Dodaj do ulubionych

Dla starających się po poronieniu

• lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 11:26
      www2.fertilityfriend.com/home/matitka , dziewczyny na tym tez prowadze
      pomiar tempki i chciała bym mieć to ustawione pod kazdym postem ale nie wiem
      jak to zrobić. Gdzie ta sygnaturkę i jak wstawić.Może pomożecie?
      • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 13:13
        Loruniu, wchodzisz w "moje forum" i tam masz ustawienia sygnaturki, ale ja to
        antytechniczna jestem. Dziewczyny będą wieczorem, na pewno Ci pomogą.
        a swoją drogą, to chyba będzie skok u Ciebie niedługo wink tak czuję
        pozdrawiam
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 18:53
      Teraz sobie sprawdze czy się udało. Dzięki misia.
      • bach28 To ja 12.07.05, 18:58
        Witajcie dziewuszki!
        Ja dziś znowu zaliczyłam gina tyle że z rzygulkami a głownie chodziło o to że
        tak powiem nie przyjmowanie dousnte duphastonu zmienił na dopochwową luteine i
        zalecił leki na rzyganko stwierdził że jednak mocne łono jest leki dał takie
        same jak bralam przy Domelku więc się trochę uspokoiłam no i juz nie ble ble.
        Wizytę mam 21 i obaczym wtedy czy wszytko gra boje się nie ma co....
        • bach28 Pszoła 12.07.05, 19:03
          jak wrócisz to cię cmoknę!!!!!!!!!!!!!!!!
          • pszczolaasia Re: Pszoła 13.07.05, 01:12
            Baśka..to ja cię cmokamkiss kiss a słyszałam gdzieś, ze na rygi jest najlepszy
            imibir i ciasteczka imbirowesmile)))))))))))))))) tofam Was....dziś jest 9
            rocznica mego ślubu...smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • bach28 Wszystliego naj Pszoła 13.07.05, 12:55
              z okazji slubu oczywiźcie dla ciebie i twego szanownego M************
            • bach28 Tenkju Misia 13.07.05, 12:58
              że ty kochana jezdeś to ja zawsze wiedziałam ale niestety na większość z tych
              rzeczy z tej listy od samego patzrenia mnie ble....A diferganu nie biorę
              chocoaż zapisał próbowałam znależć homeopatyki te które polecała Sabi ale
              niezdety w tej formie u mnie przynajmniej ich nie ma. Biore Torecan to samo
              łykałam z Domelem i jest ok i zdrowy i madry więc tym razem też biore...
              • misia_7 Bach, słoneczko moje! 13.07.05, 20:34
                Misia też trzyma za Ciebie kciuki i zobaczysz musi być dobrze, tylko się
                oszczędzaj! najlepiej leż w łóżeczku teraz, a my sobie na Ciebie cierpliwie
                poczekamy wink
            • bach28 ehhh życie 13.07.05, 12:59
              znowu mam plamienia......
              • sabi35 Re: ehhh życie 13.07.05, 15:37
                Bach, zapodaj sobie 3x dziennie magnez 300mg (porcja jednorazowa, czyli
                dziennie 900mg), jak skończysz plamić przejdź na 2x dziennie i tak trzymaj. To
                lepsze niż Duphaston i no-spa razem.
            • bach28 beta 13.07.05, 13:01
              jak z nia jest czy ona przyrasta tylko jak wszystko z ciąza ok a jak żle to co
              spada czy przyrasta ale słabo bo nie kumam?
              • beettinna Re: beta 13.07.05, 13:50
                jak ok to beta rośnie przynajmniej ok.66% więcej co 48 godzin,gdy coś jest
                niefajnie to albo słabiutko przyrasta,albo maleje jak już po wszystkiemu sad(
                trzymaj się dzielnie-może teraz przypada termin twojej kolejnej miesiączki?
                wtedy też lubią byż plamienia które przechodzą...
                pozdrawiam
              • patka05 Re: beta 13.07.05, 16:06
                Basiu trzymaj się dzielnie, my tu wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki i
                cieplutko o Tobie myślimy.
                A bety nie rób, nie ma sensu. To że beta ładnie przyrasta nie oznacza wcale, że
                ciąża sie utrzyma, więc to żaden wyznacznik a tylko niepotrzebny stres.
                Trzymaj się cieplutko kiss
                • pszczolaasia Baśka.... :* będzie dobrze, obaczysz:))))) 13.07.05, 16:46
                  to są jakie plamienia? brązowe, żywoczerwone? ale wiesz, ze z plamieniami można
                  i 9 miesięcy przełazić? wiesz o tym slońce? pewno, że wieszsmile))
            • misia_7 Re: PszołaAsiaaa 13.07.05, 20:21
              gratuluję wam z okazji rocznicy - za rok będzie już dekada wink))) buziaczkii
              kochana, mam nadzieję, ze humorek już lepsiejszy?
              • pszczolaasia Re: PszołaAsiaaa 13.07.05, 20:40
                trochę jakby taksmile))) może dlatego, że dziś ten dzień, lub dlategoi, że wkońcu
                wannę Michu mój do domu przyniósłsmile)) nie będzie tego głupiego prysznica!!!! i
                tak generalnie chyba lepiej ze mną... ściskam w pasiesmile))
            • monika_irl Re: PSZOLA 13.07.05, 23:53
              dzisiaj tez jest moja rocznica slubu tylko ze dopiero trzecia.
              Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malzonka.
            • monika_irl Re: PSZOLA wszystkiego naj 13.07.05, 23:54
              dzisiaj tez jest moja rocznica slubu tylko ze dopiero trzecia.
              Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malzonka.
        • misia_7 Re: To ja 12.07.05, 19:38
          ale fajnie Bach, że się meldujesz! a jaki to jest lek na rzyganko , bo pisałaś
          gdzieś, ze przyjmujesz Diphergan, czy oprócz niego jeszcze coś?? no to do
          wizyty jeszcze kilka dni wink nie bójta się!!!
          a do mnie dziś małpiszon przyleciał, bo przez te wyjazdy weselno-pogrzebowe ( 4
          dni w pociągu) pokićkały mi sie wyliczanki, ale to i lepiej, szybciej zaczynam
          starania!!!!!!!!!!!!! hurrrrrrraaaaaaaa!!!
          • misia_7 Basia to dla Ciebie 12.07.05, 19:43
            Wyczytałam gdzieś, że witamina PP pomaga w walce z nudnościami i wymiotami wink))
            wiem, ze jestem cudowna hehe, czekam na buzi kiss***

GDZIE WYSTĘPUJE WITAMINA PP

Witamina PP (Niacyna) należy do witamin powszechnie występujących w świecie
            roślin i zwierząt. Najwięcej jej znajduje się w wątrobie, mięsie, rybach,
            orzechach oraz ziarnach zbóż. W żywności niacyna występuje w postaci kwasu
            nikotynowego i jego amidu. Kwas nikotynowy znajduje się w większej ilości
            produktów pochodzenia roślinnego. Należy pamiętać, że niacyna powstaje także z
            zawartego w produktach tryptofanu (z 60 mg tryptofanu powstaje 1mg niacyny).

Najmniejsze ilości witaminy (poniżej 0,5 mg w 100g) zawarte są w mleku i
            przetworach mlecznych, jajach, niektórych warzywach (cebula, kapusta biała,
            marchew) i owocach (gruszka, jabłka, pomarańcze, truskawki).

Przedstawiona poniżej tabela nie uwzględnia ilości niacyny, która może być
            wytwarzana z tryptofanu.

Zawartość niacyny w 100g produktu Produkty spożywcze
            Poniżej 0,10mg sery topione i dojrzewające, kefir, śmietana, jaja kurze
            0,10 - 0,50mg mleko, jogurty, sery twarogowe, mąka pszenna wrocławska, płatki
            kukurydziane, owoce (jabłka, pomarańcze, truskawki), warzywa (kapusta biała,
            cebula, marchew)
            0,50 - 1,0mg pieczywo (chleb pszenny, chleb żytni, razowy, bułki pszenne,
            pumpernikiel), makaron, kasza manna, ryż biały, płatki owsiane, owoce (banany,
            kiwi, morele), warzywa (brokuły, brukselka)
            1,0 - 5,0mg ziemniaki, chleb graham, kasza gryczana i jęczmienna, ryż brązowy,
            fasola biała, pomidory, ryby (mintaj, dorsz, śledzie), mięso z piersi indyka
            5,0 - 10,0mg polędwica sopocka, kurczaki, wieprzowina, schab, mięso z udźca
            indyka, ryby (łosoś, makrela wędzona), zarodki pszenne, otręby pszenne
            powyżej 10mg mięso i polędwica z piersi kurczaka, wątróbka z kurczaka, wątroba
            wieprzowa i wołowa, orzechy arachidowe

Produkty szczególnie bogate w niacynę

Artykuły spożywcze miligramy
            drożdże piwne 100g 35
            orzechy ziemne 1 filiżanka 24,2
            wątróbka 100g 12,2
            tuńczyk 100g 10,3
            drób 100g 9,6
            suszone brzoskwinie 1 filiżanka 8,2
            serce 100g 7,4
            łosoś 100g 6,8
            ziarno pełne 1 filiżanka 5,2
            kotlet jagnięcy 1 szt. 5,1
            migdały 1 filiżanka 4,7
            grzyby 1 filiżanka 4,6
            groszek 1 filiżanka 3,8
            kotlet wieprzowy 1 szt. 3,6
            ziarno soi 100g 2,9
      • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 19:33
        no i jest OK wink może w lipcu się uda zaciążyć, cio?
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 19:09
      Jeszcze jedno sprawdzenie. Przepraszam, że zaśmiecam.
      • bach28 Lorunia 12.07.05, 19:12
        widzę ze dzielnie trenujesz wykresiki!
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 19:19
      Bach trenuje, w końcu trzeba kiedyś to zacząć.
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 12.07.05, 23:48
      Weszłam dzisiaj na forum o aborcji, tak tam smutno. Jestem dumna z tego, że jak
      dowiedziałam się o ciąży nie pomyślałam ani razu o usunięciu jej. Wiem, że
      teraz nawet jak zajdę ( chociaż rodzićą nie będzie się to podobaC0 dam radę i
      nawet wyprowadze sie z domu.
      • beettinna Re: byłam u gina! 13.07.05, 21:04
        Byłam dziś u nowej ginki-wczoraj skonczyłam te bolesne zastrzyki,powiedziała że
        wg niej i usg nic się tam nie dzieje-mam jeszcze bolesność prawego jajnika-ale
        mam nadzieję że będzie ok!
        Powiedziała że już we wrześniu-jesienią mogę startować-jeśli nic się nie
        zmieni...
        Mam brać folik i gdy zacznę starania to mam brać luteinę pod język 2razy
        dziennie po jednej od 16dc do zrobienia testu w dniu miesiączki, i tak się
        zastanawiam czy tę luteinę mogę brać do pochwy?i też po jednej 2 razy dziennie?
        już głupieję od natłoku tych informacji...
        W tą sobotę mam egzamin-babka zamiast skończyś sesję w czercu to nam wakacje
        urwała! a ja zamiast się uczyć to po lekarzach latam!!
        ach jo!
        pozdrawiam Was serdecznie!
        • misia_7 do Beettinny 14.07.05, 16:38
          Czyli idzie ku lepszemu! mam nadzieję, że doleczysz sie do końca i Twój M. ,
          jak zwalczycie te bakterie, to też dostaniecie zielone światło, a do września
          to też już niedaleko. Z luteiną to nie wiem, bo nigdy nie brałam,( jak kazała
          pod język, to bierz pod jezyk!!) ale uważam, że bardzo dobrze, ze zmieniłaś
          gina, bo skoro masz trochę za niski progesteron, to trzeba na to coś zaradzić.
          Bardzo Ci też dziękuję za słowa otuchy, które napisałaś mi na wątku
          sierpniowym. To mi pomaga.
          Aha, i będę trzymać kciuki za Twój egzamin w sobote. Napiszę Ci na pocieszenie,
          że ja też jeszcze nie zamknęłam tego roku studiow i też nie z mojej winy wink
          pozdrawiam serdecznie!
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 13.07.05, 23:20
      Dziewczyny czemu aborcje i poronienie lekarze zapisują tak samo?
      • misia_7 lorunia 14.07.05, 17:33
        Bo aborcja i zabieg łyżeczkowania mają wiele ze sobą wspólnego ;-((
        moze zmieńmy temat: ładny masz wykresik wink) oj, moze coś z Tego będzie w tym
        miesiącu wink trzymam kciuki
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 14.07.05, 09:42
      Witam dziewczyny tak z rana. Ostatnio mało się tu udzielacie ale to pewnie
      przez te piękne słonko, które świeci za oknem. U mnie wedłog fertikutyfriend
      owu była 3 dni temu. To chyba by się zgadzało, bo poczułam tak jakby coś mi
      pękło. No zobaczymy co z tego wyjdzie.
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 14.07.05, 09:43
      No ja dzisiaj jade nad morze, ale tylko na jeden dzien.
    • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 14.07.05, 11:07
      witam dziewczyny z ranasmile))) ja już ciężko tyram w pracy..roboty jest w huk i
      dobrzesmile))) slonko pieknie czadujesmile) przede wszytskim chciałabym podziękowac
      za życzenia i życzyć koleżance również szcześcia przez dłuuuuuugie latasmile)))
      Lorunia to czekamy około 2 tygodnie tak? nie ma problemasmile)))
      Basia jak dzisiaj?
      • patka05 Wakacje!!! :))) 14.07.05, 17:17
        Misie pysie kochane, śpieszę donieść że jutro bladym świtem wyruszamy nad morze!
        smile Wreszcie!!! smile Nie będzie mnie do przyszłej soboty, trzymcie się dzielnie i
        nie puszczajcie z byle kim tongue_out
        Do przeczytania po powrocie! smile
        • pszczolaasia Re: Wakacje!!! :))) 14.07.05, 17:30
          Patuś!!!!!!!! nie puszczajcie z byle kim??????? ło matko!!!!!!!! big_grinbig_grinbig_grin
          miłego urlopusmile)))))))))))))))))))
        • misia_7 Re: Wakacje!!! :))) 14.07.05, 17:37
          Ty Patka nie szalej, bo zrobię Ci wizytację nad morzem wink) ja się z nikim
          nie puszczam jak na razie, a co dopiero z byle kim wink Małpiszon daje mi dziś
          popalić, ze ho ho.
          Po powrocie to już ciężka praca nas czeka nad dziecięciem !! zbieraj siły i
          baw sie dobrze.
          Pszczołaasia, i co nie spaliłaś się na słońcu? bo ja mimo filtra 20-tki mam
          opalenizne indiańską na plecach w kształcie koszulki z ramiączkami, niezła
          wiocha!
          • bach28 witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 18:23
            U mnie trochie lepiej od kiedy zapodaję leki na wymiotki i przede wszystkim
            stosuje je nie do mego otworu gębowego, poza tym przesypiam albo leżakuje całe
            błogie dnie...U mnie straszna padaka w sensie pogodowym praży niemiłosiernie...
            Co do plamień to z nimi dziwnie bo w jednej chwili są potem cały dzień nie ma a
            to jest taki śluz pobarwiony brunatną krwią to opis dla Pszółki mej...
            Co do manezu to zapodam sobie go dzięki Sabi...
            Misię mą mocno pitulam
            Patuś to ty nad tym morzem uważaj co by cię jaki ratownik nie zbałamucił!!!!!!!!
            Wszytkie całuje mocno i ściskam ***********************
            • pszczolaasia Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 18:34
              czyli stara krew, jak raz jest raz nie ma to wporzosmile cmokam w strapione i
              umęczone rzyganiem czółkosmile)))
              Misia...po prostu nie uleżałam na słonku przez ostatnie dwa dni ani chwili... w
              domu się skryłam w piwnicy bo tam chłodnosmile))) spalona jestem po łikendzie
              jeszcze i tera też jadę na łikend do Białogórysmile)))
              mąż kuwa chałasuej niemiłosiernie..wannę montujesmile)))
            • misia_7 Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 18:45
              Basia, no widzisz! teraz będzie już tylko lepiej. Panikę schowaj do kieszeni ;-
              ) jak my trzymamy kciuki to -choliera- musi być gut! Aby do USG i wtedy to już
              bedzie luz blues , zobaczysz
              Pszczoła, przecierp ten hałas, bo w końcu full luxus będzie miała w chałupie.
              Ja na razie zbieram na remont, wanne mam, ale kafelków w łazience nie mam i
              badziewny kibel, a w przedpokoju wykładzina pcv - nie ma to jak na
              dorobku wink)
              • pszczolaasia Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 19:03
                mów mi Misia jeszcze... rormalnie na szczęście wymyślili tapety imitujące
                kafelkismile)))))))))))))))
              • beettinna Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 19:08
                Kobity! ja jeszcze tydzień temu to pustaki miałam-a nie łazienke!
                a teraz niewiele lepiej bo dopiero płyty założył regipsowe na ściany!wanna w
                garażu kupiona,nawet szafke po umywalke kupiłam a łazienki nie wiedać-bo mąż na
                dwie zmiany robi-jak na dniówce-no to ok.19.30 przychodzi-już mu się nie chce
                robić,a jak na nocce-to śpi po niej cały dzień!i tak w kółko!
                dobrze że chociaż jest osobno kibelek zrobiny i prysznic na dole u rodziców-bo
                kiepsko by było-zamiast nie myć się po stosunku przez jeden dzień żeby zajśc to
                bym lata chodziła niedomyta!!!smile)))))))))))))szok!
                a może wtedy bym zaszła?hmmmmmmm>?
                mojego kolegi sąsiadka to dzieci w samopas zostawiła,bawiła się na podwóku a
                ona sobie w domu urodziła i pępowinę nawet przecięła aż sąsiedzi zadzwonili na
                pogotowie iją zabrali z dzieckiem:puenta:dziecko i ona zdrowe jak rydz!
                takiej to się darzy czemu nie.................
                • pszczolaasia Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 14.07.05, 20:48
                  ło matko!!! żartujesz Bettina tak? kopara mi wisi...
                  a propo's nie wiem czy mówiłam...fajne fotysmile)))) Pana masz
                  przystojnego...całkiem w moim typiesmile))) a jeśli chodzi o remont, to nic nei
                  mowcie bo mi rormalnie skóra na grzbiecie cierpnie, ale trudno trza go zrobić
                  to trudnosmile))
                  • beettinna Re: witajcie gwiazdy i gwiazdeczki! 15.07.05, 17:15
                    Ja Ci dam pszczolaasia!: w moim typie!!bier te łapy...smile)))))))))))
                    a tak serio to nie wiem jak u Was ale mi całe życie podobali się blondyni, a
                    jak jeszcze byli w okularach to bym się rodziny dla nich wyrzekła!smile
                    no a wyszłam za bruneta-hmmmmmm........
                • misia_7 jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 21:09
                  Lubię was czytać , dziewczynki. Trochę niemrawa jestem teraz z wieczora,
                  dlatego nie odpiszę nic sensownego - musicie mi wybaczyć. właśnie kawkę sobie
                  strzelam. w ogóle nic mi się nie chce, miałam robić w te wakacje łazienkę, ale
                  M. robotę dobrą stracił i muszę się powstrzymać na razie z planami. Ale chcę
                  chociaż odmalować ściany, bo wyglądają nie za dobrze, szczególnie w łazience -
                  zresztą sobie wyobraźcie białe ściany po kilku latach kąpieli z fioletowym
                  mydełkiem wink
                  jaką farbę polecacie, żeby była dobra jakość i żeby mi jeszcze do 1-go kasy
                  wystarczyło? o białą mi chodzi
                  cmokam kiss
                  • pszczolaasia Re: jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 21:16
                    to ten upał Misiasmile)) jesli biała to ja tam waliłam "śnieżką" potem zaczęliśmy
                    mieszać sobie kolory sami różnymi kolorantami...ło matko czasem jak se wspomnę
                    co nam na ścianach powychodziło...to szał ciał po prostusmile))) a jeśli chodzi o
                    kolorową to już z czystym sumieniem polecam Lewisa. z tymże to dosyć droga
                    farba jest, ale kolory ma piekne i dobra jest po prostu.
                    • misia_7 Re: jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 21:24
                      dziękuje Asieńko! wiadomo, ze kolorowa fajna, ale droższa, ja tam na razie
                      nie dbam o bajery tylko chcę mieszkać w ludzkich warunkach, bo wstyd gości
                      przyjąć do zamydlonego chlewu i jeszcze dodam, ze najbardziej mnie drażnią
                      odciski palców... i całych łap poodbijane w przedpokoju, gdzie sie ludzie
                      rozbierają i opierają o ścianę. Podobno Dulux jest bardzo dobry - można myć i
                      sie nie ściera. Widziałam też, że DEkoral biały jest w promocji. Zobaczę
                      tą "śnieżkę" wink dzieki za podpowiedź!
                      • pszczolaasia Re: jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 21:39
                        ja jechałam do sklepu po DULUXA i Pan w sklepie, nie sprzedawca, zeby nie było,
                        wziął mnie stronę i kazał ze swoim majstrem pogadać i ten majster kazał mi
                        wręcz kupić LEWISA właśnie zmywalnego. zrobiłam rozeznanie i wiesz dużo
                        fachowców poleca właśnie LEWISA. ci którzy mają dulexem pomalowane nie
                        narzekają. w każdym razie nie słyszałam, ale wiesz..ja mam w domu szarańczę-
                        psa wilczura..po prostu szrańcza... kumasz..jest zima leży węgiel..musi po
                        prostu musi wejść na nią położyć się i potem zasyfić mi mieszkanie...jak jest
                        błoto MUSI się w nim wykąpać..ja mogę majątek na farby wydać...ale tą farbę już
                        tyle razy szorowałam szrubrem..no trochę kolor się zmatowił smile))) ale
                        szarańcza, znaczy piesek może szaleć w błocie do wolismile))) ściskam w pasiesmile)
                        • beettinna Re: jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 22:48
                          Niestety śnieżki ani jedynki nie polecam-biała słabo kryje-są prześwity,lepiej
                          wygląda jeśli kolorowego pigmentu dodasz-to spoko ale biała nie.
                          dulux wiem że dobry ale cena również.
                          pozdrawiam!
                          ps.od lutego mi obiecuje mój M.łazienkę a jest już lipiec!! Help!
                          • lorunia Re: jaką farbę do ścian polecacie? 14.07.05, 23:18
                            A ja już z morza wróciłam, byłam w Sztutowie. Jejku jaka ta woda gorąca byla,
                            cieplejsza niz w jeziorze. Kurcze musze już niedlugo powtorzyc ten wyskok.
                            Chociaz byl zakaz kapieli, bo byly wysokie fale to i tak sie wykapalam. Tylko
                            nie raz stanik mi zjezdzal i troszke cycusia odslanial.
                            • pszczolaasia Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 08:28
                              nononono Loruniasmile))))) nie no..nie poznaje koleżankismile)) i dobrzesmile) niech se
                              wychodzi na wolnośćsmile)))
                              Bettinko mi tam zawsze dobrze kryłasmile) może dlatego, ze mistrzunio zawsze
                              cekolem najpierw pomazałsmile))
                        • misia_7 Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 14:04
                          dobra. zobaczy się co z tymi farbami. Zacekolowane będę miała, to wiadomo.
                          Widzicie jaka bida , ale farba w łazience musi być dobra, ale olejnej lamperii
                          nie chcę!! najbardziej to bym chciała kafelki... - wiem , warto mieć
                          marzenia wink
                          Dzięki za odzew, kobitki
                          • pszczolaasia Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 14:19
                            jaka tam bidasmile)) normalne we współczesnym domu ludzi normalnie , czyli średnio
                            zarabiającychsmile)) czym się Miśka...jak ty w tym upale wyczymujesz? ja zdycham
                            powoli...
                            • misia_7 Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 14:38
                              oj bida trochie jest ostatnio, ale dopóki nie odcięli mi internetu, to jest
                              OK tongue_out Zrobię te ściany to bydzie lepiej to wyglądać.
                              Ja w upale? zamuliło mnie , ale powiem Ci, że widzę z okna wreszcie pierwsze
                              CUMULUSY!! może będzie deszcz jutro, nareszcie... Nawet drzewka na osiedlu
                              więdną i nie za wesoło to wygląda, trawnik wypalony, klęska ekologiczna
                              normalnie. Po za tym jak jest upał, tym bardziej przeszkadza małpiszon suspicious

Oj, Lorunia, co ja słyszę :0) może ja też się nad morze wybiorę?
                              ale ja to taka strachliwa jestem.. boje sie teraz przed staraniami jakąś
                              infekcję załapać...

Pszczoła, nie zdychajże teraz, z kim ja będę marudzić?? wink
                              • beettinna Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 17:17
                                Dziewuszki jakieś niemrawe dziś jesteście!
                                zbierać siły-zbierać!kto się będzie za was za chwilę starał co?bo ja chwilowo
                                nie-przestój u mnie...same znacie przyczynę...
                                miłego weekendu!
                                e co tam:po polskiemu:miłego wypoczynku sobotnio-niedzielnego!smile
                                • misia_7 Re: jaką farbę do ścian polecacie? 15.07.05, 17:20
                                  e tam niemrawe, ja jestem mrawa wink Właśnie szykuję specjał kawowy, a potem
                                  jedziemy na zakupy. Ja też życzę Schoenes Wochenende!!
    • pszczolaasia podziwiam Was , ze możecie sklecić choć słowo 15.07.05, 19:09
      i myśli w tym upale.... obłędsmile))))
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 15.07.05, 19:29
      Po krotkim odpoczynku u rodzicow w lesie powracam do plonacej stolicy.Ja juz
      wymiekam, mieszkanie mam od strony pd balkon od zachodu, w konach zeluzji brak.
      Wiecie co sie dzieje u mnie? Zar...
      U mnie z dnia na dzien brzusio wiekszy i melduje sie ze pierwsze ruchy juz
      poczulam 3 dni temu. To nie takie kopy o jakich myslimy ale fajne bulgotanie w
      brzuszku, choc coraz czesciej wyczuwalne i widoczne od zewnatrz. Pomimo ze
      brzusio rosnie to i tak mam malutki w porownaniu z innymi w podobnym tygodniu.
      A jak tam Basia sie czuje? Wymioty przechodza czy nadal mecza?Jakos Iwonka sie
      nie odzywa?DzIewczyny z Pomorza jaka pogode zapowiadaja na poczatek sierpnia bo
      sie wybieram w wasze strony i prosze o rezerwacje troche slona dla nassmile
      Pozdrawiam
      • bach28 A umnie góry i i szczyty 15.07.05, 19:48
        czasem mam wrażenie ciężkie do zdobycia. dziś zaczęłam krwawić chyba dla
        urozmaicenia mojego zbyt monotennego życia. W te pędy polecialam do szpitala do
        mego gina a on zbadał i zrobił usg i ...zobaczyłam serduszko milimetrowego
        maleństwa no i tyle tego szczęścia bo choć serduszko bije to pęcherzyk się
        odkleja narazie delikatnie ale w dwóch miejscach, kazał leżeć zwiększył luteinę
        i ......czekać bo na tym etapie ciązy nic innego nie da się zrobić..............
        • pszczolaasia Re: A umnie góry i i szczyty 15.07.05, 20:02
          och Basiu kuwa... modlę się, zeby si.ę to dobrze wreszcie wszystko skończyło!!!
          mam nadzieje, ze wszystkie twoje udręki znajdą szczęśliwy finał!!! naprawdę się
          modlę!!! ile bierzesz już tej luteiny? jak rzyganie? będzie dobrze Basiu,
          wszytskie czymiemy kciukasy za ciebie i musi być dobrze!!!!!
        • misia_7 Basiuniu 15.07.05, 21:06
          Moja królewno, wiem , nie powinnam płakać, ale jestem taka bezsilna, tak bardzo
          bym Ci chciała jakoś pomóc, a nie mogę! Teraz wszystko w rękach Boga, ale Ty
          kochana leż, leż plackiem, my trzymamy tu wszystkie kciuki za Ciebie i się
          modlimy. Teraz nic nie jest ważne, dużo odpoczywaj i postaraj się nie
          denerwować - chociaż wiem, że to bardzo trudne. Myślę o Tobie cieplutko i
          trzymam kciuki ze wszystkich sił!!!
      • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 15.07.05, 20:04
        łojejku ciesze się, ze czujesz ruchysmile)) a czemu malutki ile ma cm? czy mm? na
        razie prognozy mówią, ze przyszły tydzień ma być chlodniejszy na razie, ale
        więcej nic nie wiemysmile))
      • misia_7 do Doroty 15.07.05, 20:53
        Kochana, to świetna wiadomość, że u Ciebie wszystko super z brzuszkiem. Bardzo
        się cieszę, że jest coraz lepiej!
        Jeśli chodzi o pogode, to jak pisała Asia, trudno tu wytrzymać, normalnie
        Riwiera , upał okropny. Trochę zaczyna to już męczyć, bo deszczu nie było od
        miesiąca i jest dużo pyłu, kurzu i rośliny padają. Bardzo bym chciała, by
        popadało chociaż w nocy, bo nie ma czym oddychać. Tak więc się nie martw, bo
        choć na jutro zapowiadają burze z piorunami, to i tak im nie wierze w te
        prognozy, bo tydzień temu mówili to samo.
        Przyjeżdżaj śmiało, słońca dla was na pewno nie zabraknie wink
        ściskam
    • bach28 Bettina 15.07.05, 20:02
      dzięku za zdjęcia fajna z Was para....
      • slonko81 Dziewczyny 15.07.05, 21:59
        oświadczam uroczyście,że dziś w niocy(no dobra,nad ranem) jadę nad morze.Muszę
        odpocząć,zebrać siły.Mam nadzieję,że złapię trochę słonkasmileTrzymajcie się
        cieplutko,dam znać jak wrócę.Basiu,trzymam kciuki.
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 16.07.05, 08:19
      Basiu tu nie ma zartow. Jesli masz taka mozliwosc zalatw kogos do pomocy do
      Domelka a sama lez plackiem.Plackiem i to doslownie. To musi sie na nowo zlepic
      a do tego trzeba relaksu i brak ruchow (oczywiscie w pozycji pionowej). Ja z
      Kubusiem lezalam plackiem 2 tyg i na prawde wstawalam jedynie do ubikacji (no
      ale ja nie maialam wtedy dzieci), bralam duphaston i Kaprogest domiesniowo
      (przyjezdzala do nas pielegniarka). Pamietam ze pupe mialam tak obolala ze
      pomimo iz mialam zakaz wstawania to i tak ni moglam tego robic z bolu. Takze
      lez kochana i wszystko bedzie dobrze. U nas w W-wie tez troche chlodniej
      zapowiada sie burza.
      Asia a jaku u ciebie wyglasda teraz cykl? Beta calkowicie spadala?
      Pozdrawiam
      • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 16.07.05, 08:50
        Dorotko ku mojej radości cykl wrócił do normy bez większych przebojów.
        poprzednia @ przyszła opóźniona o 4 dni, więc w granicach normy. teraz powinnam
        dostać 19-20. więc czekam. beta nie spadła jeszcze, ale według moich obliczeń
        powinna wynosić gdzieś około 19-stu. więc jeszcze około 2 tygodnie.
        Słonko miłego urlopusmile)))))
        • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 16.07.05, 12:38
          Asiu, no widzisz, idzie ku lepszemu, mam nadzieję, że wszystko już wkrótce
          wróci do normy
          Słonko, wypoczywaj sobie spokojnie
          Bach, Dorotka ma rację, leż plackiem , a my tu za Ciebie trzymamy kciuki.
          pozdrawiam wszystkie dziewczyny serdecznie i upalnie
    • lorunia Witam 18.07.05, 08:09
      Cześć dziewczynki z rana. Jak się macie? U mnie za oknem słońce świeci to
      pewnie pojadę sobie nad jeziorko.
      • misia_7 Re: Witam 18.07.05, 14:49
        cześć Loruniu.
        Ja jadę za miasto dopiero pojutrze. Teraz zabieram sie za gotowanie obiadu, a
        potem będę sprzątać. Czyli nic ciekawego. A jak Ty się czujesz tydzień po
        owulacji?
        pozdrawiam
        • lorunia Re: Witam 18.07.05, 15:29
          Dobrze się czuje, żadnych objawów ciążowych nie mam. Ja nawet nie nastawiam się
          na zafasolkowanie. Przy pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów, tylko
          zatrzymana miesiączka, no i raz na jakiś czas mdliło mnie. Ja sobie czekam i
          się jak narazie nie przejmuje. Nawet dzisiaj nie płacze, a właśnie w ten dzień
          miało narodzić się moje maleństwo. Nad jeziorem nie byłam, bo się rozpadałosad.
          • misia_7 lorunia 18.07.05, 20:28
            Loruniu, to dobrze, ze jestes silna psychicznie. Zobaczysz, będziesz miała już
            niedługo drugą kruszynkę, która na pewno w duzej mierze wynagrodzi Ci tamten
            smutek...
            cmokam wink
    • aksamitka27 Re: Dla starających się po poronieniu 18.07.05, 08:17
      Cześć dziewczyny!Czy jest tu ktoś z Wrocławia, kto mogłby mi pomóć?chciałabym
      zrobić szybko (i tanio) usg i skonsultować z ginekologiem.Czy możecie mi kogoś
      polecić?bardzo Was proszę!

Anka
    • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 18.07.05, 18:36
      dziewczyny mam info od Bach, lezy już nie krwawi tylko plami i kazała Was
      wszystkie ucałowaćsmile))
      niestety ja nie mogę pochwalić się dobrym nastrojem dziś, bo mam takiego
      wkurwa po pracy, że normalnei mnie nosi na lewo i prawo i jeszcze się
      pokłóciłam z moja mamusią, więc..lepiej będzie jak pogadam z Wami jutrosmile))
      ściskam w pasiesmile))))
      p.s. jak by ktoś słyszał o jakiejś pracy na Pomorzu, to ja chętnie..mogę nawet
      ulice zamiatać....
      • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 18.07.05, 20:26
        Asia, współczuje nastroju, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej. Nie wiem co
        Ci doradzić, ja ostatnio w podobnej sytuacji zakupiłam wermut i obaliliśmy z
        M., po czym zasnełam, a następnego dnia było lepiej... Olej to, wykąp sie w
        pianie, w końcu wannę już macie wink ściskam i całuję
        a o pracy za***nej to Ci moge opowiedzieć jutro jak będziesz w lepszym
        nastroju!!
        Nareszcie są wieści od Basi naszej kochanej. Jak będziesz miała z nia kontakt,
        to przekaż jej , prosze, że jest dzielna i ma ode mnie buźki prosto w czółko wink
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 18.07.05, 22:30
      No dziewczynki wszystkie prawie wyjechały na wakacje, ale zapraszamy odrazu po
      urlopiku.
    • lorunia Ale cicho 19.07.05, 10:07
      No dziewczynki jeszcze śpicie? Ja już jestem na nogach i zaraz wybieram się do
      lekarza, po recepty. Niestety tylko mnie wysyłają, bo samym im się nie chce.
      Pewnie pójdę na miasteczko i poszukam sobie jakieś bluzki, bo ja w sobote jade
      do mojego słońca na Disco Polo. Pozdrawiam
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 19.07.05, 14:15
      Asia zbastuj jutro bedzie lepiej. A gdzie jest nasza Basia, wyjechala gdzies?
      Asiu przeslij jej moc goracych caluskow i duzo, duzo zdrowka.Pozdrowienia, a
      jak pozostalych testowanie?
      • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 19.07.05, 17:57
        A dziś nad morzem burza z piorunami..
        Asiu, fajnie, że mniejsza beta...
        Do testowania to chyba Lorunia najbliższa w kolejce albo Iwona, ale jej się
        chyba spodobało na Krecie i została na drugi turnus??
        Nasza Basia pewnie leży biedactwo..
        Dorota, nic nie piszesz czy synuś mocno kopie? a dostałaś moje zdjecia?
        pozdrawiam was wszystkie w to burzowe popołudnie
    • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 19.07.05, 17:17
      ja tylko na chwilę dziś... moja beta 12.02, czyli jak rzekł przystojniak można
      powiedzieć, ze zamknieta historia...
      w czwartek idę po antyki i zobaczymy co dalejsmile wpadnę później, moze
      wieczorkiemsmile)
      • beettinna Nowinki ze świata 19.07.05, 19:18
        Dziś byłam w aptece po kwas foliowy i okaząło się że jest jakiś tańszy od
        foliku i folovitu,Ten nazywa się folifem firmy biofarm-dałam za niego 4 zł i 2
        gr.

oki-to koniec nowinek!! smile)))))))))

pozdrawiam serdecznie
        • misia_7 Re: Nowinki ze świata 19.07.05, 20:40
          a za ile tabletek Beettinnko? ja swój kupuję za 16 złotych i ma aż 250
          tabletek, dawka kwasu foliowego jest ta sama
          • beettinna Re: Nowinki ze świata 19.07.05, 20:47
            no nie mów! to spoko!ten ma tylko 30tabletek

a jak się twój nazywa?

ps.zrobiłaś ten suwaczek?bo dałam ci wskazówki na lipcowym wątku
            • misia_7 do Beettinny 19.07.05, 21:00
              Mój nazywa się "kwas foliowy Puritan's Pride", w każdej aptece , opłaca się
              i to bardzo , wychodzi 5 razy taniej niż Folik.
              ja dopiero teraz znalazłam to co mi pisalas!! odezwe sie do ciebie na gg,
              jak zainstaluje, ok?
              • pszczolaasia Re: do Beettinny 19.07.05, 21:08
                img316.imageshack.us/img316/3397/mjpieszczochnaszejedynedzieci8.jpg
                nie mam absolutnie pojęcia jak to się wkleja w sygnaturkę ,a le nie takie
                długie, tylko krotkie.. ale krótko mówiąc to moje jedyne dzieckosmile))))))
                podobne do mnie nie???????
                • misia_7 pszczolka 19.07.05, 21:18
                  Asiu, fajny psiaczek wink naprawdę! czy to ten co się tarza w węglu? suspicious
                  • pszczolaasia Re: pszczolka 19.07.05, 21:34
                    dokładnie tensmile)) idiota po prostu...przed chwilą bylismy z T. w lesie z nim na
                    spacerku..pognał za dzikiem ... dowołać go nie można było..normalknie jeszcze
                    mi się nogi częsą.... miał czubek więcej szczęścia niż rozumu!!!! przecież
                    gdyby ten dzik w końcu się wnerwił, to rormalnie z mojego durnego psa nic by
                    nie zostało!!!!!! a mówiłam Wam, ze on 6-kę dzieci ma? jednym strzałem... w tak
                    młodym wieku babcią mnie zrobić... skandalsmile)))
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 20.07.05, 10:36
      Tak Misiu mam twoje zdjecia z 7 lipca z jakiegos fajnego pikniku. Dziewczyny
      korzystajcie bo potem to malo takich okazji, przynajmniej u mnie, rodzice meza
      w innym kraju, moi 35 km ode mnie a wiec jestem tu sama i kazde wyjscie to
      wyprawa, bo trzeba malego zawiesc do dziadkow a po zabawie zazwyczaj
      odstawialam meza do naszego domku a sama jechalam do rodzicow do synka, jakos
      nie mam sumienia go zostawiac choc wiem ze bardzo, bardzo lubi byc u
      dziadkow.Juz nie moge sie doczekac wyjazdu nad morze, wiadomo ze imprez
      wieczornych nie bedzie ale synek jest juz w takim wieku ze po kapieli wsadze go
      do wozka i smialo mozemy ruszac na wieczorne spacerki. Drugi synus daje we
      znaki jak najbardziej, teraz jak sie rusza to caly brzuch mi faluje.
      Asia masz bardzo ladnego pieska, ja mam u rodzicow dwa jamniczki.
      Pozdrawiam i do uslyszenia kobitki.
      P
    • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 20.07.05, 14:30
      No dziewczynki u mnie za oknem pochmurno, ale chyba i tak wybiorę się nad
      jeziorko. Ja raczej będę moczyła nogi ale jakby była ciepluśka woda wejdę do
      niej. Boję się mieć nadzieję więc na nic się nie nastawiam. Chociaż tak łatwo
      to nie jest, bo mierzę tą tempkę. Pozdrawiamsmile.
    • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 21.07.05, 18:59
      dostałam tabletki. na 3 miesiące.potem obaczymy. ale ja na razie tak czuje, że
      chyba dłużej sobie poczekam. musze pozałatwiać parę spraw, które się
      nawarstwiły. no nic. obaczym moze się rozwiążą przez te 3 miesiace. na razie
      czekam na jaśnie szanowną Panią @ , kiedy zechce mnie odwiedzić!!!! 2 dni
      spóźnienia..łaksawa... @.
      w związku z tym powstaje w mej łepetynie pstrej pytanie..czy zechcecie ze mną
      jeszcze romawiać, mimo, że się NIE STARAM????????
      • misia_7 Re: Dla starających się po poronieniu 21.07.05, 19:12
        Dorotko, nawet nie wiesz jak optymicznie nastrajają mnie Twoje opowieści o
        brzuszku wink Wtedy jeszcze mocniej czuję, że zrobię wszystko, by też to
        przeżyć.. Co do szaleństw i do korzystania z czasu, skoro go jeszcze mam - no,
        ja korzystam póki się da, ale jak by mi ktoś powiedział, że jeśli się poświęcę
        i mam leżeć 9 miesięcy i będzie zdrowa dzidzia, to bym nawet minuty się nie
        zastanawiała! już się nie mogę doczekać...

Loruniu, widzę, że u Ciebie już 10 dni po owu? Jak się czujesz?

Pszczolaasia: nie, ja już z Tobą nie gadam tongue_out Jak to się nie starasz?
        starasz, tylko robisz przerwę, prawda? ściskam Cię i liczę na to, że nie
        ulecisz nam z wątku niczym pszczółka wink

A co u Basi naszej kochanej? wie ktoś?
        Dla was wszystkich: kiss**
        • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 21.07.05, 19:26
          no wiesz, jak zechcecie ze mna gadać, to nigdzie nie uletęsmile)))
          Baśka dzisiaj miała do gina iść i miala znać dac jakowyś... dzięki Misiasmile)
          • lorunia Re: Dla starających się po poronieniu 21.07.05, 19:34
            Dobrze sie czuje i nie ma zadnych objawow. Chyba pojawi sie malpiszonek ale jak
            nie tym razem to nastepnym sie uda. Od wrzesnia bede sie brala tak na powaznie
            za staranka a teraz jeszcze z doskoku. Czekamy na @ lub jej brak. Pozdrawiam.
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 22.07.05, 08:16
      No wiesz Asia, to znaczy ze ze mna tez nie chcesz rozmawiac bo nie jestem
      starajaca? Masz ty kobito postrzelone pomysly, ja pamietam o mojej umowie...
      Baska daj znac co u Was slychac.Misia, Lorunia oby nastepnym razem sie udalo.
      • pszczolaasia Re: Dla starających się po poronieniu 22.07.05, 08:48
        będę kciała!!! się pytam czy WY kcecie:smile))))
        przyszła @. rozpoczynam pigułkową przygodę.. smile)
        • bach28 Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 10:18
          Moja przygoda z kolejną ciążą wlaśnie dobiega ku końcowi mała szansa na to że
          jest dobrze w poniedziałek będzie wynik ostateczny ale dziś oglądało mnie dwóch
          lekarzy i prawdopodobne obumarcie. Ten sam tydzień co pół roku wczesniej chyba
          jestem za toksyczna. I choć bardzo Was lubie nie mogę tu być życzę wam
          wszystkim dużo siły..
          Baśka
          • pszczolaasia Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 10:37
            Boże....
          • annalalik Tak bardzo mi przykro :( 22.07.05, 10:49
          • misia_7 Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 10:59
            Basiu... ;-((((
            • pszczolaasia Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 11:05
              chce mi się ryczeć..bo tak naprawdę nie wiem co mam powiedzieć Basi... po
              prostu kuwa..od paru dni ciśnie mi się na usta pytanie DLACZEGO ????????
              spadam..mam kuwa pełno roboty.. wpadnę wieczorkiem..
              • beettinna Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 11:15
                Basiu,przytulam Cię mocno,.......
            • ata76 Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 11:15
              Basia...sad((((((((((((((
          • tagnieszka1 Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 11:21
            Basiu...sad(( Tak mi niesamowicie przykro....sad Pisanie czegokolwiek byłoby
            teraz bezsensem...., bo co tu mądrego napisać....? Och....sad(((
            • jedna_chwilka Re: Chciałam się z Wami pożegnać 22.07.05, 12:24
              Basiu..., może zajrzysz jeszcze na chwilkę, tak mi przykro, nie godzę się z tym!!!
              Przytulam najmocniej jak umiem.
              Jagoda
              • ivonne76 Basiu, ściskam Cię mocno 22.07.05, 14:25
                Własnie wrócilam z wakacji i tu od razu takie złe wieści o Basi. Jest mi bardzo
                przykro z tego powodu Basieńka. Bądź dzielna.
    • dorota53 Re: Dla starających się po poronieniu 22.07.05, 14:35
      Basiu tak bardzo mi przykro, naprawde... Sciskam cie mocno, uwierz w siebie to
      najwazniejsze. Kto cie lepiej zrozumie jak my na tym watku. Wiem jak to boli
      dlatego pisanie czegokolwiek teraz jest bezsensowne.Pytanie dlaczego musisz
      przez to przechodzic drugi razsadKochana jak tylko poczujesz chec zajrzyj do
      nas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka