Dodaj do ulubionych

co myślicie o kalkulatorach

10.05.05, 10:31
wiecie co robilam obliczenie na kalkulatorach :
na bajbusie wyszlo ze wogole nie mam dni plodnych
na echo nadwislanskie ze sredniej cykli wyszlo 13-20 płodne owu 17
na epacjent 8-25 płodnez najdluzszym i najkrotszym
pelegrinka kazała przytulanko od 10 do 20 dc co dwa dni na podstawie moich
cykli 35,27,32 i teraz 10 dc

narazie staram sie nie nakrecac testami owu i tempka tylko na zywiol ale jak
sie nie uda to moze w przyszlym miesiacu juz zaczne
Obserwuj wątek
    • espressoo Re: co myślicie o kalkulatorach 10.05.05, 10:37
      biorac pod uwage, ze na poczatku zastanawialam sie czy owulacja to to samo co
      menstruacja, ja korzystam (na razie z czystej ciekawosci, bo starania dopiero
      za III m-ce?wink))

Mierzenie tempki, wczuwanie sie w swoj organizm, czy owu juz sie zaczela (ja
      nic nie czuje) w ogole odpada, wiec co miesiac wstukuje date @ i tak z
      ciekawosci patrze co mi kalkulator pokaze.

Ale, wiem, ze jak beda problemy z zaciazeniem, to dowiem sie wszystkiego,
      zaczne mierzyc, badac, lykac, parzyc itp. na razie kalkulator wystarcza, choc
      nie jest to chyba najdokladniesza z metodwink
      • anneczka78 Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 08:03
        No chyba nie jest najdokładniejsza, bo działa na zasadzie kalendarzyka
        małżeńskiego i prezentuje modelowe cykle. Owulacja natomiast zawsze może się
        przesunąć. Niemniej ja też sobie obliczam, żeby wiedzieć tak mniej więcej.
        Zawsze potem można tą wiedzę uzupełnić na przykład obserwacją śluzu. Ja narazie
        sie nie staram (sierpień), więc tempki nie mierzę, zbyt pracochłonne smile
        • ktat Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 10:16
          no mi tez sie nie chce mierzyc
          a to chyba tez nakreca
          wiec u mnie 3 cykl staran ale narazie tylko tak na podstawie sluzu ( tez nie do
          konca po tabletkch wiarygodny gdzies czytalam) i sprawdzam kalkulatory ( kazdy
          co innego )
          ale jak sie teraz nie uda to próbuje kolejny raz i moze juz z tempka a jesli
          dalej nic to mosze testy
          staram sie nie nakrecac
          • anneczka78 Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 10:41
            Ja też pewnie wcześniej czy później zacznę mierzyć, bo chciałabym ze 2-3 cyklom
            przyjrzeć się "bliżej", to znaczy sprawdzić, czy każda faza trwa tyle co
            powinna i czy owulacja rzeczywiście jest, choć chyba jest... Widziałam w necie
            termometr elektoniczny specjalny owulacyjny, gdzie wynik jest juz po 30
            sekundach... Zastanawiam się, czy go nie kupić smile
            www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/product_info.php?cPath=41&products_id=491&osCsid=6761e70ecb797b8b0c6763f9d2ca23ef
            • suslak Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 15:13
              Ja go mam i sobie chwalę. Mierzenie tempki mnie osobiście nie trudzi - i tak po
              obudzeniu ze 2-3 min dochodzę do siebie zanim wstanę surprised). I nie nakręca - raczej
              przeciwnie budzę się leniwie, wkładam termometr do buzi, stwierdzam "nisko" i
              zabieram się do dalszego ciąg dnia nie zastanawiając się czy mam ovu, czy nie,
              czy ten cykl będzie 25 dniowy czy 38 dniowy surprised) Poza tym dzięki mierzeniu wiem,
              że mam krótką drugą fazę i muszę na to uważać. No i co ważne dla dziewczyn z
              nieregularnymi cyklami - wiem kiedy będzie @!!! A zawsze robiła mi kretyńskie
              niespodzianki surprised)
              • ktat Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 15:20
                w sumie moze i racja nad tym sie nie zastanawialam
                ale mnie nie zaskakuje
                i nie mysle czy mam owu czy nie
                a kalkulatory to raczej tylko z czystej ciekawosci kazdy inaczej takze z
                przymruzeniem oka
                • ata76 Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 19:06
                  a w kwestii tego termometru, to mozna go dostać w każdej aptece, czy lepiej li
                  tylko drogą internetową?
                  • suslak Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 19:09
                    Część aptek ma, wiele sprowadzi, jak poprosisz surprised)
              • anneczka78 Re: co myślicie o kalkulatorach 11.05.05, 20:18
                No właśnie - dzięki mierzeniu tempki można wykryć, że się ma krótką drugą fazę,
                a to ważne... Termometr to chyba dobry pomysł, przynajmniej na kilka cykli smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka