Dodaj do ulubionych

14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!!

26.07.05, 15:55
jestem po pierwszej IUI - i mam za soba polowe sukcesu, jestem w ciazy...
niestety jestem po ciazy pozamacicznej (III'04) wiec musze kontrolowac poziom
beta HCg - ten wynik 190,5 chyba na razie moze dawac mi malutka nadzieje...
jutro ide robic kolejna bete ... bardzo prosze o psychiczne wsparcie bo chyba
zwariuje.... etka
Obserwuj wątek
    • p.magdalenka Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 16:30
      nic tylko gratulowac! ciesze sie bardzo przesyłaj fluidki mi tez sie przydadza
      jestem 10dpo i nie wiem czy juz testowac czy jeszcze nie
    • habby Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 16:31
      Etka!! Super!! Mam nadzieję, że Twoja piękna beta jutro będzie piękniejsz i
      zaowocuje w piękne maleństwo które ujrzysz za 9 miesięcy!!

Strasznie mocno trzymam za Ciebie kciuki!! Daj jutro znać, oczywiście o pięknie
      przyrastającej beciewink 3maj się!!

Pozdrawiam!!smile

I nie stresuj się za mocno... wiem, że łatwo się mówi, ale trzeba myśleć
      pozytywniesmile

Ściskam delikatnie!!
      • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 16:59
        dzieki dziewczyny za wsparcie ... naprawde sie przyda, dam oczywiscie znac jak
        wypadnie drugi wynik ... pozdrawiam
        • asiulka1976 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 17:25
          ooszz duzy ten wynik surprised)
          ja w 11dpo ponad 17-ie a 13dpo ponad 70-at
          GRATULACJE i zapraszam na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30423
    • pszczolaasia Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 17:33
      piękna betasmile)) powodzonkasmile)
      • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 17:45
        coś mi się zdaje że ta eta to może się mieć ku bliźniakom smile)))))))
    • lidek0 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 18:31
      Aż miło poczytać tak te fasolki pięknie się pojawiają, trzymamy kciuki za betę,
      a może jeszcze progeseron oznacz.
      • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 18:36
        jeszcze raz dziekuje ... co do progesteronu to od pekniecia pecherzyka biore
        luteine wiec nie ma chyba sensu oznaczac poziomu.... teraz musze tylko
        czekac...jak zobacze na usg zarodek to chyba sie "upije"...
        • kruszyna75 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 21:21
          Etka, gratulacje smile)))))))))) życzymy powodzenia!!!
        • pszczolaasia Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 21:43
          a pewno, że so golnijsmile))))) wodę z lodem możesz i niech tam..jak szaleć to
          szaleć.. z cytryną!!!!!!!!!!! powodzonkasmile)
    • ata76 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 21:26
      piękny wynik....teraz tylko trzymać kciuki, żeby beta ładnie przyrastała!!!!! i
      żeby fasolka/ fasolki ładnie rosły smile)))))
      • misia_7 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 21:35
        Gratuluję Etko, nie martw się niczym na zapas, będzie dobrze, zobaczysz!
        pozdrawiam wink))
    • samanta25 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 26.07.05, 22:39
      Gratuluję serdecznie i życzę szczęśliwej ciąży smile)

