Dodaj do ulubionych

Która z Was testuje ok.28 kwietnia?

• sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 12:42
      wiem,wiem, u mnie zawsze jest ok.36.4-36.6, wiec 36.8 jest dla mnie ok.
      • ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 15:08
        Ja też czekam, testuję ok. 27, chyba, że @ przyjdzie - ale ja jej nie chcę.
        Objawy to jak na razie bolące jajniki. Mam nadzieję, ze nas dużo zaciąży w tym
        miesiącu.
        Pozdrawiam
        • bania79 ja czekam do teminu @ i nie testuję! 21.04.05, 15:56
          Jak nie przyjdzie do długiego weekendu to może na wyjeździe nadmorskim
          zdecyduję sie na sprawzdenie. Mężuś uważa, że trzeba czekać a nie bez sensu
          sprawdzać... I bądź tu mądry!
          • kinga_ewa Re: ja czekam do teminu @ i nie testuję! 21.04.05, 16:03
            Ja mojemu nic nie mówię choc wiem , że ostatnio bardzo pilnie ( dyskretnie)
            sprawdza moja temp. i chyba dokładnie wie kiedy powinnam tesowac . Po z tym dba
            o mnie cały czas jakbym juz była . Mam nadzieje, że mu to sie nie zmieni .
            • bania79 no to superasnie 21.04.05, 16:16
              Trzeba dbać! Kurcze, ja już się nie mogę doczekać długiego weekendu... Z
              różnych względów!
              • ata76 Re: no to superasnie 21.04.05, 17:16
                ojej 3 dni mnie było a Wy tyle napisałyście, że po przeczytaniu wszystkiegi już
                mi się myli, co kto napisał...

a więc po pierwsze, będę tu chyba jedyną sad(((( ...która nie mierzy sobie
                tempki w ogóle.....wiem, że to źle, ale cały czas się łudzę, że może uda mi się
                wstrzelić i bez tego, ale powoli dojrzewam do myśli, że powinnam to
                robić...może od następnego cylku, bo teraz to i tak nie ma sensu....

po drugie mam nadzieję, że 100 % z nas będzie miało dwie krechy, ale pewnie jak
                to pisała jedna z dziewczym wyżej mało to prawdopodobne, a więc życzę tylko,
                żeby było jak najwięcej tych dziewczyn z dwoma krechami (myślę, że ja nie będę
                tą szczęściarą)...

u mnie żadnych póki co objawów, trochę mnie kuje w brzuchu, ale tak naprawdę,
                to nie wiem, czy to jajniczek, czy problemy innego rodzaju (no niestety mam
                takie pewne problemy "fizjologiczne" a ginek twierdzi, że faktycznie teeeeeeeee
                pobolewania ciężko odróźnić). Poza tym w tym cylku nie bolą mnie piersi, nie są
                powiększone jak w porzednim cyklu, a przecież w tamtym też mi się nie udało....

a jeszcze jedno na koniec: miło jest poczytać posty z których aż tryska
                nadzieja, a w paru wypadkach tak było, a więc dziewczyny POWODZENIA!!!!!!!

trzymam kciuki za Wszystkie i mam nadzieję, że około 28 zaczną spływać dobre
                wiadomości smile))
                • myszunia1982 Re: no to superasnie 21.04.05, 18:01
                  ato nie jestes jedyna ja tez nie mierze poprostu leniuch ze mnie
                • ivonne76 DO Aty76 21.04.05, 18:22
                  Ato, nie jesteś sama jesli chodzi o nie mierzenie tempki - ja też tego nigdy
                  nie robiłam. Głowa do góry. Sama jestem ciekawa komu z nas się uda w tym
                  miesiacu. Ja bym baaaardzo chciała.
                  Pozdrawiam
                  • ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:26
                    oj dziewczyny, to mnie pocieszyłyście trochę, bo już się obawiałam, ze to tylko
                    u mnie takie "spontaniczne" podejście do tematu mierzenia temki, a tak jakoś
                    raźniej, gdy wiadomo, że nie jestem sama na tym forum!!!!

a trochu bardziej poważnie, to mam nadzieję że wszystkim nam się uda, zarówno
                    tym mierzącym jak i nie mierzącym temki wink
                    • ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:32
                      Ja tez nigdy nie mierzyłam temp,niewiedziałam kiedy mam dni płodne a co dopiero
                      owulacje.Nie obserwowałam siebie po prostu,az do tego momentu,ze od jakis ponad
                      2 tyg zaczelam cos u siebie podejżewać i weszłam na te forum i zaczeło sie ale
                      jestem wdzieczna poniewaz widzeze moja temp jest jak najbardziej ciażowa a
                      tylko 2 dni do @,ale mam nadzieje,ze nie przyjdzie.Pozdr i zaczecam do
                      mierzenia temp

www2.fertilityfriend.com/home/a79d0
                      • ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:37
                        Ewcia730....no to cudownie..chyba jako pierwsza nam tu dobre wieści
                        obwieścisz !!!!! Trzymam kciuki za Twoje dwie krechy,a potem czekam na
                        rozsyłanie ciążowych fluidków w świat wink
                        • ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:45
                          Az boję sie mówić,ze ujżałam 2 krechy żeby nie zapeszyć.Ale dziękuję.W sobote
                          uwierze na 100%, jezeli znów bedzie ta 2 krecha,ale zrobie innym testem.Pozdr

• ata76 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:49
                            aaaaaaaaaaaaaaaaa teraz skojarzyłam, bo Ty na inym wątku pisałaś, że robiłaś
                            już test.....

wiesz myslę sobie, aczkolwiek nie jestem ekspertem, że jak wyszła nawet cienka,
                            ale druga krecha, to dobry znak, ale faktycznie powtórz test tak dla pewności,
                            no a w sobotę spieszę z gratulacjami oficjalnymi smile
                            • ewcia730 Re: DO Aty76 21.04.05, 18:52
                              to juz mój 3 test heheheh.Ale mam nadzieje,że w sobote bedzie ostatni i pewny!!
                              Daj Boże
    • merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 21.04.05, 22:03
      Melduje siesmile objawow brak, nawet piersi nie specjalnie bola, zwykle bola
      bardziej. Tempke mierze, ale dopiero teraz, bo wiem, ze gdyby byla przesadnie
      niska, to nie ma sie co ludzic, ale ze robie to niefachowo, to i tak to zadny
      drogowskaz (jest podwyzszona). Poza tym caly czas porownuje objawy z tymi,
      ktore mialam bedac w poprzedniej ciazy (poronienie 12 tydz.)i jakos ich u
      siebie nie odnajduje. Ale zarazem nie mam typowego PMS. Ale to o niczym nie
      swiadczy niestety. Chociaz dzisiaj czulam, ze mam spuchnieta twarz - tak mam
      zawsze przed @ wrrrr. Czy Was tez wykancza psychicznie to, ze o niczym innym
      nie da sie myslec? Nie potrafie sie na niczym skupic. Jesli sie nie uda tym
      razem, to bede musiala zmienic taktyke, tylko jak? No nic, pomysle, jak
      przyjdzie malpiszon - obym jednak nie musiala. Dziewczyny kochane, trzymajcie
      sie, to jak totolotek, szansa jest i trzeba wierzycsmile!!! Sciskam merunka
      • ata76 Re: Merunka 21.04.05, 22:14
        jeśli chodzi o taktykę, to nie mam pomysłu, bo u mnie też każda zawodzi!!!!

a co do psychiki, to u mnie jest tak: nie myślę obsesyjnie o tym wszystkim, ale
        im więcej myślę tym bardziej się dołuję i czasami z żalem wspominam okres, gdy
        staraliśmy się bardziej spontanicznie!!!

Ale w końcu musi się udać, bo czemu miałoby nie!!!!!!
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 09:19
      ja coś czuje,że nic z tego.
      tempka szaleje.
      wczoraj tylko jak dawałam karme mojemu psu, to az mnie odrzuciło jak ją
      powąchałam,a dotychczas nic takiego sie nie zdarzyło...
      staram sie nie robić sobie wielkich nadziei, ale to tak cieżko, też nie moge
      myslec o czymś innym, niech już przyjdzie TEN dzien
      • portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:09
        Dziewczyny,
        ja Was jednak zachecam do mierzenia tempki, to zaden wysilek ani problem. A
        tempka swietnie pokazuje, jak cos jest nie tak. Np. kiedy powoli wzrasta po
        owulacji - wiemy, ze cialko zolte slabo pracuje. Inne sposoby zbadaniateho
        Pokazuje tez, kiedy wszystko jest w porzadku smile

A wracajac do tematu - tez nie za bardzo widze u siebie objawy. Troche bol jak
        na @, troche piersi, ale to zaden objaw moim zdaniem, cos takiego czesto sie
        czuje.
      • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:13
        Oj smutno smutno mi. Mam doła kurcze i to przed weekendem. W robiecie urwanie
        głowy , tylko nerwy i stresy, dzidzia tez jakoś nie chce przyjść . A w dodatku
        chyba sie przeniose do starń kwietniowo - majowych sad bo jakos nic nie czuje.
        • portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:46
          Nie tak prędko, moja droga! Musisz byc z nami do samego konca smile
          A nie wiesz, ze brak objawow to tez objaw?
          • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 11:56
            Dzięki za pocieszenie ale jakos tak smutno mi jest baardzo , wczoraj po moim
            pięęęknym śnie ryczałam jak głupia. W robocie wszystko mnie denerwuje chyba
            jakiś urlop by sie przydał.
            Pewno, że was nie opuszcze bo lubie z wami dzielic sie tym wszystkim . I jak
            pisałm w innym wątku nie dzielimy sie ze znajomymi informacją o staraniach i
            problemach. A z Wami to całkiem coś innego. Rozumiecie i wiecie jak to jest smile
            • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 12:15
              Ja też nie mierzę Ata i w ogóle nie mam objawów. za to pzrytualmy się z
              mężusiem codziennie - tak w razie czego... Trzymam za wszystkie kciuki i może
              uda się choć 50/50!!!
              • ewcia730 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:39
                WITAJCIE.BOZE TO JUZ JUTRO,TZN DZIEN PLANOWANEJ @ I TESCIK.CO PRAWDA UJZALAM
                JUZ NAWET DOSC WIDOCZNY CIEN 2 KRESKI ALE WIERZYC MI SIE NIE CHCE.DZIS KUPILAM
                PRE-TEST,JAKIE MACIE OPINIE O NIM????TRZYMAM KCIUKI ZA NAS WSZYSTKIE smile

• m18643 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:53
                  Hej dziewczynki. Przyłączam się do Was smile A mam pytanko w którym dc testujecie
                  i jakie długie cykle miewacie? Ja mam dziś 25dc i tak mnie korci zrobić test ,
                  ale cykle mam zazwyczaj 30-32 dniowe więc to chyba trochę za
                  wczesnie.POzdrawiam Monika
                  • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 15:54
                    Ja mam trochę pokręcone. Dop tej pory miałam 28 dni, ale ostatnio 24. Dziś mam
                    20 dc więc sie wstrzymuję do 30 maja i jak nie przyjdzie to robię, choć to
                    chyba trochę za wcześnie!
                    • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 22.04.05, 18:29
                      ja mam cykle 28 dniowe i zgodnie z zaleceniami ginka testuję 26 dnia i wtedy
                      w zależności od wyniku biorę lub nie duphaston. Póki co dostawałam @
                      regularnie, więc nie ma potrzeby powtórnego testowania, bo @ przychodzi jak w
                      zegarku 28 dnia sad(((
                • ata76 Re: do Ewy730 !!!! 22.04.05, 18:32
                  to dobrze kochana, że już jutro będziesz wiuedzieć tak na 100 % !!!!

Ja uzywałam dotychczas quick vue (tak to się chyba piszę?), ale z tego co
                  czytałam na forumto większość dziewczyn chwali właśnie pre-test....

no to jutro z rana, proszę jak najszybciej daj znać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • ewcia730 Re: do Ewy730 !!!! 22.04.05, 23:07
                    O rany tak sie boje.A Ty? Nie mam boli jak na okres ale takie inne ddziwne sa
                    te moje bole podrzusza co sie ciagna juz od ładnych paree długich dni.Co bedzie
                    to bedzie.Ty tez jutro testujesz?
    • ewcia730 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 23.04.05, 09:59
      Spanikowalam.Nagle ogarnela mnie cierpliwosc.Dzis powinnam dostac @,zawsze
      pojawia sie rano przy pierwszym siku.Na szczescie jej nie bylo.Obserwuje
      temp,spadla mi rano z 27,2 na 37,1 czy to cos oznacza??czy nie powinna sie
      utzymac na tym samym poziomie a nawet isc wyzej???Zmartwilam sie.Brzuch dalej
      pobolewa,wzdecia nadl sa i ten bol w krzyzu.A wczoraj jak szlam pod prysznic
      zauwazylam strasznie wyrazne i duzo zył, na dłoniach całych recach i po prawej
      i lewej stronie brzucha czy to tez ma cos wspolnego???Trzymajcie kciuki zeby
      sie udało

• sss8 Re do Ewci 730 23.04.05, 11:53
      Ewcia, to żaden spadek!!! temp masz super. gdyby ci spadła do takiej z
      pierwszej fazy, to byłby koniec marzeń,ale tak nie jest wiec TESTUJ !!!!
      i pisz szybko!!!!!!!!!!!
      • ata76 Re: Re do Ewci 730 23.04.05, 17:21
        Ewa730.... z tego co napisałaś wynika, że jeszcze nie testowałaś, a my tu z
        ciekawości jużnie wytrzymujemy wink

a tak bardziej poważnie, to daj znać jak coś będziesz wiedziała, a jeśli chodzi
        o objawy to jak na mój gust są ok (z tego co na forum czytałam, nie z
        doświadczenia).

Ja testuję dopiero 30.04
        • ewcia730 Re: Re do Ewci 730 23.04.05, 21:09
          Wiem nawet nie czuje ze powinnam okres dostac ani ze ma przyjsc>boli mnie
          brzuch ale to ten ból,który doskwiera mi od ostatniego czasu a nie na @.Temp
          przez cały dzien na poziomie 37,3-4 a było nawet 37,8 wiec ok>Oby jutro też
          taka była i przez cały czas !!!Nie chce tej @@@
    • portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 08:37
      WItajcie w nowym tygodniu! Jak samopoczucie?

