Dodaj do ulubionych

plamienia przed

04.04.05, 10:01
Witajcie,

Mam pytanie czy to jest normalne, jestem dziś w 25dc i zaczynaja mi się
plamienia przed @. Czy te plamienia przed mają wpływ na to, że nie mogę zajść
w ciąże?
Czy to znaczy, że mam czegoś za mało albo za dużo?
Te plamienia zawsze są bardzo skąpe i mają brunatne zabarwienie.
Nadziei nie mam już, że się udało w tym cyklu ale zastanawiam się na
przyszłość.
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: plamienia przed 04.04.05, 10:07
      kłania sie wizyta u gina i badanie progesteronu, poczytaj troche jest tego na
      forum
    • zosia2005 Re: plamienia przed 04.04.05, 10:38
      bardzo dziękuję za info
      podłamałam się troszkę a czy to się da jakoś wyleczyć?
      mam szansę na dzidzisia jeszcze kiedyś?
      te plamienia nie są obfite i w ogóle ich na bieliźńie nie widać (nie muszę
      używać nawet wkładek)
      • kruszyna75 Re: plamienia przed 04.04.05, 10:49
        jak najbardziej jest to wyleczenia. ja zawsze miałam, każdy gin mówił, że to
        normalne, nie ma się czym martwić. Dopiero niedawno doczytałam, że może byc za
        niski poziom progesteronu. Przez 3 m-ce brałam Castagnusa i jak ręką odjął.
        • zosia2005 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:02
          a jakie miałaś objawy?
          • kruszyna75 Re: plamienia przed 04.04.05, 12:11
            Zosia, zawsze miałam 2-3 dni przed owu brunatne plamienia. każdy mówił, że tak
            widocznie musi być... ale ejdnak okazało się, że nie musi smile
          • kruszyna75 Re: plamienia przed 04.04.05, 12:13
            Zosia, tylko tak jak pisze Sabi, zacznij od ziołowych i nie faszeruj się
            sztucznymi hormonami (one tylko w razie konieczności), jeżeli to jest tylko 1-2
            dni i wkładek nie musisz nosić to naprawdę nic złego się nie dzieje.
    • asiulka1976 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:08
      objawami sa plamienia
      • zosia2005 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:16
        ale powiem Ci, że te moje plamienia nie są jakieś obfite. Po prostu na dzień,
        dwa przed planowanym @ pojawia się u mnie brunatna wydzieklina, którą obserwuje
        tylko gdy jestem w toalecie. Przepraszam, za tak obrazowy opis.
        Nie muszę używać wkładek, nic.
        Myśłisz, że to też może być objaw?
        • sabi35 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:41
          Ja tak miałam przez 2 cykle po odstawieniu tabletek, w trzecim zaszłam w ciążę
          bez ingerencji hormonalnej. Nie zawsze trzeba ingerować hormonalnie, lepiej
          hormony zbadać albo poczekać. Możesz w drugiej fazie cyklu pić herbatkę z
          przywrotnika 3x dziennie. Ma działanie podobne do progesteronu
          • zosia2005 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:47
            bardzo dziękuję
            będę piła tego przewrotnika i myślę że będzie wszystko dobrze
            a od ktorego dnia cyklu?
            • sabi35 Re: plamienia przed 04.04.05, 11:52
              Zaraz po owu. Możesz też zapytać o nalewkę z przewrotnika. Wtedy bierzesz 10-15
              kropli 3x dziennie.
              • zosia2005 Re: plamienia przed 04.04.05, 12:25
                mam jeszcze jedno pytanie
                czy jak miałyście te plamienia to raczej skąpe czy już takie, że musiałyście
                używać wkładek?
                No i ten ból brzucha jakby to juz była@
                • kruszyna75 Re: plamienia przed 04.04.05, 12:33
                  ja musiałam używac wkładek, bóli nie miałam, zawsze mam w 1dniu krwawienia
                  • dora791 Re: plamienia przed 04.04.05, 23:51
                    ja też tak mam. muszę używać wkładek. tego brunatnego śluzu pojawia się sporo w
                    połowie cyklu i potem kilka dni przed @. Czasem po stosunku przed @ pojawia się
                    nawet troszkę krwi. wcześniej nie zwracałam na to uwagi bo gdy mówiłam o tym
                    lekarzom stwierdzali, że to normalka (nikt nie zlecił mi badania hormonów) a mi
                    to nie bardzo przeszkadzało. Mimo to w pierwszy cyklu starań zaszłam w ciążę,
                    którą niestety poroniłam. Teraz po zrobieniu wszystkich badań i przebadaniu
                    progesterenu lekarz mówi, że wszystko jest w normie (tak wynika też z norm z
                    laboratorium) ale że progesteron jest w tej dolnej granicy (nie najniżej ale
                    jednak). Nie kazał mi niczego brać jednak na te plamienia (duphaston dostałm
                    ale mam brać jeśli okaże się że jestem w ciąży a nie wcześniej). Jeśli chodzi o
                    ślady krwi po stosunku przed @ - mówi, że to od nadżerki (nie trzeba jej usuwać
                    bo jest niewielka) ale może właśnie lekko krwawić po stosunkach przed @.
                    Więc nie wiem. Czytam na forum, że dziewczyny łykaja w takich przypadkach
                    duphaston w drugiej fazie aby tych plamień uniknąć. Ja na razie przynajmniej
                    tego robić nie będę. kupie jednak przewrotniksmile Na razie to drugi cykl starań
                    po poronieniu - jaki efekt -t osię okaże za 2 tyg. Jeśli nic nie wyjdzie -
                    pójdę do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka