dominika1973 08.08.05, 16:27 biorę 1/2 tabletki na noc, co zrobić jak okarze się, że jestem w ciąży? kiedy przerwać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bazyl21 Re: bromergon 08.08.05, 16:35 Witam, Ja też łykam ten lek, jednak zaczęłam o 1/4 tabletki i doszłam do 1 tabl. na noc. Dawkowanie zgodne z zaleceniami lekarza. Z tego co wiem, ten lek powinien być brany pod ścisłą kontrolą lekarską. Odpowiedz Link
paula08 Re: bromergon 08.08.05, 19:30 Jak okaze sie, ze jestes w ciazy to pierwsze kroki skierujesz do lekarza, a on juz Ci powie co z Bromergonem Nic sie nie stanie gdy w tych pierwszych dniach bedziesz go zazywac. Sa nawet rozne szkoly wsrod ginow- jedni kaza odstawic po 100% potwierdzeniu ciazy, a inni kaza jeszcze przez chwile brac. W kazdym razie tym sie nie przejmuj- nie zaszkodzisz dzidzi biorac do momentu testu ciazowego i wizyty u gina Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: bromergon 08.08.05, 19:47 ja odstawilam po zobaczeniu II ale bralam profilaktycznie bo prolaktynka byla juz unormowana. Odpowiedz Link
kruszyna75 Re: bromergon 08.08.05, 20:53 mi endokrynolog kazała odstawić po pozytywnym teście ciążowym (brałam 1/2 tabl. na dzień) Odpowiedz Link
daxie Re: bromergon 09.08.05, 09:42 Mi ginekolog kazał bezwzględnie brać bromergon do 12 tygodnia ciąży. Biorę od 3 miesięcy jedną tabletkę na noc. Prolaktyna umormowała się po 1 miesiącu zażywania. Mój lekarz powiedział, że takie dawki są absolutnie nieszkodliwe dla dziecka. Bardziej szkodliwe byłoby dla mnie nagłe odstawienie bromergonu i skok prolaktyny, mój lakarz twierdzi,że w takim przypadku mogło by dojść do poronienia (poroniłam pierwszą ciążę - najprawdopodobniej z powodu wysokiej prolaktyny). Odpowiedz Link
magdulka26 Re: bromergon 09.08.05, 13:34 Odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciąży-to było polecenie gina. Odpowiedz Link
portalegre Re: bromergon 09.08.05, 23:31 Ja biorę teraz 1 tabletkę, a jak zajdę gin polecił mi brać nadal, ale 1/2 tabletki. Odpowiedz Link