U mnie wczoraj stalo sie cos dziwnego - niewielkie plamienie krwia... To byl 11
      dzien po owulacji, wiec nie moglo to byc zagniezdzenie, bo na to juz raczej za
      pozno. Myslalam, ze to @ nadchodzi, ale nie. Wrecz przeciwnie - bol jak na @
      ustal. Martwie sie, czy nie sa jakies nieprawidlowosci, bo nigdy tak nie
      mialam. Dzis moj 25 dc (przy cyklach 27 dni), wiec czekam jeszcze 2 dni do
      testu...
      • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:29
        ja podobnie jak Ewcia nie mam żadnych objawów ciąży, ale pocieszam się, że
        zbliżającej się @ nie czuję! ogarnął mnie ogromny apetyt i podtanowiłam sobie
        pofolgować! może do nap[asionej mamay przytjdzie mały człowieczek... U mnie @
        powinna być najpóźniej 30.IV, ale testuję dopiero po długim weekendzie!
        • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:40
          Cześć kobitki
          U mnie bez zmian . Samopoczucie mierne, tempka stała ale nie wysoka, objawów
          brak - jakichkolwiek. @ powinna przyjść we środę więc zobaczymy. Tydzień zaczął
          mi się smutno. mam nadzieję, że u was jst lepiej. Cieplutkiego dzionka.
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:49
      głowy do góry dziewczyny! bedzie dobrze!!!
      Ja zraz napisze maila do specjalisty,żeby mi sprawdził mój wykres.
      w tym cyklu jest on bardzo dziwny, nie wiem czy ovu była czy nie.
      temp skacze,śluzu mam baardzo dużo i w ogóle jakoś tak dziwnie to wszystko
      wygląda.
      no bo jeśli nie było ovu, to po co mam sie meczyc z tą niepewnością?
      jak mi odpisze to dam znać, pa pa pa
      • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 09:55
        No pewnie, daj znać. Ja nie mierzę tempki, ale chyba od przyszłego cyklu kupię
        sobie termometr i profesjonalnie się za to wezmę - w głebi duszy mam nadzieję,
        że nie będę musiała!
        • aquarius72 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:09
          Ja testowałam dzisiaj (termin miesiączki). Jedna kreska, a @ na razie nie ma.
          Wczoraj już się tak czułam, że zaraz będzie, ale teraz coś zwleka. Trochę sobie
          narobiłam nadzieji, bo bardzo bolały mnie piersi (nigdy tego nie miałam) i
          nadal są trochę bolące, no ale jedna kreska jest...
          • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:17
            Ojej Aquariusku, dopóki jedmnak nie ma @ jest nadzieja. Wiesz, że te testy
            czasem się mylą. U mnie żadnych objawów...
            • aquarius72 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:20
              Niestety - obawiam się, że mylą się w obydwie strony. W czwartek robiłam quicka
              i wyszedł mi różowy cień, a beta w tym samym dniu poniżej 0,1. Dwa dni później
              znowu cień na quicku, a ten dzisiejszy test (seratec), to raczej negatywny...
              • ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:23
                Ja termin @ mam dziś, po południu będę testować Quickiem - juz kupiłam. Objawów
                prawie zadnych, jedynie ból brzucha jak na @.
                Pozdrawiam
                • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 10:25
                  No to trzymam kciuki Ivonne; Ja narazie nie testuję, boję się rozczarowania.
                  Poczekam na @ a jak nie przyjdzie do końca długiego weekendu to zatestuję!
              • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 25.04.05, 16:57
                co ma być to będzie, ale jak mówiła Bania póki @ niet, póty jest nadzieja!!!!
                • ivonne76 Testowałam dziś i nic 25.04.05, 17:44
                  Witam
                  Własnie zrobiłam test Quick Vue i niestety wyszedł negatywny Dziś mam termin
                  @ , chociaż dalej nie przyszła ale wszystko mnie na nią boli. 30 dzień cyklu w
                  30 dniowych. No cóż, nie udała się pierwsza próba po grudniowym poronieniu. A
                  taką miałam nadzieję....
                  • merunka Re: Testowałam dziś i nic 25.04.05, 18:53
                    Przykro mi. Tak dobrze Cie rozumiem. Tez sobie tyle obiecuje od tego pierwszego
                    cyklu po poronieniu. Tak dlugo czekalam, by moc zaczac starania (pol roku), ze
                    teraz mam wrazenie, ze jestem wykonczona tym czekaniem i nie mam sily na
                    wiecej. W polowie cyklu wpadlam w czarna rozpacz, ze napewno sie nie udalo -
                    choc bylismy w trakcie staranwink Teraz podchodze juz spokojniej, biore pod
                    uwage fakt, ze sie nie musi udac od razu, choc podswiadomie tak bardzo sie
                    nastawiam. To takie wazne miec do tego zdrowe podejscie - ja przyznaje, ze nie
                    potrafie, orbituje i swiruje. Ale chce to zmienic. Jesli sie teraz nie uda, nie
                    bede tak szalec w nastepnym cyklu, nie chce, by moje zycie bylo ciaglym
                    beznadziejnym czekaniem. Dzidzius przyjdzie wtedy, kiedy bedzie odpowiedni
                    czas. To wielka sztuka umiec sie z tym pogodzic. Bede probowac. No i oczywiscie
                    starac sie bede bardzo i wierzyc, ze sie uda - nam wszystkimsmile Dlatego glowa
                    do gory Kochana, nie poddawaj sie smutkowi, czerp radosc z zycia - takiego
                    jakie jest. Sciskam mocno Was wszystkie Oczekiwaczkismile ps. korci mnie, by
                    zrobic test. Jestem tak skolowana, ze nie wiem czy czuje @, czy nie. To moj 25
                    dzien cyklu przy 29-30 dniowych. Najwczesniej zrobie w czwartek. papa
                  • ata76 Re: Testowałam dziś i nic 25.04.05, 18:59
                    Ivonne, ale może jeszcze wszystko nie jest stracone, bo jednak zaleca się
                    robienie testów z porannego moczu i to najwcześniej w dniu @. Znam przypadki,
                    że w dniu @ wychodził "negativ", a dwa dni po już pozytywny wynik!!!

Jakkolwiek by jednak nie było, to jeśli nie teraz, to może w kolejnym cyklu się
                    uda, choć wierzę, że ciężko uzbroić się w cierpliwość!!!!

życzę jak najszybszego zafasolkowania!!!!!
                    • ivonne76 Re: Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie 25.04.05, 21:39
                      Dzięki za słowa wsparcia, ale już chyba nie ma sensu robic testu. Chyba, ze
                      jeszcze faktycznie zrobic go rano ? ale w poprzedniej ciąży zrobiłam wieczorem
                      ten sam test i wyszedł pozytywny, chociaż pamiętam, że było to 5 dni po
                      spodziewanej @. Poczekam do jutra wieczoru jak @ nie przyjdzie to zrobię w
                      środę rano jeszcze jeden test.
                      Wielkie dzięki, pozdrawiam wszystkie testujace w najbliższym czasie.
                      Faktycznie, dobra rada - dać sobie na luz.
                      Ściskam mocno.
                      Iwona
                      • ata76 Re: Dzięki dziewczyny bardzo za wsparcie 25.04.05, 21:48
                        po to tu jesteśmy kochana!!!!

www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=649
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 08:48
      hej dziewczyny! nie załamywać się!!
      glowy do góry. ja sama wiem jak to jest ciężko, no ale to niestety nie my
      decydujemy o tym kiedy mamy zostać mamusiami.to KTOŚ inny stwierdzi,że to już
      dobry moment i wtedy sie uda. musimy czekać na tą chwilę cierpliwie.
      kiedyś w końcu się uda, nie?
      trzymajcie sie
      • aquarius72 A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 09:03
        Jak Wam wczoraj pisałam - wczorajsze testowanie w terminie @ było negatywne.
        No i wiem, ze głupia jestem, ale wieczorem dopatrzyłam sie na tym teście
        jakiegoś cienia... Wiem, że nie powinno sie tego brać pod uwagę, ale @ nadal
        nie ma, duphaston odstawiłam, a piersi dalej bolą - no i co mam o tym myśleć???
        • sss8 Re: A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 09:07
          zrób jutro rano jeszcze jeden test!!!
          to da Ci pewność, a w ten wczorajszy test juz nie ma co sie wpatrywać.
          no i sie nie zamartwiaj, tylko testuj rano!!!!!!!!!
          bedę trzymać kciuki
          • kinga_ewa Re: A ja mam znowu dylemat... 26.04.05, 10:57
            Witam w ten smutny dla mnie dzionek . Wstałam o 6 rano i czułam jak idzie @ .
            Boże ja już nie mam siły . Jest mi tak bardzo źle wszystko zaczynamy od
            początku. Rano była moja kochana teściówka i tak bardzo bardzo sie przytulałam
            do niej . Nic jej nie mówiłam sama wiedziała. Co zrobic ? Jak tam dalej mozna i
            jak dłlugo sad((((
            • bania79 Kinia 26.04.05, 11:13
              Nie płakuniaj! My też cię mocno przytulamy. Nie wolno się poddawać. któraś tu
              już kiedyś to powiedziała...NOWY CYKL, NOWA SZANSA! I tego się trzymaj.
              • kinga_ewa Re: Kinia 26.04.05, 11:32
                Wiem wiem ale ile mozna . Jestem zmeczona Moj Skarb tez . W pracy tylko
                problemy i jeszcze więcej roboty . Nic tylko siąść i się rozpłakac. Ale ja tak
                nie chcę . Zawsze byłam silna i wiedziłam , że dam rade a tymczasem opadam z
                sił. Czy to kara jakaś ???
                • bania79 Re: Kinia 26.04.05, 12:07
                  Żadna kara! Przypadkiem nie wbijaj sobie czegoś takiego do głowy! Nie możesz
                  tak myśleć, bo prostu twój czas dopiero nadejdzie. Wiem, że trudno to pojąć, bo
                  sama się zastanawiam po co ja tyle na antykoncepcję wydawałam w przeszłości,
                  ale tak to już jest. natura wie kiedy i kto...
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 12:08
      Kinguś, nie załamuj się, przecież @ jeszcze nie przyszła, wiec jeszcze nadzieja
      jest!!
      u mnie to juz 6 cykl i z kazdym jestem coraz bardziej spokojna i mam więcej
      cierpliwości.
      będzie dobrze, na pewno.
      jeśli nie tym razem to kolejnym
      • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 12:15
        Juz przyszła małe plamienia na razie ale wiem , że to jest to. Nagle przestały
        boleć mnie piersi , brzuch się zmniejszył tylko pobolewa. Nie ma już złudzeń.
        Wiem , że wy to rozumiecie ale jest mi tak bardzo trudno. Nigdy nie brałam
        tabletek antykoncepcyjnych , jestem raczej zdrowa osobą , a los mi co miesiąc
        robi takie niespodzianki. I to pytanie - dlaczego???
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:35
      KInguś, widocznie tak ma być,jeżeli przyjdzie @ to znaczy,że jeszcze nie czas
      na dzidzie. ale kIEDYS MUSI SIE UDAC!!!!!!!!!!
      ja wiem,że łatwo to mówic, ale wiecej luzu, wiary i optymizmu.
      no i mierz temp. to naprawde pomaga,będziesz wiedziała czy była owu czy nie, no
      i wiadomo kiedy działąć.
      ja dostałam odpow. od specjalisty, napisał,że owu byłi,że starania były w
      dobrym momencie. bez mierzenia tempki działalibyśmy na ślepo.
      • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:42
        No ja w tym cyklu działam na ślepo, ale jeśli przyjdzie @ to zaczynam mierzyć
        tempkę...
        • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:47
          A ja właśnie zakupiłam testy od p.ewy i czekam na nie. Temke bede miezryc
          cały czas wydrukowałam sobie dzisiaj gotowy arkusz npr i zaczynam kolejne
          starania no bo co . Nie wim co jeszcze moge zrobic. Ide do lekarza i spytam
          sie o wspomagacze . sa jeszcze jakieś zioła n apobudzenie ale to moze bedzi eza
          duzo?? Kurcze jestem zdeterinowana
        • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:53
          Kinga_Ewa pierwszy dzień cyklu to moment, gdy znów rodzi się nowa nadzieja, bo
          nowy cykl to nowe wyzwania!!! I nawet jeśli teraz tego tak nie czujesz, to tak
          właśnie jest.... a że czasami jest ciężo...takie życie nie ma nic za darmo i
          bez czekania, ale w końcu przecież przyjdzie i na Ciebie kolej, i wtedy
          będziesz szczęśliwa i zapomnisz (choć częściowo) o tym całym oczekiwaniu, o
          tych dniach,, w których wydawało się, że gorzej już być nie może!!!A jak już
          zostaniesz szczęśliwą mamusią, to wtedy zostaną wynagrodzone Ci te wszyskie
          gorsze dni!!!!

Tak więc życzę Ci, żeby ten czas oczekiwania, ale już na dzidziusia jak
          najszybciej się dla Ciebie i wszystkich innych zaczął!!!!

• kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:59
            Dzieki tego mi było trzeba . Jutro mam nadzieję poczuje sie lepiej a dzisiaj
            jade do mojej wspaniałej siostrzenicy ( ma 2 latak) i jak na razie całą miłosc
            matczyna przelałam na nia . Ale mam nadzieje, że i ja kiedys bede miała takie
            maleństwo . Jeszcze raz dzieki dziewczyny , mimo, że o tym nie wicie ale dużo
            siły mi dodajecie jak nikt ze znanych mi " fizycznych" osób.
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 16:46
      mierzcie,mierzcie,fajnie jest obserwowac swój cykl i wiem na czym stoje.
      ten lekarz powiedział,że mam w tym cyklu duże szanse.
      jeszcze boje sie nakrecać, ale dał mi troche nadziei
    • jaga241 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 17:09
      No ja chyba już nie mam co testować. Czuję że zbliża się @.
      sad(((((((((
      • latiffa nie tym razem 26.04.05, 20:57
        niestety, nie mam czego testować. dziś rano tempka spadła do 36,8 - z 37,1 więc
        wiem że się nie udało. A taką miałam nadzieję. Ale jak to piszecie - nowy cykl
        nowa szansa. jutro kupię sobie wiesiołka i guajazyl, bo w ostatnim cylku tego
        śluzu było coś mało. moze dlatego sie nie udało.
        • merunka Re: nie tym razem 26.04.05, 21:09
          latiffa, jeszcze @ nie przyszla. Nie porzucaj nadziei, trzeba walczyc do konca.
          A jak sie nie uda, to rzeczywiscie nastepny cykl rowna sie nowa szansa!!smilesmile
          sciskam merunka.
    • merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 20:58
      Kochane i jak tam? Kiedy zamierzacie testowac? Czekacie na @ i dopiero kiedy
      sie nie pojawi w terminie testujecie? Ja sama nie wiem. Codziennie inna wersja.
      Raz jestem przekonana, ze @ przyjdzie, a za chwile nabieram na nowo nadziei, ze
      sie udalo. No i wlasnie nie wiem co robic. Ta niepewnosc mnie wykancza, ale z
      drugiej strony widok jednej samotnej kreski nie bylby zbyt radosny. Ale i tak
      wolalabym wiedziec.. Dodam, ze moja @ czasami wywija numery i spoznia sie np. o
      tydzien. Dlatego raczej sklaniam sie ku wczesniejszemu testowaniu. Jezeli sie
      zdecyduje, to juz pojutrze. To bedzie 28 dc przy 29-30 dniowych. Myslicie, ze
      to dobry pomysl? Juz bym chciala sie moc skupic na czyms innym, dlatego chyba
      go zrobiesmile Przynajmniej bede wiedziec co i jak. Sciskam Was, piszcie o
      Waszych rozterkach testowych i ewentualnych objawach lub ich braku. ps. u mnie
      objawow brak. Zarowno wyraznych @ jak i ciazowych. Ech... papasmile
      • ivonne76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 21:34
        Merunko, ja mam cykle 30 dniowe i wczoraj miałam 30 dzień cyklu, zrobiłam test
        po południu i jedna kreska. Boli mnie bardzo brzunio na @, jeszcze jej nie ma.
        Ale czuje, ze moze nadejść, wredna. Jednak chcę jutro z samego rana powtórzyć
        test - namawiaja mnie dziewczyny, żeby zrobić z nocnego moczu. Nie nastawiam
        się optymistycznie do tej próby, ale byłoby super gdyby się udało. Poza bólem
        brzucha zauwazyłam dziś u siebie rozciągliwy śluz taki jak przy dniach
        płodnych. Nie ma go dużo ale jest. Treochę to dziwne, bo nie miałam czegoś
        takiego przed @. No nic, pozostaje mi czekac do rana.
        Pozdrawiam
        Iwona
        • merunka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 26.04.05, 22:11
          No to trzymam kciuki, melduj zaraz co i jak. Nie wiem, czy bede mogla w pracy
          przeczytac, ale zaraz po przyjsciu do domku na pewno. Kolorowych snow, do jutra
          papa
          • portalegre Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 09:50
            Jeśli chodzi o mnie - w tym cyklu nic z tego.
            Ale trzymam kciuki za Was.
            Pozdrawiam.
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 10:08
      a miało nam sie udac tym razem!!!!
      moja @ ma przyjsć w sobote,jednak testowac bedę( jesli nie przyjdzie)po
      weekendzie.poczekam na 16 dni wyższych temp i zatestuje. co do objawów, to sama
      nie wiem.
      niby mialam się nie nakręcać, bo juz tyle razy sie zawiodłam, ale coś tam
      innego u siebie dostrzegam.
      na razie jednak nie chce zapeszać. pozdrawiam
      • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 10:11
        Ja testuje po długim weekendzie, jeśli @ nie przyjdzie! Niby mogłabym już w
        sobotę, ale będę u teściów i w razie czego nie chcę wywalać na nich moich
        smutków... Poczekam, a co!!!!!!!
        • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 11:55
          Czesc dziewczyny ja testuje tez po długim weekendzie chce 5 maja. Piersi mi tak
          nawalają ze spac ne mogęsmile))Mam małe a wrażenie że mnie ciągną do dołu. Mam
          Nadzieje ze fasolka bedzie, pozdrawaim i miłego dnia dla wszystkch
          • bania79 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 12:01
            Iga, to kciukasy trzymam; ja nie ma żadnych objawów ABSOLUTNIE! ale to też
            dobrze, chyba!
            • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 14:53
              Baniu dziekuje bardzo. A ja tak sie zastanaiwaim czy moze jednak nie testowac
              juz wczesniej przed @, bo mam franca przyjsc 5 maja ja chyba zwariuje do tej
              pory, przez te rózne objawy jestem wykończona psychicznie chyba ze je sobie
              wmawiam, ale to raczej nie mozliwe. Wyc mi sie chce
              • julkast6 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:22
                u mnie tez nie tym razem, choc na usg ginekolog dal mi cien szansy ze moze
                jestem w ciazy, i ryczec mi sie chce bo tak sie cieszylam ze moze sie udalo ( a
                jestem juz po poronieniu w styczniu)
                • kinga_ewa Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:31
                  "Głowa do góry " tak mi piszą i tak ja pisę Tobie . Damy radę w koncu jestesmy
                  kobietami wink
                • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 27.04.05, 16:36
                  strasznie mi przykro, jesli o te dziewczyny co już wiedzę, że się nie udało,
                  ale wiecie nowy cykl nowa szansa!!

w kwestii testowania, to robię test w 26 dc (przy cyklach 28-dniowych), ale
                  tylko dla tego, że tak mi kazał lekarz, bo w zależności od wyniku mam brać albo
                  odkładać duphaston.
                  Gdyby nie to nie testowałabym wcześniej niż jeden dzień po dniu spodziewanej @,
                  zbyt dużo się naczytałam .....
                  • ivonne76 Re: No niestety - mi się nie udało w tym cyklu :( 27.04.05, 20:31
                    Dziewczyny, tak jak poradziłyście wczoraj. Rano zrobiłam drugi test dwa dni po
                    terminie spodziewanej @ i też jedna krecha. Więc od razu wiedziałam, ze @
                    przyjdzie i.....przyszła dziś w południe. Trudno, no nic, nie udało się za
                    pierwszym razem po grudniowym poronieniu. Ale jak to któraś z Was powiedziała:
                    nowy cykl, nowa szansa.
                    Gratuluję zaciążonym w kwietniu i życzę zaciązenia oczekujacym. Ja przechodzę
                    do starań majowych.
                    Buziaki
                    Iwona
                    • merunka Re: No niestety - mi się nie udało w tym cyklu :( 27.04.05, 20:55
                      Iwonko, nie smuc sie. Ja testuje jutro i jesli wyjdzie jedna kreseczka, nie
                      bede rozpaczac - postanowilamsmile Za to lepiej sie przygotuje do kolejnego
                      cyklu. Kupie testy owu, bede sie lepiej odzywiac, wiecej ruchu na swiezym
                      powietrzu, bede rozpieszczac mezulka, zeby byl w dobrej formie psycho-fizycznej
                      i wtedy moze sie uda! I kupie sobie jakis ciuch wiosenny! Musimy zyc. I to
                      pelnia zycia pomimo wszystko. Ja tez jestem po poronieniu (w pazdzierniku) i
                      rozumiem, ze przez to podwojnie smutno, ale nie martw sie, w koncu bedziemy
                      tulic nasze maluszkismilesmile Sciskam papa merunka
    • merunka Re: ja tez nie tym razem 28.04.05, 06:07
      testowalam przed chwilka, oczywiscie nawet hipnotyzowanie testu nie wywolalo
      drugiej kreseczkiwink Wiedzialam od razu, ze sie nie udalo. Mialam pare
      charakterystycznych oznak PMS - fatalny humor, puchniecie twarzy (policzkow) i
      nie wiem co jeszczewink Aha no i ta tempka, zaczela spadac, ale ze nie mierze
      jej tak jak nalezy, to jeszcze sie ludzilam. Teraz czekam na @ - niech no sie
      tylko nie spoznia. Moze zajde w maju - miesiacu, w ktorym mial sie urodzic moj
      dzidzius.. Kochane, trzymam za Was mocno kciuki, a jesli nie zobaczycie
      upragnionych II kresek nie zalamujcie sie, cos czuje, ze maj bedzie laskawysmile
      • iga73 Re: a ja jeszcze tydzień czekania 28.04.05, 09:52
        Hej starsznie mi przykro dziewczyny ale wiem ze cuda sie zdarzaja i wszystko w
        swoim czasie. Wiem że tak bedzie tym bardziej ze spotkłam sie wczoraj z moja
        przyjacółką która dzieci miec nie mogła hhiii a ma dwoje są sładkie. Ja musze
        do testowani jeszcze tydzień czekać, juz sama nie wiem co myślec. Dzis rano
        obudziłam sie i jakby nic zadnych objawów bólów nic kompletnie byłam juz
        zmeczona tymi bólami, a dziś jak nowo narodzona. Nie umiem juz odczytywac
        swjego organizmu wydaje mi sie ze go wcale nie rozumiem, chociaz teraz juz z
        powrotem jajniki mnie zaczynaja bolec
    • sss8 Re: jeszcze 2 dni 28.04.05, 10:27
      dziś już 12 dzien po ovu.za 2 dni sie wyjasni, kurcze niech ten czas leci
      szybciej !!!
      czuje sie zupełnie jak na @...ehhh..........
      dziewczynki kochane, strasznie szkoda, ze Wam sie tym razem nie udało, a tak
      się łudziłam, że kwiecień będzie taki obfity w dobre wiadomości.
      ale maj na pewno taki będzie.wiecie,ze maj to miesiąc największej płodności?
      zycze Wam powodzenia!
      ja mam jeszcze 2 dni,zeby chociaż marzyc,że może jednak...
      • aquarius72 Re: jeszcze 2 dni 28.04.05, 10:31
        Ja trzymam kciuki za te, które jeszcze mają szansę w kwietniu, bo u mnie
        dzisiaj 2 dc, tak więc nastawiam sie na starania majowe smile
        • vernalis1 DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:48
          Własnie dokonałam odkrycia(zagladając w swój kalendarz)że dzisiaj powinnam
          dostać @.. A tu cisza... żadnych bóli itp... A JA WŁASNIE PRZED CHWILĄ WYSZŁAM
          Z UBIKACJI GDZIE ZROBIŁAM SIUSIU !!! sad Tak sobie odpuściłam po tych
          wszystkich niepowodzeniach; zwłaszcza gdy ostatnia @ przyszła dopiero 5 dni po
          terminie...a wg owulacji to powinnam dziś mieć @. No i już cała chodze w
          srodku ,i zaczyna kiełkowac ta nadzieja... Teraz siedze i sie biję z myślami
          czy zatestowac teraz, czy jutro rano...A my wczoraj z mezem obchodzilismy 9-a
          rocznice slubu; jakiż to piekny byłby prezent od losu... Staram sie nie
          nakrecac, ale kurcze to jakos samo wychodzi...
          • kinga_ewa Re: DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:50
            W takim razie trzymam kciuki i mam nadzieję , że prezent od lasu sie uda
            • ata76 Re: DOKONAŁAM ODKRYCIA 28.04.05, 10:59
              Vernalis trzymam kciuki, żeby to były dwie upragnione kreski!!! I za sss8,
              która testuje chyba w tym samym dniu !!!! I za wsztstkie inne, które jeszcze
              też czekają!!!

Ja testuję 30, ale objawów null, ani na @, ani na II kreski...no za dwa dni się
              wszystko okaże!!!

A dla tych co już są po testowanku, to pamiętajcie, że maj to miesiąc miłości,
              więc dobrze to wróży smile)
              • ivonne76 Re: DO MERUNKI 28.04.05, 16:32
                merunko, mój dzidziuś tez miał się urodzić w maju, a dokłądniej 3 maja. Moze
                bym go nawet już miała przy sobie, ? kto wie....
                Pozdrawiam
                Iwona
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 09:48
      temp spadła.
      chyba koniec marzeń...
      • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 10:03
        Mam pytanko jak jest 36,8 na 6 dni przed okresem to jest jeszcze szansa na
        fasolke (mierzone rano w pochwie)
        • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 12:46
          iga, to zalezy jaka była przed ovu.
          u mnie przed ovu jest ok.36,4, wiec jak po ovu mam 36,8 to w mojej sytuacji
          jest podwyzszona.
          ale jesli normalnie masz 36,6-36,7 to nie jest zbyt wysoka.
          to zalezy od podstawowej temp.ciała i dlatego trzeba mierzyc ją cały cykl, zeby
          wiedziec czy po ovu rośnie,.
          pozdrawiam
          • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 29.04.05, 12:56
            sss8 serdeczne dzieki za tak szybka odpowiedx pozdrawaim i bede dalej mowic co
            u mnie
            • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 08:46
              melduje, że mi się nie udało, I kreska i nie chce być inaczej sad
              • annalalik Szkoda... trzymałam kciuki... 30.04.05, 13:02
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 10:48
      kurcze, dziewczyny, czyżby żadnej z nas sie nie udało?
      u mnie wczoraj temp spadła, dzis znowu urosła do 36,87. nie wiem co jest grane.
      @ w kazdym bądż razie nie ma
      • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 30.04.05, 11:41
        ja testuje 5 maja a objawy cały czas coraz inne i dziwniejsze, chcoiaż dziś nie
        mam żadnych ania na okres ani na ciąze troszke mnie tylko boli głowa a le to
        normalne w moim przypadku przy zmianie pogody tak rapotownej. pozdrawaim bede
        sie odzywac przykro mi ze pojawiaja sie 1 kreska ja chcyba dlatewgo spasowałm
        troszke chcociaz niexle wariowałam i albo test 5 maja albo wcale w tym miesiącu
        pozyjemy zobaczymy spokój tylko to nas uratuje uśmiechajcie sie dziewczyny
        jeśli nawet jest Wam smutno
        • zona_lolka Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 01.05.05, 06:15
          no i u mnie nic wyszlo z kwietniowych staran, trudno... nastepnym razem bedzie
          lepiej. pozdrawiam was mocno i powodzonka za miesiac smile
          monika
      • ata76 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 01.05.05, 19:07
        dziewczyny z tego co pamiętam jednej z nas się udało a mianowicie Myszuni,
        tylko pisała o tym w osobnym wątku!!!!!!!
        A tym czekającym jeszcze z całego serca życzę 2 kreseczek!!!

Pozdrawiam
        Ata
        • wandana Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 02.05.05, 08:25
          Mi tez się udało. Wpisywałam się na samym początku kwietniowych starań, a o
          sukcesie informowałam w osobnym wątku. II kreski zobaczyłam tydzień temu.
          pozdrawiam cieplo wszystkie starające się
          wandana
        • sss8 Re: dziś 16 dzień II fazy 02.05.05, 09:57
          @ nie ma , ale temp bardzo niska-36,5. zaraz pewnie sie pojawi
          • iga73 Re:jeszcze 4 dni czekania 02.05.05, 10:57
            Ja jeszcze czekam do 5 maja z róznymi przeczuciami a tak naprawde nie umiem juz
            śłuchac swojego organizmu na szczescie nie miałm czasu w weekend wariwac i
            myslec o tym. Ciesze sie bardzo że jednak są zafsolkowane dziewczyny a
            zobaczymy jak dalej sss8 moze nie oprzyjdzie
    • sss8 Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 10:47
      @ dalej nie ma, tempka raczej nlska
      • izutek Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 13:02
        a u mnie dopiero 8dpo.. tempka od 3 dni 37.. duzo bialego sluziku i mam
        wrazenie, ze dzisiaj sie brzuszek troszke dezwal.. u mnie II faza trwa 12 dni..
        takze jeszcze 4 dni do testowanka..
        • danik1 Re: a u mnie 15 dzień II fazy 01.05.05, 20:00
          A u mnie dzisiaj 1dc. Teraz trzymam kciuki za Was!!!!!!!!!
          • bania79 2 dc 01.05.05, 20:12
            Czyli smtno mi... Może uda się następnym razem!
            • ata76 Re: 2 dc 01.05.05, 22:29
              Bania musi się udać następnym razem!!!!!!!! Trzymaj się kochana!!!!!!!!!
              • vernalis1 :( 02.05.05, 08:57
                A u mnie niestety @ przyszła.... mimo mojego zapomnienia...sad
    • sss8 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 02.05.05, 10:49
      żle przycisnęłąm i coś mi wątek uciekł do góry.
      to mój 16 dzień II fazy no i pewnie ostatni, kurcze,no!!!
    • iga73 Re: Która z Was testuje ok.28 kwietnia? 04.05.05, 10:41
      Hej u mnie przyszła wczoraj jescze rano miałam nadzieje ze moze to zwykłe
      plamienie ale teraz juz to jest zwykła @ niestety. przchodze na maj pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka