29.12.04, 06:46
Mam pytanko, do bardziej wtajemniczonych. Czy badania FH i FSH wykonyje się
na czczo, czy nie ma to znaczenia? Oraz w którym dniu cyklu najlepiej zrobić
badanie tych hormonków? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asiak78 Re: LH i FSH 29.12.04, 09:47
      Małe sprostowanie oczywiście chodzi mi o LH, a nie jak napisałam w poprzednim
      liście FH(???) Bardzo proszę o odpowiedzi! dzisiaj mam 4dc i nie wiem czy już
      iść, czy poczekać. No i czy nie muszę być na czczo! Pa
      • invicta1 Re: LH i FSH 29.12.04, 10:44
        zawsze piszą, żeby robić w 3 dc, ale mnie lekarka wysłała między 5 a 7dc (???)
        nie wiem czy trzeba byc na czczo, chyba tak-ja byłam na wszelki wypadek
    • ewkaczo Re: LH i FSH 29.12.04, 11:14
      Powiem Ci tak. Bylam ostatnio u bardzo dobrego ginka prywatnie i pokazalam mu
      wyniki z 3dc a on zapytal kto mi kazal robic w tym dniu cyklu?Bo wolalby aby to
      badanie bylo zrobione 5-7dc tak jak napisala kolezanka wyzej.Tak wiec mysle ze
      poczekaj do 6dcsmile)) a badanie bedzie bardziej wiarygodne.
      • asiak78 Re: LH i FSH 29.12.04, 11:34
        Dzięki dziewczyny! Ale już sama nie wiem co robić. Może poczekam jescze z tymi
        badaniami do wizyty u ginka? Może ona mi powie w którym dc mam je zrobić. Jak
        gadałam z nią ostatnio (przez telefon) bo chciałam się umówić na wizyte, co w
        tym roku okazało się już niemożliwe, to pytałam się czy porobić w międzyczasie
        jakieś badania. Jej odpowiedź brzmiała: NIE! absolutnie nic nie robic! Tylko
        test ciążowy (dzwoniłam do niej bo mam oststnio strasznie długie cykle 45 dni)
        Jak przyjde 5 stycznia to się zastanowimy. Ico ja mam robić? Prolaktyne i
        progesteron jednak zbadałam smile na własną rękę i wszystkie wyniki OK. czekać,
        czy nie czekać? Oto jest pytanie??? I co wy na to? Pozdrawiam Asia
        • invicta1 poczekać szkoda forsy 29.12.04, 12:24
          a bez sugestii gina możesz błądzić z tymi badaniami poza tym są one bardzo
          drogiesad(((
          • asiak78 Re: poczekać szkoda forsy 29.12.04, 12:32
            Aż tak drogie nie są oba kosztują po 13 zł, ale chyba rzeczywiście poczekam bo
            może kazać zrobić je jeszcze raz. Dzięki za odzew! PAPA
        • kasiuula Re: LH i FSH 29.12.04, 12:33
          Asiu, tak naprawdę to zależy od Ciebie czy chcesz zrobić te badania i czy nie
          szkoda Ci na nie pieniążków. Ja na Twoim miejscu bym się skusiła, to są
          podstawowe badania przy staraniach i pewnie prędzej czy później będziesz
          musiała je zrobić (no chyba, że zaciążysz wcześniej - czego Ci z całego
          serducha życzę). Ja też wiele razy czytałam że wysyłano dziewczyny w 3dc a mnie
          dwóch ginów wysłało właśnie między 5-7dc. A na czczo nie musisz być.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka