asiulka1976 03.07.05, 18:58 Na czym polega dokladnie, ile czasu po stosunku sie idzie i czy normalnie gin zrobi o co chodzi?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annalalik Re: Test po stosunku 03.07.05, 19:00 Chyba trzeba do 24 h po stosunku przyjsc do ginka. On pobiera śluzik i pod mikroskopem oglada jak plemniczki sobie w nim radza Tak mi sie zdawa hehe Odpowiedz Link
martann Re: Test po stosunku 04.07.05, 08:42 Mi gin powiedział że 4-8 godzin i chyba trzeba być u takiego lekarza który to od razu zbada, czyli co gin to inne zdanie... Miałam zamiar zrobić to badanie w tym cyklu ale jakoś tak nie wyszło jak w tym cyklu nic nie wyjdzie to pewnie w następnym poddamy się takiemu badaniu . pozdrawiam Odpowiedz Link
sabi35 Re: Test po stosunku 04.07.05, 08:47 Najlepiej w płodnej fazie. Wieczorem może być seks, a przed południem badanie. Ginowi na początek wystarczy mikroskop, ten w którym ogląda pobieżnie wymaz. Ale najlepiej poinformować się przed. Może coś się zmieniło, nie wiem. Ja miałam robione 9 lat temu )) I to przypadkiem. Odpowiedz Link
hotcoffee Re: Test po stosunku 04.07.05, 10:18 Ja miałam robiony ten test całkiem niedawno - mnie gin robił to w połowie cyklu - tzn. po uhodowaniu pęcherzyka do 23 mm - tego samego dnia przepisał mi pregnyl. Kazał przyjechać ok. 12 godzin po stosunku. I po stosunku nie wolno sie kąpać w wannie - można jedynie wziąć prysznic a i to bardzo ostrożnie i delikatnie żeby się środki myjące nie dostały i żeby wszystkiego ze środka nie wypłukać. Siadasz na fotelu i ginek pobiera próbki śluzu z kilku miejsc w pochwie - ze ścianek, przy szyjce itp. I od razu bada te próbki pod mikroskopem, więc już po chwili wiesz czy jest wszystko ok. Nicym sie nie przejmuj przy tym badaniu - jedż do gina wtedy kiedy ci powie, a reszta należy do niego. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: Test po stosunku 04.07.05, 10:46 najpierw musze isc do niego i sie zapytac czy warto robic to badanie , dodam ze w ciazy bylam i przyczyna obumarcia bym wirus. Dzieki za odpowiedzi. Odpowiedz Link