Dodaj do ulubionych

jak interpretować śluz po przytulanku?

02.06.05, 11:56
dziewczyny prowadzimy obserwacje sluzu i wszystko łaadnie, pieknie, ale jak
interpreytujecie sluz po przytulanku, przecież on sie miesza ze spermą
naszych chłopów i moim zdaniem jest ciężki do interpretacji zatem powiedzcie
jak to odrózniacie?
Obserwuj wątek
    • sabi35 Re: jak interpretować śluz po przytulanku? 02.06.05, 11:58
      To chyba trudne, pamiętam z nauk przedmałżeńskich, że dlatego nie należy
      współżyć codziennie przed owu, żeby nie pomylić jednego z drugim (NPR nie
      stosuję, ale myślę, że tam ci najlepiej powiedzą).
      • olek771 Re: jak interpretować śluz po przytulanku? 02.06.05, 12:30
        Witaj, Billingsowie (ci od interpretacji objawu śluzu) zalecają współżycie co 2
        dzień wieczorem, a dzień następny traktuje się wtedy jako płodny (bo trudno
        odróżnić śluz szyjkowy od spermy i wydzieliny ścianek pochwy).
        • agabilinska2 Re: jak interpretować śluz po przytulanku? 02.06.05, 12:35
          dobra, zalecenia zaleceniami a jednak nie do końca da sie interpretowac tego,
          cikawi mnie to bo jakos ten sluz trzeba zaznaczac
          • sabi35 Widocznie się nie da 02.06.05, 13:58
            bo nasienie miesza się ze śluzem szyjkowym i tym innym od kobiety, więc ani po
            zapachu, ani po smaku ani po konsystencji nie poznasz. No chyba przez badanie
            PH albo pod mikroskopem.
            • agabilinska2 Re: Widocznie się nie da 02.06.05, 14:30
              no własnie
              , czyli te nasze obserwacje sa bardziej "na czuja"
              • sabi35 Re: Widocznie się nie da 02.06.05, 14:42
                Ja się raczej nie obserwuję ale tak "na czuja" to raczej wiem kiedy owu, choć
                raz się bardzo pomyliłam, oj bardzo. I wtedy nie miałam śluzu ani nic mnie nie
                bolało. Ale takie obserwacje są mi potrzebne raczej do przewidzenia terminu
                okresu (bo mam trochę nieregularne cykle) niż do planowania. A NPR to raczej
                nic dla nas wink
                • agabilinska2 Re: Widocznie się nie da 02.06.05, 15:16
                  sabi o ile dobrze cie w tej chwili zrozumiałam to : nie mierzysz tempki i nie
                  sprawdzasz sluzu, to po czym poznajesz , że masz owu? testy robisz? ja razcej
                  kieruje sie tempka + śluz /który prowadze na czuja/smile
                  • sabi35 Re: Widocznie się nie da 02.06.05, 15:20
                    Ja dopiero wiem po owu, że była no i jak mnie ciągnie brzuch, to znaczy że za
                    tydzień będzie okres. śluz mam czasem, do tego boli mnie prawy jajnik (choć
                    owulację mam zwykle z lewego, to wiem z USG), ale też nie zawsze. I już wiem,
                    że bez wyraźnego śluzu też można zajść w ciążę.
                    I podobno mój F wyczuwa jak mam owulację (jestem wtedy podobno wyjątkowo
                    pociągająca wink
            • fiamma75 Re: Widocznie się nie da 11.06.05, 12:25
              a właśnie, że się różni smile szczególnie zapachem i lepkością. W sumie nie mam
              problemu z rozróżnieniem, zwł. jeśli oceniam śluz z samej szyjki. Tyle, że ja
              stosuję npr od lat. Osobom początkującym może być faktycznie trudno. W takim
              wypadku lepiej bazować na szyjce.
    • rybcia.rybcia Re: jak interpretować śluz po przytulanku? 02.06.05, 15:42
      NO wlasnie jak z tym sluz, moj w tym cyklu chyba bawi sie w ciuciubabke ze mna:-
      ) . cykle mam 28 dniowe, a tu 14dc nic nie pobolewa sluzu troche jest al enie
      wiele, a od wczoraj 19dc dzis 20dc sluz i naoliwienie na maxa, ja tu sie
      spodziewalam gestego a tu rozciagliwy jak jajko kurze no idealnie plodny, tylko
      sie tak zastanawiam bo dzis z rana bylo przytulanko czy to nie przez to, ale az
      tyle niemozliwe, ale owu w 20 dc...tez dziwne smile
      • olek771 Re: jak interpretować śluz po przytulanku? 02.06.05, 22:28
        Odnośnie stwierdzenia "jakoś ten śluz trzeba zaznaczać" - zaznaczasz go albo
        jako płodny (jeśli akurat po przytulanku następnego dnia zacznie się on
        faktycznie wydzielać, to i tak tego nie stwierdzisz) lub jako PN (pozostałości
        nasienia). Oprócz śluzu i temperatury jest jeszcze sama szyjka - tu trudno się
        pomylić.
        Co do owu w 20 dniu cyklu (do rybci.rybci) - to jest jak najbardziej możliwe
        (później zresztą też). Pierwsza faza cyklu nie ma ustalonej długości, to, że
        masz zwykle cykle 28 dni nie musi oznaczać, że tan też będzie tyle miał. Po
        prostu obserwuj i działaj zgodnie z obserwacjami smile
        P.S. Mam cykle 32 - 35 dni, owu przeważnie koło 20 dnia, choć zdarzył mi się
        cykl 47-dniowy z owu w 35 dniu.A co najciekawsze - widziałam wykresy kobiet,
        które zaszły w ciążę między 50 a 70 dniem cyklu. Ciąże donoszone, dzieci zdrowe.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka