sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 12:42 wiem,wiem, u mnie zawsze jest ok.36.4-36.6, wiec 36.8 jest dla mnie ok. Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 15:08 Ja też czekam, testuję ok. 27, chyba, że @ przyjdzie - ale ja jej nie chcę. Objawy to jak na razie bolące jajniki. Mam nadzieję, ze nas dużo zaciąży w tym miesiącu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bania79 ja czekam do teminu @ i nie testuję! 21.04.05, 15:56 Jak nie przyjdzie do długiego weekendu to może na wyjeździe nadmorskim zdecyduję sie na sprawzdenie. Mężuś uważa, że trzeba czekać a nie bez sensu sprawdzać... I bądź tu mądry! Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: ja czekam do teminu @ i nie testuję! 21.04.05, 16:03 Ja mojemu nic nie mówię choc wiem , że ostatnio bardzo pilnie ( dyskretnie) sprawdza moja temp. i chyba dokładnie wie kiedy powinnam tesowac . Po z tym dba o mnie cały czas jakbym juz była . Mam nadzieje, że mu to sie nie zmieni . Odpowiedz Link
bania79 no to superasnie 21.04.05, 16:16 Trzeba dbać! Kurcze, ja już się nie mogę doczekać długiego weekendu... Z różnych względów! Odpowiedz Link
ata76 Re: no to superasnie 21.04.05, 17:16 ojej 3 dni mnie było a Wy tyle napisałyście, że po przeczytaniu wszystkiegi już mi się myli, co kto napisał... a więc po pierwsze, będę tu chyba jedyną (((( ...która nie mierzy sobie tempki w ogóle.....wiem, że to źle, ale cały czas się łudzę, że może uda mi się wstrzelić i bez tego, ale powoli dojrzewam do myśli, że powinnam to robić...może od następnego cylku, bo teraz to i tak nie ma sensu.... po drugie mam nadzieję, że 100 % z nas będzie miało dwie krechy, ale pewnie jak to pisała jedna z dziewczym wyżej mało to prawdopodobne, a więc życzę tylko, żeby było jak najwięcej tych dziewczyn z dwoma krechami (myślę, że ja nie będę tą szczęściarą)... u mnie żadnych póki co objawów, trochę mnie kuje w brzuchu, ale tak naprawdę, to nie wiem, czy to jajniczek, czy problemy innego rodzaju (no niestety mam takie pewne problemy "fizjologiczne" a ginek twierdzi, że faktycznie teeeeeeeee pobolewania ciężko odróźnić). Poza tym w tym cylku nie bolą mnie piersi, nie są powiększone jak w porzednim cyklu, a przecież w tamtym też mi się nie udało.... a jeszcze jedno na koniec: miło jest poczytać posty z których aż tryska nadzieja, a w paru wypadkach tak było, a więc dziewczyny POWODZENIA!!!!!!! trzymam kciuki za Wszystkie i mam nadzieję, że około 28 zaczną spływać dobre wiadomości )) Odpowiedz Link
myszunia1982 Re: no to superasnie 21.04.05, 18:01 ato nie jestes jedyna ja tez nie mierze poprostu leniuch ze mnie Odpowiedz Link
ivonne76 DO Aty76 21.04.05, 18:22 Ato, nie jesteś sama jesli chodzi o nie mierzenie tempki - ja też tego nigdy nie robiłam. Głowa do góry. Sama jestem ciekawa komu z nas się uda w tym miesiacu. Ja bym baaaardzo chciała. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:26 oj dziewczyny, to mnie pocieszyłyście trochę, bo już się obawiałam, ze to tylko u mnie takie "spontaniczne" podejście do tematu mierzenia temki, a tak jakoś raźniej, gdy wiadomo, że nie jestem sama na tym forum!!!! a trochu bardziej poważnie, to mam nadzieję że wszystkim nam się uda, zarówno tym mierzącym jak i nie mierzącym temki Odpowiedz Link
ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:32 Ja tez nigdy nie mierzyłam temp,niewiedziałam kiedy mam dni płodne a co dopiero owulacje.Nie obserwowałam siebie po prostu,az do tego momentu,ze od jakis ponad 2 tyg zaczelam cos u siebie podejżewać i weszłam na te forum i zaczeło sie ale jestem wdzieczna poniewaz widzeze moja temp jest jak najbardziej ciażowa a tylko 2 dni do @,ale mam nadzieje,ze nie przyjdzie.Pozdr i zaczecam do mierzenia temp www2.fertilityfriend.com/home/a79d0 Odpowiedz Link
ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:37 Ewcia730....no to cudownie..chyba jako pierwsza nam tu dobre wieści obwieścisz !!!!! Trzymam kciuki za Twoje dwie krechy,a potem czekam na rozsyłanie ciążowych fluidków w świat Odpowiedz Link
ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:45 Az boję sie mówić,ze ujżałam 2 krechy żeby nie zapeszyć.Ale dziękuję.W sobote uwierze na 100%, jezeli znów bedzie ta 2 krecha,ale zrobie innym testem.Pozdr www2.fertilityfriend.com/home/a79d0 Odpowiedz Link
ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:49 aaaaaaaaaaaaaaaaa teraz skojarzyłam, bo Ty na inym wątku pisałaś, że robiłaś już test..... wiesz myslę sobie, aczkolwiek nie jestem ekspertem, że jak wyszła nawet cienka, ale druga krecha, to dobry znak, ale faktycznie powtórz test tak dla pewności, no a w sobotę spieszę z gratulacjami oficjalnymi Odpowiedz Link
ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:52 to juz mój 3 test heheheh.Ale mam nadzieje,że w sobote bedzie ostatni i pewny!! Daj Boże Odpowiedz Link
merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 22:03 Melduje sie objawow brak, nawet piersi nie specjalnie bola, zwykle bola bardziej. Tempke mierze, ale dopiero teraz, bo wiem, ze gdyby byla przesadnie niska, to nie ma sie co ludzic, ale ze robie to niefachowo, to i tak to zadny drogowskaz (jest podwyzszona). Poza tym caly czas porownuje objawy z tymi, ktore mialam bedac w poprzedniej ciazy (poronienie 12 tydz.)i jakos ich u siebie nie odnajduje. Ale zarazem nie mam typowego PMS. Ale to o niczym nie swiadczy niestety. Chociaz dzisiaj czulam, ze mam spuchnieta twarz - tak mam zawsze przed @ wrrrr. Czy Was tez wykancza psychicznie to, ze o niczym innym nie da sie myslec? Nie potrafie sie na niczym skupic. Jesli sie nie uda tym razem, to bede musiala zmienic taktyke, tylko jak? No nic, pomysle, jak przyjdzie malpiszon - obym jednak nie musiala. Dziewczyny kochane, trzymajcie sie, to jak totolotek, szansa jest i trzeba wierzyc!!! Sciskam merunka Odpowiedz Link
ata76 Re: Merunka 21.04.05, 22:14 jeśli chodzi o taktykę, to nie mam pomysłu, bo u mnie też każda zawodzi!!!! a co do psychiki, to u mnie jest tak: nie myślę obsesyjnie o tym wszystkim, ale im więcej myślę tym bardziej się dołuję i czasami z żalem wspominam okres, gdy staraliśmy się bardziej spontanicznie!!! Ale w końcu musi się udać, bo czemu miałoby nie!!!!!! Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 09:19 ja coś czuje,że nic z tego. tempka szaleje. wczoraj tylko jak dawałam karme mojemu psu, to az mnie odrzuciło jak ją powąchałam,a dotychczas nic takiego sie nie zdarzyło... staram sie nie robić sobie wielkich nadziei, ale to tak cieżko, też nie moge myslec o czymś innym, niech już przyjdzie TEN dzien Odpowiedz Link
portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:09 Dziewczyny, ja Was jednak zachecam do mierzenia tempki, to zaden wysilek ani problem. A tempka swietnie pokazuje, jak cos jest nie tak. Np. kiedy powoli wzrasta po owulacji - wiemy, ze cialko zolte slabo pracuje. Inne sposoby zbadaniateho Pokazuje tez, kiedy wszystko jest w porzadku A wracajac do tematu - tez nie za bardzo widze u siebie objawy. Troche bol jak na @, troche piersi, ale to zaden objaw moim zdaniem, cos takiego czesto sie czuje. Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:13 Oj smutno smutno mi. Mam doła kurcze i to przed weekendem. W robiecie urwanie głowy , tylko nerwy i stresy, dzidzia tez jakoś nie chce przyjść . A w dodatku chyba sie przeniose do starń kwietniowo - majowych bo jakos nic nie czuje. Odpowiedz Link
portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:46 Nie tak prędko, moja droga! Musisz byc z nami do samego konca A nie wiesz, ze brak objawow to tez objaw? Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:56 Dzięki za pocieszenie ale jakos tak smutno mi jest baardzo , wczoraj po moim pięęęknym śnie ryczałam jak głupia. W robocie wszystko mnie denerwuje chyba jakiś urlop by sie przydał. Pewno, że was nie opuszcze bo lubie z wami dzielic sie tym wszystkim . I jak pisałm w innym wątku nie dzielimy sie ze znajomymi informacją o staraniach i problemach. A z Wami to całkiem coś innego. Rozumiecie i wiecie jak to jest Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 12:15 Ja też nie mierzę Ata i w ogóle nie mam objawów. za to pzrytualmy się z mężusiem codziennie - tak w razie czego... Trzymam za wszystkie kciuki i może uda się choć 50/50!!! Odpowiedz Link
ewcia730 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:39 WITAJCIE.BOZE TO JUZ JUTRO,TZN DZIEN PLANOWANEJ @ I TESCIK.CO PRAWDA UJZALAM JUZ NAWET DOSC WIDOCZNY CIEN 2 KRESKI ALE WIERZYC MI SIE NIE CHCE.DZIS KUPILAM PRE-TEST,JAKIE MACIE OPINIE O NIM????TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE www2.fertilityfriend.com/home/a79d0 Odpowiedz Link
m18643 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:53 Hej dziewczynki. Przyłączam się do Was A mam pytanko w którym dc testujecie i jakie długie cykle miewacie? Ja mam dziś 25dc i tak mnie korci zrobić test , ale cykle mam zazwyczaj 30-32 dniowe więc to chyba trochę za wczesnie.POzdrawiam Monika Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:54 Ja mam trochę pokręcone. Dop tej pory miałam 28 dni, ale ostatnio 24. Dziś mam 20 dc więc sie wstrzymuję do 30 maja i jak nie przyjdzie to robię, choć to chyba trochę za wcześnie! Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 18:29 ja mam cykle 28 dniowe i zgodnie z zaleceniami ginka testuję 26 dnia i wtedy w zależności od wyniku biorę lub nie duphaston. Póki co dostawałam @ regularnie, więc nie ma potrzeby powtórnego testowania, bo @ przychodzi jak w zegarku 28 dnia ((( Odpowiedz Link
ata76 Re: do Ewy730 !!!! 22.04.05, 18:32 to dobrze kochana, że już jutro będziesz wiuedzieć tak na 100 % !!!! Ja uzywałam dotychczas quick vue (tak to się chyba piszę?), ale z tego co czytałam na forumto większość dziewczyn chwali właśnie pre-test.... no to jutro z rana, proszę jak najszybciej daj znać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ewcia730 Re: do Ewy730 !!!! 22.04.05, 23:07 O rany tak sie boje.A Ty? Nie mam boli jak na okres ale takie inne ddziwne sa te moje bole podrzusza co sie ciagna juz od ładnych paree długich dni.Co bedzie to bedzie.Ty tez jutro testujesz? Odpowiedz Link
ewcia730 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 23.04.05, 09:59 Spanikowalam.Nagle ogarnela mnie cierpliwosc.Dzis powinnam dostac @,zawsze pojawia sie rano przy pierwszym siku.Na szczescie jej nie bylo.Obserwuje temp,spadla mi rano z 27,2 na 37,1 czy to cos oznacza??czy nie powinna sie utzymac na tym samym poziomie a nawet isc wyzej???Zmartwilam sie.Brzuch dalej pobolewa,wzdecia nadl sa i ten bol w krzyzu.A wczoraj jak szlam pod prysznic zauwazylam strasznie wyrazne i duzo zył, na dłoniach całych recach i po prawej i lewej stronie brzucha czy to tez ma cos wspolnego???Trzymajcie kciuki zeby sie udało www2.fertilityfriend.com/home/a79d0 Odpowiedz Link
sss8 Re do Ewci 730 23.04.05, 11:53 Ewcia, to żaden spadek!!! temp masz super. gdyby ci spadła do takiej z pierwszej fazy, to byłby koniec marzeń,ale tak nie jest wiec TESTUJ !!!! i pisz szybko!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: Re do Ewci 730 23.04.05, 17:21 Ewa730.... z tego co napisałaś wynika, że jeszcze nie testowałaś, a my tu z ciekawości jużnie wytrzymujemy a tak bardziej poważnie, to daj znać jak coś będziesz wiedziała, a jeśli chodzi o objawy to jak na mój gust są ok (z tego co na forum czytałam, nie z doświadczenia). Ja testuję dopiero 30.04 Odpowiedz Link
ewcia730 Re: Re do Ewci 730 23.04.05, 21:09 Wiem nawet nie czuje ze powinnam okres dostac ani ze ma przyjsc>boli mnie brzuch ale to ten ból,który doskwiera mi od ostatniego czasu a nie na @.Temp przez cały dzien na poziomie 37,3-4 a było nawet 37,8 wiec ok>Oby jutro też taka była i przez cały czas !!!Nie chce tej @@@ Odpowiedz Link
portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 08:37 WItajcie w nowym tygodniu! Jak samopoczucie? U mnie wczoraj stalo sie cos dziwnego - niewielkie plamienie krwia... To byl 11 dzien po owulacji, wiec nie moglo to byc zagniezdzenie, bo na to juz raczej za pozno. Myslalam, ze to @ nadchodzi, ale nie. Wrecz przeciwnie - bol jak na @ ustal. Martwie sie, czy nie sa jakies nieprawidlowosci, bo nigdy tak nie mialam. Dzis moj 25 dc (przy cyklach 27 dni), wiec czekam jeszcze 2 dni do testu... Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:29 ja podobnie jak Ewcia nie mam żadnych objawów ciąży, ale pocieszam się, że zbliżającej się @ nie czuję! ogarnął mnie ogromny apetyt i podtanowiłam sobie pofolgować! może do nap[asionej mamay przytjdzie mały człowieczek... U mnie @ powinna być najpóźniej 30.IV, ale testuję dopiero po długim weekendzie! Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:40 Cześć kobitki U mnie bez zmian . Samopoczucie mierne, tempka stała ale nie wysoka, objawów brak - jakichkolwiek. @ powinna przyjść we środę więc zobaczymy. Tydzień zaczął mi się smutno. mam nadzieję, że u was jst lepiej. Cieplutkiego dzionka. Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:49 głowy do góry dziewczyny! bedzie dobrze!!! Ja zraz napisze maila do specjalisty,żeby mi sprawdził mój wykres. w tym cyklu jest on bardzo dziwny, nie wiem czy ovu była czy nie. temp skacze,śluzu mam baardzo dużo i w ogóle jakoś tak dziwnie to wszystko wygląda. no bo jeśli nie było ovu, to po co mam sie meczyc z tą niepewnością? jak mi odpisze to dam znać, pa pa pa Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:55 No pewnie, daj znać. Ja nie mierzę tempki, ale chyba od przyszłego cyklu kupię sobie termometr i profesjonalnie się za to wezmę - w głebi duszy mam nadzieję, że nie będę musiała! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:09 Ja testowałam dzisiaj (termin miesiączki). Jedna kreska, a @ na razie nie ma. Wczoraj już się tak czułam, że zaraz będzie, ale teraz coś zwleka. Trochę sobie narobiłam nadzieji, bo bardzo bolały mnie piersi (nigdy tego nie miałam) i nadal są trochę bolące, no ale jedna kreska jest... Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:17 Ojej Aquariusku, dopóki jedmnak nie ma @ jest nadzieja. Wiesz, że te testy czasem się mylą. U mnie żadnych objawów... Odpowiedz Link
aquarius72 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:20 Niestety - obawiam się, że mylą się w obydwie strony. W czwartek robiłam quicka i wyszedł mi różowy cień, a beta w tym samym dniu poniżej 0,1. Dwa dni później znowu cień na quicku, a ten dzisiejszy test (seratec), to raczej negatywny... Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:23 Ja termin @ mam dziś, po południu będę testować Quickiem - juz kupiłam. Objawów prawie zadnych, jedynie ból brzucha jak na @. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:25 No to trzymam kciuki Ivonne; Ja narazie nie testuję, boję się rozczarowania. Poczekam na @ a jak nie przyjdzie do końca długiego weekendu to zatestuję! Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 16:57 co ma być to będzie, ale jak mówiła Bania póki @ niet, póty jest nadzieja!!!! Odpowiedz Link
ivonne76 Testowałam dziś i nic 25.04.05, 17:44 Witam Własnie zrobiłam test Quick Vue i niestety wyszedł negatywny Dziś mam termin @ , chociaż dalej nie przyszła ale wszystko mnie na nią boli. 30 dzień cyklu w 30 dniowych. No cóż, nie udała się pierwsza próba po grudniowym poronieniu. A taką miałam nadzieję.... Odpowiedz Link
merunka Re: Testowałam dziś i nic 25.04.05, 18:53 Przykro mi. Tak dobrze Cie rozumiem. Tez sobie tyle obiecuje od tego pierwszego cyklu po poronieniu. Tak dlugo czekalam, by moc zaczac starania (pol roku), ze teraz mam wrazenie, ze jestem wykonczona tym czekaniem i nie mam sily na wiecej. W polowie cyklu wpadlam w czarna rozpacz, ze napewno sie nie udalo - choc bylismy w trakcie staran Teraz podchodze juz spokojniej, biore pod uwage fakt, ze sie nie musi udac od razu, choc podswiadomie tak bardzo sie nastawiam. To takie wazne miec do tego zdrowe podejscie - ja przyznaje, ze nie potrafie, orbituje i swiruje. Ale chce to zmienic. Jesli sie teraz nie uda, nie bede tak szalec w nastepnym cyklu, nie chce, by moje zycie bylo ciaglym beznadziejnym czekaniem. Dzidzius przyjdzie wtedy, kiedy bedzie odpowiedni czas. To wielka sztuka umiec sie z tym pogodzic. Bede probowac. No i oczywiscie starac sie bede bardzo i wierzyc, ze sie uda - nam wszystkim Dlatego glowa do gory Kochana, nie poddawaj sie smutkowi, czerp radosc z zycia - takiego jakie jest. Sciskam mocno Was wszystkie Oczekiwaczki ps. korci mnie, by zrobic test. Jestem tak skolowana, ze nie wiem czy czuje @, czy nie. To moj 25 dzien cyklu przy 29-30 dniowych. Najwczesniej zrobie w czwartek. papa Odpowiedz Link
ata76 Re: Testowałam dziś i nic 25.04.05, 18:59 Ivonne, ale może jeszcze wszystko nie jest stracone, bo jednak zaleca się robienie testów z porannego moczu i to najwcześniej w dniu @. Znam przypadki, że w dniu @ wychodził "negativ", a dwa dni po już pozytywny wynik!!! Jakkolwiek by jednak nie było, to jeśli nie teraz, to może w kolejnym cyklu się uda, choć wierzę, że ciężko uzbroić się w cierpliwość!!!! życzę jak najszybszego zafasolkowania!!!!! Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie 25.04.05, 21:39 Dzięki za słowa wsparcia, ale już chyba nie ma sensu robic testu. Chyba, ze jeszcze faktycznie zrobic go rano ? ale w poprzedniej ciąży zrobiłam wieczorem ten sam test i wyszedł pozytywny, chociaż pamiętam, że było to 5 dni po spodziewanej @. Poczekam do jutra wieczoru jak @ nie przyjdzie to zrobię w środę rano jeszcze jeden test. Wielkie dzięki, pozdrawiam wszystkie testujace w najbliższym czasie. Faktycznie, dobra rada - dać sobie na luz. Ściskam mocno. Iwona Odpowiedz Link
ata76 Re: Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie 25.04.05, 21:48 po to tu jesteśmy kochana!!!! www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=649 Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 08:48 hej dziewczyny! nie załamywać się!! glowy do góry. ja sama wiem jak to jest ciężko, no ale to niestety nie my decydujemy o tym kiedy mamy zostać mamusiami.to KTOŚ inny stwierdzi,że to już dobry moment i wtedy sie uda. musimy czekać na tą chwilę cierpliwie. kiedyś w końcu się uda, nie? trzymajcie sie Odpowiedz Link
aquarius72 A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 09:03 Jak Wam wczoraj pisałam - wczorajsze testowanie w terminie @ było negatywne. No i wiem, ze głupia jestem, ale wieczorem dopatrzyłam sie na tym teście jakiegoś cienia... Wiem, że nie powinno sie tego brać pod uwagę, ale @ nadal nie ma, duphaston odstawiłam, a piersi dalej bolą - no i co mam o tym myśleć??? Odpowiedz Link
sss8 Re: A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 09:07 zrób jutro rano jeszcze jeden test!!! to da Ci pewność, a w ten wczorajszy test juz nie ma co sie wpatrywać. no i sie nie zamartwiaj, tylko testuj rano!!!!!!!!! bedę trzymać kciuki Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 10:57 Witam w ten smutny dla mnie dzionek . Wstałam o 6 rano i czułam jak idzie @ . Boże ja już nie mam siły . Jest mi tak bardzo źle wszystko zaczynamy od początku. Rano była moja kochana teściówka i tak bardzo bardzo sie przytulałam do niej . Nic jej nie mówiłam sama wiedziała. Co zrobic ? Jak tam dalej mozna i jak dłlugo (((( Odpowiedz Link
bania79 Kinia 26.04.05, 11:13 Nie płakuniaj! My też cię mocno przytulamy. Nie wolno się poddawać. któraś tu już kiedyś to powiedziała...NOWY CYKL, NOWA SZANSA! I tego się trzymaj. Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Kinia 26.04.05, 11:32 Wiem wiem ale ile mozna . Jestem zmeczona Moj Skarb tez . W pracy tylko problemy i jeszcze więcej roboty . Nic tylko siąść i się rozpłakac. Ale ja tak nie chcę . Zawsze byłam silna i wiedziłam , że dam rade a tymczasem opadam z sił. Czy to kara jakaś ??? Odpowiedz Link
bania79 Re: Kinia 26.04.05, 12:07 Żadna kara! Przypadkiem nie wbijaj sobie czegoś takiego do głowy! Nie możesz tak myśleć, bo prostu twój czas dopiero nadejdzie. Wiem, że trudno to pojąć, bo sama się zastanawiam po co ja tyle na antykoncepcję wydawałam w przeszłości, ale tak to już jest. natura wie kiedy i kto... Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 12:08 Kinguś, nie załamuj się, przecież @ jeszcze nie przyszła, wiec jeszcze nadzieja jest!! u mnie to juz 6 cykl i z kazdym jestem coraz bardziej spokojna i mam więcej cierpliwości. będzie dobrze, na pewno. jeśli nie tym razem to kolejnym Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 12:15 Juz przyszła małe plamienia na razie ale wiem , że to jest to. Nagle przestały boleć mnie piersi , brzuch się zmniejszył tylko pobolewa. Nie ma już złudzeń. Wiem , że wy to rozumiecie ale jest mi tak bardzo trudno. Nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych , jestem raczej zdrowa osobą , a los mi co miesiąc robi takie niespodzianki. I to pytanie - dlaczego??? Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:35 KInguś, widocznie tak ma być,jeżeli przyjdzie @ to znaczy,że jeszcze nie czas na dzidzie. ale kIEDYS MUSI SIE UDAC!!!!!!!!!! ja wiem,że łatwo to mówic, ale wiecej luzu, wiary i optymizmu. no i mierz temp. to naprawde pomaga,będziesz wiedziała czy była owu czy nie, no i wiadomo kiedy działąć. ja dostałam odpow. od specjalisty, napisał,że owu byłi,że starania były w dobrym momencie. bez mierzenia tempki działalibyśmy na ślepo. Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:42 No ja w tym cyklu działam na ślepo, ale jeśli przyjdzie @ to zaczynam mierzyć tempkę... Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:47 A ja właśnie zakupiłam testy od p.ewy i czekam na nie. Temke bede miezryc cały czas wydrukowałam sobie dzisiaj gotowy arkusz npr i zaczynam kolejne starania no bo co . Nie wim co jeszcze moge zrobic. Ide do lekarza i spytam sie o wspomagacze . sa jeszcze jakieś zioła n apobudzenie ale to moze bedzi eza duzo?? Kurcze jestem zdeterinowana Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:53 Kinga_Ewa pierwszy dzień cyklu to moment, gdy znów rodzi się nowa nadzieja, bo nowy cykl to nowe wyzwania!!! I nawet jeśli teraz tego tak nie czujesz, to tak właśnie jest.... a że czasami jest ciężo...takie życie nie ma nic za darmo i bez czekania, ale w końcu przecież przyjdzie i na Ciebie kolej, i wtedy będziesz szczęśliwa i zapomnisz (choć częściowo) o tym całym oczekiwaniu, o tych dniach,, w których wydawało się, że gorzej już być nie może!!!A jak już zostaniesz szczęśliwą mamusią, to wtedy zostaną wynagrodzone Ci te wszyskie gorsze dni!!!! Tak więc życzę Ci, żeby ten czas oczekiwania, ale już na dzidziusia jak najszybciej się dla Ciebie i wszystkich innych zaczął!!!! Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:59 Dzieki tego mi było trzeba . Jutro mam nadzieję poczuje sie lepiej a dzisiaj jade do mojej wspaniałej siostrzenicy ( ma 2 latak) i jak na razie całą miłosc matczyna przelałam na nia . Ale mam nadzieje, że i ja kiedys bede miała takie maleństwo . Jeszcze raz dzieki dziewczyny , mimo, że o tym nie wicie ale dużo siły mi dodajecie jak nikt ze znanych mi " fizycznych" osób. Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:46 mierzcie,mierzcie,fajnie jest obserwowac swój cykl i wiem na czym stoje. ten lekarz powiedział,że mam w tym cyklu duże szanse. jeszcze boje sie nakrecać, ale dał mi troche nadziei Odpowiedz Link
jaga241 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 17:09 No ja chyba już nie mam co testować. Czuję że zbliża się @. ((((((((( Odpowiedz Link
latiffa nie tym razem 26.04.05, 20:57 niestety, nie mam czego testować. dziś rano tempka spadła do 36,8 - z 37,1 więc wiem że się nie udało. A taką miałam nadzieję. Ale jak to piszecie - nowy cykl nowa szansa. jutro kupię sobie wiesiołka i guajazyl, bo w ostatnim cylku tego śluzu było coś mało. moze dlatego sie nie udało. Odpowiedz Link
merunka Re: nie tym razem 26.04.05, 21:09 latiffa, jeszcze @ nie przyszla. Nie porzucaj nadziei, trzeba walczyc do konca. A jak sie nie uda, to rzeczywiscie nastepny cykl rowna sie nowa szansa!! sciskam merunka. Odpowiedz Link
merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 20:58 Kochane i jak tam? Kiedy zamierzacie testowac? Czekacie na @ i dopiero kiedy sie nie pojawi w terminie testujecie? Ja sama nie wiem. Codziennie inna wersja. Raz jestem przekonana, ze @ przyjdzie, a za chwile nabieram na nowo nadziei, ze sie udalo. No i wlasnie nie wiem co robic. Ta niepewnosc mnie wykancza, ale z drugiej strony widok jednej samotnej kreski nie bylby zbyt radosny. Ale i tak wolalabym wiedziec.. Dodam, ze moja @ czasami wywija numery i spoznia sie np. o tydzien. Dlatego raczej sklaniam sie ku wczesniejszemu testowaniu. Jezeli sie zdecyduje, to juz pojutrze. To bedzie 28 dc przy 29-30 dniowych. Myslicie, ze to dobry pomysl? Juz bym chciala sie moc skupic na czyms innym, dlatego chyba go zrobie Przynajmniej bede wiedziec co i jak. Sciskam Was, piszcie o Waszych rozterkach testowych i ewentualnych objawach lub ich braku. ps. u mnie objawow brak. Zarowno wyraznych @ jak i ciazowych. Ech... papa Odpowiedz Link
ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 21:34 Merunko, ja mam cykle 30 dniowe i wczoraj miałam 30 dzień cyklu, zrobiłam test po południu i jedna kreska. Boli mnie bardzo brzunio na @, jeszcze jej nie ma. Ale czuje, ze moze nadejść, wredna. Jednak chcę jutro z samego rana powtórzyć test - namawiaja mnie dziewczyny, żeby zrobić z nocnego moczu. Nie nastawiam się optymistycznie do tej próby, ale byłoby super gdyby się udało. Poza bólem brzucha zauwazyłam dziś u siebie rozciągliwy śluz taki jak przy dniach płodnych. Nie ma go dużo ale jest. Treochę to dziwne, bo nie miałam czegoś takiego przed @. No nic, pozostaje mi czekac do rana. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 22:11 No to trzymam kciuki, melduj zaraz co i jak. Nie wiem, czy bede mogla w pracy przeczytac, ale zaraz po przyjsciu do domku na pewno. Kolorowych snow, do jutra papa Odpowiedz Link
portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 09:50 Jeśli chodzi o mnie - w tym cyklu nic z tego. Ale trzymam kciuki za Was. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 10:08 a miało nam sie udac tym razem!!!! moja @ ma przyjsć w sobote,jednak testowac bedę( jesli nie przyjdzie)po weekendzie.poczekam na 16 dni wyższych temp i zatestuje. co do objawów, to sama nie wiem. niby mialam się nie nakręcać, bo juz tyle razy sie zawiodłam, ale coś tam innego u siebie dostrzegam. na razie jednak nie chce zapeszać. pozdrawiam Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 10:11 Ja testuje po długim weekendzie, jeśli @ nie przyjdzie! Niby mogłabym już w sobotę, ale będę u teściów i w razie czego nie chcę wywalać na nich moich smutków... Poczekam, a co!!!!!!! Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 11:55 Czesc dziewczyny ja testuje tez po długim weekendzie chce 5 maja. Piersi mi tak nawalają ze spac ne mogę))Mam małe a wrażenie że mnie ciągną do dołu. Mam Nadzieje ze fasolka bedzie, pozdrawaim i miłego dnia dla wszystkch Odpowiedz Link
bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 12:01 Iga, to kciukasy trzymam; ja nie ma żadnych objawów ABSOLUTNIE! ale to też dobrze, chyba! Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 14:53 Baniu dziekuje bardzo. A ja tak sie zastanaiwaim czy moze jednak nie testowac juz wczesniej przed @, bo mam franca przyjsc 5 maja ja chyba zwariuje do tej pory, przez te rózne objawy jestem wykończona psychicznie chyba ze je sobie wmawiam, ale to raczej nie mozliwe. Wyc mi sie chce Odpowiedz Link
julkast6 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:22 u mnie tez nie tym razem, choc na usg ginekolog dal mi cien szansy ze moze jestem w ciazy, i ryczec mi sie chce bo tak sie cieszylam ze moze sie udalo ( a jestem juz po poronieniu w styczniu) Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:31 "Głowa do góry " tak mi piszą i tak ja pisę Tobie . Damy radę w koncu jestesmy kobietami Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:36 strasznie mi przykro, jesli o te dziewczyny co już wiedzę, że się nie udało, ale wiecie nowy cykl nowa szansa!! w kwestii testowania, to robię test w 26 dc (przy cyklach 28-dniowych), ale tylko dla tego, że tak mi kazał lekarz, bo w zależności od wyniku mam brać albo odkładać duphaston. Gdyby nie to nie testowałabym wcześniej niż jeden dzień po dniu spodziewanej @, zbyt dużo się naczytałam ..... Odpowiedz Link
ivonne76 Re: No niestety - mi się nie udało w tym cyklu :( 27.04.05, 20:31 Dziewczyny, tak jak poradziłyście wczoraj. Rano zrobiłam drugi test dwa dni po terminie spodziewanej @ i też jedna krecha. Więc od razu wiedziałam, ze @ przyjdzie i.....przyszła dziś w południe. Trudno, no nic, nie udało się za pierwszym razem po grudniowym poronieniu. Ale jak to któraś z Was powiedziała: nowy cykl, nowa szansa. Gratuluję zaciążonym w kwietniu i życzę zaciązenia oczekujacym. Ja przechodzę do starań majowych. Buziaki Iwona Odpowiedz Link
merunka Re: No niestety - mi się nie udało w tym cyklu :( 27.04.05, 20:55 Iwonko, nie smuc sie. Ja testuje jutro i jesli wyjdzie jedna kreseczka, nie bede rozpaczac - postanowilam Za to lepiej sie przygotuje do kolejnego cyklu. Kupie testy owu, bede sie lepiej odzywiac, wiecej ruchu na swiezym powietrzu, bede rozpieszczac mezulka, zeby byl w dobrej formie psycho-fizycznej i wtedy moze sie uda! I kupie sobie jakis ciuch wiosenny! Musimy zyc. I to pelnia zycia pomimo wszystko. Ja tez jestem po poronieniu (w pazdzierniku) i rozumiem, ze przez to podwojnie smutno, ale nie martw sie, w koncu bedziemy tulic nasze maluszki Sciskam papa merunka Odpowiedz Link
merunka Re: ja tez nie tym razem 28.04.05, 06:07 testowalam przed chwilka, oczywiscie nawet hipnotyzowanie testu nie wywolalo drugiej kreseczki Wiedzialam od razu, ze sie nie udalo. Mialam pare charakterystycznych oznak PMS - fatalny humor, puchniecie twarzy (policzkow) i nie wiem co jeszcze Aha no i ta tempka, zaczela spadac, ale ze nie mierze jej tak jak nalezy, to jeszcze sie ludzilam. Teraz czekam na @ - niech no sie tylko nie spoznia. Moze zajde w maju - miesiacu, w ktorym mial sie urodzic moj dzidzius.. Kochane, trzymam za Was mocno kciuki, a jesli nie zobaczycie upragnionych II kresek nie zalamujcie sie, cos czuje, ze maj bedzie laskawy Odpowiedz Link
iga73 Re: a ja jeszcze tydzień czekania 28.04.05, 09:52 Hej starsznie mi przykro dziewczyny ale wiem ze cuda sie zdarzaja i wszystko w swoim czasie. Wiem że tak bedzie tym bardziej ze spotkłam sie wczoraj z moja przyjacółką która dzieci miec nie mogła hhiii a ma dwoje są sładkie. Ja musze do testowani jeszcze tydzień czekać, juz sama nie wiem co myślec. Dzis rano obudziłam sie i jakby nic zadnych objawów bólów nic kompletnie byłam juz zmeczona tymi bólami, a dziś jak nowo narodzona. Nie umiem juz odczytywac swjego organizmu wydaje mi sie ze go wcale nie rozumiem, chociaz teraz juz z powrotem jajniki mnie zaczynaja bolec Odpowiedz Link
sss8 Re: jeszcze 2 dni 28.04.05, 10:27 dziś już 12 dzien po ovu.za 2 dni sie wyjasni, kurcze niech ten czas leci szybciej !!! czuje sie zupełnie jak na @...ehhh.......... dziewczynki kochane, strasznie szkoda, ze Wam sie tym razem nie udało, a tak się łudziłam, że kwiecień będzie taki obfity w dobre wiadomości. ale maj na pewno taki będzie.wiecie,ze maj to miesiąc największej płodności? zycze Wam powodzenia! ja mam jeszcze 2 dni,zeby chociaż marzyc,że może jednak... Odpowiedz Link
aquarius72 Re: jeszcze 2 dni 28.04.05, 10:31 Ja trzymam kciuki za te, które jeszcze mają szansę w kwietniu, bo u mnie dzisiaj 2 dc, tak więc nastawiam sie na starania majowe Odpowiedz Link
vernalis1 DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:48 Własnie dokonałam odkrycia(zagladając w swój kalendarz)że dzisiaj powinnam dostać @.. A tu cisza... żadnych bóli itp... A JA WŁASNIE PRZED CHWILĄ WYSZŁAM Z UBIKACJI GDZIE ZROBIŁAM SIUSIU !!! Tak sobie odpuściłam po tych wszystkich niepowodzeniach; zwłaszcza gdy ostatnia @ przyszła dopiero 5 dni po terminie...a wg owulacji to powinnam dziś mieć @. No i już cała chodze w srodku ,i zaczyna kiełkowac ta nadzieja... Teraz siedze i sie biję z myślami czy zatestowac teraz, czy jutro rano...A my wczoraj z mezem obchodzilismy 9-a rocznice slubu; jakiż to piekny byłby prezent od losu... Staram sie nie nakrecac, ale kurcze to jakos samo wychodzi... Odpowiedz Link
kinga_ewa Re: DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:50 W takim razie trzymam kciuki i mam nadzieję , że prezent od lasu sie uda Odpowiedz Link
ata76 Re: DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:59 Vernalis trzymam kciuki, żeby to były dwie upragnione kreski!!! I za sss8, która testuje chyba w tym samym dniu !!!! I za wsztstkie inne, które jeszcze też czekają!!! Ja testuję 30, ale objawów null, ani na @, ani na II kreski...no za dwa dni się wszystko okaże!!! A dla tych co już są po testowanku, to pamiętajcie, że maj to miesiąc miłości, więc dobrze to wróży ) Odpowiedz Link
ivonne76 Re: DO MERUNKI 28.04.05, 16:32 merunko, mój dzidziuś tez miał się urodzić w maju, a dokłądniej 3 maja. Moze bym go nawet już miała przy sobie, ? kto wie.... Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 09:48 temp spadła. chyba koniec marzeń... Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 10:03 Mam pytanko jak jest 36,8 na 6 dni przed okresem to jest jeszcze szansa na fasolke (mierzone rano w pochwie) Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 12:46 iga, to zalezy jaka była przed ovu. u mnie przed ovu jest ok.36,4, wiec jak po ovu mam 36,8 to w mojej sytuacji jest podwyzszona. ale jesli normalnie masz 36,6-36,7 to nie jest zbyt wysoka. to zalezy od podstawowej temp.ciała i dlatego trzeba mierzyc ją cały cykl, zeby wiedziec czy po ovu rośnie,. pozdrawiam Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 12:56 sss8 serdeczne dzieki za tak szybka odpowiedx pozdrawaim i bede dalej mowic co u mnie Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 08:46 melduje, że mi się nie udało, I kreska i nie chce być inaczej Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 10:48 kurcze, dziewczyny, czyżby żadnej z nas sie nie udało? u mnie wczoraj temp spadła, dzis znowu urosła do 36,87. nie wiem co jest grane. @ w kazdym bądż razie nie ma Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 11:41 ja testuje 5 maja a objawy cały czas coraz inne i dziwniejsze, chcoiaż dziś nie mam żadnych ania na okres ani na ciąze troszke mnie tylko boli głowa a le to normalne w moim przypadku przy zmianie pogody tak rapotownej. pozdrawaim bede sie odzywac przykro mi ze pojawiaja sie 1 kreska ja chcyba dlatewgo spasowałm troszke chcociaz niexle wariowałam i albo test 5 maja albo wcale w tym miesiącu pozyjemy zobaczymy spokój tylko to nas uratuje uśmiechajcie sie dziewczyny jeśli nawet jest Wam smutno Odpowiedz Link
zona_lolka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 01.05.05, 06:15 no i u mnie nic wyszlo z kwietniowych staran, trudno... nastepnym razem bedzie lepiej. pozdrawiam was mocno i powodzonka za miesiac monika Odpowiedz Link
ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 01.05.05, 19:07 dziewczyny z tego co pamiętam jednej z nas się udało a mianowicie Myszuni, tylko pisała o tym w osobnym wątku!!!!!!! A tym czekającym jeszcze z całego serca życzę 2 kreseczek!!! Pozdrawiam Ata Odpowiedz Link
wandana Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 02.05.05, 08:25 Mi tez się udało. Wpisywałam się na samym początku kwietniowych starań, a o sukcesie informowałam w osobnym wątku. II kreski zobaczyłam tydzień temu. pozdrawiam cieplo wszystkie starające się wandana Odpowiedz Link
sss8 Re: dziś 16 dzień II fazy 02.05.05, 09:57 @ nie ma , ale temp bardzo niska-36,5. zaraz pewnie sie pojawi Odpowiedz Link
iga73 Re:jeszcze 4 dni czekania 02.05.05, 10:57 Ja jeszcze czekam do 5 maja z róznymi przeczuciami a tak naprawde nie umiem juz śłuchac swojego organizmu na szczescie nie miałm czasu w weekend wariwac i myslec o tym. Ciesze sie bardzo że jednak są zafsolkowane dziewczyny a zobaczymy jak dalej sss8 moze nie oprzyjdzie Odpowiedz Link
sss8 Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 10:47 @ dalej nie ma, tempka raczej nlska Odpowiedz Link
izutek Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 13:02 a u mnie dopiero 8dpo.. tempka od 3 dni 37.. duzo bialego sluziku i mam wrazenie, ze dzisiaj sie brzuszek troszke dezwal.. u mnie II faza trwa 12 dni.. takze jeszcze 4 dni do testowanka.. Odpowiedz Link
danik1 Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 20:00 A u mnie dzisiaj 1dc. Teraz trzymam kciuki za Was!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ata76 Re: 2 dc 01.05.05, 22:29 Bania musi się udać następnym razem!!!!!!!! Trzymaj się kochana!!!!!!!!! Odpowiedz Link
vernalis1 :( 02.05.05, 08:57 A u mnie niestety @ przyszła.... mimo mojego zapomnienia... Odpowiedz Link
sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 02.05.05, 10:49 żle przycisnęłąm i coś mi wątek uciekł do góry. to mój 16 dzień II fazy no i pewnie ostatni, kurcze,no!!! Odpowiedz Link
iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 04.05.05, 10:41 Hej u mnie przyszła wczoraj jescze rano miałam nadzieje ze moze to zwykłe plamienie ale teraz juz to jest zwykła @ niestety. przchodze na maj pozdrawiam Odpowiedz Link