08.08.05, 16:27
biorę 1/2 tabletki na noc,
co zrobić jak okarze się, że jestem w ciąży?
kiedy przerwać?
Obserwuj wątek
    • bazyl21 Re: bromergon 08.08.05, 16:35
      Witam,
      Ja też łykam ten lek, jednak zaczęłam o 1/4 tabletki i doszłam do 1 tabl. na
      noc. Dawkowanie zgodne z zaleceniami lekarza. Z tego co wiem, ten lek powinien
      być brany pod ścisłą kontrolą lekarską.
    • paula08 Re: bromergon 08.08.05, 19:30
      Jak okaze sie, ze jestes w ciazy to pierwsze kroki skierujesz do lekarza, a on
      juz Ci powie co z Bromergonemsmile Nic sie nie stanie gdy w tych pierwszych dniach
      bedziesz go zazywac. Sa nawet rozne szkoly wsrod ginow- jedni kaza odstawic po
      100% potwierdzeniu ciazy, a inni kaza jeszcze przez chwile brac. W kazdym razie
      tym sie nie przejmuj- nie zaszkodzisz dzidzi biorac do momentu testu ciazowego
      i wizyty u ginasmile
      • asiulka1976 Re: bromergon 08.08.05, 19:47
        ja odstawilam po zobaczeniu II ale bralam profilaktycznie bo prolaktynka byla
        juz unormowana.
    • kruszyna75 Re: bromergon 08.08.05, 20:53
      mi endokrynolog kazała odstawić po pozytywnym teście ciążowym (brałam 1/2 tabl.
      na dzień)
      • daxie Re: bromergon 09.08.05, 09:42
        Mi ginekolog kazał bezwzględnie brać bromergon do 12 tygodnia ciąży.
        Biorę od 3 miesięcy jedną tabletkę na noc. Prolaktyna umormowała się po 1
        miesiącu zażywania. Mój lekarz powiedział, że takie dawki są absolutnie
        nieszkodliwe dla dziecka. Bardziej szkodliwe byłoby dla mnie nagłe odstawienie
        bromergonu i skok prolaktyny, mój lakarz twierdzi,że w takim przypadku mogło by
        dojść do poronienia (poroniłam pierwszą ciążę - najprawdopodobniej z powodu
        wysokiej prolaktyny).
    • magdulka26 Re: bromergon 09.08.05, 13:34
      Odstawiłam jak tylko dowiedziałam się o ciąży-to było polecenie gina.
    • portalegre Re: bromergon 09.08.05, 23:31
      Ja biorę teraz 1 tabletkę, a jak zajdę gin polecił mi brać nadal, ale 1/2
      tabletki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka