wiem czy trzeba byc na czczo, chyba tak-ja byłam na wszelki wypadek Odpowiedz Link
ewkaczo Re: LH i FSH 29.12.04, 11:14 Powiem Ci tak. Bylam ostatnio u bardzo dobrego ginka prywatnie i pokazalam mu wyniki z 3dc a on zapytal kto mi kazal robic w tym dniu cyklu?Bo wolalby aby to badanie bylo zrobione 5-7dc tak jak napisala kolezanka wyzej.Tak wiec mysle ze poczekaj do 6dc)) a badanie bedzie bardziej wiarygodne. Odpowiedz Link
asiak78 Re: LH i FSH 29.12.04, 11:34 Dzięki dziewczyny! Ale już sama nie wiem co robić. Może poczekam jescze z tymi badaniami do wizyty u ginka? Może ona mi powie w którym dc mam je zrobić. Jak gadałam z nią ostatnio (przez telefon) bo chciałam się umówić na wizyte, co w tym roku okazało się już niemożliwe, to pytałam się czy porobić w międzyczasie jakieś badania. Jej odpowiedź brzmiała: NIE! absolutnie nic nie robic! Tylko test ciążowy (dzwoniłam do niej bo mam oststnio strasznie długie cykle 45 dni) Jak przyjde 5 stycznia to się zastanowimy. Ico ja mam robić? Prolaktyne i progesteron jednak zbadałam na własną rękę i wszystkie wyniki OK. czekać, czy nie czekać? Oto jest pytanie??? I co wy na to? Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
invicta1 poczekać szkoda forsy 29.12.04, 12:24 a bez sugestii gina możesz błądzić z tymi badaniami poza tym są one bardzo drogie((( Odpowiedz Link
asiak78 Re: poczekać szkoda forsy 29.12.04, 12:32 Aż tak drogie nie są oba kosztują po 13 zł, ale chyba rzeczywiście poczekam bo może kazać zrobić je jeszcze raz. Dzięki za odzew! PAPA Odpowiedz Link
kasiuula Re: LH i FSH 29.12.04, 12:33 Asiu, tak naprawdę to zależy od Ciebie czy chcesz zrobić te badania i czy nie szkoda Ci na nie pieniążków. Ja na Twoim miejscu bym się skusiła, to są podstawowe badania przy staraniach i pewnie prędzej czy później będziesz musiała je zrobić (no chyba, że zaciążysz wcześniej - czego Ci z całego serducha życzę). Ja też wiele razy czytałam że wysyłano dziewczyny w 3dc a mnie dwóch ginów wysłało właśnie między 5-7dc. A na czczo nie musisz być. Odpowiedz Link