44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
      • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 09:16
        bardzo Wam dziekuje za te wszystkie cieple slowa ... bylam rano na badaniu i
        mam nadzieje, ze wynik bedzie po poludniu ... bez wzgledu na jego rezultat na
        pewno odezwe sie wieczorem ... umre do tego czasu z nerwow ... ale co ma byc to
        bedzie... milego dnia
        • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 09:36
          jakieś objawy Etko miałaś? gratulacje i trzymamy kciuki
          • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 09:43
            objawy to ja mialam prawie zawsze co miesiac wiec i tym razem myslalam, ze
            znowu mam omamy - choc po IUI wiadomo wieksze szanse- wielkie bolace piersi,
            ale to tez tlumaczylam sobie raczej braniem luteiny no i sennosc, na razie nic
            innego ... ale to dopiero 16 dpo ... mam nadzieje, ze wszystko przede mna ...
            moge nawet wymiotowac i co by nie tylko byle ta ciaza byla tam gdzie trzeba...
            • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 10:09
              hej. no ja takze czekam na wyniki IUI. dzisiaj jest 12 dpo w piątek testuje. i
              też mam obawy czy się udało. jetsem senna to owszem - szczególnie w godzinach
              miedzy 13-17, mam bóle jak na @ i wzdęcia i lekko poięksozne piersi, które
              przetem bolały teraz już nie.. hhmmm. ale czytałam, zę bardzo popularne sa
              krwawienia implantacyjne. miałas coś takiego? tak bardzo bym chciałą aby się
              udało... jestem strzępkiem nerówów. a to twoje pierwsze IUI?
              • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 10:52
                hejka, to byla moja pierwsza IUI, taka poprawiana troszke, najpier mialam na
                niepekniety pecherzyk a przy podgladaniu okazalo sie, ze jeszcze nie pekl,
                poszlismy z mezem na spacer i okazalo sie, ze pekl...wiec zrobiono poprawke,
                rozmawilam z lekarzem w 12 dpo i juz kazal mi zrobic test, chociaz dostalam lek
                na pekniecie pecherzyka, zrobilam i wydawalo mi sie, ze nic z tego, zostawilam
                test dla meza i poszlam plakac, kiedy szanowny mezus wrocil do domu okazalo
                sie, ze widac blada kreske... gdyby nie on wyrzucilabym ten test, a tak
                zrobilam poprawke w poniedzialek i wyszly dwie krechy a po poludniu poszlam na
                badanie krwi... zadnego plamienia nie mialam a bole jak na @ to i owszem choc
                teraz juz mniejsze a zapomnialam rowno tydzien po zabiegu mialam klucie po
                prawej stronie (a jajeczkowanie bylo wlasnie z prawego) i to sie utrzymywalo
                kilka dni ... troche mnie tez pobolewaly plecy i to mnie martwi, takie typowe
                krzyzowe bole na @.... no i tempka 37 ... a najsmieszniejsze jest to, ze kiedy
                jechalismy na zabieg bocian w locie zrobil na nasz szamochod male co nieco moze
                to byl dobry znak smile)) trzeba wierzyc, ze sie uda .... daj koniecznie znac
                jaki wynik ...
                • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 11:01
                  ja miałąm IUI na właśnie pękające pęcherzyki jeden się uwolnił a drugi nikł na
                  ansyzch oczach tera zcekam i czekam i wciąż mam pod górkę.
                • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 11:02
                  ja miałąm IUI na właśnie pękające pęcherzyki jeden się uwolnił a drugi nikł na
                  ansyzch oczach teraz czekam i czekam i wciąż mam pod górkę.
                  • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 11:19
                    no to mysle, ze jest duza szansa...sama wiem, ze to czekanie jest najgorsze,
                    jak dla mnie to pojawienie sie II kresek oznacza dalsze czekanie i chyba
                    jeszcze wieksze nerwy, w zeszlym roku przechodzilam ciaze pozamaciczna, dosc
                    dlugo nierozpoznana wiec bardzo sie tego boje, a tu juz nic wiecej nie mozna
                    zrobic wszystko w rekach losu, a mi pozostaje tylko czekac ... osiwiec od tego
                    mozna... ja tez mam niestety pod gorke, same przeciwnosci losu, na dodatek
                    odprowadzilam dzis meza na samolot - wroci za 2 miesiace, takie to zycie jakies
                    glupawe... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i ze razem zawitamy na forum
                    ciaza...
    • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 11:36
      etko wynik jets rewelacyjny jak na 14 dpo. smile moze bliżniaki???? trzymaj się
    • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 16:58
      dziewczyny ja nie wiem czy to jest mozliwe... ale moja beta dzis wynosi 604.8
      mlU/ml ??? wiec chyba na razie jest ok... rany oszalec mozna....!!! juz nie
      wiem czy sie cieszyc czy plakac ...
      • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 27.07.05, 17:17
        cieszyć. co dostanę za wygraną w założeniu sie, ze to bliżniaki?
        • asiulka1976 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 28.07.05, 09:00
          ja tez stawiam na blizniaki albo.......... trojaczki surprised)))
          • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 28.07.05, 09:06
            no co wy dziewczyny blizniaki ???... az tak ... ja naprawde bede szczesliwa
            choc z jednego ale w prawidlowym miejscu ... pecherzyk mialam tylko jeden, no
            nic jutro ide badac jeszcze raz ... dzieki jeszcze raz... jak tak dalej pojdzie
            do bede mogla sie chyba juz wybrac na usg wink
            • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 28.07.05, 13:38
              w jakim prawidłowym miejscu jeden pęcherzyk? po pierwsze - słyszałam i to jesdt
              ponoć udowodnione ze jajowody mogą pęcherzyki przechwytywać.. wiec... poza tym
              wiesz... a nóż to bliźniaki jednojajowe? hę? smile))
              • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 28.07.05, 14:22
                pecherzyk byl jeden po prawej stronie ale przed zabiegiem IUI, teraz to bym
                sobie zyczyla, zeby byl ale w macicy, no i zeby moj lewy jajowod trzymal sie od
                niego z daleka (byl operowany)... jakos nastrajam sie optmistycznie, zobaczymy
                jak ta beta jutro bedzie wygladac ... ? ach te nerwy i to czekanie ... mowisz
                jednojajowe ... no pieknie
    • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 29.07.05, 14:57
      dziewczyny ja chyba zaczne powoli wierzyc w te blizniaki... dzis beta wyniosla
      2490.3 mlU/ml ... wiec chyba gdyby ta ciaza byla w jajowodzie to juz bym raczej
      niezyla... az nie mam sil sie cieszyc... takze smialo wyrusze w poniedzialek do
      pana doktora ...
      • asiulka1976 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 29.07.05, 15:49
        strasznie szybko rosnie !!!!! ja bylam u gina w 3 tyg od zaplodnienia i NIC
        nie widzialam podobno widac od bety ponad 1000 i to tez na dobrym sprzecie ja
        sadze ze bete mam 650 hhmm okaze sie w pon bo zrobie kolejna z ciekawosci
        • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 29.07.05, 17:38
          wlasnie, dla mnie ten wzrost tez jakis podejrzany, IUI mialam 11 lipca... mam
          nadzieje, ze zobacze swoje upragnione szczescie... a Ty kiedy sie wybierasz do
          gina?
          • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 29.07.05, 17:59
            hej! mowiłam! mówiłam etko!!!! smile))))))
            pS. moja beta w 14 dpo wynosiła 0.00 jak mieć pecha to już na zawsze... sad
            • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 29.07.05, 19:35
              strasznie Ci dziekuje za wsparcie, widzialm juz Twoj post na drugim forum...
              naprawde mi przykro... przycmilo to moja radosc, ale ja tez bardzo dlugo mialam
              pecha i myslalam, ze wszystko sie sprzysieglo przeciwko mnie... a teraz sobie
              mysle, ze zawdzieczam to szczescie mojemu dziadkowi, ktory zmarl miesiac temu a
              tak bardzo czekal na prawnuka... w dzien po pogrzebie pedzilam do gdanska,
              zalamana i zmeczona jak pies ale to chyba on dal mi sile, ze dojechalam i ze
              tak to teraz wyglada... takze trzymaj sie i pamietaj ze po burzy zawsze
              przychodzi slonce... i nie mow, ze na zawsze...
              • habby Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 30.07.05, 09:30
                Etka!! Beta pięknasmile Trzymam mocno kciukasy za USGsmile Życzę wspaniałych wyników
                i z niecierpliwośią czekam na dobre wieścismile

Pozdrawiam!!
              • samanta25 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 12:40
                Etka30 chciałam zapytać czy temp. mierzyłaś przez cały cykl czy dopiero przed
                testem ?? Zastanawiam się czy Twoja temp. wzrosła na drugi dzień po IUI ??

Jak widoki na usg ?? Trzymam kciuki za bliźniaki

• etka30 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 15:25
                  hejka, nie mierzylam temperatury .. nie chcialam sie dac zwariowac ani robic
                  sobie zludnych nadziei, zmierzylam dopiero na dwa dni przed testem, czulam ze
                  mam podwyzszona temperature no i mialam 37,2 ... jutro bede robic usg ... boje
                  sie jak cholera !!!
                  • naka1 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 15:31
                    nie bój żaby Etka!!!! smile będzie dobrze! trzymam kciuki zobaczysz. a imie to ty
                    już masz dla nowych czlonków rodziny??? hę???
                    PS. nie pamiętam więc pytam podchodzilaś do IUI na cyklu naturalnym czy
                    stymulowanym?
                    • etka30 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 15:50
                      co Ty dopoki nie zobacze na USG to nie uwierze ... doigracie sie za te
                      blizniaki, nie ma co wink ... bralam od 3dc do 5 dc 1 tabletke CLO ... osiwieje
                      do jutra...
                      • naka1 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 15:51
                        kobeito nie marudź lepiej maluchy pogłąsakaj i kalendarz przeglądaj!!! wink)
                        czekamy na wiesci jutro. o której to USG zebym wiedziala kiedy trzymać kciuki
                        • etka30 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 16:50
                          wiem, wiem przepraszam wink kciuki prosze trzymac jutro o 18 ... cholernie dlugo
                          jeszcze trzeba czekac... no nic, pewnie cala noc bede jakies glupie filmy
                          ogladac...
                          • ata76 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 17:30
                            Etka, spokojnie, na pewno będzie dobrze!!!! A jutro raporcik po usg koniecznie
                            zapodaj...też będę trzymać kciuki koło 18 smile))))
                            • naka1 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 18:33
                              maatko ja kolo 18 powinnam wracać z opracy ale jak tu jechaćautem z "nieczynnymi
                              kxciukami"?? wink etko bdzie dobrze jezscze kilka miesiecy i będziesz się cieszyć
                              z malucha
                              • etka30 Re: Etka30 mam pytanie 01.08.05, 21:41
                                raporcik zdam oczywiscie jaki by on nie byl... ale dopiero wieczorem musze
                                jeszcze jakos wrocic do domu, a z tego usg do domu to mam rowno 170 km...a tak
                                swoja droga to czuje sie naprawde dobrze i to mnie wlasnie martwi... jaki ten
                                czlowiek jest glupi naprawde ... jakbym sie zle czula to pewnie tez bym sie
                                podejrzewala o cos... ale juto o tej porze bedzie juz cos wiadome... pozdrawiam
                                • samanta25 Re: Etka30 nie martw się na zapas 01.08.05, 21:43
                                  Etka nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie w porządku smile)

• etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 02.08.05, 22:59
      ufff...ulzylo mi ...widac co nieco na usg, jest malutki slad dzidziusia, no
      moze nie taki malutki bo ma 12,3 mm ale serduszka jeszcze nie widac... takze
      ciaza pozamaciczna raczej wykluczona, co prawda cos tam jeszcze zamajaczylo
      doktorkowi innego na obrazie monitora ale na razie nie wiadomo co to... takze
      jak zwykle jest cos czym trzeba sie martwic, ale i tak mi juz dobrze...ide spac
      • lulup Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 02.08.05, 23:02
        gratulacje, bardzo sie ciesze że jest ok, ... też ide spac bo czekałam tylko na
        wiesci od Ciebie
        • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 08:53
          jaki miły początek dnia... teraz odpoczywaj
          • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 10:28
            dzieki ... spiaca to ja jestem...pozdrawiam
            • samanta25 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 13:50
              Cieszę się, że wszystko w porządku smile))

• lorunia Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 14:01
                edka a który to tydzień ciąży?
                • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 20:11
                  rany ale mnie zagielas z tego wszystkiego to nawet zapomnialam zapytac ale
                  mysle, ze jest to 4 tydzien ciazy - liczac od zaplodnienia
                  • ata76 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 03.08.05, 20:43
                    Etka, super wieści....oby kolejne były tak samo dobre, albo i jeszcze lepsze smile)
                    • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 10:47
                      etko a gdzie się leczysz?
    • kask77 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 11:21
      Etka, wpaniałe wieści!! Czyli jednak cuda sie zdazraja po ciazy pozamacicznej
      tez!
      Gartuluje!
      kask
      • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 12:06
        jezdze do Invicty ...
        mialam monitorowany cykl, zeby zajajeczkowac z tego teoretycznie
        nieuszkodzonego jajowodu no i wyglada na to, ze sie udalo ...az nie chce mi sie
        wierzyc w to wszystko jeszcze...naprawde
        • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 12:46
          uwierz uwierz smile przecież było USg a kiedy kolejne żby było serduszko słychać?
          • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 13:27
            w poniedzialek ... mam nadzieje, ze juz cos wiecej bedzie widac no i ze zobacze
            upragnione serduszko... chyba oszaleje do tego czasu, teraz sie oczywiscie
            martwie zeby tylko pecherzyk nie byl pusty... niedobrze jak czlowiek ma juz za
            duza wiedze i doswiadczenie...moje kolezanki z pracy jakos nie musialy sie o
            takie sprawy martwic no ale coz takie zycie...ale jestem dobrej mysli
            pozdrawiam, a co tam naka1 u Ciebie slychac ??
            • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 14:46
              gdyby pęcherzyk był pusty to doktor juz by to wykrył. brakowąłoby ciałka
              płodowego czy coś w tym stylu... będzie dobrze zobaczysz smile ja piję zioła ojca
              Klimuszki, jutro zobaczę na usg czy zanosi się na owu porosze o pregnyl i
              działam w sierpniu naturalnie idę w przyszląsrodę do innego gina skonsultoac sie
              co do leczenia i we wrzesniu liczę na II IUI. moze się uda tym razem ?
              • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 15:07
                potrafisz pocieszyc...wink teraz ja bede trzymac za Ciebie kciuki, w koncu na
                pewno sie uda, ja tez tracilam nadzieje, zmienialam ginow, popadalam w
                depresje, no i w koncu jakos sie udaje...a jestem starsza od Ciebie... co bys
                tak chciala kolezanko od razu smile)) trzeba sie napracowac nad
                dzidziusiem...pozdrawiam
                • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 15:34
                  a ja niecierpliwa jestem od urodzenia.
                  • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 15:35
                    powiedz mi jeszcze ile to mialaś tych pęcherzyków po których taki sukces???
                    • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 19:22
                      uwierzysz, ze tylko jeden jedyny ??
                      • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 19:53
                        cud smile mam nadzieję, ze i mnie się w koncu uda.
                        ps. chyba musimy założyć jakiś nowy wątek - tutaj coraz trudniej się odszuka a
                        tak miło mi się z tobą gada. smile
                        • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 21:27
                          tez mi sie wydaje, ze to cud !!! kompletnie na to nie liczylam, zakladalam, ze
                          zrobie 3 IUI ... na pewno Ci sie uda...ja jestem dobrej mysli...chyba
                          faktycznie musimy zalozyc nowy watek, strasznie sympatycznie...tylko jak go
                          nazwiemy??
                          • ata76 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 21:37
                            to się tak na koniec też Wam wtrące....Etko to terazczekamy na kolejne dobre
                            wiadomoci w poniedziałek.....super...do poniedziałku niedaleko, więc nie jest
                            źle.....a tak wogóle, to napawa optymizmem Twój sukces....fajnie poczytać, że
                            komuś się udało....cuda się zdarzają!!!!
                            • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 21:45
                              ok w poniedzialek zaloze nowy watek, ciekawe jak go nazwe ??
                              • ata76 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 21:49
                                do poniedziałku na pewno wpadnie Ci do głowy jakaś wspaniała nazwa wink))
                                • naka1 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 04.08.05, 22:11
                                  hej hej! smile
                                  może "nowa nadzieja"? co prawda ja jej jeszzce niemogę obwiescic, ale ty -
                                  owszem. no to czekam do poniediałku a co do tytułu wątku zastnowimy sie jutro
                                  ostatecznie można go nazwać "cd"
                                  • etka30 Re: 14 dpo beta 190,5 mlU/ml !!! 05.08.05, 10:44
                                    ok... nowa nadzieja - brzmi niezle...na pewno odezwe sie w poniedzialek
                                    wieczorem albo w nocy wink, milego weekendu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka