Dodaj do ulubionych

6 cykl starań...

16.03.05, 19:49
Witam bardzo serdecznie! jestem nowa, ale tylko pod względem pisania bo
czytam was juz od jakiś 4 msc. i cieszę sie z wami i smucę. Postanowiłam
napisać bo zdrażnił mnie dziś mój ginekolog. Znów @ przyszła więc poszłam po
skierowanie na badanie hormonów a on mi powiedział że to nie jest wcale ważne
mimo iż nigdy takiego badania nie miałam robionego, a od 6 cykli się staramy
i nic Testy od Ewy też nie pokazują owu albo nie mogę trafić (2 cykle z
testami)... Strasznie mnie męczy przeczucie że jest coś nie tak tym bardziej
że w wieku 14 lat (teraz mam 26) straciłam jajnik... ale sie rozpisałam
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: 6 cykl starań... 16.03.05, 21:46
      Cześć! Ja staram się już 9 cykl o fasolkę. Około 5 cyklu powiedziałam o tym
      ginekologowi i też zbagatelizował sprawę. Niedługo znów się wybieram i mam
      zamiar "zarządać" skierowania na hormony. Koniecznie musisz zrobić badania -
      najlepiej też monitoring żeby wiedzieć czy jest owu. W razie czego pomyśl o
      zmianie gina. Ja też to zrobię jeśli tym razem nie potraktuje mojego problemu
      poważnie. Pozdrawiam i życzę owocnych starań. Ania
      • oleczka9 Re: 6 cykl starań... 17.03.05, 17:57
        Witam Aniu! Mój gin stwierdził, że nie może tak być że każdy będzie sobie robił
        hormony bo tak chce... Problem w tym ze w moim mieście jest tylko jeden i na
        dodatek dojeżdzajacy dwa dni w tyg. - beznadzieja!!!Mój dawał mi luteinę ale
        bardzo źle ją znosiłam a poza tym naczytałam się i przestałam ją brać po jednym
        cyklu. Jestem zła na niego i najchętniej już więcej bym do niego nie poszła nie
        chciał ze mną nawet dyskutować...
        • annalalik Re: 6 cykl starań... 17.03.05, 18:53
          Może faktycznie powinnaś pomyśleć o zmianie ginekologa. Dowiedz się czy w
          sąsiednich miastach przyjmuje ktoś sensowny. Naprawdę warto. Pozdrawiam Cię
          serdecznie.
        • eweks0 Re: 6 cykl starań... 18.03.05, 08:34
          oleczko9 zainteresowalo mnie to conapisalas, ze odstawilas luteine. ja tez ja
          biore 1 cykl i dobrze ja znosze ale nie wiem czy branie jej ma sens. Mam ja
          brac 2 cykle od 12 do 25 dc a wg testow pik LH mialam 14 dc. Czy mozesz mi cos
          doradzic?
        • eweks0 Re: 6 cykl starań... 18.03.05, 08:50
          oleczko jak masz chwilke to napisz dlaczego przestalas brac ta luteine smile
          • oleczka9 Re: 6 cykl starań... 18.03.05, 16:47
            Bo nie mogłam jej utrzymać pod językiem (miałam cały czas odruch wymiotny) ale
            jakoś te 10 dni (od 16 do 25dc) wytrzymałam jedząc równocześnie z luteiną
            cukierki żeby zabić ten smak... a poza tym wyczytałam na tym forum że jeśli się
            weźmie ją przed owu to zadziała jak tabl. antykoncepcyjna Miałam brać 3 cykle a
            jak w tym czasie nie zajdę w ciążę to miałam się zgłosić do gina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka