Dodaj do ulubionych

plamienia+dobry lekarz

23.06.05, 09:11
Witajcie, pierwszy raz pisze na forum choć od listopada, kiedy poroniłam
śledzę je codziennie i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Zwracam się do
was z prośbą o pomoc. Poszukuję dobrego lekarza w Warszawie, który rozsądnie
się mna zajmie a chodzi o moje plamienia. Przy cyklach 26 dniowych od 14-16
dnia do końca mam brązowe plamienia - mniejsze, ilniejsze ale są. Staram się
zajść w ciąże, pragnę tego a nic nie wychodzi. Nie miałam łyżeczkowania
(poronienie samoistne), hormony mam w normie (także progesteron), cytologia,
posiwy tez, żadnych mięsniaków, torbieli czy nadżerek. Bylam u trzech
lekarzy. Każdy twierdzi że to nic. Ostatnio mój gin (jest dobry ale musze to
jeszcze zwryfikować booszaleję) przepisał mi duphaston - 2*1 tabl od16 do 25
dc. i nic. Ciągle te plamienia. Mówi, że one nie przeszkodzą w ponownym
zajściu ale mam złe przeczucia. Co to może być? Proszę, jeśli ktoś miał taki
problem albo zna lekarza, który prowadził taką pacjęntkę - zdrową a mającą te
cholerne plamienia i niemogącą zajś w ciążę proszę o wpis. z góry Dzięki.
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: plamienia+dobry lekarz 23.06.05, 09:25
      Zaglądnij tutaj:
      Biała lista ginekologów - Warszawa

• inka36 Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 16:21
      Hej dorex,
      ja mialam bardzo podobna sytuacje do ciebie. Plamien po poronieniu pozbylam sie stosujac
      preparat ziolowy Castagnus. Jestem ogromna wielbicielka tego zielska, reguluje on uklad
      hormonalny w sposob naprawde zauwazalny, polecam zebys sprobowala u siebie. U mnie
      plamienia trwaly ponad rok, zaden lekarz ktorego widzialam, wliczajc w to naprawde znane
      nazwiska nie umial pomoc, a juz w pierwszym miesiacu stosowania plamienia zniknely.
      Pozdrawiam i zycze powodzenia
      • beettinna Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 16:27
        Napisz proszę ile on kosztuje i w jakiej to jest formie??i od jakiego dnia
        cyklu go brałaś??

Ja takie plamienia poprzedzające miesiączkę miałam jeszcze przed ciążą,żaden
        lekarz się tym nie martwił...(duphaston też nie pomógł mi),potem zaszłam w
        ciąże i znów plamienia przez 3 miesiące i obumarcie ciąży...
        Dlatego tak bardzo mi zależy żeby się pozbyć tego paskuctwa...

będę wdzięczna za odpowiedź
        • fiamma75 Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 17:13
          Castagnus kosztuje ok. 11 zł za 30 tabletek. Kuracja trwa 90 dni. Łyka się go
          rano.
          • beettinna Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 17:22
            Czy trzeba go brać na czczo?
        • inka36 Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 17:14
          Nie wiem dokladnie w jakiej formie ten lek jest sprzedawany w polsce, ale mysle ze forma nie
          ma znaczenia. Nazwa lacinska tego to Agnus Castus i o to mozesz pytac w aptece. Generalnie
          to sa ziola ktore powoduja regulacje hormonow w tym obniza za wysoka prolaktyne. Mnie
          naprawde na te parszywe plamienia nic nie pomagalo, od poronienia trwaly nieprzerwanie
          ponad rok mimo brania duphastonu, luteiny i jeszcze jakis tam lekow. Dodam ze mialam
          wszystkie badania hormonalne w normie, robilam tez duzo innych jeszcze badan, plamienia
          byly medycznie niewytlumaczalne...
          Zielsko bralam od pierwszego dnia cyklu dwadziescia kropel rano i wieczorem. Podobno dobrze
          jest trzymac sie tego schematu przez min 3 miesiace.
          Pozdrawiam
          • beettinna Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 17:18
            Rozumiem że kuracja trwa ciążgiem przez 90 dni?nie robić przerwy na miesiączkę?

z góry dzięki za odpowiedź
            • fiamma75 Re: plamienia+dobry lekarz 24.06.05, 17:43
              tak.
              • dorex79 Re: plamienia+dobry lekarz 25.06.05, 09:06
                witajcie, dzięki za odpowiedź. Słyszałam już o tym castaganusie na forum.
                niestety pytałam się w kilku aptekach na moim osiedlu (wawa) i takiego leku nie
                mają. Mam nadzieję, że i ja się ich pozbędę. Z drugiej strony to straszne, że
                żaden lekarz na to nie reaguje i uwaza, że taka nasza uroda.
    • dorex79 Re: plamienia+dobry lekarz 25.06.05, 13:58
      własnie kupiłam Castagnusa. Faktycznie kosztuje ok. 11 zł za 30 tabl. Mam tylko
      jedno pytanie, czy można go brać razem z duphastonem (na ulotce jest napisane,
      że w przypadku brania pochodnych progesteronu wzmaga ich działani ale to chyba
      dobrze)?
      • beettinna Re:ja też 25.06.05, 14:14
        Też kupiułam Castagnusa.Ale mam czekać do miesiączki bo na leku nic nie pisze??
        Mam pytanie do Ciebie inka 36:ja jestem wysoka i ważę72 kg atam jest
        napisane,że jak jest waga powyżej 60 kg to trzeba brać 2 tabletki...czy tak
        jest faktycznie?dodam że nie mam wysokiej prolaktyny-10.
        Zastanawiam się czy jak będę dawkować po jedej to czy to wogóle da jakiś
        skutek? doradźcie??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • inka36 Re:ja też 25.06.05, 14:22
          Beetinna,
          wydaje mi sie ze ten lek nie tylko zbija prolaktyne, ale i reguluje reszte hormonow. Ja bym
          wziela maksymalna dawke, wydaje mi sie ze nie powinna ci zaszkodzic. Ja tez prolaktyne niby
          mialam w porzadku, a te france plamienia dochodzily nawet do tygodnia przed@. Tu gdzie
          mieszkam wyciag wlasnie z Castagnusa sprzedaje sie w postaci kropel i zaleca sie brac w
          przypadku napiecia przedmiesiaczkowego. A farmaceuta ma przykazane cie ostrzec ze lek ten
          zwieksza plodnosc (!) i musisz uwazac jak nie chcesz zajsc w ciaze! Tak wiec trzeba brac!!!
          Daj znac jak skutki, jestem pewna ze ci pomoze!
      • inka36 Re: plamienia+dobry lekarz 25.06.05, 14:15
        Hej Dorex,
        na mojej ulotce nic nie pisze o progesteronie, ja bralam tak juz zdesperowana tymi plamieniami
        ze na poczatku bralam razem i tez dzialalo. nie chcialabym sie wypowiadac bardziej fachowo,
        bo nie jestem lekarzem, powiem ci tylko ze ja odstawilam na probe wszelkie hormony, bralam
        tylko ten castagnus i plamien niet! Choc u ciebie moze sytuacja wygladac nieco inaczej, u mnie
        nie jest to poparte zadna teoria naukowa, raczej rozpaczliwa metoda prob i bledowsmile Nie wiem
        co lekarze na to, bo nie pytalam jako ze lek sama sobie zapisalam...
        Daj znac koniecznie czy ci pomoglo, mam nadzieje ze bedzie podobnie jak u mnie!
        Pozdrawiam
        Inka.
        • dorex79 Re: plamienia+dobry lekarz 25.06.05, 16:05
          hej inka,
          zwiększa płodnośćsmile)? no to fajniesmile poczekam z kuracją do 1 dc ale będę brac
          chyba na początku razem z duphastonem... i poczekam na efekt. Dam znać
          oczywiście jaki będziesmile)
          • inka36 Re: plamienia+dobry lekarz 25.06.05, 16:53
            Trzymam kciuki Dorex, mysle ze ci to powinno pomoc. O plodnosci powiedziala mi pani w
            aptece i o malo co nie rzucilam jej sie z radosci na szyjesmile) No w kazdym razie ja w to wierze...
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka